ilahi yaaa valla iyi en azından birinden korkuyor canımYok akşamına bana yoğurt yapıp getirmiş sütümü. Oda beni düşündüğünden değil görümcemden çekindiği Kayınpederimkorktuğu içinKızcaklar çünki kızın sütünü almışsın diye..
Kayinvalide agzinin tadini da biliyor bu aradaValla benimde gözümden sinirden yaş geliyor bazen.Keyften dört köşe olmasa hiç annemin geleceği hafta yufka ıspanak alıp ıspanaklı börek, kelem alıp lahana sarması yaptırmayı düşünmezdi herhalde.
Evet zeki kadın Allah var şimdiKayinvalide agzinin tadini da biliyor bu aradae napsin ama ispanagi ayiklamak yikamak zor. Insanin ayakta durmaktan beli agriyor tezgahta. Lahana sarmakta zor e hazir saranida var. Aslnda dusununce kayinvaliden zeka kupu gibi vala zeki kadin
Birde bisey dikkatimi cekti esin hafta ici yokmus ve hamilesin teksin yani kayinvaliden yemekleri yapip seni cagiracagi yerde o kadar kisinin yemegiyle bulasigiyla seni ugrastiriyo. Insan biraz merhamet eder. Sende insafsiz deilsin o hazirlayip cagirsa sen zaten kurulup oturmassin illaki biseyin ucundan tutarsin
bu kaynanaları ne yapmak lazım bilmiyorum ki. Canım benim kızmakta üzülmekte çok haklısın. Bence eşin bu duruma müdahale etmeli. Hamilesin bideMerhabalar hanımlar..Neredeyse Bütün gelinlerin ortak sorunları olan kaynana benimde sorunum.. Sizlerden yardım almak istiyorum fikir almak istiyorum.. Aslında nereden başlayacağımıda bilemiyorum.
Biz altlı üstlü oturuyoruz . Yememiz içmemiz ayrı Eşim işinden dolayı hafta içi evde yok hafta sonu eve geliyor. Yani kaynanamın gözünde aşağıda gelin var ben oturaayım her şey önüme gelsin önümden kalksın diyen bir tip. Öyle yaşlı falanda değil 45 yaşında. İster ki o otursun evde yemekleri ben yapayım. İsterki ütüsünü ben yapayım temizliğini ben yapayım. O otursun tutsun bi yerini.
Yemeyi içmeyi çok seviyor zaten oğluda kocasıda der ' Ana- Karı aç kalcam diye korkuyorsun. ' Öyle ki akşam yemek yerken ertesi akşamın yemeğini düşünüyor. Hep bi boğaz derdi. Annemler bursada oturuyor. Annemin bana geleceği hafta yufka alır ıspanak alır kelem alır. Annem gelince yapacaklarmış. Ama annem geldiğinde verir malzemeleri eline o oturur dünür hanım sen yap sen güzel yapıyosun. Anneme her geldiğinde yukarıya yemek yaptırır. Kendi kendimi yerim sinirden. Benim annem yukarıya yemek yapmak zorunda mı diye. Eşimle çok kavga ettik bu konuda eşim diyor ki sen haklısın söyle anneme kendi yemeğini kendi yapsın. Ama söyleyemiyordum başlardan. Annem yine bendeyken iki dünür pazara gitmişler balık almışlar. Annem kaynanamın ve ev ahalisinin akşam yiyeceği balığı ayıklıyor kaygnanamda oorada oturuyor. Eşimde kızmış senin balığını niye kadın ayıklıyor diye. Oda mazaret olarak görümcemin kızı var 2 yaşında o durmuyor demiş. Kızında biryaramazlığı yok tv izliyor. Yani aç kalıcam diye çok korkuyor. Hele ki yemej konusunda bıktım yani iki yemek yapmak 45 yaşındaki bi kadına bu kadar mı zor gelir. Kapımı çalıyor yemeğin malzemelerini tutturuyor elime sen güzel yapıyorsun deyip gidiyor. Hiç sormuyor kızım müsait misin misafirin gelecek mi işin var mı ? ama gerçektende ondan güzel yemek yapıyorum. Kayınpederm ,kaynım , görümcem, eşim benim yemeklerimi daaha büyük bi zevkle yiyorlar. Ben bu kadına yapıp versem isteklerinin ardı arkası kesilmiyor. Bi gün bişey yapsam yemek ertesi gün yine bişi yap diyor. Bizim üsüllerimizde kaynana olan evde gelin yemek yapmaz.Ben böyle gördüm çünkü.
