- Konu Sahibi alaraberen
-
koyu işaretlediğim yerde inanın okurken kalbim sıkıştı..bu kadın nasıl bir anne aklım almıyor.insan torununu sevmiz mi?diğer yazılanları okumadım,yakın mı yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam ASLA o kadının evine gitmez,çocuğumu bu hallere düşürmezdim.gitmeyin bakalım torununu özleyip gelecek mi size?niye gelmiyorsun derseb de gereken cevabı verirsiniz!
yaptığı cok ayıp
mesafenizi koruyun o zaman size.. sık sık gitmeyin torununu özlediyse gelsin görsün..
Benim çocuğumda yeni iki yaşını doldurdu,zaten çok bir ayrımına varamıyor çocuklar o yaşta onu sevdi beni sevmedi olayını,bunu dert eden sizsiniz bence,siz çocuğunuzdan ilgiyi sevgiyi esirgemeyin,kucağınızdan indirmeyin o da naparsa yapsın kaale almayın derim,haa bu çocuk büyüyecektir yine olaylar öyle devam ederse o kayınvalidede sevilmemeyi kabul edecektir.
Böyle ayırım yapan insanlardan nefret ediyorum. kendi torunlarını ayırırken ayrıca kendi çocuklarını da ayırmış oluyor çok günah. düşünün eşinizin annesi eşinizle kardeşini ayırmış gibi sonuçta. böyle bir insan hiç sevmesin hatta hiç dokunmasın bile kızınıza yavrum ya kıyamam birde kucağınızda oturup babaannesine gülüyor diye yazmışsınız ya içim gitti. uzak durun gitmeyin bahaneler uydurun. siz de kızınızı ondan uzak büyütün. ileride çok pişman olacak bu yaptıklarına. bu konuda nasıl tavır takınacağınızı sormuşsunuz sizin yerinizde olsam umrumda değilmiş gibi davranırdım. hiç üzüldüğümü belli etmezdim. seni sallamıyorum sen kimsinki benim kızım senin sevgine muhtaç değil der gibi davranırdım hatta sanırım biraz da saygısız davranırdım kendisine.
ne biçim babaanne bu kadınseni sevmiyorsa bile acısını neden küçücük yavrudan çıkarıyor ki nasıl vicdanı rahat mı acaba bende olsam canım sıkılırdı ama söylesen kıskanıyor olursun söylemesen böyle üzülürsün.yinede boşver fazla gitme gelme.gittiğinde ara sıra eşin annesine laf vurabilir ama sen hiç konuşma bence
bence siz uyarmayın. ne olacak kadın bu kez seversede sahte sevecek, eşine karşı bak seviyorum işte dicek,bence eşinde bu ayrımın farkındaysan bırak babaanne olarak kızını sevmesin..eşinde bu durumu her gördüğünde annesinin ne yaptıgını daha iyi anlasın
valla bu durumda yapılacak en güzel şey ananeyle babaneyi yan yana getirmek. annenize anlatın durumu, bi akşam iki tarafıda yemeğe çağırın, anneniz hediyelerle gelsin, çocuğunuzu sevsin bol bol, kucağından indirmesin, kayınvalideniz eninde sonunda laf edicektir o zaman cevabını verirsiniz, '' çocuk kimden sevgi görüyorsa ona gidiyor, napabilirim ki?? '' gibi...
Babanem de pek bizi sevmez. Yani seviyorda halamın çocuklarını sevdiği kadar değil:26:... O kadar belli oluyor ki, babam da farkında zaten. aynı şehire taşındığımızdan beri farkındayım.Ama anneannem öyle mi ya can o can... Onun için her şeyi yaparım canım ninem benim. Zaten babanem de lafını edecek olmuş babama biz yokken babam da demiş nerden sevgi ilgi görürse çocuk oraya yönelir diye. Şimde daha dikkatli en azından halamın çocukları varken biraz daha dikkat ediyo tavırlarına. Ne diyim öyle herkes torun sahibi olur ama herkes babanne olamaz.
kaynanam annemin aldığı hedileri görüyor hiç sesini çıkarmıyor.kızıma hiçbirşey almadığı için bende annemin aldığı elbiseyle onun evine kızımın üstüne giydirip giydiriyorum.hiç tınlamıyor.kızımın doğum gününe bile gelmedi.işi varmış.
canım kimse kimseyi zorla sevmez,eğer içinden geliyorsa senin çocuğunuda sever sevmiyorsa boşver gitsin bence,o seni kıskandırmak için uğraşıyorsa yanlış yerden yapıyor bunu,sen de onu uyarark fırsat vermiş olursun,hiç gerek yok,oraya gittiğin zaman bütün ilgini dikkatini çocuğuna yönelt,kucağına al,sev oyna,yani bişekilde sürekli çocuğunla meşgul ol,dayanamayıp bir açık verir lafını söylersin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?