Kaynanasını yola getiren var mı? Yöntemleriniz neler?

blueege

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
492
14
643
Mesela ben kayınvalidemin dedikodumu yaptığı kişilere bende onun dedikodusunu yaptım.ve bunun gibi şeyler ,yani onun benim için yaptıklarını aynen iade ettim Siz neler yaptınız? kaydirigubbakcemile3

açıkçası hiç birşey yapmadım
önceleri oğlunu paylaşmak istemedi benle yavrusunu her anne gibi kıskandı a.s
ama sonraları zamanla herşey yoluna girdi
tepkilerim çok az oldu
o annesi bende eşiydim
ikimizinde sevgisi farklıydı
eşimi asla arada koymadık
şimdi geçmişi düşündüğümüzde oturup gülebiliyoruz bile kayınvalideciğimle
neden kıskandımki diyor bana
anne boşver sende gençtin o zamanlar oğluşunu verdin kolaymı diyorum bende

valla arkadasım su ana kadar kayınvalıdemle bır sıkıntım olmadı ınsallah olmazda... ama olsaydı o benım buyugum derdım ve uc maymunu (gormem, duymam ve konusmam) oynardım.... netıcede annem yasında.... saygısızlık adına bır davranısta bulunmazdım.... yuz goz olmazdım..... sevgıler.....

Mesela ben kayınvalidemin dedikodumu yaptığı kişilere bende onun dedikodusunu yaptım.ve bunun gibi şeyler ,yani onun benim için yaptıklarını aynen iade ettim Siz neler yaptınız? kaydirigubbakcemile3

arkadaşım bu beş yaşındaki bi çocuk değil ki kulağından tutup doğruyla yanlışı öğretesin....yasakkelime
ellibeş yaşındaki kadını kim yola getirebilirki biz getirelim...
onlar herzaman bildiklerini yaparlar...onlar varya benim ve senin gibi on kişiyi cebinden çıkarırlar...
bu kaynanadır kaynana,nasıl yola gelirler ki...
valla en iyisi herzaman diyorum mesafeli olmaktır...
boşver ne yaparsa yapsın allaha havale et....
zaten akıllı olsalar bugününü değil yarınını düşünürler...
yarın kimin eline düşerim hesabı yapmazlar....

yanlız bendede şu dert var bak değinmeden geçemedim
eşimin babası çok sorun bizdede
acayip kıskanıyor hala eşimi
bazen yaptıklarına gülüp geçiyorum
bazende çok kırıcı oluyor üzülüyorum :çok üzgünüm:
geçenlerde toplum içinde dozunu fena kaçırdı
allahım tüm gece sabır çektim
evimde nasıl kalabalık ogece sormayın
onları geçirdikten son ra eşimle konuştum
canım yaptıklarını sende görüyorsun
aslında toplum içinde beni küçük düşürdüğünü sanıyor ama kendi düşüyor :çok üzgünüm:
lütfen babanla konuş her zaman bu derece sabırlı olmayabilirim onu kırmak istemiyorum
ama olduki çok kötü bir günümdeyim ağzımdan kötü bir söz çıkar dayanamam hem sen incinirsin hem ben hem baban dedim :1no2:
eşim dikkatle dinledi
o günden son ra inanın ne konuştu ne zaman konuştu bilmiyorum
sormadımda ama kayınpederim inanılmaz derecede değişti
sanırım bir süre böyle gider
yok unutursada sanırım tekrar eşim bir yolunu bulur konuşur babasıyla kaydirigubbakcemile3

kızlar hep derim
en iyi kaynana ölü kaynana
boşverin yola getirmeyi şeytan görsün yüzlerini..hihoyyyt

ben değilde ablamın bi arkadaşı çok hanımefendi bir kız olmasına rağmen artık canına yetmiş.ama k.validesinde hakikaten çok fena.en sonunda patlamış ne sen benim evime geleceksin bundan sonra ne de ben senin evine gelicem deyip kestirip atmış.aylar sonra kadın kapısına gelip kızım bu böyle olmaz biz bi alieyiz nereye kadar görüşmicez demiş özür dilemiş.
benim k.valide benden çok kez özür diledi ama hala devam ediyor,bende gidişhata göre davranıyorum....

