ahahayytt bu yoruma çok güldüm yaa Allah iyiliğini versin senin
Ankesenamon arkadaşım ben 10 yıllık evliyim 29 yaşındayım evliliğimin ilk 2 yılı bende rutin olarak her hafta kayınvalideme gidip kalmak zorunda kalırdım buhranlar geçirirdim baktım böyle olacak gibi değil hemen harekete geçtim

inan bana evliliğin ilk yıllarında neredeyse her evli çiftte bu sorunlar yaşanıyor bu sorunu en aza indirmek için mümkün olduğu kadar mesafeli dur fazla yüz göz olma bi kere kayınvaliden her çağırdığında gitme hayır demeyi öğren yada her sana geliyorum dediğinde kabul etme mesela seni aradığında geliyorum diye ayy annecim iyi düşünmüşsün ama arkadaşıma söz vermiştim kızlarla orada toplanacaktık filan de

ama şu varki sen onları davet et yemeğe mesela ama dört dörtlük ağırla onları güler yüzlü ve hizmetkar olmak lazım zaten eşin bu tavrından çok hoşnut olacak mesafeli olduğunu eşine belli etme annesi yada ailesi hakkında çok fazla kırıcı ağır eleştirilerde bulunma sürekli şikayet halinde olursan erkek dinlemek istemez yada ciddiye almaz herşeyden önemlisi eşinle aranız her zaman iyi olsun birde kayıvalideden yana şikayetlerini bağıra çağıra hararetle şikayet etmek yerine şaka yoluyla gülerek tatlı dille laf arasında sokuşturuver mesela kendimden küçük bir örnek vereyim benim 9 yaşındaki oğlum konuşmayı çok sever kuzucum biraz çenesi düşüktür saolsun

bende şakayla gülerek eşimime ayy hayatım farkındamısın aynı annen ne kadar çok konuşuyor ve herşeye karışıyor maşallah kaynana gibi bir oğlumuz var eşine Allah sabır versin derim ve eşim güler haklısın valla der

bunlar benim nacizane fikirlerim ve taktiklerimden bir kaçı