Kaynanamla ilgili bana akıl verin nolur

Ben 3.5 yıldır anlamsız bir durum içindeydim ki neden sürekli benden bekleniyor bişeyler neden hep ben memnun etmeliyim. Yılbaşında bile dışarıda olduk diye yok gelmediniz yok bilmem ne ağlamış yanlız kaldık diye nys gidip gönlünü alayım dedim töbeeee surat bir karış sürekli laf sokmalar güzellikle gönlünü almaaya çalışıyorum işde annecim bak biz genciiz bu yıllarımızı bir daha bulamayacağız tadını çıkarmak istiyoruz falan filan....
Ama dediğim gibi faydasız onlar bana anlayış göstersin onlar bana destek olsun artık hiç umrumda değil. Kötü diye bilmek istiyorlarsa bilsinler.
Bunun gibi o kadar çok örnek vardır ki.... uzar gider anlattıkça.
Şunu diyorum sadece önce kendin kendin kendin..... mutlu huzurlu sağlıklı olman lazım....
Hiç kimsede umrum da değil canları cehennemeeeeeeeee.............................. Önce insan olmayı bilecekler (anlayış, hoşgörü, kaprissiz, kıskançlık olmadan)

Çok haklısın canım artık önce ben diyebilmeliyiz ama benm yapıma cok ters desteksiz zor yani..Anlattıkların cok tanıdık canım bende yasadım bunları her özel günmzde onuda cağırdım doğumgünleri vs. yalnz kalmasın diye ama hep bi laf sokmlar cidden yaranamıyosun bende 2. yılın sonunda anladım ama iş işten geçti sinirlerim yıpranndı ben annemn evne yapmadığım temzliği hizmeti ona yaptım bi insanda vicdan olcak bence o yoksa kork ondan biz onlara emanetz oysaki gurbette tekim kimsem yok cok zor off yanii..

ben senin yaptığın hatayı yaptım ve olaylı bir şekildede olsa ayrıldım. şimdi mutluyum. ama şunu iyi biliyorum hangi tarafa yakın olursan onunla sorunlar oluyor. annemler k.v. denin ordan taşındıkdan sonra bizim burda kiralık biyer var taşın biz kızınıza bakarız sende çalışırsın dedi. onlarıda kabul etmedim. bu seferde annemlerle sorun yaşarım diye korktum. herkesden uzağa taşındım . kızımı kimse müdahale etmeden büyüttüm çok da mutluyum. tabi arada sorunlarda olmuyor değil ama her evlilikde tartışmalar çıkar. eşin kazanıyor sen yiyorsun olarak da düşünme. kayınvalidende kayınpederinin parasını yiyor o zaman diye düşün.

eşin sana destek veriyorsa sorun yok zaten. kararınızı verip hatta şuan oturduğunuz yerden daha uygun kiralık biryer bulursan evle ilgilide bişey diyemezler eşinin işine yakın bi yer olursa daha iyi olur

Sağolsun eşim bana hiç baskı yapmaz.Ama ailesiyle kötü olursam etkileniriz diye korkuyorum.Bir yandan da bıktım artık insanlar tarafından kullanılmaktan.Fazlasıyla iyi niyet gösterdim onlara hala bile bu defalıkta görmezden mi gelsem diyorum ama bir değil iki değil.Bu böyle gider bende heba olurum.O kadar soğuttular ki kendilerinden apartmanda karşılaşmaktan bile korkuyorum.

taşınmasanızda gün geçtikçe kötü olacaksınızki şimdiden kötü olmaya başlamışsınız.taşının onlarda zamanla alışırlar..ev ev üstüne olmayacağı gibi maalesef birçok örnekte aynı apartmanda hatta aynı mahallede oturmak bile insanın canını acıtıyor,huzursuzluklar çıkıyor..taşınmanız herkes açısından hayırlı olacaktır herşeyin başı huzur..taşındığınızda siz yine saygıyı elden bırakmadığınız ,arayıp sorduğunuz sürece eşinizle aranızın kötü olacağını düşünmüyorum.Allah yardımcınız olsun..

