Kaynanasına gıcık olanlar veya nefret edenler..

aman benımkı bakmak ıster ama ben ıstemem cunku yakın kısılerın baktıgı cocuklar COGU sımarık oluyo bence. ablam ıkı coguna baktırdı sımdı bın pısman daha cok ornek var gozlemledıgım. sen kızarsın onlar korur onlar kızar sen korursun derken cocuk elden avuctan cıkar bas edemezsın

çalışan anne olmak ne zor .... Al benden de okadar canım. Yapabiliyorsanız bir bebek bakıcısı ayarlayın derim. Çok zor ama en azından kimseye minnet etmezsiniz. Baksalar bile yarın öbür gün bunlar kafana da kakarlar..:( Ben de eylülde işe basşlıyorum biz öyle yapıcaz Allah izin verirse.
Şimdi görümcem doğum yaptı; doğumdan bir ay önce gitti yanına kocasıyla beraber, kızına hizmetin yanına damadının bütün akrabalarına hizmetçilik yapıyor. Kayınpederimde uşakları oldu getir götür işlerine bakıyor 70 yaşında adamı koşturuyorlar hiç utanmıyorlar. Dün bebeğini görmeye gittik, kayınvalidem bizim bebeğe kucağına bile almadan uzaktan"aaa canım benim ben seni çok seviyorum" dedi. Seven insan gösterir. Yapmacık sözde sevgi bunlarınki:(:oklava: Kendi kızının kız bebeğini kucağından indirmiyor. Ben oğlum kucağımda 2 lokma bişey yemeğe çalışıyorum. Oğluma hamileyken de ne varsa kızlar da var erkek çocukları sevmem ben deme cürretinde bulunuyodu. Onlar benim oğlumun pisliğine kurban olsunlar...

senınkı de bı garıpmıs. bazısıda erkek cocuk dıye ölüyo.mesela benım kaynanam kendı evlatlarında bıle ayrım yapıyo. evınde ogullarının resmı dolu kızının bı vesıkalıgı bıle yok sorsan once ogulların var der torunlarda bıle oglunun erkek cocuklarından bahsederken bıle sesı cıgerden gelır:)kaynanam ıcın kızı gelını(tabı gelınden dolayı kız tarafıda) kız torunlarının hıc degerı yoktur deger verılmemesı ıcın kadın olması yeter onun ıcın.isin komıgı kendıde kadın bu degersızlıgı hem cınsıne yapıyo:oklava:

doğru söylüyorsun canım ama çocuğun yok sanırım. bende öle derdim bir zamanlar aman annane babanne bakarsa sımarır laf söz dinlemez diye. şimdi anneyim ve asla yakın olmadığım birine güvenemem. annem bakıyor kızıma ben çalıştığım için. şayet o olmasaydı işi bırakırdım sanırım. çünkü kayınvalideme güvenmiyorum. ben yanındayken bile vermeyin yapmayın dediğim şeyleri yapıyor yediriyor kızıma. çok kızıyorum. o yüzden iyiki annem var.. çok şanslıyım...

dün gönderdiğim kaynanam üç gündür bendeydi,
hem de kaynımın küçük kızını da beraberinde getirmiş,
10 aylık ikiz bebeklerim var,
bırakın çocuk bakmaya yardımı,
diğer küçüğü de bana bırakıp teyze kızının evine misafirliğe gitti,
işine gelince yaşlı ve hiçbişey elinden gelmiyormuş artık,
fakat işine gelince yollara düşüp misafirliğe bile gidebiliyor..

hepsi aynı bunların valla...

doğru söylüyorsun canım ama çocuğun yok sanırım. bende öle derdim bir zamanlar aman annane babanne bakarsa sımarır laf söz dinlemez diye. şimdi anneyim ve asla yakın olmadığım birine güvenemem. annem bakıyor kızıma ben çalıştığım için. şayet o olmasaydı işi bırakırdım sanırım. çünkü kayınvalideme güvenmiyorum. ben yanındayken bile vermeyin yapmayın dediğim şeyleri yapıyor yediriyor kızıma. çok kızıyorum. o yüzden iyiki annem var.. çok şanslıyım...

evet cocuk yok canım ama haftaya test yapacam tup bebek tedavısı gordumde yanı anlıcam bunlar ıcın plan yapıyorum ne bıleyım annem zaten bakamaz hasta, kaynanamada senın hesap guvenemem asla. ısıde bırakamam en fazla 1 yıllık ucretsız ızın alacam o zamanada ınsallah 1.5 yas falan olur(hamıleleık olursa 2. donemı kapatıyorum da)

hepsi aynı bunların valla...

