kaynanamın beni ve meleğimi dışlaması...

evet böyle yapmayı düşünüyorum.hem hatta önceki gün çağırdıklarında eşime gitmiceğim dedim.yalvara yalvara getirdi beni.eşimin hatırına gittim.eşime kızdımda bana annenin yaptığı nispetleri göstermeyemi getiriyon dedim.her çağırmalarında gidelim diyor.

yaptığı cok ayıp
mesafenizi koruyun o zaman size.. sık sık gitmeyin torununu özlediyse gelsin görsün..

Benim çocuğumda yeni iki yaşını doldurdu,zaten çok bir ayrımına varamıyor çocuklar o yaşta onu sevdi beni sevmedi olayını,bunu dert eden sizsiniz bence,siz çocuğunuzdan ilgiyi sevgiyi esirgemeyin,kucağınızdan indirmeyin o da naparsa yapsın kaale almayın derim,haa bu çocuk büyüyecektir yine olaylar öyle devam ederse o kayınvalidede sevilmemeyi kabul edecektir.

diyelim eşimle oturmaya gittik oraya. kaynanam herzaman ki gibi eltimin çocuğunu severken.eşimle ben ne tavır içinde olmalıyız.çünkü bizim için o kadar hassaz bir durum ki.söyleyip söylemekte kararsızız.nasıl bir laf çarpsak kaynanam yaptığına utansa.eşimin bunu farkettiğini anlamasını istiyorum.

beni dışlasın sevmesin ama bari çocuğuma yapmasın.ben beni sevmediğini seneler önce kabul ettim.

Benimki gibi gösteriş yapıcaksa sevicekse hiç dokunmasın daha iyi :)
herhafta kızına gidiyo 40 dk lık yola bizim aramızda yürüyerek 10 dk mesafe var ayda 1 geliyo :) geçen akşam tel arıyo ege napıyo sesini duycam bende yok de ananesinde söyle diye söylettirdim bu saatten sonra herkes hakettiği kadar görücek benim egemiii

Böyle ayırım yapan insanlardan nefret ediyorum. kendi torunlarını ayırırken ayrıca kendi çocuklarını da ayırmış oluyor çok günah. düşünün eşinizin annesi eşinizle kardeşini ayırmış gibi sonuçta. böyle bir insan hiç sevmesin hatta hiç dokunmasın bile kızınıza yavrum ya kıyamam birde kucağınızda oturup babaannesine gülüyor diye yazmışsınız ya içim gitti. uzak durun gitmeyin bahaneler uydurun. siz de kızınızı ondan uzak büyütün. ileride çok pişman olacak bu yaptıklarına. bu konuda nasıl tavır takınacağınızı sormuşsunuz sizin yerinizde olsam umrumda değilmiş gibi davranırdım. hiç üzüldüğümü belli etmezdim. seni sallamıyorum sen kimsinki benim kızım senin sevgine muhtaç değil der gibi davranırdım hatta sanırım biraz da saygısız davranırdım kendisine.

evet umrumda değilmiş gibi davranmaya çalışıyorum.ama gelinde içime sorun.kızımın dışlanmasına dayanmak bana önceden yaptığı haksızlıklardan daha beter geliyor bana

ne biçim babaanne bu kadınseni sevmiyorsa bile acısını neden küçücük yavrudan çıkarıyor kinasıl vicdanı rahat mı acababende olsam canım sıkılırdı ama söylesen kıskanıyor olursun söylemesen böyle üzülürsün.yinede boşver fazla gitme gelme.gittiğinde ara sıra eşin annesine laf vurabilir ama sen hiç konuşma bence

bence siz uyarmayın. ne olacak kadın bu kez seversede sahte sevecek, eşine karşı bak seviyorum işte dicek,bence eşinde bu ayrımın farkındaysan bırak babaanne olarak kızını sevmesin..eşinde bu durumu her gördüğünde annesinin ne yaptıgını daha iyi anlasın

eşime sen laf vur dedim.eşim genelde annesine hatasını şakayla karışık vuruyor hemde gülerek.kaynanamda gülerek şakayla karışık cevanı veriyor.böyle oluncada kimse kimseyi ciddiye almıyor.ben ciddi insanımdır bir hata varsa ciddi bir şekilde tartışırım.ama bunların tartışmasıda şakalı çok anormaller.eşime herzaman diyorum ciddi konuşmazsan seni kimse ciddiye almaz.yine aynı yine aynı.

evet eşim anlıyor anlıyorda neden annesinin yaptığına içerlenmiyor.sadece haklısın diyor.benim annem yapsa çok üzülürüm hemde anneme söylerim dayanamam çünkü.sen böyle benim çocuğumu ikinci plana atarsan sana çocuğumu göstermem derim.annemle bu konuyu kavga etmeden tartışırım.

