kaynanamın boğaz derdi.

Bu nasıl

Bu nasıl bir yorum nasıl bir üslup nasıl bir nefret? Allah kimseyi size muhtaç etmesin. Hanim efendi sizden ona doğru yolu göstermeniz için yazmış. Böyle mi doğru yol göstereceksiniz.

Valla nefret kusuyorlar ciddi ciddi, benim hayat arkadaşımın annesi Allah var çok iyi kadındır hiç bir sorun yaşamadım kendisiyle ama benim annem de aksine burada bahsedilen kayınvalide modelidir. Yaşanılası zor bir kadındır açıkçası buna rağmen ben birgün olsun böyle laflar duymadım eşimden bence karşı taraftan ziyade kişinin kendisiyle ilgili bir durum olaylara verdiği tepkiler kişinin kendini kanıtlar.

Yorum icin gec kalmisim ama ee sen de yemeklerin tuzunu kaciriver biraz kotu yemek yap olmaz mi?

Ya da hayır demesini ögreneceksin 45 yasında çok genç bir kaynanan var ya benim annem 55 yaşında sülaleye yemek yapar doyurur:KK57:

Valla nefret kusuyorlar ciddi ciddi, benim hayat arkadaşımın annesi Allah var çok iyi kadındır hiç bir sorun yaşamadım kendisiyle ama benim annem de aksine burada bahsedilen kayınvalide modelidir. Yaşanılası zor bir kadındır açıkçası buna rağmen ben birgün olsun böyle laflar duymadım eşimden bence karşı taraftan ziyade kişinin kendisiyle ilgili bir durum olaylara verdiği tepkiler kişinin kendini kanıtlar.
Ne bileyim yaa aşağılayıcı bir üslupla yazmış arkadaş her b.... yer demiş nasıl öyle konuşabilir ben anlamıyorum. Tamam olabilir o bir insan ve nefsine hakim olamayabilir.

Bence bir insan kurnaz olduğu için eleştirilebilir yalancı olduğu için yada ne bileyim pasakli olduğu için. Ama midesine yemeğe olan zaafı varsa eleştiri konusu olamaz aşağılamaz olmuyor yapamıyor demekki.

gece gece baya güldüm ya :KK70::KK70::KK70::KK70: Allah yüzünüzden gülmeyi eksik etmesin inşallah

Merhabalar hanımlar..Neredeyse Bütün gelinlerin ortak sorunları olan kaynana benimde sorunum.. Sizlerden yardım almak istiyorum fikir almak istiyorum.. Aslında nereden başlayacağımıda bilemiyorum.

Biz altlı üstlü oturuyoruz . Yememiz içmemiz ayrı Eşim işinden dolayı hafta içi evde yok hafta sonu eve geliyor. Yani kaynanamın gözünde aşağıda gelin var ben oturaayım her şey önüme gelsin önümden kalksın diyen bir tip. Öyle yaşlı falanda değil 45 yaşında. İster ki o otursun evde yemekleri ben yapayım. İsterki ütüsünü ben yapayım temizliğini ben yapayım. O otursun tutsun bi yerini.