sanırım...
bu yüzden söylüyorum,
ne ben onun kızıyım,ne de o benim annem olabilir,aksini söyleyenlere de inanmıyorum zaten
sadece oğlu için onunla muhatap oluyorum,ama sadece oğlu için de onu sevmek zorunda değilim..
Kız annesi hiçbir zaman erkek annesi gibi olamıyor ama,
kurban olurum anneme,kölemiz gibi gelip gidiyor yazık,
kaynana ise işin keyfinde,gezip hizmet beklemesinde,desinlerinde..
evet nefret ediyorum,hem de gittikçe daha da fazla..

kimse kayınvalidesi baksın die çocuk doğurduğunu söylemioki zaten doğurmadan önce bakarım dienler doğumdan sonra neden kayboluorlar onu merak edioruz biz

Arkadaşın yazdığı mesaj şu!
Ben yaşlanmadan doğur çocuğuna bakarım diyen iki yüzlü, dönek kayınvalidem tam işe başlayacakken "ben çocuk mocuk bakamam" dedi. Allahından bulsun:( nediyimsenağlama

Kayınvalide sen doğur ben bakarım demiş
Irmakda kayınvalidesine güvenmiş doğurmuş,ama kayınvalide bakmam demiş!

Belki kayınvalide sen doğur fakat ben bakamam deseydi,belki ırmak bir kaç yıl ertelicekti bebek yapma işini.!

Kayınvalideye güvenle çocuk doğurulmaz aynı şeyi tekrar söylüyorum
Herzaman ikinci planınız olmalı

evet cocuk yok canım ama haftaya test yapacam tup bebek tedavısı gordumde yanı anlıcam bunlar ıcın plan yapıyorum ne bıleyım annem zaten bakamaz hasta, kaynanamada senın hesap guvenemem asla. ısıde bırakamam en fazla 1 yıllık ucretsız ızın alacam o zamanada ınsallah 1.5 yas falan olur(hamıleleık olursa 2. donemı kapatıyorum da)

inşallah canım en kısa zamanda allah hayırlısıyla bir çocuk nasip eder sana ve testin pozitif cıkar... ama sonucu mutlaka yaz bizde öğrenelim ve sana dua edelim..
ben turizmde çalışıyorum geçen ağustos ortasında doğum yaptıgım için bu mayısta işe başladım.. şanslıydım kızım 8 aylık falan olmustu. yani çogu sıkıntısı bitmişti. yazın 6 ay calısıyorum kısın 6 ay evdeyim.. kızımla ilgileniyorum.. sezonluk yani.. ama bazen düşünüyorum devlet memurları yani senin gibi öğretmenler için zor. çogu insan bebeği 2 aylıkken işe başlamak zorunda kalıyor.. offff hayat neden bu kadar zor..

Belki kayınvalide sen doğur fakat ben bakamam deseydi,belki ırmak bir kaç yıl ertelicekti bebek yapma işini.!

haklı!!! hatta 2 planınız değil kendinize ait planınız olmalı, öyle ben bakarım sen doğurlarla olmaz bu işler...

inşallah canım en kısa zamanda allah hayırlısıyla bir çocuk nasip eder sana ve testin pozitif cıkar... ama sonucu mutlaka yaz bizde öğrenelim ve sana dua edelim..
ben turizmde çalışıyorum geçen ağustos ortasında doğum yaptıgım için bu mayısta işe başladım.. şanslıydım kızım 8 aylık falan olmustu. yani çogu sıkıntısı bitmişti. yazın 6 ay calısıyorum kısın 6 ay evdeyim.. kızımla ilgileniyorum.. sezonluk yani.. ama bazen düşünüyorum devlet memurları yani senin gibi öğretmenler için zor. çogu insan bebeği 2 aylıkken işe başlamak zorunda kalıyor.. offff hayat neden bu kadar zor..

canım sagolasın ıyı dıleklerın ıcın Allah razı olsun. senın ıs ne guzelmıs 6 ay cok guzel ve uzun bı man...evet memurluk bıraz zor ama cok sukur en azından ogretmenlıkte 3ten sonra evdesın 15 tatıl yaz tatılımız var hadı onlarda olmaydı bunada sukur dıyorum bıde ben branscıyım ders saatıne gore 1 gunu falan belkı bosalttırabılırım bakalım hayırlısı ınsallah olursa dedım ya 2. donem tumden kapatıyorum yanı subattan eylule kadar bakalım cok heyecanlıyım sureklı plan yapıyorum transferımın 6 gunu haftaya persembe bellı olcak:emir_bebek:

merhabalar
bende çalışıyorum 2.5 yaşında bir kızımvar
kaynanamla aynı zamanda aynı binada oturuyouz :( bu yüzden kızıma o bakıyor
hakkını yyemme bi daha doğur yine bakarım diyor.hiç aklım evde kalmıyor yemesi içmesi uykusu herşeyini bilir sırf uyusunda perişan olmasın diye kımıldamamn sessiz oturur.kızım geç yürüdü 18 aylıkdı yürüdüğünde bütün birr yaz hiç ama hiç kucağından indirmesi bir yerini acıtır yara felan olur diye
ama bunlar benim kaynanı sevdiğim anlamı gelmez oda beni kızı sevemez zamanında çok üzüldüm üzdüler çok ağladım ne yeni evliliği ne hamileiğimi ne lohusalığı yaşamdım şimdi dört dörtlükler ama ne faydası var benim en güzel günlerim zehir oldukdan sonra.
bir yandan da diyorumki torunu bakacak tabi
ama bakmayan o kadar çok kişi varmış ki
insan üzülüyor ister istemez

