kaynanamın boğaz derdi.

Çocuğunun sesi kısıksa çıkma. Senin çoçuğun daha önemli. Allah korusun ateşlense sanki gelip o bakacak. Boşversene sen dinleme.

Yok Allah razı olsun bakar yardım ederde. Eşime anlattım, tlfn kontörüm yok. Gitmeyelim olmadı ara anneni dedim demediği kalmdı. O zaman gidicem demeseymişim.O da sinirli bu aralar.

Kayınpederim söylemiş ev ahalisine, çünki evde ninemiz var 80 yaşındaki kadın ayağıma geldi. Kızım nasıl oldun belin ağrıyormuş diye.

O zaman hayat sizin ne denilir ki? Vicdan yaptığınıza göre aranızdaki ilişki tam tükenmemiş. Yapılabilir bir yemek, çay v.s . Siz bilirsiniz tabi.

Kadın yoldan gelmiş direk tutup mutfağa almış bu kadın.. Annesi sinirlense tartışma çıkarsa bu kadınla sürekli kızı oturacak. Onu kızı çekecek yani. Göze alamamış olabilir.O yüzden alttan almıştır.İsteme gibi durum olamaz.

Süt konusundaysa resmen yüzsüzlük olmuş. Kızın haberi yok. Aşerir gibi süt çalmak nedir ya.Bir de gelini hamile. Aman gelinim içsin sütü diyeceğine...

Sizin kv.niz var mı ? Sanırım bu bakışınız kv.nizle aranızda olan sorunlardan dolayı. Bilemiyorum tabi, sadece bir tahmin.

Süt çalmak ağır olmuş, düşünmesi gerekirdi düşünmemiş. Ala ala kaç bardaklık sut almıştır ki ?
Yoğurt bir kilo eksik olsun ne olacak ki?
İnsan kendi getirdiği sutu niye çalsın.

Anne konusunda katılıyorum, arayı bozmak istememiştir fakat tatlı dille yardım isteyebilir ya da yorgun olduğunu söyleyebilir, bu çok zor değil.
Yemek yapmak çok zor bir iş değil. Hele sonunda ellerine sağlık, çok guzel olmuş deniyorsa keyifli bile olabilir.

Sizin kv.niz var mı ? Sanırım bu bakışınız kv.nizle aranızda olan sorunlardan dolayı. Bilemiyorum tabi, sadece bir tahmin.

Süt çalmak ağır olmuş, düşünmesi gerekirdi düşünmemiş. Ala ala kaç bardaklık sut almıştır ki ?

Anne konusunda katılıyorum, arayı bozmak istememiştir fakat tatlı dille yardım isteyebilir ya da yorgun olduğunu söyleyebilir, bu çok zor değil.
Yemek yapmak çok zor bir iş değil. Hele sonunda ellerine sağlık, çok guzel olmuş deniyorsa keyifli bile olabilir.
Valla ya sizde var bi problem ya bende :)

Bu nasıl

Bu nasıl bir yorum nasıl bir üslup nasıl bir nefret? Allah kimseyi size muhtaç etmesin. Hanim efendi sizden ona doğru yolu göstermeniz için yazmış. Böyle mi doğru yol göstereceksiniz.
amin ...allah benim kaynanayı bana muhtaç etmesin diyeceğim ama etti..3 kızı 2 oğulcuğuna rağmen etti...nefret ediyorum kaynana denen şeyden..hemde öyle bir nefret kiiii..tam 23 yılldır bana yaşatılanları ben anlatsam anlayamazsınız..ne hayallerle evlenmiştim .bir yudum su vermem ben..beddualarım hep tutuyor şimdi..bokuyla gülle oynuyor daha beter olacak..beni kimsesiz sanmış..kaynanam bilmiyorduki benimde allahım var..10 yıllık evliydim 2 küçük çocuğum varken verem oldum 9 ay tedavi gördümde iyi oldum..

amin ...allah benim kaynanayı bana muhtaç etmesin diyeceğim ama etti..3 kızı 2 oğulcuğuna rağmen etti...nefret ediyorum kaynana denen şeyden..hemde öyle bir nefret kiiii..tam 23 yılldır bana yaşatılanları ben anlatsam anlayamazsınız..ne hayallerle evlenmiştim .bir yudum su vermem ben..beddualarım hep tutuyor şimdi..bokuyla gülle oynuyor daha beter olacak..beni kimsesiz sanmış..kaynanam bilmiyorduki benimde allahım var..10 yıllık evliydim 2 küçük çocuğum varken verem oldum 9 ay tedavi gördümde iyi oldum..
Üzüldüm şimdi şimdi ne yapıyorsunuz peki

