kaynanamın gücü kızıma yetiyor

Ne alakasi ver, gaza getiriyormusum. Konu sahibi kendisi yazmis, okumadan yaziyorsunuz birseyler, bu dediklerinden siz ne anliyorsunuz, kaynananin gelinine duydugu engin sevgiyi mi?

"oğluna beni dövdürtmek isteyen kadını sevemiyorum.hep ezdi beni,laf işittirdi,ayırmaya çalıştı.eşim beni korudukca çıldırdı.daha fazlasını yaptı.eşim haklı olduğumu bildiği için beni bırakmadı.eşime annen ayrılmamızı istiyor.beni sevmiyor istersen dayanamıyorum ayrılalımmı dedim.o çatlasın ben seni bırakmam dedi.eşimi parmak ucunda dolandıramıyor diye.bana düşman oldu.eşim benim üzerime araba aldı.yıktı ortalığı.düğünde bileziklerimi eşim vermedi.benim için o mu çalıştı kazandı benim hakkım dedi.vs...çok anlatmalan bitmez"

demis konu sahibi.. Kayinpederinin kac defa gelip kaynanasinin yaptiklari icin ozur diledgini yazmis. Bunlar ortada iken benim gazim mi kusur kalmis ki gaza getireyim. Insanlari suclamadan once neye cevap verdiginize ve kelimelerinize dikkat edin lutfen. Sirf birseyler yazmis olmak icin yazip, yorum yapanlara da saldirmayin, ayip oluyor.

Ben bu başlıktaki konuyu okudum ona göre yorum yaptım bu 1,2.si de konu sahibinin burada yazdıklarından anladığıma göre ufak tefek şeyleri aşırı büyütme eğiliminde önceki konularında da muhakkak konuyu abarttığını düşünüyorum.Kaynanası öyle bir insandı madem tek başına kocası yokken denize gitmeseymiş.Ben kelimelerime yeterince dikkat ediyorum zaten bana ahlak dersi verceğinize konu sahibinin uygunsuz başlığını bir eleştirin isterseniz.İlerde siz de birilerinin kaynanası olcaksınız bu şekilde anılmak ister misiniz bir düşünün.

Bazilari hakli, konu sahibine saldirmak adet haline gelmis artik kk de. Konu sahiplerinin yasadiklari, hissettikleri, dertleri, her dedikleri hafife aliniyor, abarti diye nitelendiriliyor, dolayli yoldan yalancilikla suclaniyorlar yani.. "biz senin dediklerine inanmiyoruz" imasi veriliyor bu tip cevaplarin icine. anlamiyorum neden? Tanimadigimiz, binlerce nick'in icinden bir nick secip gelmis dert anlatan bu insanlarla biz beraber mi yasadik onlarin yasadiklarini? Berber mi hissettik hissettiklerini? Ne ihtiyaclari var bize yalandan birseyler anlatmaya? Ne anlatiyorsa onu biliyoruz ve ona gore cevap veriyoruz, bunun otesi saygisizliktir.

Kaynana olmaya gelince, herkes ne ekerse onu bicer. Sevgi-saygi verilmez, kazanilir. Gostermelik saygilar, sevgilere minnet edecek insan degilim ben. Kaynana oldugumda da hakkediyorsam kazanirim zaten o saygiyi, hem de en gerceginden. Hak ettigim halde gormuyorsam o saygiyi, umurum olmaz, baskalarinin gordugu de yeter zaten kaynanalik yaptiklarimi utandirmaya..

Ben ayağımı çeker sadece bayramdan bayrama giderdim. Benim ve çocugumun huzuru herşeyden önce gelir..