zor bi durum ne çektiğini ne yaşadığını emin ol okadar iyi anlıyorumki canım .takma kafana hiç bişeyi inan taktıkca daha kötü oluyosun bırak nasıl davranmak istiyolarsa öyle davransınlar sen kocanla huzurluysan gerisi mühim deyil boşver ben öyle yapıyorum çokta iyi oluyo

Oturduğunuz evı kıraya verıp baska bır evde otursanız ?

sen haklı olduğun durumlarda bile susmuşsun..onların haksızlığını kapatmışsın..mesela seni çekiştirdiklerini kocanın yanında yüzlerine söyle..bugüne kadar sizin için elimden geleni yaptım,annem babam gibi bildim ama arkamdan şöyle böyle dediğini kulaklarımla duydum..o yüzden size gerçekten çok kırgınım de..yani net bir şekilde bunu söyle..sen kırılırmısın diye düşünmeden ağızlarına geleni söyleyen insanların nesini kafasına takıyosun allah aşkına..evlendiğin günden beri bu şekilde olabilirsin canım ama hep böyle gidecek diye de birşey yok..kır kabuğunu rahatla...kırıcı konuşmadan kırıldığını söyle..uzatırlarsa da sen uzatma kısa kes..ben başka bişey söylemek istemiyorum söyleyeceklerim bukadar de..ayrıca evde oturan kadınlar kocalarının paralarını yiyorda çalışanlar yemiyormu..bikere sen yemiyeceksinde dışarda elin kızımı yiyecek..

sen kayınvalideni ve kayınpederini tepende gezdirsende, her işlerine koşsanda seni kırmaya devam edecekler..
evi ayırdığında da kıracaklar...yani iki ucu çamurlu değnek..

ee en iyisi taşında kudurduklarına değsin..ayrıca merak etme bir kaç ay sonra herkes bu duruma alışır..

taşınma olayını sen birazdaha bastır..ne derlerse desinler..umuruna takma..taşındıktan sonraki mutlu mesut olacağınız hayatınızı düşün..biraz ileriyi düşünerek hareket et canım..kolay gelsin..

bu kadar kolay gözden mi çıkarıldım da ne demek kızım sen ne sanıyorsun kendini altı üstü evlerinin hizmetçisi senin için onlar hayatının merkezinde olabilir ama sen onlar için hizmetçisin çok beklentiye girme daha çok üzülüsün:ssz::ssz::ssz:

bu kadar kolay gözden mi çıkarıldım da ne demek kızım sen ne sanıyorsun kendini altı üstü evlerinin hizmetçisi senin için onlar hayatının merkezinde olabilir ama sen onlar için hizmetçisin çok beklentiye girme daha çok üzülüsün:ssz::ssz::ssz:

kesinlikle katılıyorum bu söylediklerine...

konu sahibi arkadaşım seni kullanmışlar hizmetçi gibi görmüşler..hayallerini beklentilerini heveslerini düşünmemişler..varsa yoksa kendileri...sen hizmetlerini yapınca iyisin..kendi hayatınla ilgili karar bile veremiyorsun..

sonuna kadar bastır ayrı eve çıkmayı...yoksa çokk başın ağrır daha, çok ağlar çok üzülürsün çok laflarını işitirsin..

hem seni gözden çıkarmaları neden umurunda...yerinde olsam beni gözden çıkarmalarına çok sevinir hatta hayatlarından çıkarmalarını isterdim.....lütfen ne istediğini bil..

Tamam haklisinda onlar senin konusmalari duydugunu bilmiyorlar ve onlarin penceresinden baktigindada tasinmak istiyorsun bunun icinde onlara bahane yaratiyorsun gibi algilanabilir. Konusmalarini duydugunu onlara acikca soyle. hemde esinin yaninda soyle. Ve bunun nedeninide sor. Sen dusunecegine onlar dusunsun.
Ayrica burada akil hocasi cok diyen arkadasim madem bundan rahatsizsin. Hadi kadinlar kulubune girdin diyelim forum sayfasinda ne isin var?

Çok doğru söylüyorsun.Bende duyduğum ilk günden beri bunu yapıp artık içimdekileri dökmek istiyorum.Ama beni öyle bir hale getirmişlerki onların karşısına geçince donup kalıyorum.Bir korku kaplıyo heryanımı.Bide öyle bir yapıları var ki seni haklıyken bile haksız konumuna düşürebiliyorlar.

