- Konu Sahibi Bitterseverkedi
-
yani esten dolayi yirtmis en azindan sukur cekin bol bol benim es oyle degil ana baba hakki off bile denilmez diye diye azdirdi durduNasıl biri olduğunu neler yapabileceğini görmüş oldunuz bundan sonra ailenizle asla muhatap etmeyin kendinizde mesafeli olun bitti gitti eşinin tavrı taktire şayan gerisini boşver eşin dolduruşa gelecek biri değil gibi ne yaparsa yapsın
Evet eşim öyle bir insan. Kendini güzel yetiştirmiş değerleri olan bir insan. E tabii uzun zamandır birlikteliğimiz var. Birbirimizi biliyoruz. Bunun avantajıda var. Bazı insanlar buna bizimkiler bile dahil torunlarıyla görüştür diyorlar. Ama bir bilseniz o çocuk benim karnındayken neler yaşadım. Bunu biben bilirim. Şimdi aksini yapsam bunu kendime hakaret sayarım.Nasıl biri olduğunu neler yapabileceğini görmüş oldunuz bundan sonra ailenizle asla muhatap etmeyin kendinizde mesafeli olun bitti gitti eşinin tavrı taktire şayan gerisini boşver eşin dolduruşa gelecek biri değil gibi ne yaparsa yapsın
Yani eşinizin ailesini bilmiyorum tabii ama bu kadar entrika çevirebilecek potansiyele sahip değillerdir sanmiyorum. O yüzden halinize şükredin, ufak tefek şeyleri dert etmeyin. Mutluluğunuza gölge düşürmeyin.yani esten dolayi yirtmis en azindan sukur cekin bol bol benim es oyle degil ana baba hakki off bile denilmez diye diye azdirdi durdu
Bencede görüştürün insanlar ailesini seçemez siz şanslısınız nezih bir aileniz var tam tersi kayınvaldeniz gibi bir anneniz olabilirdi bu durumda eşiniz çocuğu annen göremez dese ne hissederdiniz bunu bir düşünün ayrıca tabiki günlerce orda kalsın demiyorum sizin belirleyeceğiniz bir hududu elbette olsun derim benEvet eşim öyle bir insan. Kendini güzel yetiştirmiş değerleri olan bir insan. E tabii uzun zamandır birlikteliğimiz var. Birbirimizi biliyoruz. Bunun avantajıda var. Bazı insanlar buna bizimkiler bile dahil torunlarıyla görüştür diyorlar. Ama bir bilseniz o çocuk benim karnındayken neler yaşadım. Bunu biben bilirim. Şimdi aksini yapsam bunu kendime hakaret sayarım.
Bynun için çok uğraştılarsa da başarılı olamadılar. Karı koca mesajlar attılar. Bunca zaman seni bize karşı doldurdu. Bunları hep kendi uydurdu. Biz yalanmı söylüyoruz. Neler neler.. :)Ben bu kv modelini yakından tanıyorum Allah sana kolaylık versin biran önce kaç uzaklaş dicem uzaktasın. Bence eşin de görüşmesin. Çünkü bu kdn onu da sonunda doldurur
Bana işte hiç güven vermiyorlar. Çok seviyesiz ve art niyetliler. Bunu zamanında göremediğim ve mesafe koymadığım için çok ama çok pişmanım. Benim çocuğumun üzerine bile yemin etti. Sırf yaptığı çirkinliğin üzerine ona densiz dediğim için bu lafın altında kalmamak için neler yaptı neler.Bencede görüştürün insanlar ailesini seçemez siz şanslısınız nezih bir aileniz var tam tersi kayınvaldeniz gibi bir anneniz olabilirdi bu durumda eşiniz çocuğu annen göremez dese ne hissederdiniz bunu bir düşünün ayrıca tabiki günlerce orda kalsın demiyorum sizin belirleyeceğiniz bir hududu elbette olsun derim ben
Bunları yapacağını bilsem paylaşırmıydım! Ben salak salak kendimce rahatlamaya çalışıyorum. Bir annedir neticede bir kadındır diye paylaştım. Hayır gidip söylemişsin deki bari kusura bakma ağzımdan kaçtı. Ya da neyse gerekçen onu söyle. Yapıp bide karşısındakini salak yerine koymaya çalışması. Aslında benim en irite olduğum konu, bunca zaman yüzüme gülüp mesajları saklayıp, hazır ben orda yokken benim evimde benim arkamdan yaptıkları. İşte buna inanamıyorum. Kafa nasıl çalışıyor??Siz haklisiniz fakat hamileyken ki dusuncelerinizi paylasmaniz iyi olmamis...neticede mesajlari bile saklayip ortalik karistirmis...birakin kendi haline...herkes kendini bilir...
