• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamın ettiği :;(

Takma kafana canım bunu kafaya takmak ona değil sana zarar verir. Sağlıklısınız onlara muhtaç değilsiniz bunlara şükredin. Eşin ne diyor bu duruma?
eşimde benle aynı fikirde aslında bizim anlamadıgımızda o kaynıma baska eşime başka davranıyorlar
eşim doğunca diğer memlekete babaneye gönderilmiş ve eşimi babane büyütmüş
ama diğer oğlunu kendi büyütmüş bnu bende anlamıyorum

Canım belki o an düşünememiş olabilir. Yada onların orda öyle bi adet yoktur. Ayrıca evini düzmesine gelince bu durumun seni bu kadar öfkelendirmesine gerek yok sonuçta kendi hayatı istediğini yapabilir. Aa torununa altın takmadı gitti evini düzdü ise işin boyutu. Kayınvalidenin durumu iyi olmalı. Şakayla karışık diyebilirsin anne aşkolsun yani oğluşuma doğum hediyesi yok mu hiç babaannesi ağlıyo bak falan gibi sözlerle şakayla karışık ima edebilirdiniz. Belki farkında değildir, aklına gelmemiştir. Olabilir insanlık hali.. Kaynanayı kaynana olarak görmeyin sevdiğiniz adamı doğuran anne olarak görün. Kendinize annenize nasıl davranıyosunuz onada öyle davranmaya çalışın. İnanın hayat daha da kolay olucak. İnsanlar kırıldığı şeyleri susarak surat yaparak anlatmaya çalışır bazen. Bu durumdan hiç hoşlanmıyorum. Bi derdin varsa tatlı dille söylerseniz. Yaparsa yapar yapmazsa yapmaz güzel kardeşim. Yaparsa demek ki aklına gelmemiş unutmuş falan diye düşünürsün yapmazsada demek ki içinden gelmemiştir istememiştir. Konu başlığını görünce çok daha derin zorluklarda bişey düşünmüştüm. Bana göre bunlar çok abartılcak şeyler değil ufak tefek şeyler konuşarak halledilebilir diye düşünüyorum.. Bir de nedense kaynanızı hiç sevmiyomusunuz fakat annenizide tam aksi çok seviyomuşsunuz gibi hissettim yazdığınızı okuyunca. Belki kadın kıskanıyor da olabilir annenize yakınlık duyup oğlunuz siz ve anneniz bir olduğunuzda kıskanıyo ve o yüzdende böyle yapıyo olabilir sizleri tanımıyorum sadece fikirlerimi söyledim ama biraz daha sıcak davranmayı denemelisiniz bence..

yok zaten surat yapmam ben burda sizlerle paylaşmak istedim :34:

Yapmak zorunda mı? Herkes özgür.. diyen bayanlar...;
Evet zorunda bir babaanne bu ve ilk torun.. Bari bir tulum alsaymış kadın altında değilki..
Evini düzmesini biliyor allah allah tepkinize de şaşkın kaldım doğrusu şahsen bana yapılsa bu durum yüzüne direkt çarparım :19:

evet gercekten böyle ...yapmak zorunda değiller

zaten yapacak olan insan şimdiye kadar yapar eder kımseye laf söyletmez kendıne ilk torunmus madem ama demekki anlasıyı sevgisi bu kadar mış zorlamı isteyeceksın isteyeceklerini

Canım niye yapacağını umuyorsun ki.
Bu kadın zaten şimdiye kadar kendini farkettirmiştir yapı olarak.

Kimseden bişey umma ya da beklenti içine girme.
Hayal kırıklığına uğramazsın böylece...

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır demiş atalarımız unutmayın.
Ayrıca birilerinden (kaynanız,eşiniz,arkadaşınız vs.) beklentiniz ne kadar çok olursa o kadar çok üzülürsünüz bunuda unutmayın.

