Kaynanasına gıcık olanlar veya nefret edenler..

ben tüm hamileliğim boyunca sağlıklı olmasından baska bişi dilemedim valla. ne kız ne erkek.. ama malum kayınvalide ve kayınpeder hep erkek olcak dediler vs. bende o zaman inşallah kız olur da bozulurlar dedim kendi kendime.. öyle de oldu.. dünya tatlısı bi kızım var... ohhh valla... çatlasınlar. yaaa daha 1,5 aylık hamileydim bebişin ilk ultrason fotosuna baktılar ve ne deseler begenirsiniz... bu arada kızım henüz 1 cm bile değildi 0,60 mm.idi... aaaa bu aynı erkek gibi duruyooooo!!!! yuhhhh dedim içimdenn.. daha neler neler.. çatlarsınız gülmekten.. yaniii erkek tarafı hep erkek sevdalısı oluyor...

hepsi öyle değil sanıırm :) aksine benım kayınvalimde Bİ KIZIN OLSAYDI SEVERDİKK dedi.
sağlıklı olsunda önemli değil derdim hep şimdi oğlum oldu yalancıktan seviyor kaynanam

ah bu kayınvalideler. bende çok dertliyim, zaten onun yüzünden 10gün önce dogum yaptım,dogumdan sonra elini hiç birşeye sürmeyeegini misafir gibi oturup kurulacagını annemle konuştuk,sinirlendim ve gece suyum geldi.
Hastanedeyken ben yogun bakımdayım, bebege annemin aldıgı battaniyeyi kullandık, görünce demiş ki ayyy benim aldıgım daha kalın bebek 4 aylık oldu daha o kalın battaniyesi gelecek.
dogum yapmışım bir hafta olmuş,eltim kaynanamlar biz de ikisi de misafir gibi kuruldu kendi annem hizmet ediyo,Eltim gözünden lazer ameliyatı olmuş ona ay egilme agır kaldırma, bende bir haftalık sezeryanlıyım tabak getir götür yapıyorum.Sonra onun yüzünden eşimle kavga ettim annen böyle böyle yapıyo, kendi annem hizmetçi gibi iş yapmak zorunda degil, senin anneninde yardımcı olması gerek dedim, eşimde diyo ki kayınvalidem menisküs bu arda o hasta sakat, kendi evinde iş yapmıyo mu, ondan agır iş mi bekliyoruz biz dedim,
Daha anlatsam buralar dolar,bak yine sinirlerim bozuldu.Ama etme bulma dünyası bu,ektigini biçecek, kime iyi davranıyorsa hastalıgında kötü gününde onu yanında beklesin,beni yanında beklemesin

bende gıcık olanlardanım bebeğe haftada 4 yarım gün bakıyor oda zorgeldi zaten tembel pasaklının biriydi şimdi bebekte bahane ohhhh iyice yaydı aklımdan geçenleri yazmak istemiyorum elimde olsa bebeğimin kokusunu koklatmam ah anneler ağlarsa analar ağlıyo kaynana neymiş

ben de sizdenim kızlar.. iki dakika tutacağı zaman belim agrıyor alın şunu, nerde bunun annesi diyen 50 yaşında hiçbir sağlık problemi olmayan ve gezmeye gidilecek dendi mi herkesten önce hazırlanan bir kayınvalidem var..Allahtan ki aynı ilde bile oturmuyoruz çok şükür..

ahh ahh kaynanamı öle nefret ettimkiş oğluum doğduğundan beri bana loğusayken çok çektirdi ne loğusalığımı anladım nede bebeğimin kokusuna varabildim 20 gün ızdırap çektim resmen şu 2 aydır rahatım yazlığa gittilerde kurtuldum rsmen yaa hergün kadım torunumu özledim ben diyerek bir çörekleniyordu eve o çöreklenmek akşama kadar çocuk kucağında saçma sapan şarkılar söylüyordu kışın gelmesini hiç istemiyorum çünkü gelmelerinni hiç istemiyorum sayelerinde eşimden bile soğudumm nefret ediyorum hepsinden ...