Hiç takma canım.. Sen bu durumu kafana takıp kendini üzdüp ona fırsat verme. Eşinle aranızın iyi olması önemli.. Gerisini salla takma. Kimse için üzüldüğüne değmez.

benim babannemde öyledir,çok ayrımcılık yapar ama alıştık artık biz,sizde bence alışsanız iyi edersiniz..

nedense bazı kişielr böyle ayırımlar yapıyorlar maalesef. benim babaannemde hep halamın çocuklarını kucaklarına alıp severdi bayramlarda bile onlara daha fazla para verirlerdi felan bende hiç sevmedim onu yetiştiğimdede yüzüne vurdum sen kızının çocuklarına baktın git onlar baksın sana dedim ama gene benim cnm anneciğim baktı hep horlanmasına rağmen. evlendim kaynanam ayırım yaptı diğer oğluyla kızının lafına bakarak bizi çok üzdü. görümcemle kaynım kıskanmışlar meğerse. ha birde dayısının gelini vardı o kıskanmışmış o olduğunda bana ilgi göstermemişler miş miş. yapabileceğin tek şey sabretmek sadece. sende kızınla ilgilen başka bişeyde yapma sakın. valla açıkcası beni ve evlatlarımı sevmeyeni ben hiç sevmem.

senin kaynanan ayrım yapıyor senin çocugunu sevmiyor ama inan benim kayınvalidem gibi bilinçsizce şımartıp çocugu huysuz yapmıyor kendisini sevsin diye,şımartıyor çocuk beni tanımamaya başlıyor bundan iyidir senin durumun

Bir de ben ne olursa olsun eşim olmadan gitmemeye çalışırdım. Böylelikle eşinin yanında bu tarz davranırsa eşin de daha net olayları görmüş olur. Seninde sinirlerin bozulmaz.

sinirlerim bozulurdu bunu belli ederdim . yüzümü asardım. birdaha da onlarla ailecek biryere gitmezdim. eşime de anlatırdım. sonrada kaynanamın ne dediği umruma gelmezdi. zaten kopuk bi ilişki

Bence sinirlenmekte haklısın ve biran önce sakinleşmelisin,çünkü bu kadar öfkelenmekle kendine eşine ve çocuğuna zarar vermekten başka birşey yapmazsın.Böyle onların yaptıklarını sürekli kafana takıp durursan ne kaynanan ne eltin senin üzüldüğünü anlar nede anlayış gösterir,ancak kıskanç kötü gelin damgası yersin..Sakin ol, bu tür davranışları umursamıyorsan sende onlarla bir araya gelme mazeret üret kimse seni zorlayamaz,sen kendin gez dolaş ,onların yanındaykende keyfine bak eylen ki,senin üzülmen onları mutlu etmesin canım..

benim babaannem de böyleydi canım. bu ataerkil yetişmekten kaynaklı malesef. babaannem kendisi diyordu ben erkek çocukları severım, kız çocuklarını sevmem, zaten kendimi bile sevmem diye. o yüzden seni kıskandırmakla falan alakası yok, eğer sen tekrar doğum yapıp bir oğlun olsa onu da aynı şekılde sever emin ol...yapacak bir şey yok. darılsan da gücensen de bu böyle. sen anne sevgisini, insan sevgisini, doğa sevgisini ver de çocuguna, varsın babaanne sevgisi de eksik olsun...

Aklima gelmisken.. Bu konudsa tanidigim en bariz sekilde kiz-erkek ayrimi yapan kisi de eltimin annesiydi. Uc kizi, iki oglu vardi, hepsini severdi ama ogullarini bir baska severdi. Kizlari da durumu kaniksamislardi. Kizi ve oglu, her ikisi de bebek beklerken gelinin oglana, kizinin kiza hamile oldugunu ogrendi. Oglu icin deliler gibi sevinirken, kizininyuzune "insallah kizin dogmadan olur" dedi. Kizi saglikli, cin gibi bir kiz dogurdu, gelinin ogluna ise bir yasinda otistik teshisi kondu. cocuk 10 yasina geldi, hala konusmuyor, insanlarla iletisim kurmuyor. Insan evladina beddua eder mi? Eden var.. Beddua da agizdan bir cikti mi nereye gidecegi belli olmuyor. Allah herkese hayirlisini, saglikli evlat nasip etsin, kiz erkek hepsi bir, hepsi evlat..

amiiinnn ,,,,,,,

yaparsa yapsin ilerdede torunlari ona yaparlar aynisini hic dert etme canim

cok sukur cocugunun basinda sen varsin Allah kimseye muhtac etmesin. ilgilenmezsede ilgilenmesin bos ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…