Canım istediğin kadar kayınvalidene yardım et işini yap asla kıymetin olmaz diyeyim bende yardım ederim yaparım bişeylerini yapmadığın zaman hiç bişeyi yapmayan hale gelirsin kendileri eve temizlikçi getirir sürekli bendemi getirsem dediğimde gençsin sen niye getircen derler kayınvalidede kayınbabada hemen karışırlar kocaman kızları evde iş yapmaz ona kıyamazlar bana kıyarlar akılarınca nefret ediyorum artık bu hallerinden her şeylerinden o kadar doluyum ki, para benim onlara ne oluyorsa bizi köle zannediyorlar ben alıştım artık bu hallerine ama kendini fazla kulandırma ben artık bişeylerine yardım etmiyorum mecbur kalmadığım sürece...

Böyle olduğu için çok üzülüyorum ama onların yüzünden çok soğudum onlardan.Sadece eşim üzülmesin diye ılımlı olmaya çalışıyorum.Belki bişeyleri düzeltebiliriz diye.

Kısaca özetlemeye çalışcam.4 senelik evliyim.Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz.Kayınvalidem ve kayınpederim hep kendi dediğimiz olsun diyen tiplerden.Tersi olunca kıyametler kopuyo.Neyse ben her işinde kayınvalidemin yanında olmaya çalıştım.Her misafiri geldi beni çağırdı gittim.Günü oldu misafirlerini ben ağırladım.Ne işleri düştüyse koşturdum.Ama hiç yetmedi.Her gün yanına çıkayım işini gücünü yapayım istedi.Yalan söyleyemem hergün gidemedim ama elimden geldiği kadar her işini yaptım.Ama o sürekli laf soktu soğuttu kendinden.Baktım bu böyle gitmeyecek aramız kötü olacak 2 sene önce taşınalım dedim eşime zar zor ikna ettim.Ama hepsi surat yaptı kayınpederim eşimin yanında olur dedi beni yalnız yakalayınca bağırdı çağırdı gidemezsiniz diye.Ben yine de eşimin ailesi büyüğüm diye saygısızlık yapmak istemedim sustum.Taşınmadık.Aradan 2 sene daha geçti hiçbişey değişmedi daha da zoğudum onlardan.Çünkü herşeyimi kontrol etmeye çalışıyolar boğuluyorum artık.Bu sefer kesin kararlıydım taşınmak için.Yine gündeme getirdik taşınma mevzusunu.Bir gün evime girerken kayınvalidem ve kayınpederin konuşmasını duydum beni çekiştiriyorlardı.Kaynanam sanki düşmanından bahseder gibi 500 tlye ev bulmuşta beğenmiyo hanımefendi, hazır yiyo çalışmıyo gibi şeyler söylüyordu.Kayınpederimde sen merak etme hiçbiryere gidemezler diyordu.Şok oldum.Ben o günden beri yanlarına çıkmadım.görünce selam verdim ama soğuk davrandım.YAA insan merak eder bu kız niye böyle soğuk duruyo diye gelir sorar.Yok yine işi düşünce geldi günüm var diye.Ben haklı olduğumu düşünüyorum mesafe koymakla ama yine de içimde acaba ben mi haksızım diye şüpheler oluyo.Yine kendimi suçluyorum bişeyi eksik mi yaptım diye.Çıldırıcam çok iyi anlaştığım görümcem yanıma bile uğramıyo.Bu kadar kolay gözden çıkardılar bei diye üzülüyorum hala.Siz söyleyin nolur yanlış mı yapıyorum?Biliyorum hiçbişey olmamış gibi davransam yine beni ezip kırmaya devam edecekler.AKIL VERİN NOLURR[/QUO

