- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
- Konu Sahibi Bitterseverkedi
-
Bynun için çok uğraştılarsa da başarılı olamadılar. Karı koca mesajlar attılar. Bunca zaman seni bize karşı doldurdu. Bunları hep kendi uydurdu. Biz yalanmı söylüyoruz. Neler neler.. :)
Bu kadar güzel tarif edilemez evet gerçekten kumpas üzerine kurulu kişilikler. Bu olay olduğundan beri düşünüyorum, anlam vermeye çalışıyorum ama anlayamıyorum. Netice de ben de bir anneyim. Yine anlayamıyorum?? Çok garip geliyor bana.Ay benim de çevrem de var 1 tane biliyorum ben bu modelleri normalde anne babadır her zaman savunurum ama bazı insanın kişiliği direk kumpas üzerine kurulu senin kv de buna örneklerden biri
Ömürlük mesafe koydum zaten. Artık bu noktadan sonra ne onlar geri adım atıp ya kusura bakma yalan söyledik, iki yüzlülük yaptık bir de çamur attık diyecek halleri yok. Zaten o zihniyette olsa insan kendi evladına ve yuvasına bunları yapar mı? Baktılar başta herşey çok güzeldi. Kimse bunlardan maddi ya da manevi bir beklenti içinde değildi. Ne zaman ki biz ihtiyaç duyduk gerçekten kim oldukları çıktı. Ama diyorum ya ben de salaklık. Yine de annedir babadır dedim. Çocuğumun büyük annesi dedim. Belki ben yanlış anlıyorum dedim. Yaşadığım problemler karşısında abuk subuk laflar ettiler. Yine de yuttum. Demek ki neymiş insan iç sesini dinlemeliymiş. İçinizde birşeyler ya da birileri hakkında bir his varsa o doğrudur. İçgüdü işte..kendi pisliginde bogulmus zaten. bu insanla yakin olman ck buyuk hata olurdu. firsati degerlendir ve omurluk mesafeni koru derim.
Çok değişik gerçekten. Ama böyle oğlunu kontrol etmek isteyen insanların evliliklerinde mutsuz olduklarını düşünüyorum. Ve örneğine de bizzat tanık oldum. Kadın çok mutsuz ve can yalnızlığı olan bir kadındı. Sürekli kocasının onu nasıl ezdiğinden ve mutsuzluğundan bahsederdi bir zamanlar bana. Nerden nereye..nişanlıyken kv dem eşime mesaj atmış .
taktak9293 seni korkutmakta haklı sen nasıl bir insan olmuşsun.
çok korkutmuş seni dedi.
eşim ile kavga etmişler. eşimde alınan eşyaları neden taktak9293 e sormuyosun dedi diye bunları mesaj atmış.
İşte benim de en tahammül edemediğim şey buydu. Önceki tartışmalarımızın nedeni. Olur olmaz herşeye burnunu sokması, her konuda bir fikrinin olması. İhtiyaç duyduğumuz zaman yanımızda maddi manevi olmayıp iş akıl vermeye gelince kendine bunu hak görmesiydi. İşte başta bunları kötü niyetli değilde cehaletinden yapıyor sanıyordum. Meğer içinden neler çıktı.Ay bu kaynanalar ne isterler anlamış değilim.. bende de var bir tane elinden gelen herşeyi yapıyor bizi soğutmak için.. evimdeki konulara dahil oluyor en uyuz olduğum şeyde çocuğumu kullanıyor çoğu zaman her seferinde nerde duracağını soylesemde yine aynı yine aynı. yani ben tartismaktan bıktım o her konuya burnu sokmaktan bikmadi..
