• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamın ettiği :;(

Ne demek istediğimi anladınız değil mi?

Altın-patik- corap-tulum her ne ise; görevini yerine getirsin, sonra cocuk gösterilir :S

Zaten ortada manevi bir durumda yok
Bakın; Altın'la çorabı bir tutamazsınız.
Altın alması zorunda kesinlikle DEĞİL!!!
Ama bir gönlü hoş tutulsun babaanne görevidir bu bişey örsün bişey alsın bunu anlamakta zorluk çekmeyin lütfen.
Ne demek ister alır ister almaz?
Maddiyatta değil ki konu sahibi.

herkez boyle dusunmuyor malesef ki, birilerinden birseyler bekleyen(hemde zorla) insanlar cok.!
Ne kadar cirkin ya,altin takmadi,sunu yapmadi,evini duzdu! Kiskancliktan ote birsey degil,kimse kusura bakmasin!

sizsiniz çirkin aynada bir bakın isterseniz? ben reimden öle gördüm:9:

Kaynana gelininden hizmet beklemiyorsa, bence eşitlik olduğu için sorun olmaz.

"Hizmet" kavramını açmak lazım.

Evimde yaşca benden büyük insanlar varsa tabi ki ben hizmet edeceğim. Ben ailemden böyle gördüm.

Ama çamasırını yıka as ütüsünü yap evini temizle muhabbeti olursa; başka bir mevzuya geçmiş oluruz.

birsey merak ettim kayınvalideniz manevi olarak nasıl torununa karsı ilgilimi arayıp sorarmı gormeye gelirmi devamlı

Son düzenleme:
Ama bir gönlü hoş tutulsun babaanne görevidir bu bişey örsün bişey alsın bunu anlamakta zorluk çekmeyin lütfen.

Ah be arkadaşım :) Maddiyatta olmasa ben neden takayım bu kadar :D

Neyse Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Ne kadar ayıp bir cümle bu? Hiç yakıştı mı size?

zorlami aldircaksiniz arkadasim :1:AL - MI - YOR !!
bitti yani. Goreviydi degildi, kadin yapmiyor.!
onun icin bunu sorun yapmasina gerek yok

Arkadaşlar çocuk sahibi olan kişilerin bu konuya yaklaşımı farklı olacaktır. İnsan çocuğu oluna istiyor ki herkes bebeğini sevsin ona değer versin. Bunu da insanlar küçük veya büyük bir hediyeyle gösterince anneler mutlu oluyor. Yoksa o tulumlara muhtaç oldukları için mi? Asla değil. Konu maddiyat değil. Konu bebeğinin sevildiğini görmek. Hepsi bu. Arkadaş babaannesi dedesi bebeğimi sevmiyor mu sevmeyecek mi ilerde bu çocuğumun psikolojisini nasıl etkiler bunu düşünüyor bence o çeyrek altını bozdurup yiyemedim diye düşündüğünü sanmıyorum.

Kişilik yavaş yavaş ortaya çıkıyo sanırım :44:
Birazdan daha iyi anlıycaz gibime geliyo neden kaynın ve kayınvalidenin böyle yaptığını :52:

Son düzenleme:

ßen burada bir sahisa cirkin demedim, bir davranisa cirkin dedim. Siz bunun ayrimini yapamiyorsaniz sizin sorununuz.Laf sokucam diye,komik olmayin.'! gidin kim ne almis, ne takmis onun muhasebesini yapin bence!

Son düzenleme:
yapmıyorsa ortalıkta babaanneyim diyede gezmesin valla allah bu güzellikleri herkese nasip etmiyor kıymetini bilmek heveslenmek lazım

hiç kimse kimseye bişey almak zorunda değil kesinlikle zorlayamazsın.
bu görgüdür.
kimse kimseyi sevmek zorunda da değil.

yapmıyorsa ortalıkta babaanneyim diyede gezmesin valla allah bu güzellikleri herkese nasip etmiyor kıymetini bilmek heveslenmek lazım

Arkadaşlar çocuk sahibi olan kişilerin bu konuya yaklaşımı farklı olacaktır. İnsan çocuğu oluna istiyor ki herkes bebeğini sevsin ona değer versin. Bunu da insanlar küçük veya büyük bir hediyeyle gösterince anneler mutlu oluyor. Yoksa o tulumlara muhtaç oldukları için mi? Asla değil. Konu maddiyat değil. Konu bebeğinin sevildiğini görmek. Hepsi bu. Arkadaş babaannesi dedesi bebeğimi sevmiyor mu sevmeyecek mi ilerde bu çocuğumun psikolojisini nasıl etkiler bunu düşünüyor bence o çeyrek altını bozdurup yiyemedim diye düşündüğünü sanmıyorum.

Tabi ki çocuklu olanlar farklı düşünür. Ama onlar senin gibi düşünmüyor ki; onlar sevgiyi ve ilgiyi maddi yardımlarla ölcüyorlar, değeri az olur cok olur o ayrı, yeter ki ortada bir madde olsun.

Herkes ister evladı sevilsin, ilgi görsün, ama yapmıyorsa kahırlanmanın anlamı yok.

"Hizmet" kavramını açmak lazım.

Evimde yaşca benden büyük insanlar varsa tabi ki ben hizmet edeceğim. Ben ailemden böyle gördüm.

Ama çamasırını yıka as ütüsünü yap evini temizle muhabbeti olursa; başka bir mevzuya geçmiş oluruz.

Kendi ailem için yaparım, hatta buna mecburum. Ama eşimin ailesine kendisi bakmak zorunda. Çünkü onun ailesidir, o mecburdur.

Tabi dileyen tüm iyi niyeti ile eşinin ailesine de aynı şekilde davranabilir.

Ancak ben konu sahibi gibi bir durumla karşı karşıya kalsam, görmediğim ilginin karşılığını aynı ilgisizlikle karşılarım. Bir taraf nasıl mecbur değilse, diğeri de mecbur değil.

Nasıl çocukları kendimiz için doğuruyorsak, eş aileleri de muhtemelen gelinleri kendilerine hizmet etmek, baktırmak için almıyordur değil mi?

Konu sahibi de kırılmış alınmış. ZO-RUN-DA!!
Tepkisini vermeli bir an önce.. Ben kimseyi savunmuyorum BABAANE almak zorunda
Ama sizde sanırım ALTIN dasınız..
Problem altın değil çorapta alsa olurdu.
Ama buraya neden altın değilde çorap aldı deseydi kınardım .
Sizin şuan kayınvalideyi savunmanız saçma geliyor bana çünkü ZORUNDA...
Almıyorsa kendine eder kimseye değil
Yüzsüzlük yapıp illa alacaksın diyecek halim yok ama zorunda bu kadar
Zorunda değil diyen bayanlarıda anlamakta güçlük çektim açıkcası

Konu sahibi haksız sayılmaz bence.
Bbeğinin kimsenin umurunda olmaması, amcasının merak edip bakmaması kişinin zoruna gider büyük ihtimalle.
İlk toruna alıp 2. ye almama meselesi de evlat ayırmakla alakası yok.
İlk torun da daha bir hevesli olur genelde anneanne babaanne.
Anne baba gibi olmaz yani.

Back
X