kaynanamın beni ve meleğimi dışlaması...

alaraberen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
176
0
46
İstanbul
selam arkadaşlar benim 2 yaşında kızım var.kaynanam kızımla ilgilenmesede kucağına arada sırada alıp severdi.eltimin 9 ay önce bir oğlu oldu.eltimin oğlu olduktan sonra kaynanam kızımı kuçağına almamaya başladı.her evine gittiğimde çocuğu kucağından indirmiyor.çocuk zaten iştahlı ağzına yedirdikce yediriyor.benim kızımın ağzınada bir ekmek kırıntısı koymuyor.kızım çok iştahsız sofrada kızımı yedirmek için uğraşırken.kaynanam eltimin çocuğunu yediriyor.kızıma oyuncak alsam bana kızardı.birkere bile kızıma oyuncak almadı.ama eltimin çocuğuna oyuncaklar,kıyafetler anlatamam.kaynanatam, görümcem iki torunlarınıda eşit seviyor.ALLAH var kaynatam bir kızımı bir eltimin oğlunu seviyor.ama kaynanam her evine gittiğimde bir kere bile kızımı kuçağına almıyor.çok gücüme gidiyor.dayanamadım artık eşime söyledim.ben dedikten sonra eşimde daha çok dikkat etmeye başladı.ben eşime anlattıktan sonra 4 kere daha gittik.eşim annesini her hareketini inceledi.evet yerden göğe haklısın dedi.bir kere parmağının ucu bile kızıma değmedi.kızım babanne diye peşine dolandı kucağına alıpda yavrum ne diyon demedi.eltimin çocunu oğlişim diye seviyor kızımda benim kuçağımda babannesinin hareketlerine gülüyor.o an kendimi ağlmamak için zor tuttum.birşey desem kıskanıyor diyecek.eltim yokken kaynanama sen niye hep onu seviyorsun bunu sevmiyorsun desem gidip eltime anlatacak.yengen kıskanıyor diyecek.zaten eltimle yeni yeni aram düzeldi.aramızıda kaynanam bozmuştu.tekrar eltimi kışkırtıcak.o kızında beni yanlış anlamasın istemiyorum.kaynanam o oğlan diye öyle yapıyorsa ALLAHA havale ediyorum.eşime sen söyle dedim.nasıl desem diyor ben herzaman yanınızda olmuyorum sen dışarı çıktığında seviyorum derse nasıl kanıtlayacağım diyor.ozaman bende farkettiğimi söyleyeyim mi.zaten amacı beni kıskandımak ama benim yavrumdan ne istiyor.yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Son düzenleme:
kv. lerin erkek torun merakını anlamam. bir laf vardır torun evlattan tatlıdır diye.
yaptığı yalnış ilk göz aprısı senin kızın ikisinide eşit sevmesi lazım. şimdi küçük anlamıyor biraz daha büyüyünce babanesinin onu sevmediğinin farkına varırsa çok üzülecek.
hadi sana kızıyor diyelim ama masum kuzunun ne kabahatı var.
ne desem bilemedim söylesen kıskanç olursun söylemesen sen üzülüyorsun.
bir süre evlerine gitmeyin bakalım özleyip arayacak mı?

öyle babaanne çocuğumu seveceğine sevmesin daha iyi. ne mantıktır ya. gelini kıskandırmak için torununu sevme görmezden gel. ya da erkeği sev kızı umursama. boşverin ben olsam evine bile gitmem. sıkmayın canınızı allaha havale edin.

zor bir durum.ayrım görmek.diğerinin tercih edilmesi,kocaman insanlar neden yapar ki.... bence şöyle yap.kayınvaliden diğer torununu bırakmışken kızını kucağına uzat benim kızımda çok özledi seni diye ver bakalım ne yapacak,ne diyecek.uzatırken öp kızım babanneyi filan de bakalım.eğer yine almazsa ,sevmezse demek ki bilinçli yapıyor neden diye sorma şansın doğar

Gitmeyiverin o kadar sık, madem değer vermediğini düşünüyorsunuz, siz de sadece eşinizin annesi olduğu için saygı duyun o kadar, torununu özlerse kendisi gelir görür...
Gelmiyorsunuz diye sitem ederse, kızdan yorgun düşüyorum siz gelin hem iki dakika ilgilenirsiniz gelince ben de işlerimi yapıveririm arada dersiniz...

sadece kaynanam yapıyor bunu.gitmesem gelmiyor gitmiyor çocukları bize göstermiyor diyorlar.

sevmesin ben eşim sevsin yeter ama bu kadar apaaçık belli ettirilirmi.kızıma dayanamıyorum

canim umursama bak kendin demissin eltimle arami bozdu felan diye belki yine seni kizdirmak istiyor biseyler cikarmak istiyor

bak ne güzel esinde fark etmis ben senin yerinde olsam umursamam bile cokta sk gitme birak ne derse desin biraz mesafeli davran sen üzüldükce üzerine düsdükce o dahada fazla yapicak eger niyeti seni huzursuz etmek ve eltinle arani bozmaksa tabi..

eline versem sever eşime söylerim diye.aynı şeyleri tekrar yapar çünkü oh kıskandırdım amacıma ulaşdım diye daha nispetler yapar.eltimede yengen böyle böyle yapdı der cümle alemede anlatır.zaten sulaleleri dedikoducu.gururum ağır basıyor.içinden gelmeyene zorla çocuğu uzatmak gelmiyor.zaten amacı bu eşim veya ben nasıl bir konuşma yaparsak laf tam oturur.