Merhaba hanımlar. Sizlerle uzun bir süredir uğraştığım bir problemi paylaşmak istiyorum. Paylaşmakta ki amacım acaba benim gibi bir problem yaşamış olanlarınız var mı? Kendinizi benim yerime koyduğunuzda nasıl değerlendirirsiniz. Bir kac senedir esimin isleri dolayisiyla yurtdisindayiz. Düşün ki aynı ülkede bile değilim, bu insanlar ordan buraya bizim hayatımızı karıştırıyor :).. Kısaca; Eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Üniversite yıllarından beri arkadaşlığımız oldu. Annesi başından beri beni sevmediğini hissettirdi. Eşimle ailesinin ilişkisinin çok yakın olmamasına bilmeme rağmen bu durumu istismar etmedim. Aksine bana karşı tavrına rağmen saygıda kusur etmedim. Onlarda budurumdan çok hoşnutlardı. Sürekli arayıp soran, davet eden, özel günlerini atlamayan, Kısacası kendilerini fazlasıyla değerli hissettiren bir gelinleri vardı. Tabii evliliğimin ilk zamanlarında böyleydi.Evlenirken herseyi kendimiz yaptik. Daha cok benim ailemin destegi oldu. Onların çok az desteği oldu, borcumuz var diyip Bize destek olamayacaklarını söylediler. İlk çocuğumukucağıma aldıktan sonra bu insanların ne maddi ne manevi yanımızda olmamaları, yaşadığımız problemler karşısındaki duyarsızlıklarıyla onlardan ister istemez çok soğudum. Tavırları beni çok kırdı. Yanlış anlaşılmasın derdim para pul değil. Ama en azından gönül alınabilirdi. Uzerine vazife olmayan işlere sürekli burnunu sokan bir kaynanam ve lafini sözünü bilmez kocası. Sürekli akıl veren insanlar. Ben de maalesef artık tahammül sınırları kalmadı. Birkaç kez kendilerini uyardım. Haddini aşmaması konusunda. Bu yüzden birçok kez tartışma yaşadık. Dolayısıyla ben bu sürekli akıl verme modundan hoşlanmadığımı defalarca hem dolaylı hem en açık şekilde ikisine de söyledim. Eşimin ve çocuğumun hatrına tekrar barışttım. Problem; Eşimle yurtdşındayız birkaç senedir. İkinci çocuk planımız vardı ama ben cesaretedemiyordum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve ben ilk çocuğumu çok yalnız ve zorluklarla büyüttüm. Neyse hamile kaldım. Ama hamile olduğumu öğrenince paniğekapıldım. Maddi manevi kaygılar. Ülkemizin malum durumu. Kayınvalideme ve anneme de hamile olduğumu söylemiştim. Sonra kayınvalidem beni aradığında o an ki ruh halimle pişman olduğumu belki aldırabileceğimi söyledim. Ama sonra belki bunun hormonal bir durum olduğunu bu duygunun belki geçeceğini desöyledim. Paylaşmadaki amaç biraz rahatlatılmaya, cesaretlendirilmeye ihtiyacım vardı. Ve neticede karşımdakide bir anne ve kadındı. Bana bunu annen biliyor mu diye sordu. Ben de böyle bir karar alırsam söylemeyeceğimi. Çünkü benim annem yaşlı bir kadın ve hasta. Kayınvalide gibi genç değil. Üstelikte dindar. Yani birşey olsa Allah korusun burdan benim ülkeye dönmem çok zaman alır. Hal böyleyken, Böyle bir kararı anlamayacağını ve onu çok üzeceğini ve söylemeyeceğimi anlattım. Velhasıl gerekçelerimi kendisine söyledim kendisini de söylememesi konusunda uyardım.Olurmu canım ne münasebet dedi. Ve kendiside böyle bir karar karşısında üzüleceğini söyledi ama karar sizin dedi.Neyse ertesi gün bu duygu geçti. Buradaki Türk ve yabancı arkadaşlarım bunun çok normal olduğunun ikinci çocukta kendilerinin de böyle bir ikilem yaşadığınıanlatıp beni cesaretlendirdiler. Ki bu duygu gerçekten geçti. Ben de kayınvalideye üzülmesin diye mesaj attım. Bu duygunun geçtiğini zaten ben bebeğime kıyamam dedim. Bikaç zaman sonra Annem aradı. Başladı ağlamaya çocuğu aldıracakmışsın diye. Ben de her nekadar cevabını bilsem de bunu nereden duydun diye sordum. O da kayınvaliden söyledi dedi. Çok öfkelendim. Annem benisakinleştirmeye çalıştı. Kadını aradım ulaşamadım. Msj attım. Ne hakla benimseninle paylaştığım bu durumu söylememen gerektiğini bile bile anneme söylersin? Sen ne kadar empatiden yoksun bir insansın.Hep aynı densizlik pes! Diye. Sonra bu insanlar bize gidiyorlar. Bizimkiler el üstünde tutuyor. Sonra bukadın sizi internetten görüştüreyim diye güya tlfonınu açıyor. Annem saat