Kv Çlışmış mı canım??Ben genelinde sunu görüyorum çalışmayan gelinleri oğllarınn parasını yiyor gözüyle bakıyorlar sanırım kendileri yiyemedikleri için kıskançlık yapıyorlar tabi o zihniyette olanlar yoksa destek olanlar bile var evlatlarına o ayrı..Tatlım ben calışan emekli olmuş bir bayanın kızıyım fakat üniv. mezunu olmama rağmen atanamadım suan çalışmıyorum ama inan bana da psikolojik baskı yapıldı senn arkandan söylendi benim yüzüme laf sokarak söylendi cok ağladım seni cok iyi anlıyorum sen eşinle mutluysan okadar takma ama bian önce oradan cıkmaya bakın kontrol meraklıları rahat bırakmaz yoksa sizi tasınna kadar da mesafeni koru canım arama sorma işi düşünce ara ohh ne ala seni çok iyi anlıyorum boşver saygısızlık etme ama mesafeni koy..

Beni anlayan birileri çıkınca çok mutlu oluyorum.Ben sırf Allah korkumdan bu durumda bile hala kendimde hata ararken, bu insanların bu kadar gamsız olması çıldırtıyor insanı.

kımseye yaranılmaz ..
o yuzden hayır demeyı bılmemız gerekıo
bende senın gıbıuyım...
bana da kırız gecırttıler..
bende cocuk mevzusuda var ustume gelıolar sureklı
dıecem su kı yapma hıc bı seyını..kendı elı var ayagı var yapsın
yaranılmaz kımseye..
:52::52::52::52::52::52::52:

Herşey iletişim diyenlerdenim ben.
Keşke o duyduğunuz zaman, duyduğunuzu-kırıldığınızı belli edip konuşsaydınız.

Yardımcı olmak çok güzel fakat yakın olunca nbu suistimal ediliyor malesef.
Yine taşınmanız gündemdeyse eşiniz ne der bu duruma ?

Eşimle karar verdik taşınmaya tekrar.Ben ona duyduklarımı anlattım zaten.Bu durumda daha kötü olmamak için taşınmak istiyorum dedim.Kabul etti o da.Şu anda eşimin dayısının evinde 500 tl kira ile duruyoruz.O günden beri her yerde kiralık ev bakıyorum.Ama uygun biryer bulamadım.Eminim onlar da vazgeçtik sanıyorlar.

Eşinizin ailesiyle aynı apartmanda oturmayı kabul etmekle basta yapmıssınız hatayı sonrası da zıncırleme gelmış.Yaşadıklarınız cok normal herseyde sızı cağırıyorlar hızmet ettırıyorlar ee siz gelinsiniz tabii kullanıcaklar sizi..Kendınızı nıye sorguladınız,niye suçladınız onu anlmadım çok iyi niyetli olduğunuzdan olsa gerek.Evet suçlusunuz bastan kabul ettiğiniz için ve önunuzu göremedığınız için.Bence bu 4 yıl ıcınde coktan baska bır ev tutmanız gerekırdi gec bıle kalmıssınız.Ne kadar samimiyet o kadar saygısız ve çıkara dayalı ilişki demektir,mesafe koymalıydınız.Bunları bende yasıyabılırdım,zira eltim sizin yasadıklarınızı belkı daha fazlasını yasıyor.Biz kendi apartmanlarındaki daireyi kiraya verdik daha uzak yerde ev kiraladık böyle çok huzurluyuz.Eşimin ailesi ise gittiğimiz için mutsuz ikinci hizmetcileri yok diye:))gercı sımdı hıc görusmuyorum böylesı daha iyi..

Bence hıc yüz vermeyın ve en kısa zamanda cıkın o apartmandan mesafe cok önemli..

Evleneceğimiz zaman kiralık ev bulamamıştık o yüzden o zaman mecburiyetten kabul etttim buraı.Burası eşimin dayısının dairesi 500 kira veriyoruz.O zaman ev bulunca çıkarsınız seneye diyorlardı.Sonradan kıyametler koptu tabi.Sinir hastası oldum.Onların yüzünden demicem kendi aptallığım iyi niyetim yüzünden.Ben ne yaptıysam Allah rızası için yaptım onlar hep daha fazlasını istedi.Herkes taşınma mesafeni koy yeterli diyo ama.Aynı apartmanda altkı üstlü otururken ne kadar mesafe konulabilir ki?Ben zaten beceremem öyle.Bir insan yüzüme güldü mü hemen kanıyorum zaten.

