• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın bağırması

Evet beraber ysşıyoruz bana kendini çok iyi gösterdi. Evlendikten sonra da ayrı ev konusu açılınca en başta konuştuk diyo eşim ayrı ev kknusunu açınca bi bağırıyo mahalle yankılanıyo resmen
Oh diğer gelinler rahat yanı öyle mi. Sizin başınıza kaldı o zaman. Bence iş bulun akşama kadar çalışın akşam görün yüzünü o kadının. Ay her gün her gün küm çekecek. Kendi annen bağrınca bile gücüne gidiyor insanın. Ya iş bul çalış evden çık sürekli ya da lafını ver dur. Bir bağırır iki ağlar sonra susar

Evet beraber ysşıyoruz bana kendini çok iyi gösterdi. Evlendikten sonra da ayrı ev konusu açılınca en başta konuştuk diyo eşim ayrı ev kknusunu açınca bi bağırıyo mahalle yankılanıyo resmen
Başta konuşuldu diyorsun da baştan konuşulmamış kaynananın halleri. Bunu unutuyorsun

Çünkü en başta konuşuldu. Bana kendini çok iyi göaterdi kaynanam. Ben onu çok anlayışlı bilirdim ama hiç öyle biri değilmiş. Bazen sırf bu sebeblerden boşanasım geliyo bunalıyorum aşırı ama eşimi seviyorum ve bunların geçiceğine inanıyorum

En başta konusulduysa konuşuldu , şimdi şartlar değişti. Bu şartlar altında ya psikolojiniz bozulur ya da sağlığınız.

Tamam kaynananiz kendisini melek gösterdi , peki ya çevresindekiler , eşiniz hiç mi söylemedi bak benim annem çok sinirli ona göre karar ver.
Resmen kul hakkına girmişler.

Ee düzeleceğini inanıyorsunuz , eşinizi seviyorsunuz madem şikayet etmeyin.

Görmemezlikten , duymamazlıktan geleceksiniz.

Bana bu şekilde bağırdığın sürece sana olsan saygımı kaybederim deyin susun odanıza gidin.

Bekleyin madem sabredin.

Sonra erkek annem dırdır de diyor karım dırdır ediyor diye evden kaçıyor. Dışarda başka işler peşinde koşmaya başlıyor. Olan hep geline oluyor. Erkek için sorun değil ki. İkisi birbirini yesin dursun. Kendisine bişey olmasın da aman.

Eğer bağırıp çağırdık tan sonra pişman oluyorsa yavaş yavaş kanına girip bir psikiyatrist e götürün. Anne hem bizim kalbimizi kiriyosun hemde bu sınır sana çok zararlı bak sağlığın gider falan diyin bı antidepresan başladılar bak pamuk gibi olur. Öyle ölü balık gibi gezer istesede bağıramaz. Ama yanasmiyorsa deli deliyi görünce sopasını saklamış. Ya hiç konuşmayıp onu sinirlendirmemek için elinden geleni yapacaksın yada sende sesini çıkaracaksın zamanla onu bastiracaksin. Tabi ikisinde ayrı imtihan sussan içinde birikir konuşsan lafı çevirir eşinle aranıyor bozar. En iyisi sen onu ikna et bı ilaç kullanmaya başladı

En başta konusulduysa konuşuldu , şimdi şartlar değişti. Bu şartlar altında ya psikolojiniz bozulur ya da sağlığınız.

Tamam kaynananiz kendisini melek gösterdi , peki ya çevresindekiler , eşiniz hiç mi söylemedi bak benim annem çok sinirli ona göre karar ver.
Resmen kul hakkına girmişler.

Ee düzeleceğini inanıyorsunuz , eşinizi seviyorsunuz madem şikayet etmeyin.

Görmemezlikten , duymamazlıktan geleceksiniz.

Bana bu şekilde bağırdığın sürece sana olsan saygımı kaybederim deyin susun odanıza gidin.