Son olarak canımı sıkan iki konu var ve ne yapacağımı bilemiyorum yardım edin.
Kaynanamla kayınderim köye gittiklerinde bana 5 lt süt getirdiler. Dedimki 4 lt yoğurt yaparım 1 lt taze içerim. Hamile olduğum için sağlıklı beslenmem için. Birazda takıntılıyım her sütü içrmiyorum kokuyor çünki.
Neyse benim süttten akşam kaynattık herkez içti evde 7 kişiyiz. Görümceme dedim abla bebeğinede ayır oda taze süt içsin. Oda ayırdı biraz. Biz başka odaya girdik çıktık 10 dk kadın benim sütümden almış koymuş şişeye ya sen hangi ara yaptın aldın koydun sütten. Sözde bebeğe almış ablam diyor anne ben aldım zaten yok yok içer o sütü diyor. Bende benim sütümden aldı bana doğru dürüst süt kalmadı diye baya kızdım ama belli etmedim. Ertesi gün aldım sütü götürdüm kapısına. Al anne dedim akşam aldığın az gelmiştir bunuda al dedim. Oda teşekkür etti aldı. Daha çok sinirim bozuldu.
Birde bu günlerde evde herkez hasta. Bende hamileyim diye yukarı çıkmıyorum. Bulaşmasın bana diye. Kayınpederim işten dönüşte gördüm nasılsın kızım dedi. İyi değilim baba belim çok ağrıyor uzanıyorum dedim. Akşam oldu ertesi gün öğlen oldu kızım nasıl oldun deyip kapımı çalmadı kaynanam. Şimdi kendisi hasta gripolmuş bende aynı şekilde ondan öğrendiğim gibi onun kapısını çalmıyorum. Bi yandanda vicdanım rahat değil bana akıl verir misiniz ??? Ne yapayım..
O NE DEMEK MİŞ KIZ OLACAK DİİYE ARAYIP SORMUYOR. ERKEK OLUNCA HANEDANA ŞEHZADE Mİ GELECEKMİŞ. BAK BUNA DAYANAMAM ÇATIR ÇATIR KAVGA EDERİM. O BENİM EVLADIM ONUNDA OĞLUNUN CANI ONUNDA KANI. TERBİYESİZLİK YAPTIĞI. EŞİN NE DİYOR BU KONUYA ?Bu
bu kaynanaları ne yapmak lazım bilmiyorum ki. Canım benim kızmakta üzülmekte çok haklısın. Bence eşin bu duruma müdahale etmeli. Hamilesin bidebenim kayınvalidem seninkinden beter maalesef. Sayesinde nefret ediyorum bütün kayınvalidelerden. Çocuğum kız olacak diye cinsiyeti belli olduğundan beri arayıp sormuyor. Allah bütün kayınvalidelere akıl, gelinlere de sabır versin. Bi de kocalara
Kayinpederin insafli adammis. Aslinda olmasi gerektigi gibi davraniyo sana karsi. Gorumcende babasina cekmis muhtemelenEvet zeki kadın Allah var şimdiAma aklı yemeğe çalışıyor sürekli. Kayınvalidem yemeklerini bayağıdır kendi yapıyor bana bulaşmıyor son zamanlarda. Onun umrunda olduğunu düşünmüyorum. Ama kayınpederim nerdeyse kulağımdan tutup götürecek yukarı yemeğe içi rahat olmuyor şimdi ben burada tek yiyince adam istiyor ki hep birlikte yiyelim. Yukarı çıkktıpımdada aynen bişeyin ucundan tutuyorum softayı kuruyorum falan yine oturmuyorum. Görümcem sağolsun zaten o olduğu zaman çok nadirdir bana bulaşık yıkattığı. Sofra örtüsü bile serdirtmez ablacım sen otur dinlen diye. Anlayamıyorum o kadından ı kız nasıl çıkmış
