Kaynanamın amacı ne, ne yapmalıyım

annelikyolunda4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2024
1.808
856
43
27
Kaynanam beni hiç istemedi onun yüzünden nişan falan attık zamanında bunu belirterek anlatayım. Eşimin adı Emre Kv sürekli beni Emre’nin eşi sandılar, kocam öldüğünde Emre’ye sen artık annenin kocasısın halitinde (kardeşi) babasısın dediler bende yok oğlum sen benim kocam olamazsın böyle yükü yüklenmene gerek yok dedim gibi cümleler kuruyor en son dün akşam benim yanımda arkadaşına kurdu bu cümleyi bende hsngi şuursuz dedi bunu dedim bana hiç cevap vermeden devam etti konuşmasına… Daha önce nişan dönemi de kullanmıştı bunları eşimle tartışmıştık oda annesiyle konuşmuştu.. Dünde böyle olunca ben bunu eşime anlattım oda birden çıkıştı sen evine huzuruna bak bana ailemle ilgili yorum yapma kendin ben yokken söyle diye bende ona kızdım falan filan… kaynanam oğlunun koca figürünü üstlenmesini kardeşine de kardeşten öte baba gibi olmasını istiyor bunu da her zaman değişik laflarla vurguluyor. benimde 3 aylık bebeğim var eşimin asıl evi burası mı orası mı belli değil sıkıldım artık… Ya ne yapıcam bu kadınla ve ailesiyle bilmiyorum mesela eşimin kardeşi bana beni gördüğünde selam bile vermez yokum gibi davranır eşimle artık kişisel hiçbir sorunumuz kalmadı ailesi dışında sürekli eşimi kullandıkları için bende çıldırıyorum

Kocası mı yok yok kimse bu kadar şuursuz olamaz anneye oğlunu kocası olarak yakıştırmaz kimse
Bence siz abartıyorsunuz sevmediğiniz için
Aile babası babanın yerini aldı denir ama annenin kocası oldun denmez
Bu hiçte masum değil
Ya anne oğluna tövbe tövbe
Ya siz dengesizsin
Biri insana böyle bişey dese insana insan ciddi bozar yahu

Perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş aslında, evlenmekle hata yapmışsınız.
Bizim toplumda baba vefat edince büyük erkek çocuk dert babası aile babası evin reisi falan oluyor ve bu durumu çözmek imkansız, eşiniz asla sınır koyamayacak çünkü baba yok.

Bu arada kayınvalidenin yok kocam sandılar, yok artık annenin kocasısın dediler şeklinde konuşması aşırı iğrenç, benim için asla iyi niyetli ve kabul edilebilir şeyler değil.
Ama değişmez. Ya böyle devam edeceksiniz ya da boşanıp yolunuza bakacaksınız.

Ne kadar iğrenç bir çevre. İnsanın kocası vefat edince oğluna "annenin eşi, kardeşinin babası sensin" demek sapıklık. Yani bunu cinsellikle alakalı olduğu için söylemiyorum ama kelimeler iğrenç. Artik sorumluluk sende demek varken yok koca yok baba. Babanın emaneti der geçilir en fazla.

Bilerek evlenmişsiniz yapacak bir şey yok. Kafa yapısı belli ve saklama gereği duymamış. Mevzu siz değilsiniz Emre ile kim evlense aynı tepki olacaktı. Çünkü evin para kaynağını, baba figürünü çaldınız. KV sizi kuma gibi görüyor, eşinizin kardeşi üvey anne gibi görünür olabilir.

Eşinizin de şikayetçi olduğunu düşünmüyorum.

Yok valla aynı bu cümleyi kurdu üstelik nişan dönemi bu yüzden kavga ettiğimizi bile bile.. ya onun orda vurguladığı şey biz onun birinci ailesiyiz demek kelimesi yanlış

Evet işte para kaynağı ve baba figürü olarak görülüyor… Eşim bazen deliriyor napıyım babam yok olsa böyle olmazdı zaten sahipsizler sahip çıkmak zorundayım diyor ama diğer kardeşi 20 yaşında annesinin emekli maaşı var 4 ev kirası alıyor biri bizim hakkımız olmasına rağmen o alıyor yani… Ama böyle işte tartıştık biz ailesi yüzünden gittim 17 gün babamlarda kaldım geldim baktım daha da bir iç içe olunmuş, annesi de iyice coşmuş ki geldiğimin haftası bu cümleleri söylüyor. Eşime de sinirleniyorum gün içinde arama kaydına bakıyorum mesela annesini aramış beni aramaz ama napıyorsun diye bunlara sinir oluyorum

Evet işte benimde eşime anlatmak istediğim bu… Amcamlar bunu söylediler diyor tamam onlar şuursuz söyledi peki annen neden sürekli bunu vurguluyor ve nişan dönemi ben bunu eşime söyledim annesiyle tartışmıştı bu nasıl cümleler diye eşimle tartıtştık 17 gün babam da kaldım geldiğimin haftası kv yine bu cümleleri kurdu resmen bana göz dağı veriyor

maalesef değiştiremiyorsunuz bazı şeyleri, içinizi karartmak istemem ama böyle gelmiş böyle gidecek gibi, eşlerimize ne söylersek söyleyelim
hatta arttırıyorum aileleri dünyanın en kötü ailesi de olsa bizim baktığımız ve gördüğümüz yerden göremedikleri için birbirlerine de girseler sonunda ana oğul baba oğul oluyorlar, tıpkı bizim gibi.
aksini istemekte zaten yanlış, çünkü bizlerde silmeyiz ailemizi, kabullenemiyorsanız ayrılmaktan başka çaresi yok bu işlerin ne yazık ki.

Silsin istemiyorum ki.. Hangi evde koca hangi evde baba görsün istiyorum

Bir insan oğluna nasıl koca vasfını yükler ? Evin büyüğü desin, kardeşinden elini çekme desin, evi çekip çevir desin de (dememeli de neyse) koca ne kadar iğrenç!

Önceliği sizin eviniz olmalı, sınırını bilerek kardeşini (yaşı da küçükse) boş bırakmamalı.

Kumanız hayırlı olsun.
Üzgünüm ama bu kadın size rahat vermez.
Sözleri söz değil, o ağzından çıkanları paylaşmayı geçtim, zihninden bile geçirmemeli.
Ne demek oğlumun karısıyım lafları falan, çok çirkin.
Ne kadarlık evlisiniz?

Sizin KV sapik yada kocasız kalmış koca bulun ona.

Benim kaynim vefat etti Allah rahmet eylesin biz cenazeye gittik eşime bu çocukların babası artık sensin denildi ben böyle bakakaldım derken bir kaç defa daha duyunca ve çocukların yanında söyleniyor bu ben dedim ki hayır yavrum insanın bir tane babası olur sizin babanız öldü ama amcanız ömür boyu arkanızda ve hep destek ama babanız değil
Bizzat eşi ölen eltim 12 yaşındaki kızına benim eşim için bu senin baban artık diyebildi düşünün
Yani demek istediğim insanlar böyle maalesef ben inandım konu sahibine

Ay çok korkunç iğrenç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…