farkı dolayısıyla onlar uyuyordur desede açıyor. Benim gönderdiğim msjı okuyor. Ve daha önce yine ona kızdığım ta bir sene önceki msjları saklamış onları da okuyor. Sonra başlıyor arkamdan benim evimde benim aileme benim hakkımda saydırmaya. Senin kızın şöyle saygısız böyle bilmem ne. Neyse bunlar bizden ayrılınca bizimkiler birbirine giriyor. Babam anneme kızıyor niye kadının söyledi şeyi bana söyledi diye. Hayır ben orda olsam yüz yüzeyken yapılsa o kadar kızmam. Sinsi sinsi yüzüme gülüp arkamdan msjları saklayıp bunları yapmanın planlarını kurmuş. Bu bi insana bel altı vurmaktır. Beni beğenmeyebilirsin, beğenmiyorsan mesafekoyarsın. Evine gidip kalbini bir gün kırmamış insanlara evladı hakkında bunları söylemek, o kadıncağızı kocasının yanında zor duruma düşürmek.. Ben bunlardıöğrenince benimle ne de çocuğumla bir ilişkiniz kalmadı dedim. Sonra bu kadına neden böyle bir çirkinlik yaptığını sordum. İlk önce eşim arayıp çok kızdı kız senle bişy paylaşmış niye gidip söylüyorsun, milletin evini niye karıştırıyorsunuz? Diye. O da ben annesine böyle bir şey söylemedim kulağı iyi duymadığı için yanlış anlamıştır demiş. Sonra ben aradım bana tlfonfa bana Benim oğlum mutsuz sen onu mutsuz ediyorsun ailesine böyle davranılmasından mutsuz diye bağırmaya başladı. Bütün bunlar kendi başının altından çıkmasına rağmen? Eşime bunu söyledim. O da annesine kimin kimle mutlu olduğuna siz mi karar veriyorsunuz dedi. Üzerinize vazife olmayan işlere kalkıştınız dedi. Siz o kızın sayesinde aile oldunuz ama o kız sizin sorumsuzluklarınızdan çok yara aldı dedi. Kadın Bana da anneme böyle bişey söylemediğini yanlış anladığını söyledi. Sonra Facebook tan annenizin içinin ısınmadığı insanlardan uzak durun anneler bilirler yada edepsiz insan vs gibi paylaşımlarını gördüm. Ve anladım ki. Bukadın çoktan başka hesaplara girmiş. Bilirsiniz sosyal medyada özlü söz paylaşıp kendini ulvi bir kişi gösterme çabasında ilginç bir güruh var. Bu kadının ne zaman bisıkıtısı olsa bunu yapıyordu ciddiye almıyordum, hatta gönlünü almaya çalışıyordum.Ama bu kez çok ileri gitmişti. Annemle tekrar tekrar konuştum. Böyle bir şeyin yanlış anlaşılmasınn mümkün olmamasına rağmen sordum. Annem de tlfonda aldırmayı düşündüğümü sonra vazgeçtiğimi söylediğini anlattı. Keşke elim kırılsaydı da aramasaydım dedi. Korktuğunu ve bir anne olarak aramasından dolayı bile kendinisuçlu hissetti. Kadına hamile bir insana bunları neden yaptığını anneme söylediğini bildiğimi ve sırf daha önceki çözemediği karın ağrılarından ve o denssiz lafınınaltında kalmamak İçin bunları yaptığını söyledim. Utanmadan yalan söylüyorsundedim. Artık karı koca geri adım atamayacak durumdalardı. Eşime msjlarattılar, annesiyle kızı tezgah kurdu. Ben öyle bişey söylemedim. Ben yalancı değilim onlar yalancı diye. Bizimkiler anne babadir uzmeyin diyorlar bu arada esime de banada. Kadin yapti bisey Ama donemedi iste diyorlar. Esime attiklari senaryo yaziyor tezgah kuruyor lflarini bilmiyorlar tabii.Kadin en son Eğer söylediysem ölmüş babamla zina edeyim dedi!! Ve kocası kadının yalanını destekledi!! Bunları duyanbizimkiler şok geçirdi. Ama herzaman annem, kizim kocanin anasiyla babasi biz dunyanin en kotu insani olsak sen bizden vazgecermisin dediler. Ilimli olmaya calistilar. Butun iliskimi kestim. Esim gorusuyor. Torunlariyla gorusmelerini icim almiyor ve izin vermiyorum. Esim kararima saygi duyuyor. Kadin arkamdan butunakrabalarina benim ne kadar kotu bir insan bir anne bir es oldugumu anlatiyor. KonuCok uzun oldu Ama durum bu. zaten hayatımız yeterince zor. Bir de bu anne baba sıfatındaki insanların bunları yapmaları bana çok ilginç geliyor. Çünkü benim yetiştiğim aile ortamında hiç böyle bişey görmedim. Annemin de gelinleri var. Anlaşamadıkları konular elbette oluyor. Ama hiç bir gün ne annemden ne babamdan gelinleri hakkında bu kişi seni mutsuzediyor demediler. İnsanların mahremlerine girmediler. Bir dertleri olsa annemsabahlara kadar uyuyamaz kendine derteder.