Yapmak zorunda mı? Herkes özgür.. diyen bayanlar...;
Evet zorunda bir babaanne bu ve ilk torun.. Bari bir tulum alsaymış kadın altında değilki..
Evini düzmesini biliyor allah allah tepkinize de şaşkın kaldım doğrusu şahsen bana yapılsa bu durum yüzüne direkt çarparım :19:
Cimriliktenmidir nedendir bilemem orasınıda
DÜŞÜNEMEMİŞTİR ne demek yaa?
ALLAH ım sabır

Zorundalık kavramı senetle mi oluyor, sözleşmeyle mi? Sevmesi yetmiyor mu? Bir de ilk torun kavramı var; ikinciye birşey yapmak zorunda değil yani. Neyi yüzüne carpacaksınız yahu? Yapmıyorum, içimden gelmiyor derse ne diyeceksiniz.

kayınvaliden için cocuk yapmadın sonucta ister altın takmasın ister manevi destek olmasın ister torununu sevmeye gelmesin...onunda torun sevgisi bu kadar işte diyip çık işin içinden süt veriyosun yazık kesilmesin sıkıntıdan

Sevgi yeter değil mi normalde? Yetmeli, ben de bunu demek istiyorum işte.

ahh ahhh ben ne yapayım....
4 yıllık evliyim eşimin ailesi ne düğünümde bişey aldı ne bi altın taktı evimde tek bi iğnesi yok o derece.
1 yıl sonra doğum yaptım oğluma daha iğnesi nasip değil ne yapayım zorlada yaptıramazsın ki demekki içinden gelmiyo
bişey diyemiyosun kaynana mı kaynana kayınpeder mi kayınpeder işte ne verirse karşısından onu bekler

eşimde benle aynı fikirde aslında bizim anlamadıgımızda o kaynıma baska eşime başka davranıyorlar
eşim doğunca diğer memlekete babaneye gönderilmiş ve eşimi babane büyütmüş
ama diğer oğlunu kendi büyütmüş bnu bende anlamıyorum

yok zaten surat yapmam ben burda sizlerle paylaşmak istedim :34:

E zaten durum buysa standart bir aile ilişkisinden bahsedemeyiz. Demek ki daha derinde başka sorunlar, başka sıkıntılar var ki böyle olmuş.

evet gercekten böyle ...yapmak zorunda değiller

zaten yapacak olan insan şimdiye kadar yapar eder kımseye laf söyletmez kendıne ilk torunmus madem ama demekki anlasıyı sevgisi bu kadar mış zorlamı isteyeceksın isteyeceklerini

Yüzsüzlük yapmam bişeyede ihtiyacım olmaz olsa bile istemem isteyemem !!
Ama bu bir torun sevmeye gelince severler bişey oldumu döverler belki kızarlar..
Evini baştan sona düzmesini biliyor neden peki bir ÇÖP bile almıyor?
Buna zorunda kkusura bakmayın da ... Kadının derdi altın değildir zaten en azından sevgisini belli etmek için bişey örebilirdi veya bişey alabilirdi ayıp ama ya

bal gibi de yapmak zorunda benim arkadaşım yakında doğum yapacak şimdiden ne alırım ne yaparım diye düşünüyorum hele ki bi babaanne torununu düşünmeli bunun mecbur yada muhtaç olmakla alakası yok demekki durumu var bi tulum yada başka birşey almaya bu görgüsüzlükten başka bişey deil bence

Ne münasebet. Değil tabi ki. İçinden gelirse yapar. Bu kadar basit.

Ben aç açıkta muhtaç demedim. Benim fikrim bu. Onaylamak, altını paraflamak zorunda değilsiniz ki.

Yapmak zorunda değiller. Bana göre çiftler ailelere güvenip evlenmesinler, yine onlara güvenip cocuk yapmasınlar.

Beklentiler ne kadar düşük olursa, hayal kırıklığı da o kadar az olur.

valla ben kaynanaların hiç birşey yapmak zorunda olmadığını acı acı anladım. hatta en iyisi iyiki yapmamış canım. şimdi hiç bir hak talep edemiyor eeee ne de olsa yapmadı birde utanmadan karışamaz yaaa.sorun bişeyler yapmış gibi daha sonra amanda canım torunum yaparsa. hoş valla ben bana atılan adıma göre onb adım atarım. ,

mesela ELMEYRA size göre biz kayınvalideye hasta olursa bakmasak ne güzel olur. geline mi güvenip hasta oluyor değil mi ama :1::1::1::1: valla bana göre kayınvalide denilen şey huzur bozmasın yeter. ne yapıp ne ettiği umrumda bile değil. Allaha şükür elim para tutuyor ona minnetim mi var

Konu sahibi arkadaşım madem gelenek görenek bilmiyoır sendegösterme çocuğunu öyle görmek zorunda değil

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır demiş atalarımız unutmayın.
Ayrıca birilerinden (kaynanız,eşiniz,arkadaşınız vs.) beklentiniz ne kadar çok olursa o kadar çok üzülürsünüz bunuda unutmayın.

bizimkilere tatlı dil işlemiyo

Eşinle onlara karşı ters bir davranışınız olmuş muydu şimdiye kadar yani bebekten önce ilişkileriniz nasıldı kavga soğukluk falan olmuş muydu yoksa normal görüşüyor muydunuz?

