- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi dejavu_one
-
En tatlı insanlar bile, 70'inden sonra huysuzlaşıyor yavaştan.. İdare edin, sevaptır.. Allah korusun pişman olursunuz belki sonradan..mafoldumben
Benim k.validem azıcık destek olsaydı evlenirken keşke de, ben de el kadar yavrumu 6 aylıken birakıp "ev alacağız" diye sabahın 05:30'un da yollara düşmeseydim.. Amacım duygu sömürüsü değil, ama dün gece saat 00:30' da ben evin yerlerini siliyordum..:sm_confused:
Tatlı nimetlerin bir bedeli var, acı ama gerçek..
Tabak almış, siz seçmemişsiniz, dert mi?
Tadilat yapmış, fikir sormamış, eee?
Büyüklerin huyudur, benimkiler de hiiç hakları yokken karışırlar, mutfak masasının şekline kadar.. Fikir vermek istiyorlar. Vallahi ben bile hamile bir kadın görünce, dayanamıyorum başlıyorum akıl vermeye, ben geçtimya o yollardan, elimde değil, çenem durmuyor. Böyle bişeydir belki k.validenizin asıl amacı.. Bir de sizi şanslı görüyor, belli.. E ama çoook haklı.. Kim evlenir evlenmez mala mülke sahip oluyor? "Üstüme yaptırırdım malda gözüm olsaydı" demişsiniz, e o kadarını da yapmayın yahu..
o evi satıp üzerine para ekleyip yeni bir ev alın ozaman
yada kendi istediğime göre döşeyeceğim diye kiraya çıkın
bu iki seçenekte olmuyorsa
kusura bakmayın ama geçinmenin yollarına bakın...
siz ve kayınvalideniz tabiyki dünyaya aynı çerçeveden bakamazsınız...
senin burun kıvırdığın şeyleri o nimetten sayıyor olabilir...
valla baştan sınırları koymak gerekiyor sanırım. bende ilk evlendiğimde eşim azıcık suyuna git boşver dedi bende herşeye hehe deyip geçiyordum. ilk önce torun istiyorum demeye başladı eşime söyledim herkesin yanıonda söyleyip durmasın düşünmüyoruz de ben dersem kötü olur dedim. onu geçti bu kezde kıyafetime karışmaya başladı mini etekler giyecekmişim toğuklu ayakkabılar. sanane be kadın demi ama. erkekelrin içinde çalışıyorum ben oramı buramı açamam. yine eşim tersledi sonrada ben sert yaptım bir dahada karışamadı. gerçi karışacak oluyorda fırsat vermiyorum. baştan sınırları çizin çocuk oluncada belirli sınırlar çizind erim.
kaynananızı idare edin bi yandan ama istediğinizide ona haber vermeden yaptırın eşiniz yaptırmak istiyor madem yaptırsın sonra da kayınvalide görünce oğlun yaptırmış der çıkarsın işin içinden ona herşeyi haber vermek zorunda değilsiniz ki konuşşun dursun bi kulağınızdan girsin ötekinden çıksın bence o sizin alıngan olduğunuzu bildiğinden bu kadar üstünüze geliyor diye düşünüyorum aldırmazsanız susacaktır
ay bunalr benım kaynanamla kardesmı yoksaaaasempatiksalakcinni ne kadra zor olduugnu cok ıyı bılıyorummmm
sana eşya almak, eksiklerini gidermek kayınvalidenin görevi mi? "zaten görevi değil mi" demişsin. inanılmaz. tabi ki böyle bir görevi YOK!!!
herkes eşiyle yapabildiği kadarını yapacak, oturacak. kadın 69 yaşında diyorsun, o yaşa kadar kim bilir neler çekti, gördü. geniş odasını aça aça gösterdi ne demek! herhalde oturduğu eve de göz koydun...
ayıp valla... biraz olgunlaşın ya, nankörlüğün bu kadarı.
benim gelinim olsan saçını başını yolardım bi güzel.
tabiriniz çirkin..
eksi repinizde yazdıklarınız daha çirkin!!!
nisandakar ; benimde anlatmaya çalıştığım tam buydu.. Evet şükrediyoruz elbette ben evlendiğimde eksiğim hemen hemen yoktu bir halı almadık onu da eşim biz seçelim evlenince sen buraya gelince dedi ondan annemle almadık yani herşeyi yaptım üstüme düşen başıma kakılmasını gerektirecek birşey yok.. Tamam iyi niyetle söylüyor belki ama sürekli olunca da bir dayanma kapasitesi var o anda ne niyetle söylediğini sorgulayamıyorsun moral bozuluyor bir kere.. Eşime demiş zaten hazır alın diye ama eşyalarımız strandart modellere sığmıyor işte şimdikine sığmıyor ve üstteki urçlarımı taşımadı sağ yandna ayrıldı tüm sağ askılık ve raf düştü.. Bir kere yaptıralım ustayatam olsun uzun süre kullanılsın istiyorum sürekli dolap değiştirmekten daha karlı olacak.. Biz herşeyi onların üzerine yıksak arabamızı değiştirirdik ki her an bir arızasıyla uğraşıyoruz ayrıca gezer tozar her vakit bulduğumuzda tatillere giderdik ama her eksiğimizi zaten kendimiz gideriyoruz parası bizim cebimizden çıkıyor öyle de olmalı zaten asla kabul etmem yardımlarını eşim çalışıyor bende okul bitince tekrar başlıcam... Bne sadece yapılanlar kafama kakılmasın istiyorum.. Bugün aradı mesela çok güzel konuştu bir günü bir gününü tutmuyor dün onu kırsaydım öyle olmayacaktı moralim bozuldu evet ama yine toparlandım.. Öyle işte.. Allah sizinde yardımcınız olsun en iyileri sizin olsun eşinizle elele verirseniz zamanla herşeyiniz olur...
boş veer. diyorum ya şu derdim varı oku sen neler var göreceksin, ne kayınvalideler, ne kayınpederler, ne görümceler var.
zamanla herşey değişir.
bir de yatak odanızın balkonu var mı? varsa balkonu kapattırıp odanızı genişletebilirsiniz.
eviniz kaç odaydı onu da anlamadım. Ama, zaten ilerde çocuğunuz olduğunda ona çocuk odası yapacağınız bir oda lazım. yatak odanız küçükmüş onu çocuk odası yaparsınız, oturma odasını yatak odası, salonu da hem misafir hem oturma odası olarak kullanabilirsiniz.
bir fikir daha, netten küçük yatak odaları için olan modellere bak, ona göre yaptır yatak odası dolaplarını, çok güzel fikirler var. Antren genişse oraya da dolap yaptırabilirsin.
offfff dert etme kendine bu kadar,
şu forumda bir bak ya, kimin kaynanası kime evlendikten sonra ne takısı alıyor ki, hatta k.validen başkalarına senin için yaptıklarını söylerken, -benim annem bir tane çok düşüncelidir-- de.
boş ver araya tatsızlık girerse daha çok sinir olursun. yarın bir gün çocuğun olur, çalışmaya başlayacaksın, çocuğunu bırakabileceğin en güvenli yerlerden biri k.validenin evi olur, annen de uzaktaymış madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?