Yemeyi içmeyi çok seviyor zaten oğluda kocasıda der ' Ana- Karı aç kalcam diye korkuyorsun. ' Öyle ki akşam yemek yerken ertesi akşamın yemeğini düşünüyor. Hep bi boğaz derdi. Annemler bursada oturuyor. Annemin bana geleceği hafta yufka alır ıspanak alır kelem alır. Annem gelince yapacaklarmış. Ama annem geldiğinde verir malzemeleri eline o oturur dünür hanım sen yap sen güzel yapıyosun. Anneme her geldiğinde yukarıya yemek yaptırır. Kendi kendimi yerim sinirden. Benim annem yukarıya yemek yapmak zorunda mı diye. Eşimle çok kavga ettik bu konuda eşim diyor ki sen haklısın söyle anneme kendi yemeğini kendi yapsın. Ama söyleyemiyordum başlardan. Annem yine bendeyken iki dünür pazara gitmişler balık almışlar. Annem kaynanamın ve ev ahalisinin akşam yiyeceği balığı ayıklıyor kaygnanamda oorada oturuyor. Eşimde kızmış senin balığını niye kadın ayıklıyor diye. Oda mazaret olarak görümcemin kızı var 2 yaşında o durmuyor demiş. Kızında biryaramazlığı yok tv izliyor. Yani aç kalıcam diye çok korkuyor. Hele ki yemej konusunda bıktım yani iki yemek yapmak 45 yaşındaki bi kadına bu kadar mı zor gelir. Kapımı çalıyor yemeğin malzemelerini tutturuyor elime sen güzel yapıyorsun deyip gidiyor. Hiç sormuyor kızım müsait misin misafirin gelecek mi işin var mı ? ama gerçektende ondan güzel yemek yapıyorum. Kayınpederm ,kaynım , görümcem, eşim benim yemeklerimi daaha büyük bi zevkle yiyorlar. Ben bu kadına yapıp versem isteklerinin ardı arkası kesilmiyor. Bi gün bişey yapsam yemek ertesi gün yine bişi yap diyor. Bizim üsüllerimizde kaynana olan evde gelin yemek yapmaz.Ben böyle gördüm çünkü.

Son olarak canımı sıkan iki konu var ve ne yapacağımı bilemiyorum yardım edin.

Kaynanamla kayınderim köye gittiklerinde bana 5 lt süt getirdiler. Dedimki 4 lt yoğurt yaparım 1 lt taze içerim. Hamile olduğum için sağlıklı beslenmem için. Birazda takıntılıyım her sütü içrmiyorum kokuyor çünki.
Neyse benim süttten akşam kaynattık herkez içti evde 7 kişiyiz. Görümceme dedim abla bebeğinede ayır oda taze süt içsin. Oda ayırdı biraz. Biz başka odaya girdik çıktık 10 dk kadın benim sütümden almış koymuş şişeye ya sen hangi ara yaptın aldın koydun sütten. Sözde bebeğe almış ablam diyor anne ben aldım zaten yok yok içer o sütü diyor. Bende benim sütümden aldı bana doğru dürüst süt kalmadı diye baya kızdım ama belli etmedim. Ertesi gün aldım sütü götürdüm kapısına. Al anne dedim akşam aldığın az gelmiştir bunuda al dedim. Oda teşekkür etti aldı. Daha çok sinirim bozuldu.

Birde bu günlerde evde herkez hasta. Bende hamileyim diye yukarı çıkmıyorum. Bulaşmasın bana diye. Kayınpederim işten dönüşte gördüm nasılsın kızım dedi. İyi değilim baba belim çok ağrıyor uzanıyorum dedim. Akşam oldu ertesi gün öğlen oldu kızım nasıl oldun deyip kapımı çalmadı kaynanam. Şimdi kendisi hasta gripolmuş bende aynı şekilde ondan öğrendiğim gibi onun kapısını çalmıyorum. Bi yandanda vicdanım rahat değil bana akıl verir misiniz ??? Ne yapayım..
Canim helal olsun sana temiz kalbin hic bozulmasin içinden geldiği gibi davran sen zsten iyi bir insansın belli. Bazı insanları degistirmek imkansiz kabullenmekren başka çaren yok ama sütü götürmüşsun filan ya bence böyle olaylar içinde birikecek zorlancaksin içine de atma uygun dille rahatsızlığını belli et ilerde içime attim demeni istemem bebek olunca yemek filan yaptiramaz. Ki haklisin kayinvalide daha lezzet katacagi ve anaç olmasi geregi o yemeği yapmalı bizim düşüncemizde öyle. Cevremde gördüklerimde. İçine atma tek onerim. Çocuğunu sag sagkim hayırlısiyla kucagina alman dileğiyle. :)

Size malzemeleri getirip yemek yap diye elinize tutuşturduğu zaman müsait değilim,dışarı çıkacağım işim var vs. tarzı şeyler söyleyip başınızdan savsanız belki bu huyundan vazgeçer?

vay be ne güzel gelinmişsin sen öyle :)) şaka bi yana yaşlı olsa dicem eli ayağ tutmuyor benim kayınvalidem 70 yaşında nefis yemekler yapar bize ...seninki kalpazan ..