Manas destanı gibi olmuş, okuyamadım:)Merhaba hanımlar. Sizlerle uzun bir süredir uğraştığım bir problemi paylaşmak istiyorum. Paylaşmakta ki amacım acaba benim gibi bir problem yaşamış olanlarınız var mı? Ya da bu durumu objektif olarak nasıl değerlendirsiniz, kendinizi benim yerime koyduğunuzda nasıl değerlendirirsiniz. Bir kac senedir esimin Akademik isleri dolayisiyla yurtdisindayiz. Düşün ki aynı ülkede bile değilim, bu insanlar ordan buraya bizim hayatımızı karıştırıyor. Konu Kısaca; Eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Üniversite yıllarından beri arkadaşlığımız oldu. Annesi başından beri beni sevmediğini hissettirdi. Eşimle ailesinin ilişkisinin çok yakın olmamasına bilmeme rağmen bu durumu istismar etmedim. Aksine bana karşı tavrına rağmen saygıda kusur etmedim. Onlarda budurumdan çok hoşnutlardı. Sürekli arayıp soran, davet eden, özel günlerini atlamayan, Kısacası kendilerini fazlasıyla değerlihissettiren bir gelinleri vardı. Tabii evliliğimin ilk zamanlarında böyleydi.Evlenirken herseyi kendimiz yaptik. Daha cok benim ailemin destegi oldu. Onlar borcumuz var diyip Bize destek olamayacaklarını söylediler. İlk çocuğumukucağıma aldıktan sonra bu insanların ne maddi ne manevi yanımızda olmamaları, yaşadığımız problemler karşısındaki duyarsızlıklarıyla onlardan ister istemez çok soğudum. Tavırları beni çok kırdı. Yanlış anlaşılmasın derdim para pul değil. Ama en azından manevi destek yeterdi. Uzerine vazife olmayan işlere sürekli burnunu sokan bir kaynanam ve lafini sözünü bilmez her konuda kendilerini otorite zanneden kocası. Sürekli akıl veren insanlar. Ben de maalesef artık tahammül sınırları kalmadı. Birkaç kez kendilerini uyardım. Haddini aşmaması konusunda. Bu yüzden birçok kez tartışma yaşadık. Dolayısıyla ben bu sürekli akıl verme modundan hoşlanmadığımı defalarca hem dolaylı hem en açık şekilde ikisine de söyledim. Eşimin ve çocuğumun hatrına tekrar barışttım. gelelim probleme. Eşimle yurtdışındayız birkaç senedir. İkinci çocuk planımız vardı ama ben cesaretedemiyordum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve ben ilk çocuğumu çok yalnız ve zorluklarla büyüttüm. Neyse hamile kaldım. Ama hamile olduğumu öğrenince paniğekapıldım. Maddi manevi kaygılar. Ülkemizin malum durumu. Kayınvalideme ve anneme de hamile olduğumu söylemiştim. Sonra kayınvalidem beni aradığında pişman olduğumu belki aldırabileceğimi söyledim. Ama sonra belki bunun hormonal bir durum olduğunu bu duygunun geçeceğini desöyledim. Bana bunu annen biliyor mu diye sordu. Ben de böyle bir karar alırsam söylemeyeceğimi. Çünkü benim annem yaşlı bir kadın ve hasta. Kayınvalide gibi genç değil. Üstelikte dindar. Yani birşey olsa burdan benim ülkeye dönmem çok zaman alıyor. Hal böyleyken, Böyle bir kararı anlamayacağını ve onu çok üzeceğini ve söylemeyeceğimi anlattım. Velhasıl gerekçelerimi kendisine söyledim kendisini de söylememesi konusunda uyardım.Olurmu canım ne münasebet dedi. Ve kendiside böyle bir karar karşısında üzüleceğini söyledi ama karar sizin dedi.Neyse ertesi gün bu duygu geçti. Buradaki Türk ve yabancı arkadaşlarım bunun çok normal olduğunun ikinci çocukta kendilerinin de böyle bir ikilem yaşadığınıanlatıp beni cesaretlendirdiler. Ben de kayınvalideye üzülmesin diye mesaj attım. Bu duygunun geçtiğini zaten ben bebeğime kıyamam diye. Geçen sene kurban bayramıarefesiydi. Annem aradı. Başladı ağlamaya çocuğu aldıracakmışsın diye. Ben de her nekadar cevabını bilsem de bunu nereden duydun diye sordum. O da kayınvaliden söyledi dedi. Çok öfkelendim. Annem benisakinleştirmeye çalıştı. Kadını aradım ulaşamadım. Msj attım. Ne hakla benimseninle paylaştığım bu durumu söylememen gerektiğini bile bile anneme söylersin? Senne kafalar empatiden yoksun bir insansın.Hep aynı densizlik pes! Diye. Sonra bu insanlar bize Bayram için gidiyorlar. Bizimkiler el üstünde tutuyor. Sonra bukadın sizi internetten görüştüreyim diye tlfonınu açıyor. Annem saat farkı dolayısıyla onlar uyuyordur desede açıyor. Benim gönderdiğim msjı okuyor. Ve