Doğru söylüyorsunuz. Bu devirde itibar gören bu. Yüzüne başka arkadan başka olacaksın. O zaman Gül gibi geçinir gidersiniz. Ama işte kafa başka çalışıyor. Biri benimle böyle birşey paylaşsa, kim olduğu önemli değil, karşımdaki hamile bir insanın duygularını anlamaya yardımcı olmaya çalışırım. Çünkü ben bir kadınım, bir anneyim. Yani bu duyguyu, hormonal durumu yaşamamış olsam belki empati yapamam ama. Karşımuzda belli bir yaşa gelmiş görmüş geçirmiş bir kadın var. Onarmak, yapıştırmak, anne olmak dururken derdin ne niye bu kadar art niyet, entrika? Sevgide saygıda kusur beklemeyeceksin ama karşındakine böyle olacaksın??En başından samimi olmakla hata yaptınız. Kv bu birşey paylaşılmaz.
Malesef aynı hatayı yaptım,anne gibi görmeye çalıştım en başlarda ama karşılığı aynı olmadı. Görümcelerimi de aynı şekilde,abla gibi yaklaştım ama sinsilik fesatlık ve kıskançlık dışında bir karşılık alamadım.
Bende sinir anımda ablasıyla konuşurken “aldırmayı bile düşünüyorum” dedim o zaman 3 aylıktı,ama kesinlikle sinir anımda hormonlar vs..
bana “aldır ablam”dedi :)
“Ben aldırdım ablam birşey olmuyor hemde 2 tane”dedi.
3 aylık bebek abla nasıl aldıriym diyorum hala ısrarla kendi yaptığını anlattı.
Aman neyse işte şimdi görüşüyorum ama,tedbirliyim. Ve bu söylediğini herkesin içinde kalabalıkta yüzüne vurmayı bekliyorum :))
Gelin iyi olmamalı bence kv görümcelere karşı. Gerçekten enayi yerine koyuyorlar sinsi olucaksın kıymetini bilsinler :)
Nerde sinsi gelin varsa el üstünde tutuluyor çünkü.
Eşiniz gayet arkanızda,sizi destekliyor. Bence üzülecek hiç bir durum yok.
Okuduğunuzu anlamamışsınız o zaman. Kv sevmiyordum demedim. Onun bana karşı sevmediğini hissediyordum ama buna rağmen saygıda kusur etmedim dedim. Zamanla müdehalelerinden rahatsız oldum ve uyardım. Bana pişman olduğunu hissettirdi. Müşfik anneyi oynadı dedim. Yüzüme ben seni çok seviyorum mutlu olmanı istiyorum derken arkamdan bunları planlamış. Aramızdaki bir sene önceki msjları saklamış ve ben orda yokken meydanı boş bulunca evimde kusmuş dedim.yarısına kadar okudum
hem kv deni sevmiyorsun
hem de hamilelik haberini paylaştıktan sonra bir de aldırabilirim diye sanki çok samimisiniz gibi kv ile paylasıyorsun
oynamasını yemeyecektiniz işteOkuduğunuzu anlamamışsınız o zaman. Kv sevmiyordum demedim. Onun bana karşı sevmediğini hissediyordum ama buna rağmen saygıda kusur etmedim dedim. Zamanla müdehalelerinden rahatsız oldum ve uyardım. Bana pişman olduğunu hissettirdi. Müşfik anneyi oynadı dedim. Yüzüme ben seni çok seviyorum mutlu olmanı istiyorum derken arkamdan bunları planlamış. Aramızdaki bir sene önceki msjları saklamış ve ben orda yokken meydanı boş bulunca evimde kusmuş dedim.
Yani beni utanacak sakınacak bir durumum yok. Msjlarım onun münasebetsizliğe ile alakalı. Onları benim evimde okumasının bana bir zararı yok. Konu o değil. Konu kadının sinsiliği, iki yüzlülüğü ve de yalancı olması. Ettiği yeminler mide bulandırıcı. Eşim konusuna gelince. Ona sonsuz güveniyorum. Bana olan sevgisi ve güvenine. Sonuçta herkes karısını da bilir anasını babasında. Bu olay olduğdan beri bana bu insanları hasta kabul et dedi. Söylediğim gibi biz evlenmeden önce bile mesafeli ilişkileri vardı.Afedersiniz kv nin ne mal olduğunu bile bile eline koz vermişsiniz, üstelik "sakın anneme söyleme" diyerek kadına söyle de ortalık karışsın diye eline malzeme vermişsiniz.