Bence birşey söylemeyin. Siz ne kadar iyi niyetli düşünseniz de yanlış anlamaya sebep olabilir. Zorla kimseyi sevdiremezsiniz. Sevgi içten gelirse değer kazanır. Zorla sizin söylemenizle sevecekse hiç sevmesin. Sevgi onun kimi seveceğini kendisi bilir. Hem zaten kızınız şimdi anlamıyordur aradaki ayrımı. Elbetteki yanlış yapıyor. Ama hatasını ileride kızınızın onu sevmediğini görünce anlayacaktır.

aaa
öyle bi tipse hiç uğraşma.yaşının kadını değil demek ki.öyleyse yapacağın tek şey kızının dikkatini başka yere çek.o diğer çocuğu severken mümkünse odadan çık. ve daha önemlisi hiç takma sevmezse sevmesin de.çünkü genelde şöyle olur o erkek çocuk büyür ve o da onu sevmez.çevremde var örnekleri.ayırdığı torunlardanda sevgi bulamıyorlar böyleleri

işlerimi çocuk durmadığı için yapamıyorum aslında tutan olsa yaparım dedim.biz kaç çocuğumuz varken işlerimizi yaptık dedi.2 gün sonra eltime gitti çocunu tuttu.1 hafta eltim dip bucağını temizledi.kaynanam 1 hafta çocuğa baktı.ben bunu akrabalarından duydum.iş yapıyomuş oda çocuğu tutuyomuş dedi.kaynanam bana demedi.

kızımın onu sevmediğini anlarsa yine beni suçlar.sen çocuğu bize göstermiyon uzaklaşdırıyorsun.bize yakın olmuyor der.

Son düzenleme:
bu kadar bariz ayrımcılık tabiki sinirlenirinizi bozar. benimde rahmetli anneannem kız torun oğlan torun ayrımı yapardı. beni pek sevmez, kuzenlerime yemek yedirir, kucaklardı. hatta seslenince bile bakmazdı, bir keresinde seslenince dönüp bir anda bana bakmıştı, bende çok heyecanlanmış ne diyeceğimi unutmuştum. :)) 5 - 6 yaşlarında tamamen anladım bu ayrımcılığı. ama kız olduğum için değilde kişisel olarak beni sevmediğini düşünmüştüm. çocuk aklı işte. aynı huy annemde de vardı annem açık açık dile getirince abinizi sizden çok seviyorum diye, çok üzülmüştüm. bu olaylar beni nasıl etkiledi derseniz, güçlü bir karaterim oldu, hep kendime yetmeye çalıştım. tabi herkeste aynı etkiyi yaratmayabilir o yüzden siz bu ayrımcılığı kızınızın hissetmesini engelleyin. birgün size sorarsa neden benimle ilgilenmiyor diye başka bahaneler söyleyin. o küçük ondan gibi. siz sevginizle babaannesinden alacağı ilgiyi tamamlayın.

Bazı yörelerde erkek cocuğu cok kiymetlidir. Aynen o durum.

Bence sen hiç sesini çıkartma. Kayınvaliden böyle davranarak kızının babaanne sevgisini yok etmeye başlamış zaten.

Cocuklar cin gibidir, seveni severler. Senin kızın daha cok küçük ama kısa bir süre sonra soğuyacak zaten.

O cok sevdiği erkek torunu biraz aklı basına gelsin bak bakalım yüzüne bakıyor mu? İste o zaman kızının degerini anlayacak ama is isten geçecek.

görümcemlere kendi oğullarından daha düşkün kaynanam.kızlarının üstüne titriyor.keşke eşimede o ilgiyi gösterseydi.

koyu işaretlediğim yerde inanın okurken kalbim sıkıştı..bu kadın nasıl bir anne aklım almıyor.insan torununu sevmiz mi?diğer yazılanları okumadım,yakın mı yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam ASLA o kadının evine gitmez,çocuğumu bu hallere düşürmezdim.gitmeyin bakalım torununu özleyip gelecek mi size?niye gelmiyorsun derseb de gereken cevabı verirsiniz!

eklemeyi unutmuşum,benim k.validem de ilgisiz ve sevgisini çok göstermeyen bir kadındır.ayrı şehirlerde yaşıyoruz ve aramızda hiçbir sorun olmamasına rağmen buraya gelmez,torunlarını özlemiyor demek ki..eltimin kızı 8 yaşında,onlarda başka şehirde yaşıyorlar ve oraya da gitmiyor.kızcağız artık her telefonda "anneannem hep geliyor,bana şunu aldı,bunu getirdi" falan diye anlatıyormuş ve kıskandırmaya çalışıyormuş.sürekli laf vuruyormuş.demem o ki zaten çocuklar büyüdükçe sevgiyi ve ilgiyi çok net ayırt ediyorlar.emni ol kendisi kaybedecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…