Ama o ben hastayken ne akşamı ne ertesi günü kapımı çalıp kızım nasıl oldun demedi. Bi kere tavuktan zehirlendim kusup durdum. Bana geldi de dedi hıı sen şimdi hastasın akşam yemeğide yapamazsın tüh dedi. Yani demedi kızım geçmiş olsun yat dinlen.hamilesiniz büyüklük sizde kalsın bence bu kadar çok şey yapmışsınız bir kase çorbayla geçmiş olsuna gidin çünkü kayın valideniz bunu ileride laf yapabilir . :)
Annem gelmeden turşu malzemesi almış bi kere. Annem geldiğinde bereber yapacaklardı sözde. Bi baktım kaynanam oturuyo sen böyle yap sen söyle yap. Diye anneme emir veriyo. Yani demiyor o lahanayı doğruyor bende suyunu hazırlayım. Yani birlikte yapalım desende görümcemin kızı durmuyo olur.
Ya inanırmısın bi gün dedim ki onun istediği gibi bi gelin olayım. Misafiri gelecekti kızkardeşi. Benim böreğim güzel oluyor diye ona bi tepsi börek yaptım götürdüm. Hizmet ettim misafirlerine. Çay kahve. bulaşıklarını yıkadım kirli kaşık bırakmadım yıkanacak bebekle ilgilendim. Dedim ki benden daha ne isteyebilir çünki o gün 1 bardak çay dökmek için yerinden kalkmadı. Akşam oldu evime inicem pestilim çıkmış artık. Bana dedi hadi bide pilavı yapıver. Anne dedim ben yoruldum pilavı yapamam. Hadi hadi yaparsın yaparsın dedi.. Yok anne dedim yapamam Evimizde birde nine var o da dedi. Kızdan ne pilav istersin kalkda pilavını kendin yapıver dedi. Hay dedim nine ağzını öpeyim senin. Valla böyle yani.iş yaptırma konusunda haklısınız bir kez yapınca o artık senin görevin oluyor hep bekleniyor aynı işi yapman. Sınırınızı çizin zaten bu konuda. Çok doldurmayın kendinizi ama ona karşı yoksa aynı ortamda olmak bile batar.
Vallahi bende tutuyorum. Başka insanların fikirleri düşünçeleri önemli değil asıl olan yemek. Ve inanır mısın saçında bir tane beyaz yok. Annem 39 yaşında mesela saçı beyazdan görünmüyor. Demem o ki gamsız.Konuyu eglenceli bulan tek kisi benim galiba.
Kv hanim cidden cok eglenceli, matrak geldi bana . yemeyi icmeyi seviyor, yemegini baska insanlara yaptiriyor. Tuttum ben bu kadini :))
İyide canım kendisi bana yol yordam göstermesi lazım değil mi onun bana yemek yapmasını öğretmesi gerek değil mi meselaa yemek yapmayı bilmeseydim aç kalacaktı diye düşünüyorum bazen.Demişsiniz ya ''bizim usullerimize göre kaynana olan yerde gelın yemek yapmaz.''diye.
Belki kaynananın usulü de gelin olan yerde kaynananın yemek yapmamasıdır :)
Her ikisi de kişilere göre yadırganabilir. Anlattıgınızdan anladıgım, kayınvalıdenız bıraz rahat ve sıze de oyle davranıyor.
Bana öyle geliyor ki doğum yaptığım zaaman gelir bana bakmaya değil. Oturmaya yemeye içmeye.Yine olursa bir yara bandı yapıştırın elinize, bugün görümcemin kızına ben bakayım elim kesildi zaten deyin. Kadın ağrıdan, zehirlenmeden anlamıyorsa yara bandından anlar belki. :)
Bana öyle geliyor ki doğum yaptığım zaaman gelir bana bakmaya değil. Oturmaya yemeye içmeye.
Annem aslında söyler ben yapamam edemem diye. Ama kızımın huzuru bozulmasın kızıma laf gelmesin diye susuyor kadıncağız.tam anlamıyla okuyamadım ama; annenin dili yok mu?