benimde 11 aylık kızım var. kendi annem bakıyor. ondan baskasına asla güvenemem.. zaten 11 ayda bir kere bile bırak bugunde ben bakayım annen dinlensin demedi... bunu demeyi bırak doğumda 1 küçük altın taktı onu da takmasaydı... kızıma bir mendil bile almadı şimdiye kadar.. sevgileri sadece lafta ve gösterişte.. milletin yanında ilgilenip gösteriş yapmayı bilirler torunum torunum diye...

henüz bebeğim yok ama aynısını yaşayacağıma eminim çeyrek takarmı onu bile bilmiyorumakannehir zaten ondan hiç birşey de beklemiyorum o ancak evinin perdesini mobilyasını yeni arabalarını düşünür

ahhhh candy insanın annesı gıbı varmı ya asla yok ben calısıyodum ve ondan baskasına asla emanet edemem dıyodum kaynanam zaten allahlık bosver en ıyısı annene vermek

ben caluısıyodum cocugum yoktu ozamanlar kayınvaldem vıze musafırlıge gelmıstı kendılerı aksam yemegını yerlerdı bı tabak bıle ne esıme ne bana ayırmazlardı banane derdı ahh dostlar ah anlatsam roman olur

senınkı de bı garıpmıs. bazısıda erkek cocuk dıye ölüyo.mesela benım kaynanam kendı evlatlarında bıle ayrım yapıyo. evınde ogullarının resmı dolu kızının bı vesıkalıgı bıle yok sorsan once ogulların var der torunlarda bıle oglunun erkek cocuklarından bahsederken bıle sesı cıgerden gelır:)kaynanam ıcın kızı gelını(tabı gelınden dolayı kız tarafıda) kız torunlarının hıc degerı yoktur deger verılmemesı ıcın kadın olması yeter onun ıcın.isin komıgı kendıde kadın bu degersızlıgı hem cınsıne yapıyo:oklava:

Ben asla kız erkek ayrımı yapmam ama, kayınvalide biraz garip işte:( sempatiksalakcinniakannehirMillet bir oğul bulacaz diye beş tane kız diziyorlar (doğuruyorlar yani) sıraya beee:))kaydirigubbakcemile3akannehir

Canm resimdekiler senin ikizler mi çok tatlılar maşallah.
Görümcem çalışmadığı halde gitti onun çocuğuna bakmaya.:( Kendisi beceriksizdir de biraz. Ben çalışmıyor olsaydım. Çocuklarıma bakardım. Hatta görümceminkini bile büyütürdüm:lepi:

Tamamen ona güvenip doğurmadım tabiiki. Anne olmak istemek her kadının hakkı. Sadece bakacağını söyleyince bir ümit yabancıya teslim etmeyeceğimi düşünüp sevinmiştik eşimle ikimiz. Ama bakmıyorsa bir çaresini bulurum elbette. Annemin evi uzakta kaynanamdan daha yaşlı ve hasta da. O bile getirin bakarım ben diyor. Ama ben kıyamıyorum ona.

Ben asla kız erkek ayrımı yapmam ama, kayınvalide biraz garip işte:( sempatiksalakcinniakannehirMillet bir oğul bulacaz diye beş tane kız diziyorlar (doğuruyorlar yani) sıraya beee:))kaydirigubbakcemile3akannehir

ben tüm hamileliğim boyunca sağlıklı olmasından baska bişi dilemedim valla. ne kız ne erkek.. ama malum kayınvalide ve kayınpeder hep erkek olcak dediler vs. bende o zaman inşallah kız olur da bozulurlar dedim kendi kendime.. öyle de oldu.. dünya tatlısı bi kızım var... ohhh valla... çatlasınlar. yaaa daha 1,5 aylık hamileydim bebişin ilk ultrason fotosuna baktılar ve ne deseler begenirsiniz... bu arada kızım henüz 1 cm bile değildi 0,60 mm.idi... aaaa bu aynı erkek gibi duruyooooo!!!! yuhhhh dedim içimdenn.. daha neler neler.. çatlarsınız gülmekten.. yaniii erkek tarafı hep erkek sevdalısı oluyor...

işine gelince yaşlı ve hiçbişey elinden gelmiyormuş artık,ayı

bu kyınvalideye yuhhh diyorummm ne insanlar var yaa hiçbi düşünemiyorlarr hiçmi görmüyorlarr halimizii

Back
X