Son düzenleme:
valla bu durumda yapılacak en güzel şey ananeyle babaneyi yan yana getirmek. annenize anlatın durumu, bi akşam iki tarafıda yemeğe çağırın, anneniz hediyelerle gelsin, çocuğunuzu sevsin bol bol, kucağından indirmesin, kayınvalideniz eninde sonunda laf edicektir o zaman cevabını verirsiniz, '' çocuk kimden sevgi görüyorsa ona gidiyor, napabilirim ki?? '' gibi...

kaynanam annemin aldığı hedileri görüyor hiç sesini çıkarmıyor.kızıma hiçbirşey almadığı için bende annemin aldığı elbiseyle onun evine kızımın üstüne giydirip giydiriyorum.hiç tınlamıyor.kızımın doğum gününe bile gelmedi.işi varmış.

Babanem de pek bizi sevmez. Yani seviyorda halamın çocuklarını sevdiği kadar değil:26:... O kadar belli oluyor ki, babam da farkında zaten. aynı şehire taşındığımızdan beri farkındayım.Ama anneannem öyle mi ya can o can... Onun için her şeyi yaparım canım ninem benim. Zaten babanem de lafını edecek olmuş babama biz yokken babam da demiş nerden sevgi ilgi görürse çocuk oraya yönelir diye. Şimde daha dikkatli en azından halamın çocukları varken biraz daha dikkat ediyo tavırlarına. Ne diyim öyle herkes torun sahibi olur ama herkes babanne olamaz.

canım kimse kimseyi zorla sevmez,eğer içinden geliyorsa senin çocuğunuda sever sevmiyorsa boşver gitsin bence,o seni kıskandırmak için uğraşıyorsa yanlış yerden yapıyor bunu,sen de onu uyarark fırsat vermiş olursun,hiç gerek yok,oraya gittiğin zaman bütün ilgini dikkatini çocuğuna yönelt,kucağına al,sev oyna,yani bişekilde sürekli çocuğunla meşgul ol,dayanamayıp bir açık verir lafını söylersin...

evet haklısın herkezden babanne olmaz.benim babannemde aynılarını anneme yapmış.ben 6,7 yaşlarında daha iyi anladım.ben ufakdım salata yerken salatalıkları topluyorum diye dedem elimden çatalı fırlatmıştı.neden seçiyormuşum.kaç saat ağladım.5 dakika sonrada halamın oğluna kiraz yedirdi gözümüzün önünde.ye oğlum ye dedi.ama yine annem suçluydu onların gözünde yine annem.anneme şimdi daha iyi hak veriyorum.

çocuklukta baba tarafından hiç sevgi, ilgi görmemiş biri olarak verdim bu tavsiyeyi. çünkü ne zaman ananemlerle babanemler bir araya gelse anca o zaman çekemezlerdi, laf ederlerdi.
eğer hiçbir şekilde anlamıyorsa hiç takma, inan çocuğun büyüyünce, olayları anlamaya başlayınca gereken cevapları verecek, kimsede ağzı açıp laf edemeyecek, kendimden biliyorum :)

evet oraya gidince kızımla daha çok ilgilenmeye başladım.kuçağıma alıyorum 5 dakikida bir belki kızımı öpüyorum.dünyalar güzeli kızım diyorum.sen sevmesende ben kızımı çok seviyorum diye ders vermeye çalışıyorum.daha ileri giderse bende daha ileri gideceğim.her hafta kızıma elbiseler oyuncaklar alabilirim çünkü o buna çok zıt.istiyorki kızıma hiç birşey almayayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…