Ben 3.5 yıldır anlamsız bir durum içindeydim ki neden sürekli benden bekleniyor bişeyler neden hep ben memnun etmeliyim. Yılbaşında bile dışarıda olduk diye yok gelmediniz yok bilmem ne ağlamış yanlız kaldık diye nys gidip gönlünü alayım dedim töbeeee surat bir karış sürekli laf sokmalar güzellikle gönlünü almaaya çalışıyorum işde annecim bak biz genciiz bu yıllarımızı bir daha bulamayacağız tadını çıkarmak istiyoruz falan filan....
Ama dediğim gibi faydasız onlar bana anlayış göstersin onlar bana destek olsun artık hiç umrumda değil. Kötü diye bilmek istiyorlarsa bilsinler.
Bunun gibi o kadar çok örnek vardır ki.... uzar gider anlattıkça.
Şunu diyorum sadece önce kendin kendin kendin..... mutlu huzurlu sağlıklı olman lazım....
Hiç kimsede umrum da değil canları cehennemeeeeeeeee.............................. Önce insan olmayı bilecekler (anlayış, hoşgörü, kaprissiz, kıskançlık olmadan)

'' Önce insan olmayı bilecekler (anlayış, hoşgörü, kaprissiz, kıskançlık olmadan)'' Çok güzel yazmışsın.Zaten böyle olsalar ben herşeyi seve seve yapardım.

nekadar verici olursan o kadar sömürülürsün ben bunu bilir bunu söylerim arkadaş nekadarda uzak olursan okadar iyi olursun

Evleneceğimiz zaman kiralık ev bulamamıştık o yüzden o zaman mecburiyetten kabul etttim buraı.Burası eşimin dayısının dairesi 500 kira veriyoruz.O zaman ev bulunca çıkarsınız seneye diyorlardı.Sonradan kıyametler koptu tabi.Sinir hastası oldum.Onların yüzünden demicem kendi aptallığım iyi niyetim yüzünden.Ben ne yaptıysam Allah rızası için yaptım onlar hep daha fazlasını istedi.Herkes taşınma mesafeni koy yeterli diyo ama.Aynı apartmanda altkı üstlü otururken ne kadar mesafe konulabilir ki?Ben zaten beceremem öyle.Bir insan yüzüme güldü mü hemen kanıyorum zaten.

bu yan yana alt alta oturma mevzuları varya..
.. herkes aıle kuruo yalnız bırakın bı ya..
kım ne yaparsa yapsın..
bı yere cıksam nereye gıdıosun
kım var soylemı, boylemı
...bu ınsanlardakı merak benı delırtıo:47::47::47::47::47::47:

ben senin yaptığın hatayı yaptım ve olaylı bir şekildede olsa ayrıldım. şimdi mutluyum. ama şunu iyi biliyorum hangi tarafa yakın olursan onunla sorunlar oluyor. annemler k.v. denin ordan taşındıkdan sonra bizim burda kiralık biyer var taşın biz kızınıza bakarız sende çalışırsın dedi. onlarıda kabul etmedim. bu seferde annemlerle sorun yaşarım diye korktum. herkesden uzağa taşındım . kızımı kimse müdahale etmeden büyüttüm çok da mutluyum. tabi arada sorunlarda olmuyor değil ama her evlilikde tartışmalar çıkar. eşin kazanıyor sen yiyorsun olarak da düşünme. kayınvalidende kayınpederinin parasını yiyor o zaman diye düşün.

eşin sana destek veriyorsa sorun yok zaten. kararınızı verip hatta şuan oturduğunuz yerden daha uygun kiralık biryer bulursan evle ilgilide bişey diyemezler eşinin işine yakın bi yer olursa daha iyi olur

Evlendiğim günden bugüne kendime bakıyorum o kadar değişmişim ki.Kendi anneme yapmadığım hizmeti yaptım onlara .Kadir kıymet bilmediler.Çok iyi anlaştığım görümcem şehir dışında okuyo.Buraya geldiğinde ne bayram da ne de sonrasında yanıma bile uğramadı.Ne söylendi ona acaba diyorum.Ama eğer hiçbişey yokken annesinin sözüyle böyle uzak duruyorsa demekki o da ona verdiğim değeri haketmiyor. Tek istediğim bir an önce bu cehennemden kurtulmak.