Var var kaynım merak etmeKayinpederin insafli adammis. Aslinda olmasi gerektigi gibi davraniyo sana karsi. Gorumcende babasina cekmis muhtemelendusunsene kayinvalidenden bi tane daha olcakti allah muhafaza vala sukretmelisin
Kayinvaliden hazir normale donmeye baslamisken sakiiiinn sakin taviz verme. Insan kendi evinin isini zor yapiyo alistirma kendi yapsin yesin.yardim gerekirse zaten ediyosun.yardimlasarak yemek yapsaniz ondada siknti yok hani kzim ben sunu sunu yapiyim sende yapabilirsen su yemegi yapsan fln dese o da tamam yani
Ne desin garibim tartıştılar başta. Nasıl böyle yaparsın diye kızdı eşim. O da ben seni değil kendimi düşünüyorum demiş. Konu komşu kız olursa bizimkinin lafını edeceklermiş. Eşim napsın bir müddet sonra tekrar görüşmeye başladı annesiyle. 2 aydır düşük tehlikem var bebeğim sıkıntıda 15 nisanı atlatmalıyıx. Kadın bir kere olsun aramadıO NE DEMEK MİŞ KIZ OLACAK DİİYE ARAYIP SORMUYOR. ERKEK OLUNCA HANEDANA ŞEHZADE Mİ GELECEKMİŞ. BAK BUNA DAYANAMAM ÇATIR ÇATIR KAVGA EDERİM. O BENİM EVLADIM ONUNDA OĞLUNUN CANI ONUNDA KANI. TERBİYESİZLİK YAPTIĞI. EŞİN NE DİYOR BU KONUYA ?
Belli canım kendini düşündüğü oğlunu veya seni düşünseydi böyle yapmazdı terbiyesiz. Hay senin konuna komşuna. Ayy canımm dikkat et kendine aman ha. Aramasın aman bırak dicem. Ama insanın aklına fena takılıyor. Allaha havale et. Hamile hamile seni böyle bu konudan üzdüğü için Allah sorsun hesabını.Ne desin garibim tartıştılar başta. Nasıl böyle yaparsın diye kızdı eşim. O da ben seni değil kendimi düşünüyorum demiş. Konu komşu kız olursa bizimkinin lafını edeceklermiş. Eşim napsın bir müddet sonra tekrar görüşmeye başladı annesiyle. 2 aydır düşük tehlikem var bebeğim sıkıntıda 15 nisanı atlatmalıyıx. Kadın bir kere olsun aramadıkavga etsen ne olcak ki insan değil böyleleri. Allah versin b... Sını
bizde dediğin gibidir.kaynana oturur,işleri ve yemekleri gelin yaparDemişsiniz ya ''bizim usullerimize göre kaynana olan yerde gelın yemek yapmaz.''diye.
Belki kaynananın usulü de gelin olan yerde kaynananın yemek yapmamasıdır :)
Her ikisi de kişilere göre yadırganabilir. Anlattıgınızdan anladıgım, kayınvalıdenız bıraz rahat ve sıze de oyle davranıyor.
