kaynanamın gücü kızıma yetiyor

amin allah kimseye muhtaç etmesin.bakmasın kızıma sadece onun torunu olduğunu hatırlasın.evine gittiğimiz zaman sevdiğini çocuğa belli ettirsin.sonra çocuk ona gitmeyincede beni suçluyor hergün evine gitmiyormuşum çocuk uzaklaşıyormuş.

Benim kayınvalidem de evlendiğimizde çocuğum olursa bakmayacağını,yorulduğunu söylemişti.İki yıl oldu,çocuğumuz olmadı,şimdi torun istiyor,ona "Sen bakmak istemediğin için gelmiyor" demek istiyorum.İki yıldır her gün neredeyse kırk beş dakika yürüyerek eltimin çocuğuna bakmaya gidiyor,dönüşte de aynı yolu yürüyor.Benim doğmamış çocuğum onu yoracakmış...

bakmasın sevdiğini önem verdiğini çocuğa belli ettirsin.evet ben kızımın yanındaydım olmadığım zamanlarda bakmıyordu.çocuk balkona çıkmış sandalyede aşağı bakıyor.çocuk nerde dedim.balkonda sandelye alçak aşağı bakıyor dedi.düşmez herhalde dedi.kan beynime sıçradı herhalde düşmez diyor düşünün.işi şansa bırakıyor.sanki dersiniz önemsiz bir varlık benim çocuğum.bende zaten ona güvenmiyorum.

bak sebebini biliyormuşsun,sen de takmadığını umursamadığını göstereceksin.ona buna dert yanarak ekmağine yağ sürüyorsun

bak sebebini biliyormuşsun,sen de takmadığını umursamadığını göstereceksin.ona buna dert yanarak ekmağine yağ sürüyorsun

eşimde farkında oda annesinin bilinçli yaptığını anlıyor.birgün annesine bu konuyu çıtlattırdı.kadın kabul etmedi.eşim 1 aylığına yurtdışına çıkınca bunu fırsat bildi.şimdi daha fazlasını yapıyor.dün zaten başkaydı anlatmakta zorluk çekiyorum.anlatılmaz hissedilir.oğlişimmm kurban olayımmmmmmm bağıra bağıra seviyor.ben kaynanamın çocuk seviş tarzını biliyorum.hiç görülmüş değil kaynanam böyle çocuk sevsin.hemde bağıra bağıra.

benzer durum bizde de var. babamlar 3 kardeş. babam ve büyük amcam evli, çocuklu. en küçük amcam hiç evlenmedi. bizim apartman aile apartmanıydı. amcam biz ve babaannemler altlı altlı oturuyoduk. çocukluktan beri babaannem hep torun kayırır. annem bunun farkında. çok olay çıkmıştır böyle. babannem nedense bizi hiç sevmez beni ve kardeşimi. ama amcamın çocuklarını çok sever. onlarda 1 kız, 1 erkek kardeş bizde öyleyiz. ama amcamın çocukları her zaman daha öndedir. onlara harçlık verir, yemeğini yapar evlerini toplardı. arar sorar ilgilenirdi. yemek yedin mi diye sorar zorla yemek yedirirdi. bizim suratımıza bile bakmazdı. o zamanlar küçüktük 6 yaşında falandım. ama annemin anlattığına göre bu olay bebeklikten geliyomuş. mesela kuzenimle aramda 4 ay falan var. doğduğumuzda babaannem benim ilk banyomu yaptırmamış, gitmiş kuzenimle ilgilenmiş yemeğini yedirmiş. anneminde ilk çocuğuyum kadın korkuyo anlamıyo tabi. o da gitmiş yan komşumuz var yaşlı bi teyze ondan rica etmiş onunla yıkamışlar. böyle bir kadındır babaannem. torunlarını kayırır birini daha çok sever. o da senin canının canı, buda senin canının canı. neden ayırırlar hiç bilmiyorum... şuan büyüdüm babaannem üst katta hala. amcamlar başka şehire taşındı 7 sene önce. şuan bize daha iyi davranıyo, ilgileniyo falan ama ben ona kin duyuyorum unutamıyorum yaptıklarını. çocukken çok ağladığımı bilirim kendi kendime neden beni ve kardeşimi sevmiyo diye o kadar nefret ederdim ki ondan; ölsün de cehenneme gitsin diye dua ettiğimi bilirim. o yüzden seni çok ben anlarım benden de iyi annem anlar. o da bi başınaydı çünkü. babam gece çalışırdı. annemin ailesi ölmüştü bi başınaydı burda.

Aynı anda kırk parçaya mı bölünsün? Önce biri doğmuş ona bakıyor, sizinki doğunca bakamaz haliyle. Çocuğunuzun olmamasının kayınvalideyle ne ilgisi var, bu vicdani yükü ona niye atıyorsunuz?

