kaynanamın gücü kızıma yetiyor

eşimin babasının hatırına gittim.kaynatam iyi biri böyle ortamlarda bizimde aralarında olmamızı istiyor.eşimde git değişiklik olur babamda üzülmesin dedi.

bütün konularınız kaynananız ve eltinizle ilgili

siz kadını sevmiyorsunuz e kadın da sizi sevmiyor

ne bekliyordunuz ki..hem boşverin kimseye kendinizi zorla sevdiremessiniz...

arkadasim , ben seni cok iyi anliyorum.benim babannem de anlattigin gibiydi ,her ay maasini alinca halamin oglunu cok unlu bir kebapciya goturur sonra gelir anlatirdi.ustelik benim annem babam Almanyada, ben de teyzemin yaninda kaliyordum.bir lokma bisey yapip getirmezdi..bana bir mendil bile almamisdir. bana sikica sarildigini bile hatirlamiyorum.rahmetli oldugunda da hic aglamadim bile. cunku benim icin cok cok uzak biriydi.

sizi anlayamam belki ama kızınız ilerde gerçekten çok üzülecek benim babaannemle dedem de beni sevmez hep abimi severler erkek ya soyadını devam ettirecek güya ben eskiden çok üzülürdüm hatta bi ara kendimden nefret ettim beni niye sevmiyolar diye ama durumu anladığımdan beri takmıyorum. onlar beni sevmiyolar da ben onlara çok bayılıyorum sanki siz de boşverin elalemi kendi kızınızla kendiniz ilgilenin hatta her zamankinden daha çok ilgilenin ki böyle bişeyin eksikliğini hissetmesin onlarla da mümkün olduğunca aynı ortamda bulunmasın yoksa psikolojisi kötü etkilenebilir çünkü anladığım kadarıyla daha çok küçük

Size nispet yapmak için değildir belki de gerçekten sevmiyordur.

kızım 2,5 yaşında ilgi nerden görürse ona yanaşıyor.sevildiği yeri biliyor.kaynatamın kucağından hiç kalkmıyor.kaynımın çocuğunu seviyorum eltimde benim kızımı sever.çocukların hiçbir suçu yok.kaynanama sen niye böyle yapıyorsun desem koşar eltime anlatır.kızda beni yanlış anlayacak.kaynanama söylemeye karar veririsem eğer kaynanamdan önce eltime söylemem lazim.çünkü yanlış anlatacağını tahmin edebiliyorum.

evet yaşayan bilir.

bütün konularınız kaynananız ve eltinizle ilgili

siz kadını sevmiyorsunuz e kadın da sizi sevmiyor

ne bekliyordunuz ki..hem boşverin kimseye kendinizi zorla sevdiremessiniz...

beni sevmesin torunu sevilecek yaşta onu dışlamasın bana yeter .evet 2 yada 3 konum kaynanmla ilgili.çeyreklerini bile yazmadım.ne yapayım canımı çok sıkıyor.eltimle aram kötü değil ama kaynanam aramızın iyi olmaması için elinden geleni yapıyor.kaynıma bizim için onları bir araya getirmeyelim.elti eltiyi sevmez demiş.kendi arka planda kalmamak için hep sahalarda..

Son düzenleme:
tabi ki anne ve baba cocugunu sevgiye bogar.. ama aile buyugu babaannenin torunlar arasinda ayrim yapmasi hic hos bir durum degil. kim olsa gicik olur.
ama yapacak birsey yok. en azindan sizin cocugunuza hic emek vermedigi icin onun uzerinde hak iddia edemez. buyuyunce torunu onu sevmedigi zaman, arayip sormadigi zaman hic afra tafra yapamaz.. herkes ektigini bicer sonucta.
sadece size tavsiyem cocugunuzu babaannesi hakkinda fitlememeniz.
babaannesine hicbir saygisizlik yapmamali. sevgi icten gelen bir his ama saygi elimizde. evinizde de kvniz hakkinda kotu kelimeler kullanmaniz hic dogru olmaz. cocugu doldurmayin, neticede o o nun torunlarindan biri..

Son düzenleme:

davraışları hiç hoş değil kayanananın
ama seninde hitap şeklin hoş değil

evet ayrımcılık kötü,haklısınız..çocuğunuzun ezildiğini hissediyor,eşinizinde yanınızda olmamasından içiniz burkuluyor..ama hitap şeklinizi bende beğenmedim,aslında kötü kelime sarfetmeyen birisi olduğunuzu ümit ediyor sadece hassas ve sinirlenmiş olmanıza veriyorum bu uslubunuzu....birde farklı yönden bakın duruma..demekki sizi çocuğunuza yeterli buluyor,bakımınızın,yedirmenizin iyi olduğunu düşünüyor ve müdahele etme ihtiyacı duymuyordur..yani anneliğinizi söylemesede beğeniyor...

Bunlar olurken eltiniz de yanınızda mıydı?
Kayınbiraderinizin yanınızda olduğunu söylemişsiniz ama eltinizden bahsetmemişsiniz.
Belki de ben kaçırdım.
Bir de eltinizin oğlu kızınızdan küçük sanırım.Öyle mi?

Aynı anda kırk parçaya mı bölünsün? Önce biri doğmuş ona bakıyor, sizinki doğunca bakamaz haliyle. Çocuğunuzun olmamasının kayınvalideyle ne ilgisi var, bu vicdani yükü ona niye atıyorsunuz?