daha önce yine ona kızdığım ta bir sene önceki msjları saklamış onları da okuyor. Sonra başlıyor arkamdan benim evimde benim aileme benim hakkımda saydırmaya. Senin kızınşöyle saygısız böyle bilmem ne. Ben ona kızıp onlarda değilde arkadaşımda kalmama istinaden, evli barklı kadın orda burda kalıyor yakışmıyor falan neler neler. Kibenim eşim benimle kaldı. Ailesini de öncesinde defalarca uyardı burnunuzu sokmayın diye ama.. Neyse bunlar bizdenayrılınca bizimkiler birbirine giriyor. Babam anneme kızıyor niye kadının söyledi şeyibana söyledi diye. Ben bunların yaptığı buseviyesizlikten sonra çıldırdım. Hayır benorda olsam yüz yüzeyken yapılsa o kadarkızmam. Sinsi sinsi yüzüme gülüp arkamdan msjları saklayıp bunlarıyapmanın planlarını kurmuş. Bu bi insana bel altı vurmaktır, düşmanlıktır. Beni beğenmeyebilirsin, beğenmiyorsan mesafekoyarsın. Evine gidip kalbini bir gün kırmamış insanlara evladı hakkında bunları söylemek, o kadıncağızı kocasının yanında zor duruma düşürmek.. ben bunlardıöğrenince benimle ne de çocuğumla bir ilişkiniz kalmadı dedim. Sonra bu kadına neden böyle bir çirkinlik yaptığını sordum.İlk önce oğlu kızınca ona ben annesine böyle bir şey söylemedim kulağı iyi duymadığı için yanlış anlamıştır dedi. Sonra ben aradımbana tlfonfa bana Benim oğlum mutsuz sen onu mutsuz ediyorsun ailesine böyledavranılmasından mutsuz diye bağırmaya başladı. Eşime bunu söyledim. O da annesine kimin kimle mutlu olduğuna siz mi karar veriyorsunuz dedi. Üzerinize vazife olmayan işlere kalkıştınız dedi. Siz o kızın sayesinde aile oldunuz ama o kız sizinsorumsuzluklarınızdan çok yara aldı dedi. Kadın Bana da anneme böyle bişey söylemediğini yanlış anladığını söyledi. Sonra Facebook tan annenizin içininısınmadığı insanlardan uzak durun anneler bilirler yada edepsiz insan vs gibi paylaşımlarını gördüm. Ve anladım ki. Bukadın çoktan başka hesaplara girmiş. Bilirsiniz sosyal medyada özlü söz paylaşıp kendini ulvi bir kişi gösterme çabasındailginç bir güruh var. Bu kadının ne zaman bisıkıtısı olsa bunu yapıyordu ciddiye almıyordum, gönlünü almaya çalışıyordum.Ama bu kez çok ileri gitmişti. Annemle tekrar tekrar konuştum. Böyle bir şeyin yanlış anlaşılmasınn mümkün olmamasınarağmen sordum. Annem de tlfonda aldırmayı düşündüğümü sonra vazgeçtiğimi söylediğini anlattı. Keşke elim kırılsaydı da aramasaydım dedi. Korktuğunu ve bir anne olarak aramasından dolayı bile kendinisuçlu hissetti. Kadına hamile bir insana bunları neden yaptığını anneme söylediğini bildiğimi ve sırf daha önceki çözemediği karın ağrılarından ve o denssiz lafınınaltında kalmamak İçin bunları yaptığını söyledim. Utanmadan yalan söylüyorsundedim. Artık karı koca geri adım atamayacak durumdalardı. Eşime msjlarattılar, annesiyle kızı tezgah kurdu. Ben öyle bişey söylemedim. Ben yalancı değilim onlar yalancı diye. Bizimkiler anne babadir uzmeyin diyorlar bu arada esime de banada. Kadin yapti bisey Ama donemedi iste diyorlar. Esime attiklari senaryo yaziyor tezgah kuruyor lflarini bilmiyorlar tabii.Kadin en son Eğer söylediysem ölmüş babamla zina edeyim dedi!! Ve kocası kadının yalanını destekledi!! Bunları duyanbizimkiler şok geçirdi. Ama herzaman annem, kizim kocanin anasiyla babasi biz dunyanin en kotu insani olsak sen bizden vazgecermisin dediler. Ilimli olmaya calistilar. Butun iliskimi kestim. Esimgorusuyor. Torunlariyla gorusmelerini icim almiyor ve izin vermiyorum. Esim kararima saygi duyuyor. Kadin arkamdan butunakrabalarina benim ne kadar kotu bir insan bir anne bir es oldugumu anlatiyor. KonuCok uzun oldu Ama durum bu. Çokyıprandım, zaten hayatımız yeterince zor.Bir de bu anne baba sıfatındaki insanların bunları yapmaları bana çok ilginç geliyor. Çünkü benim yetiştiğim aile ortamında hiç böyle bişey görmedim. Annemin de gelinleri var. Anlaşamadıkları konular elbette oluyor. Ama hiç bir gün ne annemden ne babamdan gelinleri hakkında bu kişi seni mutsuzediyor demediler. İnsanların mahremlerine girmediler. Bir dertleri olsa annemsabahlara kadar uyuyamaz kendine derteder.