aslında buraya doğum yapıp kaynanasından muzdarip olanlar yazmış ama ben de içimi dökmek istiyorum..çünkü bunları kimseye anlatamıyorum şiştim...benim kaynanamın elinden hiç bişey gelmez,pasaklı ve tembeldir..tek bildiğihep maddi sıkıntıdan bahsedip ah vah deyip olmuşa bitmişe keşke şu şöyle olsaydı bu böyle olsaydı demek..her işi bize askıntı..üç çocuğum var onlaraın toplasan üçüne üç ay bakmış sayılmaz..çok şükür ki bakmadı..zorunlu kalıp bıraktığımda sinir krizi geçirirdim..altlarını değiştiremez.üstünü ıslatsalar değiştirmekten acizdir..hemen koca bir havluyu sokar çocuğun giysisinin içine..yemek yapamaz da yediremez de..herkes becerikli olamaz tabi ama en azından güleryüzlü tatlı dilli olsa çekilecek bir yanı olur onun hatırına katlanırsın..suratı da hep beş karış asıktır..tek bildiği bahçe işleri..onu da çapaçul yapar..hele bulaşık yıkaması en korktuğum şeydir..bizimki hiç bulaşık biriksin sevmez..hesapta hemen yıkar..bir görsen yıkanan çatal,kaşık ,tabak neyse artık kirli mi temiz mi şaşarsın..en çok da yeni evlendiğimizde gıcık olmuştum..daha ikinci günün sabahı erkenden çıkmış gelmiş..biz daha yatıyoruz..pess yani..neymiş bir uğrayım demiş.çıldırmıştım..11 senelik evliyim hala gıcık oluyorum ona..keşke başka şehirde yaşasaydı..en son geçen gün iyice sinir oldum..evlenirken bizim düğünde altın takan birisi bunları düğüne çağırmış..elleri çok darda imiş de ya beddua etseymiş o adam bizimik çok korkarmış ta..eşim altını biz alalım mı diye sordu bana..gıcık oldum ama..biz düğünde toplanan tüm çeyrek altınları da bunlara vermiştik..ne yaparsan yap dedim eşime..çok saf adam bana annem istemediki diyor ya..o zırıldamalar zaten bunun içindi ama diyorum ya saf adam..ohh biraz rahatladım ya..daha çok şey var da şimdilik yetsin..haa bir de her zaman her yerde herşekilde uyur kendisi..ağzı açık horul horul..iğrenç...bunun tek iyi tarafı konuşmamasıdır....

sağol arkadaşımm..inan yazınca biraz hafifledim..şimdi bizde yine..hiç yanına gidesim yok..birazdan yatar..yatağını bile açmak istemiyorum..sırf eşimin hatırına..

Buna benzer bir olay başımıza geldi.
İki üvey ablaya sahibim.
Küçüğü bebek bekliyordu,ablamın kayınvalidesi şehirdışındaydı.Kendi annesi hiç yanaşmadı.Büyük ablam razı oldu bakmaya.Hatta annem alternatif olarak kendisinin de bakabileceğini söyledi.
Çünkü doğacak bebeği kendi çocuğu gibi olacak sanıyordu.Her bebeğin farklı olabileceğini düşünemedi o an ablam.
Annem de öyle.Annem de kendini hala genç sanıyordu.
Büyük ablamın çocuğu herkese gider her kucakta uyur.Kolay bir bebekti.

Nihayet küçük ablamın çocuğu dünyaya geldi.Aman aman ! Mümkünatı yok kimsede durmuyor,kucağına alamıyorsun.
Tek anne-babasına gidiyor.

Büyük ablam çok zorlandı.Her sabah eşi küçük ablamın bebğini alıp evine götürüyordu.Küçük ablam da çalışıyor bu arada.Yahu adam mecbur mu her sabah evine uğramaya sen götürsen ne olur işe giderken ?
Akşam küçük ablam işten geliyor büyük ablamın evinde.Yemek memek hepsi o evden kocası da görevde o ara.
Büyük ablam kendi çocuğuna da zaman ayıramamaya başladı.O çocuğun da psikolojisi etkilendi.

Nihayet birgün çocuk bebeğin saçını ellerken anne müdahele ediyor:
_Aman mikrop kapmasın..
Bu noktada iki kardeş ipleri koparıyorlar.Büyük ablamın çok zoruna gidiyor bu durum.

