• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Tatilde nereye gidiyorum bir bilseniz.”

Arabayla 20 saat :)

detayları bilmeden böyle uzaktan konuşmak iyi tabi ki. Eşim de benim ailemin yanına gelmiyor 8 saatlik kara yolculuğunu çekemem iki çocukla diye. Bakın bakalım konu açmış miyim?
Siz de açık olun o zaman eşiniz gibi. Olmuyor mu öyle? İlla kurnazlık mı lazım?

Eşim de benim ailemin yanına gelmiyor 8 saatlik kara yolculuğunu çekemem iki çocukla diye.

Kaynanama o zaman ben size gelmek istemiyorum üstelik görümcem de orada olacak her işi benden bekliyorsunuz görümcemin çocuğuna bile ben bakıyorum. Ben tatilde hem yemek temizlik yapıp hemde nasıl çocuk bakayım deyip açıkça söylemeliyim bence. Size hak verdim simdi.
Ben kendi annemin evinde bile sağlık vb sorunlar yoksa 15 gün kalamam şahsen.
Eşiniz sizin ailenize gelmiyormuş ama sizi annesinin evinde 15 gün kalmak için götürüyor, oh ne ala.

Valla keşke direkt söyleseniz her işi benden bekliyorsunuz kızın otururken ben koşturduğum için gelmek istemiyorum diye.

Eşime zaten açık açık söyledim. Her detayı biliyor. Ben ailesine usulünce nasıl söylerim diye fikir almak istedim.
Siz yorulmayin o söylesin açık acik. Her halükarda zaten el kizi olarak siz suclu olacaksiniz. Gidince de bir kulp bulurlar sikayet edecek. Zaten onlar da sizi istemiyor muhtemelen

Ben olsam gider kendi üzerime düsen kadar ev isi yapar cocuklarla kendimi tarlaya bahceye atarim

Kimsenin evinde 5 günden fazla kalmam, annemin evi dahil. Tatilimi köyde asla geçirmem, nefret ederim. Kimsenin evinde de hizmet etmem, herkes kendi annesinin evinde ev işi yapar bizde. Çocuklar küçük değilse gönderin eşinizle bir hafta kalsınlar, sonra da bir hafta birlikte bir yerde tatil yapın. Siz zaten çalışmıyormuşsunuz, çocuklarla başka zaman kendi ailenize gidersiniz.
Şu hayatta kimseyi, köyde 15 gün anası danasiyla kalacak kadar sevmiyorum sevmem.

Hayır işte bu şekilde olmaz tabikide haklısınız siz bir izin vakti var onuda ailesinin yanında gecirmek zorunda değilsiniz ya bu ne bencillik birde 30 bin yol parası veriyorsunuz ne yapıyorsunuz peki köyde gezme fln varmı peki yoksa 15 gün boyunca hizmet mi ediyorsunuz?
Kocam genelde uyur öğlene kadar ben kalkar çocuklarla ilgilenir kahvaltılarını hazırlar gezdirirm
Eşimin ailesi çocukları gezdirmez çocuklara kahvaltı bile hazırlamaz babaannesi.

Bu inanın ki kadının elinde müsade etmeyecek. Gidiyorsa da köle gibi davranmasına gerek yok.

Konuşarak, tatlılıkla, anlamıyorlarsa bastırarak herkesin her dediğini yapmayacak. Çocuklarıyla keyfini çıkarmasını bilmesi lazım.

Nereye kadar eşinin ailesinden kaçacak?
Kayınvalidem en son beni kayınpedere şikayet ediyordu temizlik yapmıyor diye. Derin temizlik bekliyor benden. Çocuğumun biri küçük 2,5 yaşında sürekli peşindeyim bir sey olmasın diye üstelik yemeklerini de ben yapıyorum.

Kimsenin evinde 5 günden fazla kalmam, annemin evi dahil. Tatilimi köyde asla geçirmem, nefret ederim. Kimsenin evinde de hizmet etmem, herkes kendi annesinin evinde ev işi yapar bizde. Çocuklar küçük değilse gönderin eşinizle bir hafta kalsınlar, sonra da bir hafta birlikte bir yerde tatil yapın. Siz zaten çalışmıyormuşsunuz, çocuklarla başka zaman kendi ailenize gidersiniz.
Şu hayatta kimseyi, köyde 15 gün anası danasiyla kalacak kadar sevmiyorum sevmem.
Ne güzel çok netsiniz. İnşallah bende öyle olurum. Maalesef çocuklar küçük.

Eşime zaten açık açık söyledim. Her detayı biliyor. Ben ailesine usulünce nasıl söylerim diye fikir almak istedim.
Ama bunu usulünce nasıl hallederim diye sormamışsınız ki yani kurnazlıkla nasıl çözerim diye sormuşsunuz ilk mesajda.
Eşinize açık açık söylediyseniz ailesine nasıl söyleyeceğini de bırakın o düşünsün sizlik bir durum yok.

Ama bunun karşılığı köye hiç göndermemek değil ki. Çocuklarla adamı göndersin kendi gitmesin madem. Bak bunu söylese sesim çıkmazdı. Haklı derdim. Ama erkek ailesine böyle davranılması bence çok rahatsız edici.