Aslında bence doğrusu kaynana yemeği yapar gelin bulaşık yıkar çay yapar. Babaannem anneme kızmıştı bi kere mutfağa girdiğinde. Ben yemek yapmayı bilmiyormuyumda benim mutfağıma girip yemek yapmaya uğaşıyorsun diye. Ananemde aynı şekil yani. Kızları gelini geldiğinde her şeyi kendiler yapar(yemek ). Bencede böyle olmalı.bizde dediğin gibidir.kaynana oturur,işleri ve yemekleri gelin yapar
Bedduada etmiyorum ama içimi çekmem ona yeter sanırım. Allaha bıraktım bende canım.Belli canım kendini düşündüğü oğlunu veya seni düşünseydi böyle yapmazdı terbiyesiz. Hay senin konuna komşuna. Ayy canımm dikkat et kendine aman ha. Aramasın aman bırak dicem. Ama insanın aklına fena takılıyor. Allaha havale et. Hamile hamile seni böyle bu konudan üzdüğü için Allah sorsun hesabını.
bizde dediğin gibidir.kaynana oturur,işleri ve yemekleri gelin yapar
yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali yapın. Malzemeler elinde kapınızı çalınca girin koluna gel anne size çıkalım ben sana tarif edeyim sen yap. Hem sende öğrenmiş olursun sonra sen yaparsın biz yeriz deyiverin. Belliki çakal bi kadın herkese işimi gördürmeyi seviyır sizde onu bastırın. Bu arada dua edin allah var malzemesini alıp geliyorsa iyi. Birde hiç getirmeyenler var:-DMerhabalar hanımlar..Neredeyse Bütün gelinlerin ortak sorunları olan kaynana benimde sorunum.. Sizlerden yardım almak istiyorum fikir almak istiyorum.. Aslında nereden başlayacağımıda bilemiyorum.
Biz altlı üstlü oturuyoruz . Yememiz içmemiz ayrı Eşim işinden dolayı hafta içi evde yok hafta sonu eve geliyor. Yani kaynanamın gözünde aşağıda gelin var ben oturaayım her şey önüme gelsin önümden kalksın diyen bir tip. Öyle yaşlı falanda değil 45 yaşında. İster ki o otursun evde yemekleri ben yapayım. İsterki ütüsünü ben yapayım temizliğini ben yapayım. O otursun tutsun bi yerini.
Yemeyi içmeyi çok seviyor zaten oğluda kocasıda der ' Ana- Karı aç kalcam diye korkuyorsun. ' Öyle ki akşam yemek yerken ertesi akşamın yemeğini düşünüyor. Hep bi boğaz derdi. Annemler bursada oturuyor. Annemin bana geleceği hafta yufka alır ıspanak alır kelem alır. Annem gelince yapacaklarmış. Ama annem geldiğinde verir malzemeleri eline o oturur dünür hanım sen yap sen güzel yapıyosun. Anneme her geldiğinde yukarıya yemek yaptırır. Kendi kendimi yerim sinirden. Benim annem yukarıya yemek yapmak zorunda mı diye. Eşimle çok kavga ettik bu konuda eşim diyor ki sen haklısın söyle anneme kendi yemeğini kendi yapsın. Ama söyleyemiyordum başlardan. Annem yine bendeyken iki dünür pazara gitmişler balık almışlar. Annem kaynanamın ve ev ahalisinin akşam yiyeceği balığı ayıklıyor kaygnanamda oorada oturuyor. Eşimde kızmış senin balığını niye kadın ayıklıyor diye. Oda mazaret olarak görümcemin kızı var 2 yaşında o durmuyor demiş. Kızında biryaramazlığı yok tv izliyor. Yani aç kalıcam diye çok korkuyor. Hele ki yemej konusunda bıktım yani iki yemek yapmak 45 yaşındaki bi kadına bu kadar mı zor gelir. Kapımı çalıyor yemeğin malzemelerini tutturuyor elime sen güzel yapıyorsun deyip gidiyor. Hiç sormuyor kızım müsait misin misafirin gelecek mi işin var mı ? ama gerçektende ondan güzel yemek yapıyorum. Kayınpederm ,kaynım , görümcem, eşim benim yemeklerimi daaha büyük bi zevkle yiyorlar. Ben bu kadına yapıp versem isteklerinin ardı arkası kesilmiyor. Bi gün bişey yapsam yemek ertesi gün yine bişi yap diyor. Bizim üsüllerimizde kaynana olan evde gelin yemek yapmaz.Ben böyle gördüm çünkü.