Bekleyin madem sabredin.
aslında derdim şikayet etmek değil biraz içimi dökmek ve fikir almak ben bir gün çıkıcam ayrı eve illaki eşim şuan ticaret yapıyo ve para biriktiyo. Bir sene de allah şükürler olsun baya iyi para topladı parasını toplayıp ev alıcaz

Eğer bağırıp çağırdık tan sonra pişman oluyorsa yavaş yavaş kanına girip bir psikiyatrist e götürün. Anne hem bizim kalbimizi kiriyosun hemde bu sınır sana çok zararlı bak sağlığın gider falan diyin bı antidepresan başladılar bak pamuk gibi olur. Öyle ölü balık gibi gezer istesede bağıramaz. Ama yanasmiyorsa deli deliyi görünce sopasını saklamış. Ya hiç konuşmayıp onu sinirlendirmemek için elinden geleni yapacaksın yada sende sesini çıkaracaksın zamanla onu bastiracaksin. Tabi ikisinde ayrı imtihan sussan içinde birikir konuşsan lafı çevirir eşinle aranıyor bozar. En iyisi sen onu ikna et bı ilaç kullanmaya başladı
Kendini kötü görmüyo tuhaf biri sanırım biraz oğlunu da kıskanıyo

Sen de ona bagir.
Kendini tutamiyorsa hakediyor karsi bagirmayi kusurabakmasin
Elin kadini sana bagirsin diye mi buyuttu anan baban seni?

Yuz verme fazla muhatap olma
Uzak dur
Anlasin sogudugunu..

aslında derdim şikayet etmek değil biraz içimi dökmek ve fikir almak ben bir gün çıkıcam ayrı eve illaki eşim şuan ticaret yapıyo ve para biriktiyo. Bir sene de allah şükürler olsun baya iyi para topladı parasını toplayıp ev alıcaz

Allah hayırla almanızı nasip etsin. Öyleyse duymamaktan başka çareniz yok.

Kaynanam çok sinirli biri. Bir hata yspim ya da onun istemediği bişi yapim hemen bağırıyo ve benden susmamı bekliyo. Cevap verince de eşimi dolduruyo. Eşim de benim cevap vermemi istemiyo. Ben susumca eşim beni savunuyo hatta annesine kızıyo. Ben sizden fikir almak istiyorum kendimi nasıl tutabilirim bu birincisi ikincisi nasıl tavır takınmalıyım bağırmasına. Sonra da sen kızım gibisin bağırırım diyo. Yaşım ilerledi böyle oldum diyo.
Hadi oradan kızıymışım. Ne kızı ya oğlunla evliyim nasıl kızın oluyorum ben anlamıyorum ya bu mantıkları.

Ben kavga etmezdim. Bagurmazdim. Sakin bir sekilde "sen kim oluyorsun da bana bagiriyorsun. Bu sekilde devam edeceksen gorusmeyelim. Hic haz etmem boyle bagirismalardan" der eze eze sustururdum. Baktum susmadi gercekten gorusmezdim.
Esime de saglam bi ayar cekerdim..

Annem babam kiyamazken kv bana mi bagiracak?? He heeyyy....

Bu bağıran kaynanalar neye bağırıyor mesela , çok merak ettim.Yani tahayyül edemiyorum bağıran kaynanayı.Neye bağırabilir ki? Nasıl bağırır? Töbe Töbe.

Kendimi nasıl tutabilirim diye düşünmek yerine haksızlığa uğramayı, insan gibi davranmasını nasıl sağlayabilirim kısmını düşünmelisin. Çünkü kendini tutmak, kendini ezdirmek, hep alttan almak, haklıyken haksız duruma düşmekle eş değer ve bu seni yıllar içinde öyle yıpratır ki, kendini tanıyamaz, hayatından nefret eder hale gelirsin. O yüzden yolun başında bu gidişata dur demen tek çaren. Karşınızda çocuk yok, saygı sınırlarını aşmadan sizinle her şeyi konuşmak, çözüme ulaştırmak isterim ama saygısızlığa tahammül etmek zorunda değilim, diyebilirsin. Böyle de yapmalısın. Israrla bağrınmaya devam ederse, dinleme, ortamı terk et, ezdirme kendini.

Ayrıca insanın kendi öz çocuğuna dahi öyle istediği gibi bağrınıp çağrınmaya hakkı yok. Kime yaparsan yap saygısızlık bu.

Back
X