Konu uzun olduğu için rahat okuyabilmeniz adına bölerek yazıyorum.
Hata sizde mesafeli olmanız gereken insanlarla iletişim halinde olmuşsunuz.Merhaba hanımlar. Sizlerle uzun bir süredir uğraştığım bir problemi paylaşmak istiyorum. Paylaşmakta ki amacım acaba benim gibi bir problem yaşamış olanlarınız var mı? Ya da bu durumu objektif olarak nasıl değerlendirsiniz, kendinizi benim yerime koyduğunuzda nasıl değerlendirirsiniz. Bir kac senedir esimin Akademik isleri dolayisiyla yurtdisindayiz. Düşün ki aynı ülkede bile değilim, bu insanlar ordan buraya bizim hayatımızı karıştırıyor. Konu Kısaca; Eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Üniversite yıllarından beri arkadaşlığımız oldu. Annesi başından beri beni sevmediğini hissettirdi. Eşimle ailesinin ilişkisinin çok yakın olmamasına bilmeme rağmen bu durumu istismar etmedim. Aksine bana karşı tavrına rağmen saygıda kusur etmedim. Onlarda budurumdan çok hoşnutlardı. Sürekli arayıp soran, davet eden, özel günlerini atlamayan, Kısacası kendilerini fazlasıyla değerlihissettiren bir gelinleri vardı. Tabii evliliğimin ilk zamanlarında böyleydi.Evlenirken herseyi kendimiz yaptik. Daha cok benim ailemin destegi oldu. Onlar borcumuz var diyip Bize destek olamayacaklarını söylediler. İlk çocuğumukucağıma aldıktan sonra bu insanların ne maddi ne manevi yanımızda olmamaları, yaşadığımız problemler karşısındaki duyarsızlıklarıyla onlardan ister istemez çok soğudum. Tavırları beni çok kırdı. Yanlış anlaşılmasın derdim para pul değil. Ama en azından manevi destek yeterdi. Uzerine vazife olmayan işlere sürekli burnunu sokan bir kaynanam ve lafini sözünü bilmez her konuda kendilerini otorite zanneden kocası. Sürekli akıl veren insanlar. Ben de maalesef artık tahammül sınırları kalmadı. Birkaç kez kendilerini uyardım. Haddini aşmaması konusunda. Bu yüzden birçok kez tartışma yaşadık. Dolayısıyla ben bu sürekli akıl verme modundan hoşlanmadığımı defalarca hem dolaylı hem en açık şekilde ikisine de söyledim. Eşimin ve çocuğumun hatrına tekrar barışttım. gelelim probleme. Eşimle yurtdışındayız birkaç senedir. İkinci çocuk planımız vardı ama ben cesaretedemiyordum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve ben ilk çocuğumu çok yalnız ve zorluklarla büyüttüm. Neyse hamile kaldım. Ama hamile olduğumu öğrenince paniğekapıldım. Maddi manevi kaygılar. Ülkemizin malum durumu. Kayınvalideme ve anneme de hamile olduğumu söylemiştim. Sonra kayınvalidem beni aradığında pişman olduğumu belki aldırabileceğimi söyledim. Ama sonra belki bunun hormonal bir durum olduğunu bu duygunun geçeceğini desöyledim. Bana bunu annen biliyor mu diye sordu. Ben de böyle bir karar alırsam söylemeyeceğimi. Çünkü benim annem yaşlı bir kadın ve hasta. Kayınvalide gibi genç değil. Üstelikte dindar. Yani birşey olsa burdan benim ülkeye dönmem çok zaman alıyor. Hal böyleyken, Böyle bir kararı anlamayacağını ve onu çok üzeceğini ve söylemeyeceğimi anlattım. Velhasıl gerekçelerimi kendisine söyledim kendisini de söylememesi konusunda uyardım.Olurmu canım ne münasebet dedi. Ve kendiside böyle bir karar karşısında üzüleceğini söyledi ama karar sizin dedi.Neyse ertesi gün bu duygu geçti. Buradaki Türk ve yabancı arkadaşlarım bunun çok normal olduğunun ikinci çocukta kendilerinin de böyle bir ikilem yaşadığınıanlatıp beni cesaretlendirdiler. Ben de kayınvalideye üzülmesin diye mesaj attım. Bu duygunun geçtiğini zaten ben bebeğime kıyamam diye. Geçen sene kurban bayramıarefesiydi. Annem aradı. Başladı ağlamaya çocuğu aldıracakmışsın diye. Ben de her nekadar cevabını bilsem de bunu nereden duydun diye sordum. O da kayınvaliden söyledi dedi. Çok öfkelendim. Annem benisakinleştirmeye çalıştı. Kadını aradım ulaşamadım. Msj attım. Ne hakla benimseninle paylaştığım bu durumu söylememen gerektiğini bile bile anneme söylersin? Senne kafalar empatiden yoksun bir insansın.Hep aynı densizlik pes! Diye. Sonra bu insanlar bize Bayram için gidiyorlar. Bizimkiler el üstünde tutuyor. Sonra bukadın sizi internetten görüştüreyim diye tlfonınu açıyor. Annem saat farkı dolayısıyla onlar