En son ki projem buydu :KK70: Arpa şehiye pilavı istemişti. Bende yaktım arpaları bastım tuzu bastım sıvıyağı :KK70: Bir haftadır benden bişey istemiyor :KK70:

Ya işte aklın yolu bir anacım.. Bugün de kayınvalidem beni zorla dışarı çıkarıyor. Çocuğunda sesi kısık. Bu havada havale geçirtecekler.

Canim helal olsun sana temiz kalbin hic bozulmasin içinden geldiği gibi davran sen zsten iyi bir insansın belli. Bazı insanları degistirmek imkansiz kabullenmekren başka çaren yok ama sütü götürmüşsun filan ya bence böyle olaylar içinde birikecek zorlancaksin içine de atma uygun dille rahatsızlığını belli et ilerde içime attim demeni istemem bebek olunca yemek filan yaptiramaz. Ki haklisin kayinvalide daha lezzet katacagi ve anaç olmasi geregi o yemeği yapmalı bizim düşüncemizde öyle. Cevremde gördüklerimde. İçine atma tek onerim. Çocuğunu sag sagkim hayırlısiyla kucagina alman dileğiyle. :)
Amin inşallah Allah razı olsun :) Anaç bir insan hiç değil. Eşim anlatıyor ; çoçukken kendine 2. tabağı koyar yermiş. Demezmiş yani buda kalsın evlatlarım yesin.

Anlattıklarınızda çok problem göremedim; tabi herkesin derdi kendine.
Öncelikle anneniz yapmak istemese yapmaz, demek ki yapmak istiyor yemek.
Yemeği beğeniliyorsa yapabilir , ne guzel işte beraberce yerler.
..
Süt konusuna da gelince kalabalık olduğu için karışıklık olmuş. 4 kilo yoğurt olmazda 3 kilo olur. Gereksiz takılmışsınız bence.
..
Hastaysa yemek yapıp götürmenizi tavsiye ederim. Kp.niz belkide soylememiştir hasta olduğunuzu.

Ya işte aklın yolu bir anacım.. Bugün de kayınvalidem beni zorla dışarı çıkarıyor. Çocuğunda sesi kısık. Bu havada havale geçirtecekler.
Çocuğunun sesi kısıksa çıkma. Senin çoçuğun daha önemli. Allah korusun ateşlense sanki gelip o bakacak. Boşversene sen dinleme.

..
Süt konusuna da gelince kalabalık olduğu için karışıklık olmuş. 4 kilo yoğurt olmazda 3 kilo olur. Gereksiz takılmışsınız bence.
..
Hastaysa yemek yapıp götürmenizi tavsiye ederim. Kp.niz belkide soylememiştir hasta olduğunuzu.
Kayınpederim söylemiş ev ahalisine, çünki evde ninemiz var 80 yaşındaki kadın ayağıma geldi. Kızım nasıl oldun belin ağrıyormuş diye.

..
..

Kadın yoldan gelmiş direk tutup mutfağa almış bu kadın.. Annesi sinirlense tartışma çıkarsa bu kadınla sürekli kızı oturacak. Onu kızı çekecek yani. Göze alamamış olabilir.O yüzden alttan almıştır.İsteme gibi durum olamaz.

Süt konusundaysa resmen yüzsüzlük olmuş. Kızın haberi yok. Aşerir gibi süt çalmak nedir ya.Bir de gelini hamile. Aman gelinim içsin sütü diyeceğine...

Back
X