Son olarak canımı sıkan iki konu var ve ne yapacağımı bilemiyorum yardım edin.
Kaynanamla kayınderim köye gittiklerinde bana 5 lt süt getirdiler. Dedimki 4 lt yoğurt yaparım 1 lt taze içerim. Hamile olduğum için sağlıklı beslenmem için. Birazda takıntılıyım her sütü içrmiyorum kokuyor çünki.
Neyse benim süttten akşam kaynattık herkez içti evde 7 kişiyiz. Görümceme dedim abla bebeğinede ayır oda taze süt içsin. Oda ayırdı biraz. Biz başka odaya girdik çıktık 10 dk kadın benim sütümden almış koymuş şişeye ya sen hangi ara yaptın aldın koydun sütten. Sözde bebeğe almış ablam diyor anne ben aldım zaten yok yok içer o sütü diyor. Bende benim sütümden aldı bana doğru dürüst süt kalmadı diye baya kızdım ama belli etmedim. Ertesi gün aldım sütü götürdüm kapısına. Al anne dedim akşam aldığın az gelmiştir bunuda al dedim. Oda teşekkür etti aldı. Daha çok sinirim bozuldu.
Birde bu günlerde evde herkez hasta. Bende hamileyim diye yukarı çıkmıyorum. Bulaşmasın bana diye. Kayınpederim işten dönüşte gördüm nasılsın kızım dedi. İyi değilim baba belim çok ağrıyor uzanıyorum dedim. Akşam oldu ertesi gün öğlen oldu kızım nasıl oldun deyip kapımı çalmadı kaynanam. Şimdi kendisi hasta gripolmuş bende aynı şekilde ondan öğrendiğim gibi onun kapısını çalmıyorum. Bi yandanda vicdanım rahat değil bana akıl verir misiniz ??? Ne yapayım..
Kaynin senden buyuk sanirim canim kendinde o hakki nasi buluyomus beyzade. O kim oluyoda abisinin esine o tarz seyler soyluyo. Sen esine de kahvalti hazirlamak zorunda deilsin kaldiki ailesine hazirlicaksin nasi calisiyo bunlarin kafalari ben anlamiyorum.kaynin kayinvalidedende beter al birini vur otekine.annesi yatalakmiymista sen ona hizmetcilik yapicakmissin terbiyesiz sey. Yerinde olsam patir patir cevabini veririm hic altta kalma kayinpederde senden yana gorumcede.kimsenin seninle o tatz konusmasina izin verme.evlenirken kayinvaliye hizmetcilik edicem diye anlasma imzalamadin neticede. Kendi evleninnce karisinada oyle diyebilcek mi acaba hic sanmiyorumVar var kaynım merak etmeo benim ikinci kaynanam. Aşırı annesini savunur annesi neden yemek yapıyomuş ben varmışım ya. Yok ben onlara sabah işe giderken neden erken kalkıp kahvaltı hazırlamıyomuşum. Ben ne biçim gelinmişim. Ama kendisi eski sevgilinin evine evlenseydiler iç güveysi gitmeyi düşünüyordu.. ..