uyuyordur desede açıyor. Benim gönderdiğim msjı okuyor. Ve daha önce yine ona kızdığım ta bir sene önceki msjları saklamış onları da okuyor. Sonra başlıyor arkamdan benim evimde benim aileme benim hakkımda saydırmaya. Senin kızınşöyle saygısız böyle bilmem ne. Ben ona kızıp onlarda değilde arkadaşımda kalmama istinaden, evli barklı kadın orda burda kalıyor yakışmıyor falan neler neler. Kibenim eşim benimle kaldı. Ailesini de öncesinde defalarca uyardı burnunuzu sokmayın diye ama.. Neyse bunlar bizdenayrılınca bizimkiler birbirine giriyor. Babam anneme kızıyor niye kadının söyledi şeyibana söyledi diye. Ben bunların yaptığı buseviyesizlikten sonra çıldırdım. Hayır benorda olsam yüz yüzeyken yapılsa o kadarkızmam. Sinsi sinsi yüzüme gülüp arkamdan msjları saklayıp bunlarıyapmanın planlarını kurmuş. Bu bi insana bel altı vurmaktır, düşmanlıktır. Beni beğenmeyebilirsin, beğenmiyorsan mesafekoyarsın. Evine gidip kalbini bir gün kırmamış insanlara evladı hakkında bunları söylemek, o kadıncağızı kocasının yanında zor duruma düşürmek.. ben bunlardıöğrenince benimle ne de çocuğumla bir ilişkiniz kalmadı dedim. Sonra bu kadına neden böyle bir çirkinlik yaptığını sordum.İlk önce oğlu kızınca ona ben annesine böyle bir şey söylemedim kulağı iyi duymadığı için yanlış anlamıştır dedi. Sonra ben aradımbana tlfonfa bana Benim oğlum mutsuz sen onu mutsuz ediyorsun ailesine böyledavranılmasından mutsuz diye bağırmaya başladı. Eşime bunu söyledim. O da annesine kimin kimle mutlu olduğuna siz mi karar veriyorsunuz dedi. Üzerinize vazife olmayan işlere kalkıştınız dedi. Siz o kızın sayesinde aile oldunuz ama o kız sizinsorumsuzluklarınızdan çok yara aldı dedi. Kadın Bana da anneme böyle bişey söylemediğini yanlış anladığını söyledi. Sonra Facebook tan annenizin içininısınmadığı insanlardan uzak durun anneler bilirler yada edepsiz insan vs gibi paylaşımlarını gördüm. Ve anladım ki. Bukadın çoktan başka hesaplara girmiş. Bilirsiniz sosyal medyada özlü söz paylaşıp kendini ulvi bir kişi gösterme çabasındailginç bir güruh var. Bu kadının ne zaman bisıkıtısı olsa bunu yapıyordu ciddiye almıyordum, gönlünü almaya çalışıyordum.Ama bu kez çok ileri gitmişti. Annemle tekrar tekrar konuştum. Böyle bir şeyin yanlış anlaşılmasınn mümkün olmamasınarağmen sordum. Annem de tlfonda aldırmayı düşündüğümü sonra vazgeçtiğimi söylediğini anlattı. Keşke elim kırılsaydı da aramasaydım dedi. Korktuğunu ve bir anne olarak aramasından dolayı bile kendinisuçlu hissetti. Kadına hamile bir insana bunları neden yaptığını anneme söylediğini bildiğimi ve sırf daha önceki çözemediği karın ağrılarından ve o denssiz lafınınaltında kalmamak İçin bunları yaptığını söyledim. Utanmadan yalan söylüyorsundedim. Artık karı koca geri adım atamayacak durumdalardı. Eşime msjlarattılar, annesiyle kızı tezgah kurdu. Ben öyle bişey söylemedim. Ben yalancı değilim onlar yalancı diye. Bizimkiler anne babadir uzmeyin diyorlar bu arada esime de banada. Kadin yapti bisey Ama donemedi iste diyorlar. Esime attiklari senaryo yaziyor tezgah kuruyor lflarini bilmiyorlar tabii.Kadin en son Eğer söylediysem ölmüş babamla zina edeyim dedi!! Ve kocası kadının yalanını destekledi!! Bunları duyanbizimkiler şok geçirdi. Ama herzaman annem, kizim kocanin anasiyla babasi biz dunyanin en kotu insani olsak sen bizden vazgecermisin dediler. Ilimli olmaya calistilar. Butun iliskimi kestim. Esimgorusuyor. Torunlariyla gorusmelerini icim almiyor ve izin vermiyorum. Esim kararima saygi duyuyor. Kadin arkamdan butunakrabalarina benim ne kadar kotu bir insan bir anne bir es oldugumu anlatiyor. KonuCok uzun oldu Ama durum bu. Çokyıprandım, zaten hayatımız yeterince zor.Bir de bu anne baba sıfatındaki insanların bunları yapmaları bana çok ilginç geliyor. Çünkü benim yetiştiğim aile ortamında hiç böyle bişey görmedim. Annemin de gelinleri var. Anlaşamadıkları konular elbette oluyor. Ama hiç bir gün ne annemden ne babamdan gelinleri hakkında bu kişi seni mutsuzediyor demediler. İnsanların mahremlerine girmediler. Bir dertleri olsa annemsabahlara kadar uyuyamaz kendine derteder.