Bu sizi ilgilendirmez,ben hissettiğimi söyledim.Ayrıca ben ona ne bak dedim ne bakmasını istedim ondan.

Aynı anda kırk parçaya mı bölünsün? Önce biri doğmuş ona bakıyor, sizinki doğunca bakamaz haliyle. Çocuğunuzun olmamasının kayınvalideyle ne ilgisi var, bu vicdani yükü ona niye atıyorsunuz?

kayınvalideler acaba robot mu zannediliyor?bi de niye ayrımcılık yapıyo diyolar...sen kayınvalidene gerizekalı diyebilecek biriysen bu potansiyeldeysen,kadın senin çocuğunu sevmez,yansıtma yapıyor belki.belki inadına sevmiyor...sever sevmez seni ne ilgilendirir ki hem de,hani kırıl,üzül darıl anlarım da bu sebepten niye gerizekalı dersin ki?
illallah valla,kimi seveceklerine de bırak onlar karar versin...tamam kayınvalideninki hoş bir davranış değil ama bu lafı da haketmiyor... ben başlığı okudum kızını dövdü sandım sinirlendim,açtım ki kızını sevmemiş de başka torununu sevmiş...

bu arada kayınvalideler bedava çocuk bakıcısı ya da hizmetçi ya da gönüllü anne değil...bilginize...kim doğurursa o bakar,kayınvalideler eğer isterse arzu ederse bakar.kimsenin hakkı yok 60 yaşındaki insanlardan hizmet beklemeye,hiç mi rahat etmesin insanlar?

Bu sizi ilgilendirmez,ben hissettiğimi söyledim.Ayrıca ben ona ne bak dedim ne bakmasını istedim ondan.

Buraya yazarsanız beni ilgilendirir, alıntılar yorum yaparım. Elbetteki dertlenip uykularımı kaçırmam.

İçinize oturmuş ki yazmışsınız, neyse....

Bazı kadınların beyninde kırk tilki dolaşıyor hayret ediyorum vallahi...

Canım kayınvaliden belli ki cahil bir insan, sen onun kışkırtmalarına üzülürsen kendine ve dolaylı olarak kızına kötülük yaparsın. O erkek torununu sevdiğinde sen de güzel prensesini öp, sarıl. Annesinin hep yanında olduğunu hissettir hem kızına, hem de kayınvalideye. Eltinin çocuğunu da sev ki kıskanmadığını görsün ne alıp veremediğin olabilir ki sanki kıskanasın? Yazık ya günahsız yavruları, torunlarını anlamsız kıskançlıklarına alet ediyor.

"Yavrumun yavrusu, yari yilan yavrusu" derler. Kaynananiz hem kiz-erkek ayirimi yapiyor, hem sizi sevmiyor, cekemiyor. Aranizda o kadar tatsizlik yasanmis, oglu da kocasi da hep sizden yana cikmislar. Cekememezlik de var tabi bu durumda, kiskanclik da. Sizin beklentileriniz bu saatten sonra anlamsiz. Cocugunuzu sevmiyor olmasi da bir ihtimal, bu sebeplerden dolayi.. Sizin sevginiz, dedesinin sevgisi ona yeter. cocugunuzla onlara giderken "babaannenler" yerine "dedenlere" diye bahsedin, odak merkezi dedesi olsun, belki daha az hisseder sevilmedigini. Yapacak birsey yok. Bu ne kayninizin, ne kucucuk masum oglunun sucu. Onlara karsi da bu yuzden sevginiz azalmasin. Gorumceniz gelmisse gidin, onun ne kabahati var? Kaynananizin tavrini gormezden gelmekten baska yolunuz yok. Bircok ailede bu tip sorunlar var, bizde bile. Ben gormuyor, duymuyorum. Bebegim 4 aylikken evde yanliz birakip kis gunu pazara gittigimi bilirim, ustelik babaannesi de altimda bos bos otururken. "Bilmemneyini kes ye, kasaba minnet etme" derler ya, o hesap.. Ne gocunurdu, ne sorardi niye birakmadin diye, istemezdi ki, niye sorsun.. Ah be arkadasim, neler var.. Bosver, sevenleri ona yeter..

Valla ben takmazdım çok takıntılısınız ya hayattan biraz zevk alın.Bu ne böyle.Kaynanasıyla savaşa girmiş gibi olan kadınları anlamıyorum hiç.Belki kaynananızın erkek çocuk kayırma gibi bir huyu vardır.Değiştiremezsiniz.Büyüklerimiz de böyle bir durum var ne yazık ki.Sevmek zorunda da değil kadın sizin çocuğunuzu.Sonuç olara çocuğu dövmemiş,azarlamamış.İlla bağrına basıp sevgi pıtırcığı gibi mi davranmalı.Siz eşinizle evlisiniz onun ailesiyle değil.Herşeyi bu kadar büyütürseniz mutlu olamazsınız.Bir gün ben de anne olucam ve kalbim her zaman mutlaka bir erkek çocuğum olsun istiyor.Allah sizin gibileriyle karşılaştırmasın öyle bir durum olursa.Sizden kaç yaş büyük bir kadına burada neler demişsiniz ya çok ayıp.Bir de kendimi tuttum yüzüne söylemedim bir şey demişsiniz lütuf da bulunmuşsunuz!Mikrop demek nedir ya o yaştaki bir kadına.Hem de ufacık bir sorun yüzünden???

Millet de gaza getirmiş kaynanan seni çekemiyor diye.Töbe töbe ya.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…