Bir de kurnazlık falan soruyor. Yüreği varsa açık açık söyleseymiş ailene gelmek istemiyorum diye.
Siz ne kadar ön yargılisiniz geçen sene ben gitmedim esimi gönderdim tek basına. Şimdide ben gitmeyeyim sen git diyorum ama kabul etmiyor ısrar ediyor. Eşim istedigi zaman ailesinin yanına gidebilir ben sırf eşimin hatrina onlarla konuşuyorum yoksa silerdim yaptıklarından dolayı.

Ama bunu usulünce nasıl hallederim diye sormamışsınız ki yani kurnazlıkla nasıl çözerim diye sormuşsunuz ilk mesajda.
Eşinize açık açık söylediyseniz ailesine nasıl söyleyeceğini de bırakın o düşünsün sizlik bir durum yok.
Evet ben yanlış cümle kullanmışım. Demek istediğim usulüne göre idi.

Evet ben yanlış cümle kullanmışım. Demek istediğim usulüne göre idi.
Size iş söylediklerinde görümcenize paslayın, ne diye hitap ediyosanız x ben süpürcem sen sil vs gibi. Her işi neden siz yapıyosunuz hizmetçi gibi. En olmadı yorgunum belim ağrıyo başım tuttu diyin, bunca zaman nasıl dönüyosa ev aynı şekil döner yani.
Çocuklarınız kaç yaşında? Zaten küçüklerse işlere vaktinizde kalmaz

Ama bunun karşılığı köye hiç göndermemek değil ki. Çocuklarla adamı göndersin kendi gitmesin madem. Bak bunu söylese sesim çıkmazdı. Haklı derdim. Ama erkek ailesine böyle davranılması bence çok rahatsız edici.

Bir de kurnazlık falan soruyor. Yüreği varsa açık açık söyleseymiş ailene gelmek istemiyorum diye.
Tabi ki onlar da geline merakli değildir evlatlarını torunlarını özlerler.. çifte standartım her türlüsüne karşıyım.
“Kurnazlık” kulağa hoş gelmiyor ben olsam kana kan dişe diş mücadele ederdim herhalde.. mücadelesiz kazanıma alışkın değilim🥹

Valla yeri geldiğinde bazı şeyleri idare etmek için ve atlatmak için gerekirse kurnazlıkta yapılır, o seneyi en azından atlatmak için bahane de yaratılır ne var bunda.
Eşin ve ailesinin her sene zorunlu hizmet gibi köy köy diye tutturmalarını bazen de zekasını kullanarak çözer insan, gitmem yapmam diye net çizgiler çektiğinizde de huzur kalmıyor bu sefer. Bazı seneler eşlik etmeniz gerekebilir, o zaman da en azından gün sayısını azaltabilirsiniz, orada da her işi yapmayabilirsiniz, sınırlarınızı çizebilirsiniz.

Erkeklerin bu köy sevdası nedir bilmiyorum.nefret ediyorum köyden hadi ev ortamı olsa şehir olsa kalınır ama köyde eş ailesi hiç cekilmiyor.bide döndükten sonra o kıyafetlerin kokusu günlerce çıkmıyor

Bu sene yıllık izinde eşim köyüne gitmek istiyor. Kaynanam ve görümcemle aynı evde olacağım. 😩 ikisini de sevmiyorum. Kaynanama gitmeyi zor kabul ettim. Şimdi kurban bayramı sebebiyle görümcemde aynı evde olacakmış. Bende var iki çocuk onda da var çocuk. Görümcem ve kaynanam çok dedikoducu her yaptığıma bakan yedigimi içtiğimi bile takip eden insanlar. Kayınpederim iyidir. Daha önce bu yüzden onlarla sorunumuz oldu eşim biliyor ama yine de beni götürmek istiyor çocuklar köyünü görsün diyor. Ben bir bahane bulup gitmek istemiyorum. Bunu usulüne göre nasıl çözerim? Yoksa kocamın hatrina 15 gun boyunca ikisine katlanmalı mıyım?
Başlığı okuyunca ağzımdan otomatik köye sözcügü döküldü ki okuyunca anladım ki tam isabet.Nedir bu erkeklerin köy sevdası bilmem.Eşini seviyorsan hatırına sık dişini (ben öyle yapıyorum)Sevmiyorsan gitmemek için bahaneler üret en fazla bi kavga gürültü daha olur 😏

Valla yeri geldiğinde bazı şeyleri idare etmek için ve atlatmak için gerekirse kurnazlıkta yapılır, o seneyi en azından atlatmak için bahane de yaratılır ne var bunda.
Eşin ve ailesinin her sene zorunlu hizmet gibi köy köy diye tutturmalarını bazen de zekasını kullanarak çözer insan, gitmem yapmam diye net çizgiler çektiğinizde de huzur kalmıyor bu sefer. Bazı seneler eşlik etmeniz gerekebilir, o zaman da en azından gün sayısını azaltabilirsiniz, orada da her işi yapmayabilirsiniz, sınırlarınızı çizebilirsiniz.
Ben genelde netimdir. Öyle kurnazlık işlerini bilmiyorum. Eşime de açıkça söyledim bu sefer dediğiniz gibi ben kötü oluyorum.

Back
X