Annem de görmüştü zaten bebeği.Sonradan O da istemedi bebeği.
''Yok.'' diyor. ''Ben kendimi 10 sene önceki gibi sanıyordum hala.Ama yüreğim kaldırmıyor artık.Bakarım sandım ama öyle değilmiş.Baştan söylüyorum çocuğuna bakamam..''

Büyük ablam da annem de iyiniyetle yaklaştılar olaylara.
Kendi çocukları gibi sandılar.
Annem kendini eskisi gibi sandı ama olmadı.
Uzaktan göründüğü gibi değilmiş.
Ne yani kötü mü şimdi bu insanlar ?
Küçük ablamın gözünde bu insanlar sözünden dönmüş olabilirler ama Allah biliyor herkesin niyetini, ne düşündüğünü.

ah bu kayınvalideler. bende çok dertliyim, zaten onun yüzünden 10gün önce dogum yaptım,dogumdan sonra elini hiç birşeye sürmeyeegini misafir gibi oturup kurulacagını annemle konuştuk,sinirlendim ve gece suyum geldi.
Hastanedeyken ben yogun bakımdayım, bebege annemin aldıgı battaniyeyi kullandık, görünce demiş ki ayyy benim aldıgım daha kalın bebek 4 aylık oldu daha o kalın battaniyesi gelecek.
dogum yapmışım bir hafta olmuş,eltim kaynanamlar biz de ikisi de misafir gibi kuruldu kendi annem hizmet ediyo,Eltim gözünden lazer ameliyatı olmuş ona ay egilme agır kaldırma, bende bir haftalık sezeryanlıyım tabak getir götür yapıyorum.Sonra onun yüzünden eşimle kavga ettim annen böyle böyle yapıyo, kendi annem hizmetçi gibi iş yapmak zorunda degil, senin anneninde yardımcı olması gerek dedim, eşimde diyo ki kayınvalidem menisküs bu arda o hasta sakat, kendi evinde iş yapmıyo mu, ondan agır iş mi bekliyoruz biz dedim,
Daha anlatsam buralar dolar,bak yine sinirlerim bozuldu.Ama etme bulma dünyası bu,ektigini biçecek, kime iyi davranıyorsa hastalıgında kötü gününde onu yanında beklesin,beni yanında beklemesin

zmaninda bende cok cektim bir allah bir ben bilirim yasadiklarimi.... bebaber oyurduk 3 yil ne cicim ayi ne sonrasi onlar varken mumkun olmadi.. ustune birde yasaklar eziyetler ilk kizima hamileyken kalp krizi gecirecektim acillerdeydim hamilelik boyunca sikintidan strestendi hepsi. herseye karisiyodu evin tek hekimi oydu. tv izletmezdi muzuk dinlemezmis gelin. neredeyse odadan odaya gecemezdim hesap vermeden :58: ama yaz geldimi butun misafirlerine hizmetcilik ederdim ozaman ugrasmazdi benimle kis gelip kimse kalmayinca her sabah anamdam emdigim sutu burnumdan getirirdi her kis kovardi bizi evinden gidecek yerimiz olmadigindan caresizce katlanirdik. offff hatirlamak istemedigim seyler yasadim ama aklimin bir kosesinde omur boyu kalacak hep benimle :( oyle cok goz yasimi doktuku birgun icimden sen bana boyle eziyet ediyosuya hep boyle olmayacakbirgun gelecek allahim seni yatklara dusurecek o zaman ben olmucam kimi seviyosan o baksin dedim.... ucuncu sene dayanamayip ayri eve ciktik... sonra yalvardi bize geri donun diye kovduguna pisman oldu donmedim ama gorusurduk siksik esimin hatrina... sonra 19 eylul 2009 yili aci bir baslangic oldu kaynanam felc gecirdi sag tarafi tutmuyo konusamiyo.. kimse gelmedi benden baska 4 gelinin daha var :59: :59: onu o halde gorunce icim parcalandi bana yasattigi hicbirsey gelmiyordu aklima cok agladim onun icin dayanamadim vicdanim el vermedi dondum yanina ama birde kayinbaba var oda cok aksidir deli eder beni offff offff ... 2 yildir ben yanindayim birde gorumcem yakinimda o gelip gider... dile kolay 2 yil gelde bana sor nasil geciyo gunlerim.... allahimdan hep sabir diliyorum birde degismesini istiyorum bazi seylerin (yani insallah degisir)... biliyorum baya uzattim ama kaynanalardan bahsedildigini gorunce bende biraz icimi dokmek istedim sana demem odurki buyuk konusma arkadasim hayatin neler getirecegini bilmiyoruz hic birimiz bende bakamam dedim ama ben bakiyorum offf .... allah kimseyi yataga dusurmasin inan cok zor coook hayatim durmus durumda evde hapis gibiyim. hic bisey yapamam bir yere gideme cok bunaliyorum bogulacak kadar cok delirmedime sasiriyorum :52: :50: allahim kimsenin basina vermesin :58:

zmaninda bende cok cektim bir allah bir ben bilirim yasadiklarimi.... bebaber oyurduk 3 yil ne cicim ayi ne sonrasi onlar varken mumkun olmadi.. ustune birde yasaklar eziyetler ilk kizima hamileyken kalp krizi gecirecektim acillerdeydim hamilelik boyunca sikintidan strestendi hepsi. herseye karisiyodu evin tek hekimi oydu. tv izletmezdi muzuk dinlemezmis gelin. neredeyse odadan odaya gecemezdim hesap vermeden :58: ama yaz geldimi butun misafirlerine hizmetcilik ederdim ozaman ugrasmazdi benimle kis gelip kimse kalmayinca her sabah anamdam emdigim sutu burnumdan getirirdi her kis kovardi bizi evinden gidecek yerimiz olmadigindan caresizce katlanirdik. offff hatirlamak istemedigim seyler yasadim ama aklimin bir kosesinde omur boyu kalacak hep benimle :( oyle cok goz yasimi doktuku birgun icimden sen bana boyle eziyet ediyosuya hep boyle olmayacakbirgun gelecek allahim seni yatklara dusurecek o zaman ben olmucam kimi seviyosan o baksin dedim.... ucuncu sene dayanamayip ayri eve ciktik... sonra yalvardi bize geri donun diye kovduguna pisman oldu donmedim ama gorusurduk siksik esimin hatrina... sonra 19 eylul 2009 yili aci bir baslangic oldu kaynanam felc gecirdi sag tarafi tutmuyo konusamiyo.. kimse gelmedi benden baska 4 gelinin daha var :59: :59: onu o halde gorunce icim parcalandi bana yasattigi hicbirsey gelmiyordu aklima cok agladim onun icin dayanamadim vicdanim el vermedi dondum yanina ama birde kayinbaba var oda cok aksidir deli eder beni offff offff ... 2 yildir ben yanindayim birde gorumcem yakinimda o gelip gider... dile kolay 2 yil gelde bana sor nasil geciyo gunlerim.... allahimdan hep sabir diliyorum birde degismesini istiyorum bazi seylerin (yani insallah degisir)... biliyorum baya uzattim ama kaynanalardan bahsedildigini gorunce bende biraz icimi dokmek istedim sana demem odurki buyuk konusma arkadasim hayatin neler getirecegini bilmiyoruz hic birimiz bende bakamam dedim ama ben bakiyorum offf .... allah kimseyi yataga dusurmasin inan cok zor coook hayatim durmus durumda evde hapis gibiyim. hic bisey yapamam bir yere gideme cok bunaliyorum bogulacak kadar cok delirmedime sasiriyorum :52: :50: allahim kimsenin basina vermesin :58:

canım birde hamilemisin sen ? hamile hamile niye bu eziyeti birtek sen çekiyorsunki madem kızı var 4 gelini daha var sen üstüne düşeni yapmış bunca zaman bakmışsın niye düzenini bozdunda döndünki düzenini bozmadan sırayla bakalım deseydin sen böyle davrandıkca kimse bir mesuliyetde almaz nasılsa bakan birisi var bence yapma sen senden geçdikden sonra bu yılların geçip gittikden sonra hamileliğinin tadını çıkartıp çocuğun tadını çıkartmadıkdan sonra ömür boyu kocanda dahil kimseyi affetmezsin içinde ve bunu ilerde anlarsın bırak bu dünyada en kıymetli sensin sen kendine kıymet verki herkes versin.Bence sen bu zamana kadar üstüne düşeni yapmışsın bırak birazda başkaları yapsın

Buna benzer bir olay başımıza geldi.
İki üvey ablaya sahibim.
Küçüğü bebek bekliyordu,ablamın kayınvalidesi şehirdışındaydı.Kendi annesi hiç yanaşmadı.Büyük ablam razı oldu bakmaya.Hatta annem alternatif olarak kendisinin de bakabileceğini söyledi.
Çünkü doğacak bebeği kendi çocuğu gibi olacak sanıyordu.Her bebeğin farklı olabileceğini düşünemedi o an ablam.
Annem de öyle.Annem de kendini hala genç sanıyordu.
Büyük ablamın çocuğu herkese gider her kucakta uyur.Kolay bir bebekti.