O yüzden bölmüştüm ama yoğun istek üzerine birleştirdim. Manas destanı halt etmiş bu aradaManas destanı gibi olmuş, okuyamadım:)
Anladim seni fakat annenden baskasina guvenme iste ...gun geliyo boyle oluyo...Bu neyin kafasi diye kendini yipratma ...cunku o zihniyette biri degilsin anlayamazsin...boylelwrin kafasi calisir ancak hinlige...cunku yaptigi yeminler bilmem ne...sadece inkar edip uste cikmalar...hadi yipratma kendini...zaten hamilesin...bir de bebegin de var...esin de yaninda...bundan sonra hicbir sekilde eline koz verme ...dunyadaki hic tanimadigin cok daha fazla potansiyelli kaynanalar gibbi tanima gitsin :))Bunları yapacağını bilsem paylaşırmıydım! Ben salak salak kendimce rahatlamaya çalışıyorum. Bir annedir neticede bir kadındır diye paylaştım. Hayır gidip söylemişsin deki bari kusura bakma ağzımdan kaçtı. Ya da neyse gerekçen onu söyle. Yapıp bide karşısındakini salak yerine koymaya çalışması. Aslında benim en irite olduğum konu, bunca zaman yüzüme gülüp mesajları saklayıp, hazır ben orda yokken benim evimde benim arkamdan yaptıkları. İşte buna inanamıyorum. Kafa nasıl çalışıyor??
Ya kadını bir tanısanız, ağzı çok iyi laf yapan biri. Yüzüme nasıl iyi nasıl iyi. Biriktirmiş biriktirmiş birden kusuverdi. Benimle birebir tartışsa neyse problemi bana söylese bu kadar dert etmem. O bana söyleyeceğini söyler ben söylerim. Problemi çözeriz veya olmadı mesafe koyarız. Ben yine çocuklarla görüştürürüm. Ama ben hamileyken dünyanın öbür ucundayken bunları yapması..Hata sizde mesafeli olmanız gereken insanlarla iletişim halinde olmuşsunuz.
Silin heryerden, telefonlada iletişimi kesin.
Yazılı mesaj göndermeyin.
Ben eşimin ailesi ile baktım olmayacak kimse ile görüşmüyorum.
Böylece sorunda yaşamıyorum.
Bebeğim çoktan doğdu bu arada. Ben İnan ki kendi aptallığıma üzülüyorum. Bunların yapılmasına bir ilişki kurarak ben müsade ettim.Anladim seni fakat annenden baskasina guvenme iste ...gun geliyo boyle oluyo...Bu neyin kafasi diye kendini yipratma ...cunku o zihniyette biri degilsin anlayamazsin...boylelwrin kafasi calisir ancak hinlige...cunku yaptigi yeminler bilmem ne...sadece inkar edip uste cikmalar...hadi yipratma kendini...zaten hamilesin...bir de bebegin de var...esin de yaninda...bundan sonra hicbir sekilde eline koz verme ...dunyadaki hic tanimadigin cok daha fazla potansiyelli kaynanalar gibbi tanima gitsin :))
Tek istediğim bana yaşattıklarını hatta eşime benim aileme yaşattıklarını yaşamadan ölmesinler.İnsan sasiriyor degilmi :)
Soyledikleri seyi sonradan inkar eden insanlarin varligina. Birde yemin etmelerine. Sonra ustune ustluk iftira atmalarina...bu tarz cirkinliklere.
Ama varmis boyleleri. Yuzleri de hic kizarmaz. Uste de cikmayi basarirlar.
Bende yasadim yasattilar. Vicdan yoksunu insanlar varmi be dedim. Sonra inanamadim mantikli seyler aradim.. Yine iyiliklerini ariyorsun. İnanasi gelmiyor insanin. Ama sen sen ol arama. Uzak dur yeter. Bu konulardan konusma huzurunu kacirma. Enerjini baska seylere yonelt. Ve bu tarz seyler gordugun insana birdaha guvenme.