Bu tarz bi kv ile konuşurken hakkınızda kullanabileceği en ufak bir malzeme vermemeye dikkat edeceksiniz. Mesaj falan da sakın atmayın kadının elinde yazılı kanıt olur ki olmuş da. Cidden hangi akla hizmet mesaj atıyorsunuz anlamıyorum. Kadın zaten açık kollama peşinde bire bin katacak bi tip. Eşiniz de sizi kollamış ailesine karşı gayet güzel. Siz de biraz dikkatli gerekirse güleryüzlü ve sinsi olacaksınız ki bu kadını idare edebilin. Görüşmemeyi ben çare olarak gömüyorum, ailesi ile görüşen bir eşiniz varsa eninde sonunda bu durum size sirayet edecektir. Ben etrafımda hep böyle gördüm çünkü, kimse kendi ailesinden vazgeçmiyor, sonunda vazgeçilen eş oluyor.
Ortak tanıdıklarımız var ister istemez kulağıma geliyor. Özel bir çabam yok.Kayınvalidenle en başından beri anlaşamıyosun ama herşeyi çok rahat konuşabiliyosunuz? Bence çok yüz göz olmuşsun. Madem yurtdışındasın herkesten uzak dur. Nasıl bütün sülaleye seni kötülediği haberlerini alıyosun? Uzaktasın işte tıka kulaklarını mesafeli ol.
Bence sen biraz da bunları yaşamak için çaba harcıyor gibisin.
Canım tamam seni anladım zaten kv nin ne mal olduğunu eşin de biliyormuş da, onlar onun ailesi. Ben de mesela annemin bazı huylarını beğenmiyorum ama eşim söylediğinde çaktırmasam da ölesiye bozuluyorum. Anlatabildim mi?Yani beni utanacak sakınacak bir durumum yok. Msjlarım onun münasebetsizliğe ile alakalı. Onları benim evimde okumasının bana bir zararı yok. Konu o değil. Konu kadının sinsiliği, iki yüzlülüğü ve de yalancı olması. Ettiği yeminler mide bulandırıcı. Eşim konusuna gelince. Ona sonsuz güveniyorum. Bana olan sevgisi ve güvenine. Sonuçta herkes karısını da bilir anasını babasında. Bu olay olduğdan beri bana bu insanları hasta kabul et dedi. Söylediğim gibi biz evlenmeden önce bile mesafeli ilişkileri vardı.
İşte :))) saflık diyelim.. ben bu kadar hesap kitap yapan biri değildim. Yaşadığım çok insani bir duyguyu paylaştım. Zaten bu bir bahaneymiş. Bu böyle patlak vermese başka birgün başka yerden çıkarmış zaten. O kadar msjı heralde hatıra olsun diye saklamamış. Ona zamannında kızdığım uyardığım, eleştirdiğim şeyleri yutamamış.oynamasını yemeyecektiniz işte
benim kv dem de bu şekilde
ben dersimi aldım asla içimi özelimi açmam ona
hamıle kalırsam bırgun söylemeyı bile düşünmuyorum
Anladım demek istediğini. Bak benim anneme kadın 77 yaşında bu arada. Birgün kalbini kırmamıştır. Kadına tezgah kuruyor dedi. Başta sağır duymaz uydurura getirdi. Ben ikna olmayınca yalan söylüyorsun diyince tezgah kürüyorlar dedi. Hiç utanma yok.Canım tamam seni anladım zaten kv nin ne mal olduğunu eşin de biliyormuş da, onlar onun ailesi. Ben de mesela annemin bazı huylarını beğenmiyorum ama eşim söylediğinde çaktırmasam da ölesiye bozuluyorum. Anlatabildim mi?
Madem kadını tanıyorsun koz verme diyorum, sen masaj atıp yüzüne vurunca o utanmayacak çünkü. Sen ona koz verdiğinle kalacaksın. Eşin ne diyecek tabi hasta kabul et diyecek.
Tabi sen bilirsin. Eşinin ailesinin kusurlarını yüzlerine vurup iyi olanı görmedim daha.
Anladım demek istediğini. Bak benim anneme kadın 77 yaşında bu arada. Birgün kalbini kırmamıştır. Kadına tezgah kuruyor dedi. Başta sağır duymaz uydurura getirdi. Ben ikna olmayınca yalan söylüyorsun diyince tezgah kurdular dedi. Hiç utanma yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?