Kaynanamgilin yazlık alması

Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo alt katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani ortak gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben iş bulamadım Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada alt katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı .
Nefret ediyorum şu zihniyetten ya! Kendi paraları kendi yazlıkları,kimseye ev, araba almak zorunda değiller. İnsanları bari yaşlanınca rahat bırakın. Yıllarca bakmış büyütmüş,evlendirmis. Hala neden size biseyler almak zorunda olsunlar .

kirayı vereceğiz deyip vermemeleri ayıp olmuş
orda oturmayı kabul etmeyen sensin ama iyi ki aile apartmanında oturmamışsın
ev üstüne ev olmuyor
size ev almak zorunda değiller ayrıca eşinin ailesi ölünce mal zaten size kalacak
araba yok diye uzakta çalışmak istemeyende sizsiniz gerçekten ihtiyacınız olsa çalışırsınız
ahhh ahhh keşke bende senin kadar rahat olabilsem

Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo alt katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani ortak gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben iş bulamadım Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada alt katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı .
Eşiniz tek cocuksa sorun yok

Ne güzel kese ayriysa hayatta ayrıdır. Özgürsünüz ve özgürlüğün tadını çıkarın. Emekli olmuş insanlar yazlıklarini da alır evlerini de. Sen onların kesesine karisamazsin. Neden sana ev almak zorunda olsun ki. Maden kese ayrı sizde ayrı olun. Dua edin sizden para istemiyorlar. Ne Kaynanalar var oğullarının üç kuruşuna cokuyor. Eş ve çocuklarınin rizkina. Asla size ev almak zorunda değiller. Bu da size şöyle bir hak dogurur sizde onlara gitmek bakmak zorunda değilsiniz. Zaten miras olarak size kalcak tüm alınanlar. Gençliğin tadını çıkarın.

Ne saçma bir yaklaşım siz onlardan kaçın aile apartmanı diye insanlar size ev alsin araba alsın çalışıp alin yani zorluk görün kıymet bilirsiniz benim kayinvalidem de yazlık aldı yaşlı zaten gidip geliyo gitsin kaç yıl daha yaşayacaklar biz eşimle herşeyimizi kendimiz aldik bizde kirada oturduk çalıştık şuan ikimizinde arabası var birilerine minnet etmektense kendi çalıştığım daha değerli sadece bir çocuğu siz misiniz sise ev araba alsalar diğerlerine halsizlik olmazmi şöyle düşünün sizin aileniz bir kardeşinize ev alsa istermisiniz kirilmazmisiniz benim eşim ailenin tek cocugu olmasına ragmen düğünümüzü bile kendimiz yaptık kimse size birşey almak zorunda değil

Evet tamam kimse kimseye ev almak zorunda değil. Ama ortada bir söz varsa eğer bu söz tutulmak zorunda. Birde bir anne baba olarak ne bileyim benim fazla varsa evladımın yoksa ona yardım ederim. Tabi ki herkes zorunda değil ama yapı meselesi. Birde mesela ben maddi olarak sıkıştığım zaman aileme gidebilmeliyim. Ki zaten ailem istememe de fırsat vermez. Çünkü ne ben, ne de kardeşim ailemizi sömürmeyiz. Yani karşılıklı.

Arabamizida kendimiz aldik evimizide cok sükür, kimsenin 1 kurusu gecmedi, üstelik esimde evin bir tek oglu KV KP yillarca avrupada calismis emekli olmuslar, hatta hem TR den emekliler hem Avrupadan ama bize bir „ODA“ dahi almadilar :KK53:

Evet tamam kimse kimseye ev almak zorunda değil. Ama ortada bir söz varsa eğer bu söz tutulmak zorunda. Birde bir anne baba olarak ne bileyim benim fazla varsa evladımın yoksa ona yardım ederim. Tabi ki herkes zorunda değil ama yapı meselesi. Birde mesela ben maddi olarak sıkıştığım zaman aileme gidebilmeliyim. Ki zaten ailem istememe de fırsat vermez. Çünkü ne ben, ne de kardeşim ailemizi sömürmeyiz. Yani karşılıklı.
Aile ev göstermiş zaten, kendileri beğenmemiş.

Evet ama oturmak istemiyorum deyince yanlıs anlamadıysam eğer kirasını siz alın deyip vermemişler
Evet demek ki vazgeçmişler. Aile apartmanında oturmak istememek “ben sizden uzak durmak istiyorum” demektir ki bence de iyi bir karar. Ama mesafeli olmak istediğinizin insanın parasını istemek de uygun değil,

Back
X