Lütfen yazınıza 3-5 tane paragraf başı yapın arada entera basın boşluk oluşsun, insanlar okuyamaz böyle.O yüzden bölmüştüm ama yoğun istek üzerine birleştirdim. Manas destanı halt etmiş bu arada
Merhaba hanımlar. Sizlerle uzun bir süredir uğraştığım bir problemi paylaşmak istiyorum. Paylaşmakta ki amacım acaba benim gibi bir problem yaşamış olanlarınız var mı? Ya da bu durumu objektif olarak nasıl değerlendirsiniz, kendinizi benim yerime koyduğunuzda nasıl değerlendirirsiniz. Bir kac senedir esimin Akademik isleri dolayisiyla yurtdisindayiz. Düşün ki aynı ülkede bile değilim, bu insanlar ordan buraya bizim hayatımızı karıştırıyor. Konu Kısaca; Eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Üniversite yıllarından beri arkadaşlığımız oldu. Annesi başından beri beni sevmediğini hissettirdi. Eşimle ailesinin ilişkisinin çok yakın olmamasına bilmeme rağmen bu durumu istismar etmedim. Aksine bana karşı tavrına rağmen saygıda kusur etmedim. Onlarda budurumdan çok hoşnutlardı. Sürekli arayıp soran, davet eden, özel günlerini atlamayan, Kısacası kendilerini fazlasıyla değerlihissettiren bir gelinleri vardı. Tabii evliliğimin ilk zamanlarında böyleydi.Evlenirken herseyi kendimiz yaptik. Daha cok benim ailemin destegi oldu. Onlar borcumuz var diyip Bize destek olamayacaklarını söylediler. İlk çocuğumukucağıma aldıktan sonra bu insanların ne maddi ne manevi yanımızda olmamaları, yaşadığımız problemler karşısındaki duyarsızlıklarıyla onlardan ister istemez çok soğudum. Tavırları beni çok kırdı. Yanlış anlaşılmasın derdim para pul değil. Ama en azından manevi destek yeterdi. Uzerine vazife olmayan işlere sürekli burnunu sokan bir kaynanam ve lafini sözünü bilmez her konuda kendilerini otorite zanneden kocası. Sürekli akıl veren insanlar. Ben de maalesef artık tahammül sınırları kalmadı. Birkaç kez kendilerini uyardım. Haddini aşmaması konusunda. Bu yüzden birçok kez tartışma yaşadık. Dolayısıyla ben bu sürekli akıl verme modundan hoşlanmadığımı defalarca hem dolaylı hem en açık şekilde ikisine de söyledim. Eşimin ve çocuğumun hatrına tekrar barışttım. gelelim probleme. Eşimle yurtdışındayız birkaç senedir. İkinci çocuk planımız vardı ama ben cesaretedemiyordum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve ben ilk çocuğumu çok yalnız ve zorluklarla büyüttüm. Neyse hamile kaldım. Ama hamile olduğumu öğrenince paniğekapıldım. Maddi manevi kaygılar. Ülkemizin malum durumu. Kayınvalideme ve anneme de hamile olduğumu söylemiştim. Sonra kayınvalidem beni aradığında pişman olduğumu belki aldırabileceğimi söyledim. Ama sonra belki bunun hormonal bir durum olduğunu bu duygunun geçeceğini desöyledim. Bana bunu annen biliyor mu diye sordu. Ben de böyle bir karar alırsam söylemeyeceğimi. Çünkü benim annem yaşlı bir kadın ve hasta. Kayınvalide gibi genç değil. Üstelikte dindar. Yani birşey olsa burdan benim ülkeye dönmem çok zaman alıyor. Hal böyleyken, Böyle bir kararı anlamayacağını ve onu çok üzeceğini ve söylemeyeceğimi anlattım. Velhasıl gerekçelerimi kendisine söyledim kendisini de söylememesi konusunda uyardım.Olurmu canım ne münasebet dedi. Ve kendiside böyle bir karar karşısında üzüleceğini söyledi ama karar sizin dedi.Neyse ertesi gün bu duygu geçti. Buradaki Türk ve yabancı arkadaşlarım bunun çok normal olduğunun ikinci çocukta kendilerinin de böyle bir ikilem yaşadığınıanlatıp beni cesaretlendirdiler. Ben de kayınvalideye üzülmesin diye mesaj attım. Bu duygunun geçtiğini zaten ben bebeğime kıyamam diye. Geçen sene kurban bayramıarefesiydi. Annem aradı. Başladı ağlamaya çocuğu aldıracakmışsın diye. Ben de her nekadar cevabını bilsem de bunu nereden duydun diye sordum. O da kayınvaliden söyledi dedi. Çok öfkelendim. Annem benisakinleştirmeye çalıştı. Kadını aradım ulaşamadım. Msj attım. Ne hakla benimseninle paylaştığım bu durumu söylememen gerektiğini bile bile anneme söylersin? Senne kafalar empatiden yoksun bir insansın.Hep aynı densizlik pes! Diye. Sonra bu insanlar bize Bayram için gidiyorlar. Bizimkiler el üstünde tutuyor. Sonra bukadın sizi internetten görüştüreyim diye tlfonınu açıyor. Annem saat farkı dolayısıyla onlar