Yok kadın sevgisini böyle gösteremiyormuşta bilmem ne geçin bunları yahu herkes bebişe bişey alıyor ufakta olsa BABAANNE çöp bile almıyor maşallah nazar değmesin:nazar:
Töbe töbee

"İlk torun" diyenler sanki ikinciye birşey yapmasa da olur der gibi oluyor. O zaman da evlat ayrımı yapılmış olur. Evlat ayrımı yapacağına hiçbirisine birşey yapmasın takmasın daha iyi.

oğlum doğdugunda bir iğne bile takmayan kaynanam evini yeni gelin gibi düzmüş dün gördüm şok oldum
halbuki ilk torunuydu sorun birşey takmamasıda değil sorun hiçbirşey yapmaması :30:
benim annemin canı yokmuki?
oğlu:30:şumun herşeyini annem yaptı ve halada yapıyor :29:
anam anam canım anam :16:

hiç birşey yapmazsa bu sizin menfaatinize bence,söz hakkı olmaz.Duruma bu açıdan bakıp,kafanıza takmayın.

Aman yapmasın arkadaşım yapmıyolarr ben annem çocuğu bakıyo babanesi bakmıyo diye konu açtım yanımda olsa burdaki arkadaşlar bide beni dövüceklerdi :D evet yapmak zorundalar babaneler ananeler nasıl fedakarlık ediyor ise onlarda fedakarlık etmek zorundalar başka şeye gelince benim gelinim benim torunum diye atlıyolar ama aman şimdi kendimi sinir etmicemm sende etme olurmuu sende mesafeni koy benim gibi

Eşinle onlara karşı ters bir davranışınız olmuş muydu şimdiye kadar yani bebekten önce ilişkileriniz nasıldı kavga soğukluk falan olmuş muydu yoksa normal görüşüyor muydunuz?

yok olmadı bu zamana kadar hiç tartışmadık bile

Zorundalık kavramı senetle mi oluyor, sözleşmeyle mi? Sevmesi yetmiyor mu? Bir de ilk torun kavramı var; ikinciye birşey yapmak zorunda değil yani. Neyi yüzüne carpacaksınız yahu? Yapmıyorum, içimden gelmiyor derse ne diyeceksiniz.

İlk torundan kastımız torunun üstüne düşmesidir veya daha çok sevilmesidir ilktir çünkü ilk göz ağrısıdır. Gerçi ilk le sonlada alakası yok her toruna küçükte olsa birşey alınmalıdır . Senetlemi Sözleşmeylemi bilmem alması gerekiyor ..!
Evini düzmeyi biliyor toruna bişey olduğunda konuşmasını bilirler , kızmasını bağırmasını sevmesini bilirler.
Kendine müslümanmış kayınvalide !

ahh ahhh ben ne yapayım....
4 yıllık evliyim eşimin ailesi ne düğünümde bişey aldı ne bi altın taktı evimde tek bi iğnesi yok o derece.
1 yıl sonra doğum yaptım oğluma daha iğnesi nasip değil ne yapayım zorlada yaptıramazsın ki demekki içinden gelmiyo
bişey diyemiyosun kaynana mı kaynana kayınpeder mi kayınpeder işte ne verirse karşısından onu bekler

Birazda yapı meselesi sanırım bu işler. Ayrıca istenmeyen gelinlik bi durum falan varsa yada kaynana oğulundan kıskanıp gelinin iyi olmasını çekemiyosa falanda bu konularda kasten uzak durabilir. Bişey alası gelmez. Fakat tam aksi hiçbir sorun olmadanda yapmıyosa demek ki kadın öyle meseleleri hiç düşünmüyo yapısında yok umrunda değildir yani.. yada onun bi eksiklik olduğunun farkında değildir. Bu mevzuların detayları daha önemli aslında konuyu aydınlatabilmek için. Çünkü gelinle kaynananın arası nasıl neler olmuş yada neler yaşanıyo bugüne kadar hiçbirini bilmiyoruz arkadaş sadece bişey takmadığını kırıldığını söylüyor ona göre yorum yapıyoruz. :44:

Back
X