Bunda üzülüp sinirlenecek birsey yok, demek ki diger torunu ile ilgilenmek istemis ve onunla ilgilenmis.
Sizin kizinizla ilgilenmek gibi bir görevi ve zorunlulugu yok.
Belki sizinle o kadar iyi anlasamiyordur ve icinden gelmiyordur yardim etmek. Ki basliginizdanda
anladigimiz üzere sizde kendisini pek sevmiyorsunuz.
Buna saygi duyup kabullenmelisiniz.

İnsan kendinden pay biçmelidir ,
Siz bir buyugunuze kin ve nefret dolu bir söylemle '' gerizekalı '' diye bahsedebiliyorsanız
Karşı tarafın size ve cocugunuza samımıyetle yaklasmasını beklıyemezsınız ..
İnsanlar sizin sandıgınız gb aptal değiller , Kayınvalideniz sizin ona karşı olan hıssıyatını bılıyor anlıyordur yaklasımıda buna gore oluyor doğal olarak.

sonuna kadar haklısın ama ne olursa olsun kayınvalidene"pislik ,gerizekalı" gibi çirkin sözlerde bulunmayın
size yakışmaz..hanfendılıgınıze yakısmaz
boşverın ALLAHA havale edın
....
Allah saglıklı uzun ömürler versın evlatlarımıza
bizi evlatlarımıza ,evlatlarımızıda bıze bağışlasın

Poff Allah aşkına herşeyi kendinize dert etmeyin, yok babası başında olmayan sadece benim kızımdı (sanki baba Allah korusun öldü!) bir ay sonra gelecek, benim kızıma yemek yedirmedi, boğuldu mu boğulmadı mı bakmadı... Bi zahmet kendi kızınızla kendiniz ilgilenin, kimse sizin ilgilendiğiniz gibi ilgilenebilir mi? Sizden iyi koruyabilir mi?

Kayınvalide ilgilense bu sefer de kendi cocuğu gibi bakıyor, o cocuk benim derdiniz.

Rahmetli dedem de en çok amca çocuklarını severdi, onları alışverişe götürür, ilgilendirdi. Hatta bayramlarda onlara kağıt para verir, bize bozuk para verirdi Ama annemin hiç umrunda olmadı bu durum. Bizi öyle cok sevdi ki kimsenin sevgisine ihtiyacımız kalmadı. Sizin yaptığınız gibi yapsaydı daha o yaşta içimize fesat tohumları ekmiş olurdu.

evet yedirse karnı tok ben acıkınca yedirmeyi bilmiyo muyum olur

denize girince takip edip tutsa engelliyo özgüveni zedeleniyo olur

olur da olur gerçekten k.v. lerin de işi zor

ne yapsalar yaranamıyolar

evet yedirse karnı tok ben acıkınca yedirmeyi bilmiyo muyum olur

denize girince takip edip tutsa engelliyo özgüveni zedeleniyo olur

olur da olur gerçekten k.v. lerin de işi zor

ne yapsalar yaranamıyolar

bazı insanlar insan halinden anlamıyor sizde onlardansınız zannedersem.insanın karakterinle ilgili bu dediğiniz ben size ne diyorum siz ne diyorsunuz.kaynanam torununu görmemezlikten geliyor,sevmiyor,bana nispet yapmak için kızımı dışlıyor diyorum.sizde diyorsunuz ki ilgilense böyle böyle dersiniz diyorsunuz.ozaman kimse konu açmasın kimse buraya derdini anlatmasın.bu ne düşünce zihniyet anlamadım.

Kadını sevmiyorsunuz belli o da sizi sevmiyor demek ki..Çocuğunuzu sevse,bu sefer de çocuğuma dokunmasından rahatsız oluyorum diyeceksiniz..Birbirinizi sevmiyorsunuz,o da samimiyet göstermemek için kızınıza yaklaşmamış..Sanki siz çok sıcak samiminiz de,o kendi kendine yapıyor bunları..İnsanların bazen birbirine sevmediğini söylemesine gerek bile kalmaz,davranışlar ele verir..Burda çözüm aramıyorsunuz, dedikodu yapmışsınız,..Biz ne yapabiliriz acaba..

Son düzenleme:
=eLmayRa Poff Allah aşkına herşeyi kendinize dert etmeyin, yok babası başında olmayan sadece benim kızımdı (sanki baba Allah korusun öldü!) bir ay sonra gelecek, benim kızıma yemek yedirmedi, boğuldu mu boğulmadı mı bakmadı... Bi zahmet kendi kızınızla kendiniz ilgilenin, kimse sizin ilgilendiğiniz gibi ilgilenebilir mi? Sizden iyi koruyabilir mi?