Ah be canım istediği yapmaya üşendiği bi puding bi arpa şehriye pilavı bi portakallı kek bi türlü yemeği bi kavurma makarna desem ki senin dediğin gibi. Ama sen daha güzel yapıyorsun ben senin gibi yapamıyorum dicek biliyorum.yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali yapın. Malzemeler elinde kapınızı çalınca girin koluna gel anne size çıkalım ben sana tarif edeyim sen yap. Hem sende öğrenmiş olursun sonra sen yaparsın biz yeriz deyiverin. Belliki çakal bi kadın herkese işimi gördürmeyi seviyır sizde onu bastırın. Bu arada dua edin allah var malzemesini alıp geliyorsa iyi. Birde hiç getirmeyenler var:-D
olurmu biz senin elinden yemek istiyorız de:-D ne yap et ona bırak:-D benm kayınvalidem allah var güzel yemel yapar ama bende çok güzel yaparım. Eşim kayınpederim bnmkini beğenir. kaynanam beni yemeğe çaırdığında baktım benden beklemeye başladı yapmayı. Bir yaptım iki yaptım. Sonra dedim ama olmuyı böyle ben senin elinden yemek istiyorum bi başka oluyır. Şimdi istesem de nadiren sokuyo mutfağa:-D durun size şunu yapım durun bunu yapim die:-DAh be canım istediği yapmaya üşendiği bi puding bi arpa şehriye pilavı bi portakallı kek bi türlü yemeği bi kavurma makarna desem ki senin dediğin gibi. Ama sen daha güzel yapıyorsun ben senin gibi yapamıyorum dicek biliyorum.
Ay sorma bu beyzadem konusunda ayrı bir dertliyim. Görümcem çok kızıyor ona böyle söylediği için ama o anası gibi huyundan vaz geçmiyor. Hamileyim diye ablam bulaşık yıkatmıyor. Neden yıkamıyormuşum onun annesi üç tane doğurmuş her işide yapmış. Dedim sen karına söylersin anamda tane doğurdu diye evlende görücem senin k..çnıı dedim. Karım karım diye ayrılmazsın peşinden dedim. Evlense hiç bişey diyeceğini zannetmiyorum. Daha çok anasına yaptırır olanda bana olur. Zaten evde kayınpederimle görümcem beni tutar, kaynımla kaynanam ayrı bi dünya. İkiside koy önüne yemek semirsinler.Kaynin senden buyuk sanirim canim kendinde o hakki nasi buluyomus beyzade. O kim oluyoda abisinin esine o tarz seyler soyluyo. Sen esine de kahvalti hazirlamak zorunda deilsin kaldiki ailesine hazirlicaksin nasi calisiyo bunlarin kafalari ben anlamiyorum.kaynin kayinvalidedende beter al birini vur otekine.annesi yatalakmiymista sen ona hizmetcilik yapicakmissin terbiyesiz sey. Yerinde olsam patir patir cevabini veririm hic altta kalma kayinpederde senden yana gorumcede.kimsenin seninle o tatz konusmasina izin verme.evlenirken kayinvaliye hizmetcilik edicem diye anlasma imzalamadin neticede. Kendi evleninnce karisinada oyle diyebilcek mi acaba hic sanmiyorum
hahahaolurmu biz senin elinden yemek istiyorız de:-D ne yap et ona bırak:-D benm kayınvalidem allah var güzel yemel yapar ama bende çok güzel yaparım. Eşim kayınpederim bnmkini beğenir. kaynanam beni yemeğe çaırdığında baktım benden beklemeye başladı yapmayı. Bir yaptım iki yaptım. Sonra dedim ama olmuyı böyle ben senin elinden yemek istiyorum bi başka oluyır. Şimdi istesem de nadiren sokuyo mutfağa:-D durun size şunu yapım durun bunu yapim die:-D
Dene dene pişman olmazsın. İlkinde başaramazsan yılma ama devam et. Eninde sonunda kabullenir. O çakalsa sen daha çakal olcaksın, o ağlıyor kendini acındırıyprmu sen daha çok ağla, o gülüyor keyif mi sürüyor sen daha çok güleceksin:-D:-Dhahahabak bu fikri tuttum ben yaa Tamam söz senin dediğin gibi yapıcam. İlk böyle bişi olduğunda buraya yazıcam sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?