İyide canım kendisi bana yol yordam göstermesi lazım değil mi onun bana yemek yapmasını öğretmesi gerek değil mi meselaa yemek yapmayı bilmeseydim aç kalacaktı diye düşünüyorum bazen.
Kendi kendime diyorum bazen annemiin geleceğini öğrenince acana içinden diyor mudurr.. Heeee geliyor yine bizim aşçı kadınBen de arkadaslara katiliyorum. Inanin gulumseyerek okudum konunun bazi kisimlarini. Sizin anlatim tarzinizda bana cok eglenceli geldi:)
Fakat kayinvalidenizdeki bu piskinlik beni sinir krizlerine sokardi herhalde. siz yine cok sabirlisiniz ve kayinvalidenizin tavirlarina ragmen cokta iyi niyetlisiniz. Kendinizi daha fazla kullandirmayin alistirmayin onu. Yasli olsa hasta olsa tabiki yemeginide yapin ama bu sekilde davranan kendi annem de olsa tahammul edemem.birde annenize de aynisini yapiyomus benim sarteller o an atardi heralde. Beni kullandigi yetmicek annemide kullanicak oyle bi dunya yok. Az yesin yatili bi asci tutsun kendine.
Sen öyle diyorsun ama bende yukarda yemek yiyip sonrada 8 kişisnin bulaşığını yıkamak istemiyorum. Zaten ayakta uzun durunca belime ağrı vuruyor. Evimde yumurta kırar yerim tek başıma diye düşünüyorum. Bi şişe almadı zaten. Akşam içtik benim sütümden bide görümcem bebeğe ayırdı. bide üstüne almış. Bana getirilen süt noldu kaldı ne kadar. O zaman tatlı yapacaksan kendinede alsaydın süt. bu kadar mı zor bi süt almak.Eşiniz diyormuş yapma diye neden yapıyorsunuz. Ya da anneniz geldi diyelim yapın siz yemeğinizi annenle onlarda size yemeğe gelirler kendi evinin yemeğini annene neden yaptırıyor koy eşini araya eşin söylesin. Ne alaka yani sana yaptırıyor beraber yiyorsanız belki olabilir zaten beraber yiyoruz diye ki eşiniz haftaiçi yokmuş tek kişi yemek yapıp ne yapacaksınız ya kaynananla yaparsınız beraber ya da o yapar yersiniz neden tek kişi için evinde yemek yapacaksın nasıl olsa beraber yiyoruz diye yaptırıyor olabilir ama süt konusunda yanlışsınız. Zaten sütü onlar getirmişler kaç lt süt var bir şişe kendine alsa organik süt ne olacak ki gidip al bunu da anne hepsini al diyecek birşey yok bu seferde gelin hanım lokmalarımı sayıyor diyecek.
Keyiften dort kose oluyodur ay gozumden yas geldi inan gulmekten:)))Kendi kendime diyorum bazen annemiin geleceğini öğrenince acana içinden diyor mudurr.. Heeee geliyor yine bizim aşçı kadın
senn o süt akşam geri gelir bence kendi değilde tatlıyıAma o ben hastayken ne akşamı ne ertesi günü kapımı çalıp kızım nasıl oldun demedi. Bi kere tavuktan zehirlendim kusup durdum. Bana geldi de dedi hıı sen şimdi hastasın akşam yemeğide yapamazsın tüh dedi. Yani demedi kızım geçmiş olsun yat dinlen.
Valla benimde gözümden sinirden yaş geliyor bazen.Keyiften dort kose oluyodur ay gozumden yas geldi inan gulmekten:)))
Yok akşamına bana yoğurt yapıp getirmiş sütümü. Oda beni düşündüğünden değil görümcemden çekindiği Kayınpederimkorktuğu içinsenn o süt akşam geri gelir bence kendi değilde tatlıyı
sana yaptırcak gibi bi his var içimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?