Kayınvalide ilgilense bu sefer de kendi cocuğu gibi bakıyor, o cocuk benim derdiniz.

Rahmetli dedem de en çok amca çocuklarını severdi, onları alışverişe götürür, ilgilendirdi. Hatta bayramlarda onlara kağıt para verir, bize bozuk para verirdi Ama annemin hiç umrunda olmadı bu durum. Bizi öyle cok sevdi ki kimsenin sevgisine ihtiyacımız kalmadı. Sizin yaptığınız gibi yapsaydı daha o yaşta içimize fesat tohumları ekmiş olurdu.[/QUOTE]

ben kendi kızımla fazlasınla ilgileniyorum zahmette olmuyor.bilhassa bakarken zevkle bakıyorum.nedense her konu açana bir yüklenme var bu aralar.zannedersem dertlere ortak olmaktan çok tartışma ortamı yaratmak istiyorsunuz.

Frezya;25419325]Kadını sevmiyorsunuz belli o da sizi sevmiyor demek ki..Çocuğunuzu sevse,bu sefer de çocuğuma dokunmasından rahatsız oluyorum diyeceksiniz..Birbirinizi sevmiyorsunuz,o da samimiyet göstermemek için kızınıza yaklaşmamış..Sanki siz çok sıcak samiminiz de,o kendi kendine yapıyor bunları..İnsanların bazen birbirine sevmediğini söylemesine gerek bile kalmaz,davranışlar ele verir..Burda çözüm aramıyorsunuz, dedikodu yapmışsınız,..Biz ne yapabiliriz acaba..
evet sevmiyorum seneler öncesine dayanıyor.oğluna beni dövdürtmek isteyen kadını sevemiyorum.hep ezdi beni,laf işittirdi,ayırmaya çalıştı.eşim beni korudukca çıldırdı.daha fazlasını yaptı.eşim haklı olduğumu bildiği için beni bırakmadı.eşime annen ayrılmamızı istiyor.beni sevmiyor istersen dayanamıyorum ayrılalımmı dedim.o çatlasın ben seni bırakmam dedi.eşimi parmak ucunda dolandıramıyor diye.bana düşman oldu.eşim benim üzerime araba aldı.yıktı ortalığı.düğünde bileziklerimi eşim vermedi.benim için o mu çalıştı kazandı benim hakkım dedi.vs...çok anlatmalan bitmez

madem bu kadar sorunlu bi kayınvaliden var kocan da arkanda yapacaklarını az çok biliyorsun gitmeseydin keşke denize

bu konunda sana hak veremedim kusura bakma bi yere gidiyorsan az çok neler olacağını bilmen gerekiyor ilgilenme boğulma yemek vs.

yalan değil bende denizde kimsenin çocuğunla ilgilenmem allal korusun bişey olur sorumluluk alamam yani

normal zamanda da ilgilenmiyorsa sevmiyorsa sevmesin boşver bazıları erkek torun ayrımı yapar bu da onlardan demek ki

ee sizle de sorunları var sizin yanınızda sevmek istemiyordur ilgilenmeyerek sizin kızdığınızı bildiği için belli ki inadına yapıyor

ben en çok çocuk için üzülüyorum büyükler arasındaki olaylar çocuk etkilenecek ne yazıkki bence mümkün oldukça aynı ortama sokmayın çocuğunuzu kaç yaşında bilmiyorum anlayınca size soracak babannem beni niye sevmiyor diyecek ayrıca bu durumdan rahatsız olduğunuzu kayınvalidenize söyleyin hiçbirşey çocuğunuzdan önemli değil anası sevilmeyenin danasıda sevilmezmiş
siz kızınızı çok sevin kaynınızın çocuğunuda çok sevin
benim bir arkadaşım var kız diye babanneleri onları sevmezmiş almanyadan çikolata falan gelirmiş onlara vermezmiş amcalarının bir oğlu varmış o torunlarını çok seviyorlarmış o çok sevdiği torun çok küçükken sebebi billinmeyen bir sebepten ölmüş
Allah (c.c) a sığın

Az değişlmiş gerçekten..Ama siz de onun gibi olmayın demek istediğim yani bırakın sevmiyorsa sevmesin,o yok gibi davranın nötr olun yani,sinir,kibir insanları çok yıpratır..Ona bir şey olmaz ama siz bu sinirle eşinizle sorun yaşarsınız,moralinizi bozar..Hiç gerek yok ki bunlara,sizin sinirinizi yıpratmanızı değecek biri mi o,o kadar değerli mi ? Çocuğunuzla ilgilenin..Onu da boşverin gitsin,çatlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…