Kısaca özetlemeye çalışcam.4 senelik evliyim.Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz.Kayınvalidem ve kayınpederim hep kendi dediğimiz olsun diyen tiplerden.Tersi olunca kıyametler kopuyo.Neyse ben her işinde kayınvalidemin yanında olmaya çalıştım.Her misafiri geldi beni çağırdı gittim.Günü oldu misafirlerini ben ağırladım.Ne işleri düştüyse koşturdum.Ama hiç yetmedi.Her gün yanına çıkayım işini gücünü yapayım istedi.Yalan söyleyemem hergün gidemedim ama elimden geldiği kadar her işini yaptım.Ama o sürekli laf soktu soğuttu kendinden.Baktım bu böyle gitmeyecek aramız kötü olacak 2 sene önce taşınalım dedim eşime zar zor ikna ettim.Ama hepsi surat yaptı kayınpederim eşimin yanında olur dedi beni yalnız yakalayınca bağırdı çağırdı gidemezsiniz diye.Ben yine de eşimin ailesi büyüğüm diye saygısızlık yapmak istemedim sustum.Taşınmadık.Aradan 2 sene daha geçti hiçbişey değişmedi daha da zoğudum onlardan.Çünkü herşeyimi kontrol etmeye çalışıyolar boğuluyorum artık.Bu sefer kesin kararlıydım taşınmak için.Yine gündeme getirdik taşınma mevzusunu.Bir gün evime girerken kayınvalidem ve kayınpederin konuşmasını duydum beni çekiştiriyorlardı.Kaynanam sanki düşmanından bahseder gibi 500 tlye ev bulmuşta beğenmiyo hanımefendi, hazır yiyo çalışmıyo gibi şeyler söylüyordu.Kayınpederimde sen merak etme hiçbiryere gidemezler diyordu.Şok oldum.Ben o günden beri yanlarına çıkmadım.görünce selam verdim ama soğuk davrandım.YAA insan merak eder bu kız niye böyle soğuk duruyo diye gelir sorar.Yok yine işi düşünce geldi günüm var diye.Ben haklı olduğumu düşünüyorum mesafe koymakla ama yine de içimde acaba ben mi haksızım diye şüpheler oluyo.Yine kendimi suçluyorum bişeyi eksik mi yaptım diye.Çıldırıcam çok iyi anlaştığım görümcem yanıma bile uğramıyo.Bu kadar kolay gözden çıkardılar bei diye üzülüyorum hala.Siz söyleyin nolur yanlış mı yapıyorum?Biliyorum hiçbişey olmamış gibi davransam yine beni ezip kırmaya devam edecekler.AKIL VERİN NOLURR

Ben 3 ay oturdum birlikte bigun işden geldım kayınpederim evdeydi benı cektı unut baska eve gitmeyi oturucaksınız burda dedi. Bizim ailede yenı evlenene gidilmez bi süre babamda 2 ay oldu hala gelmedi. Kv aynı evde oldugum için gelmek istemıyordu.dısarda görüşüyoruz sonucta kaynpederm yerden yere vurdu baban senı dusunmuyor takmıyor evıne yardım etmez vs diye sabaha kadar agladıgımı blirim esimde basım agrıyr dedi yattı hıc demedı sız ne karısıyorsunz diye keske ozman bişiler yapabilseydım neyse 3. ayım zda borcumz bitti hemen ev buldum 1 hafta içinde tasındım kv agladı geceleri oglumun parasını nasıl yersn diye ben daha kullanamadm edemedm diye. 2sene arkadaslık ettm benden ıyısı titizi yoktu en pis en cadı gelın oldum. babam bıze yardım etmicekti lafta kaynpeder öyle diyordu. bi tane kasık bile almadılar eve esimle aldık butun esyaları yatak örtümüzden baska esyamız yoktu. ama simdi cok rahatm belki co zorlanıyorum ama onların kahrını cekmekten bin kat iyidir.hiç bekleme derim

Back
X