uyuyordur desede açıyor. Benim gönderdiğim msjı okuyor. Ve daha önce yine ona kızdığım ta bir sene önceki msjları saklamış onları da okuyor. Sonra başlıyor arkamdan benim evimde benim aileme benim hakkımda saydırmaya. Senin kızınşöyle saygısız böyle bilmem ne. Ben ona kızıp onlarda değilde arkadaşımda kalmama istinaden, evli barklı kadın orda burda kalıyor yakışmıyor falan neler neler. Kibenim eşim benimle kaldı. Ailesini de öncesinde defalarca uyardı burnunuzu sokmayın diye ama.. Neyse bunlar bizdenayrılınca bizimkiler birbirine giriyor. Babam anneme kızıyor niye kadının söyledi şeyibana söyledi diye. Ben bunların yaptığı buseviyesizlikten sonra çıldırdım. Hayır benorda olsam yüz yüzeyken yapılsa o kadarkızmam. Sinsi sinsi yüzüme gülüp arkamdan msjları saklayıp bunlarıyapmanın planlarını kurmuş. Bu bi insana bel altı vurmaktır, düşmanlıktır. Beni beğenmeyebilirsin, beğenmiyorsan mesafekoyarsın. Evine gidip kalbini bir gün kırmamış insanlara evladı hakkında bunları söylemek, o kadıncağızı kocasının yanında zor duruma düşürmek.. ben bunlardıöğrenince benimle ne de çocuğumla bir ilişkiniz kalmadı dedim. Sonra bu kadına neden böyle bir çirkinlik yaptığını sordum.İlk önce oğlu kızınca ona ben annesine böyle bir şey söylemedim kulağı iyi duymadığı için yanlış anlamıştır dedi. Sonra ben aradımbana tlfonfa bana Benim oğlum mutsuz sen onu mutsuz ediyorsun ailesine böyledavranılmasından mutsuz diye bağırmaya başladı. Eşime bunu söyledim. O da annesine kimin kimle mutlu olduğuna siz mi karar veriyorsunuz dedi. Üzerinize vazife olmayan işlere kalkıştınız dedi. Siz o kızın sayesinde aile oldunuz ama o kız sizinsorumsuzluklarınızdan çok yara aldı dedi. Kadın Bana da anneme böyle bişey söylemediğini yanlış anladığını söyledi. Sonra Facebook tan annenizin içininısınmadığı insanlardan uzak durun anneler bilirler yada edepsiz insan vs gibi paylaşımlarını gördüm. Ve anladım ki. Bukadın çoktan başka hesaplara girmiş. Bilirsiniz sosyal medyada özlü söz paylaşıp kendini ulvi bir kişi gösterme çabasındailginç bir güruh var. Bu kadının ne zaman bisıkıtısı olsa bunu yapıyordu ciddiye almıyordum, gönlünü almaya çalışıyordum.Ama bu kez çok ileri gitmişti. Annemle tekrar tekrar konuştum. Böyle bir şeyin yanlış anlaşılmasınn mümkün olmamasınarağmen sordum. Annem de tlfonda aldırmayı düşündüğümü sonra vazgeçtiğimi söylediğini anlattı. Keşke elim kırılsaydı da aramasaydım dedi. Korktuğunu ve bir anne olarak aramasından dolayı bile kendinisuçlu hissetti. Kadına hamile bir insana bunları neden yaptığını anneme söylediğini bildiğimi ve sırf daha önceki çözemediği karın ağrılarından ve o denssiz lafınınaltında kalmamak İçin bunları yaptığını söyledim. Utanmadan yalan söylüyorsundedim. Artık karı koca geri adım atamayacak durumdalardı. Eşime msjlarattılar, annesiyle kızı tezgah kurdu. Ben öyle bişey söylemedim. Ben yalancı değilim onlar yalancı diye. Bizimkiler anne babadir uzmeyin diyorlar bu arada esime de banada. Kadin yapti bisey Ama donemedi iste diyorlar. Esime attiklari senaryo yaziyor tezgah kuruyor lflarini bilmiyorlar tabii.Kadin en son Eğer söylediysem ölmüş babamla zina edeyim dedi!! Ve kocası kadının yalanını destekledi!! Bunları duyanbizimkiler şok geçirdi. Ama herzaman annem, kizim kocanin anasiyla babasi biz dunyanin en kotu insani olsak sen bizden vazgecermisin dediler. Ilimli olmaya calistilar. Butun iliskimi kestim. Esimgorusuyor. Torunlariyla gorusmelerini icim almiyor ve izin vermiyorum. Esim kararima saygi duyuyor. Kadin arkamdan butunakrabalarina benim ne kadar kotu bir insan bir anne bir es oldugumu anlatiyor. KonuCok uzun oldu Ama durum bu. Çokyıprandım, zaten hayatımız yeterince zor.Bir de bu anne baba sıfatındaki insanların bunları yapmaları bana çok ilginç geliyor. Çünkü benim yetiştiğim aile ortamında hiç böyle bişey görmedim. Annemin de gelinleri var. Anlaşamadıkları konular elbette oluyor. Ama hiç bir gün ne annemden ne babamdan gelinleri hakkında bu kişi seni mutsuzediyor demediler. İnsanların mahremlerine girmediler. Bir dertleri olsa annemsabahlara kadar uyuyamaz kendine derteder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?