Aynen canım ya benim ki ben geldiğinde 52 yaşındaydı ayy yapemeyan ay edemeyan kendini çok yaşlanmışta iş yapamıyor havalarına sokuyordu. Benim annem 70 yaşında ondan iyi

Kendini bu genc yasta ezdirirsen ilerde daha cok ezer emin ol

Böylelerine elini verirsen, kolunu kaptırırsın..
Benim gibi daha başından yanlış yapmışsın, gelinim diye bir zorunluluk hissedip herşeylerine iyi yaklaşmışsın, mesafe bırakman gerek artık, sonunda biraz kötü gelin oluyoruz ve yaptıklarımız boşa gidiyor onların gözüne ama içini ferah tut ve mesafe bırak, Allah görüyor nasılsa, en azından başın rahat olur :)

KV dem dünyanın en tatlı insanlarındandır ve hiç bir problemimiz yoktur.
Ayrıca sütü getiren KV si değil. Yanlış anlamışsınız orayı sanırım.
Üçüncüsü hamile kadına her gün yemek mi yaptırılır anlamış değilim. Hizmetçi gibi kullanılmak kimsenin hoşuna gitmez.

KV dem dünyanın en tatlı insanlarındandır ve hiç bir problemimiz yoktur.
Ayrıca sütü getiren KV si değil. Yanlış anlamışsınız orayı sanırım.
Üçüncüsü hamile kadına her gün yemek mi yaptırılır anlamış değilim. Hizmetçi gibi kullanılmak kimsenin hoşuna gitmez.

Hizmetçi tabirini sevmiyorum.. Kimse zorla yemek yaptırmıyor ki, beğendiklerini söyleyip yapmasını istiyorlar. Kendiside artık hamileliğin zorladığını ve yemek yapamadığını söyleyebilir.
Yani kastim; ortada kavga yok, kufur yok, büyük sorunlar yok. Eşiyle problemi yok. Bunlar her ailede olabilecek sorunlar, illaki iletişimle çözülebilir.

Kayınpederi ve kayınvalidesi köye gidince getirmişler konu sahibine.

Hizmetçi tabirini sevmiyorum.. Kimse zorla yemek yaptırmıyor ki, beğendiklerini söyleyip yapmasını istiyorlar. Kendiside artık hamileliğin zorladığını ve yemek yapamadığını söyleyebilir.
Yani kastim; ortada kavga yok, kufur yok, büyük sorunlar yok. Eşiyle problemi yok. Bunlar her ailede olabilecek sorunlar, illaki iletişimle çözülebilir.

Kayınpederi ve kayınvalidesi köye gidince getirmişler konu sahibine.

Herkes kendini savunamıyor maalesef.. Ama bu sebeple yumuşak başlı insanlar ezilmeli mi sizce??
Bu kadın utanıyor, hayır diyemiyor.Ama rahatsızlığını belli ediyordur. Etmese bile insan düşünmez mi yani..
O zaman buradan verebileceğimiz tek tavsiye, KV ne hayır de, yandı gülüm keten helva.Otoriter bir kadınsa iki kat zorlu olur.

Böylelerine elini verirsen, kolunu kaptırırsın..
Benim gibi daha başından yanlış yapmışsın, gelinim diye bir zorunluluk hissedip herşeylerine iyi yaklaşmışsın, mesafe bırakman gerek artık, sonunda biraz kötü gelin oluyoruz ve yaptıklarımız boşa gidiyor onların gözüne ama içini ferah tut ve mesafe bırak, Allah görüyor nasılsa, en azından başın rahat olur :)
Aynen öyle canım bi dediğini yapsam, bu sefer ardı arkası gelmiyor. Ben farkındayım zaten kötü gelinim kaynanamın gözünde...

Kayınvalidem bu gün doktora gitmiş. Şekeri için test yaptırmış, bende onun bana yaptığı gibi doktor ne dedi ? Neyin var diye hiç ama hiç sormadım. İçim nasıl dolu kızlar biliyor musunuz. Ben alt katında yemek yapamazken kokusundan, ayakta duramazken bel ağrısından, o bana bi kase çorba getirmiyo aşağı kata. Nasıl gücüme gidiyor biliyormusunuz .. O hastayken ben ona yaptım aama bir kase çorba yapıp indirmedi. Allah sorsun ona.:KK61::KK61::KK61:

Ya canım kusura bakma ama ben güldüm ya. :KK45: Sen dert edinmişsin ama senin kayınvalide baya renkli bir tip gibi geldi bana. :KK45: Sütü götürürken nasıl bir tepki bekliyordun ki daha çok uyuz oldun. Neden götürdün laf sokmak için mi. Hi aldırış bile etmemiş. :KK70:

Back
X