Nihayet küçük ablamın çocuğu dünyaya geldi.Aman aman ! Mümkünatı yok kimsede durmuyor,kucağına alamıyorsun.
Tek anne-babasına gidiyor.

Büyük ablam çok zorlandı.Her sabah eşi küçük ablamın bebğini alıp evine götürüyordu.Küçük ablam da çalışıyor bu arada.Yahu adam mecbur mu her sabah evine uğramaya sen götürsen ne olur işe giderken ?
Akşam küçük ablam işten geliyor büyük ablamın evinde.Yemek memek hepsi o evden kocası da görevde o ara.
Büyük ablam kendi çocuğuna da zaman ayıramamaya başladı.O çocuğun da psikolojisi etkilendi.

Nihayet birgün çocuk bebeğin saçını ellerken anne müdahele ediyor:
_Aman mikrop kapmasın..
Bu noktada iki kardeş ipleri koparıyorlar.Büyük ablamın çok zoruna gidiyor bu durum.

Annem de görmüştü zaten bebeği.Sonradan O da istemedi bebeği.
''Yok.'' diyor. ''Ben kendimi 10 sene önceki gibi sanıyordum hala.Ama yüreğim kaldırmıyor artık.Bakarım sandım ama öyle değilmiş.Baştan söylüyorum çocuğuna bakamam..''

Büyük ablam da annem de iyiniyetle yaklaştılar olaylara.
Kendi çocukları gibi sandılar.
Annem kendini eskisi gibi sandı ama olmadı.
Uzaktan göründüğü gibi değilmiş.
Ne yani kötü mü şimdi bu insanlar ?
Küçük ablamın gözünde bu insanlar sözünden dönmüş olabilirler ama Allah biliyor herkesin niyetini, ne düşündüğünü.

Bilmiyorum büyük ablan paraylamı bakdı yada parasızmı ama bencede haklı kimse düzenini okadar bozmaz hem eşi eziyet çekmiş hem kendi çocuğu birde akşam işden çıkıp yemeğede oraya gelmeler ee herkesin bir düzeni ve hayatı var bir iki günlük olay değilki bu ayrıcada insanlar bakarız diyip sonra yapamayacaklarınıda anlayabilirler sonuçda herhalde küçük ablan kimseye güvenmedi bu çocuğu doğururken o nedenle he hakkı varki kırılmaya bence

mnnikk slm cnm askern sanrm çanakkale merkzde bnmde orada soracaktm sana cnm bu konuda seni bulabldm:)

dün gönderdiğim kaynanam üç gündür bendeydi,
hem de kaynımın küçük kızını da beraberinde getirmiş,
10 aylık ikiz bebeklerim var,
bırakın çocuk bakmaya yardımı,
diğer küçüğü de bana bırakıp teyze kızının evine misafirliğe gitti,
işine gelince yaşlı ve hiçbişey elinden gelmiyormuş artık,
fakat işine gelince yollara düşüp misafirliğe bile gidebiliyor..

maşalllah maşallah ne kadar düşünceli bir davranış.benim de ikizlerim ne demek olduğunu çokk iyi bilirim..değil sana çocuk bırakmak,senin bebeklere bakmaları gerek.bazen bir akraban geldiğinde sadece çamaşırını katlasa,bulaşığını yıkasa,yemeğe kalacaksa en azında pilavını,salatanı yapsa ne olur..çok büyük hürmet olur valla..arkadaşım bana geldiğinde akşam gezmesine bile gitmeden oturduğumuz odayı süpürür giderdi canım benim.ama akrabalardan beklemiyorum anca batırıp giderler.seninki de çocuk gezdirmeye gelmiş aaaay ayy:59:

keşke çocuğum olsa da bakacak kimsem olmasa.iş fln gözüme gelmez hemen basarım istifayı.:43:

Back
X