kayinvalideniz sizin dedikodunuzu yaptigi için yoldan cikmiş oluyorsa,sizde onun dedikodusunu yaparak nasil onu yola getirmiş oluyorsunuz ki? olsa olsa sizde yoldan cikmiş olursunuz bu mantiga göre :)

he "yola getirmek" yerine "intikam almak" deseniz yada "kisasa kisas" deseniz tamam :) ama sizinki yola getirmek olmamiş bence :)

ben yeni yeni onun bana yaptığını yapmaya başladım.şakayla karışık laf sokup duruyoruz birbirimize.Allah sonumuzu hayır etsin.delikafadulden

valla vakti zamanında aşırı kavgalarımız oldu.her ne kadar görümceler tarafından olduysa da oldu neticede.
ama şuan hem biraz büyüdüm hem de duymuyorum onu bişey deyince.gülüp geçiyorum ya da şakayla karışık laf sokuyorum.böylesi çok iyi oldu.2 dakka sonra konuşmaaya başlıyo hemen.bende konusuyorum artık.neyseki fazla görüşmüyoruz uzaqız biraz.

walla herkes kendi yolunda ilerliyor bizde
bu satten sonra ne o değişebilir ne de ben
ama ilk zamanlara göre biraz daha alıştık birbirimize
zaten sende 1 ay falan görüşüyoruz ancak

kaynanamin en sevgili gelini olmadigimdan, kocemde en sevgili oglu olmadigindan cok ugrasmadi benle
bende oglunu tepe tepe kullandim delikafadulden,
daha cok diger ogullarini kiskanmakla mesguldü.

Yanlisa yanlisla cevap vermek sorunu cözmez arkadasim!!

Kaynanan millete senin dedikodunu yapmakla yanlis ve cirkin bir is yapmis lakin sende o cirkinlige cirkinlikle cevap vermissin, bu yola getirmek degildir kanimca...

Ne gibi sorunlarin var bilmiyorum ama sana nacizane tavsiyem, ücüncü sahislara problemlerini anlatmak yerine, direkt git ve kaynananla konus sorunlarini, belki o zaman yola gelir iste...a.s

Yanlış yöntem canım..Senin dedikodunu yapanın sen de dedikodusunu yaparak, sorunları çözmek yerine, sorunlarınızı cümle aleme daha fazla yayın yapıyorsun..
Kayınvalide için değil, kim olursa olsun, özellikle yapılan dedikodular, insanlara anormal zarar verir..Vazgeç bu yöntemden..:1closedeyes:

kızlar hep derim
en iyi kaynana ölü kaynanaboşverin yola getirmeyi şeytan görsün yüzlerini..hihoyyyt

Şakacı seni..:1shok: :1ninca:Sen de birgün kaynana olursun belki , hemen ölmen lazım o zaman ona göre, ya da kendi annen de kaynana olabilir , ne dersin?sengözlerimebaksanab

hiç öyle bir girişimim olmadı
iyi bi insandır aslında ama bazen yaptıklaarını görmezden ve duymazdan gelirim
sonucta yasını basını almıs insan
bazı seyleri benden öğrenecek değil
en iyisi öyle kabullenmek

ben kaynanam üzerinde her yöntemi denedim susmayı karşıma alıp konuşmayı dayanıklı çıktı....valla kanımca kaynanalar yola girmez anca insanı yoldan çıkarır...

Eşler arası uyum olduktan sonra bir gözün kör, bir kulağın sağır olsa yeter yola getirmeye ne gerek var. Bazen vurdumduymaz olmak herşeyden daha iyi.

valla asla dedikoduya dedikoduyla cevap vermedim direk yüz yüze konuşmayı tercih ettim.çünkü kötü bir kaynanada olması gereken herşey mevcuttu kendisinde.onbeşsenelik evliyim bana yeni alıştılar diyeyim oda mecburiyetten çünkü yaşlandılar ve başka kimseden hayır gelmeyeceğini biliyorlar.üstelik okadar iyi niyetliydimki.çok genç evlendim.hem kaynana hem kayınpeder ikiside çok zor insanlardı.ama benim en büyük şansım eşim hep yanımdaydı beni asla ezdirmedi.bende ona sorunları çok yansıtmadım.kendilerini tanıdım ve resmen savaş verdim.birgün artık çıldırdım.bağırarak döktüm içimi.elimde tencere vardı onu bir fırlattım.bunlar gelin delirdi falan diye düşündüler büyük ihtimalle o günden sonra ara soğudu bayramlar zehir oldu.ama lafmı sokuyorlar iğneliyorlarmı otuziki dişim meydanda verdim cvplarımı hep.asla sinirlenmeden.buna acayip gıcık oluyorlar.sonrada hep böyle devam etti.diğer gelinle araları hiç yok.bıktırdılar kızı.ama ben göçmen kızıyım.hem çok iyiyimdir.hemde gereken yerde.herkese hakettiğini vermeyi bilirim.baktılar olcak gibi değil biz bununla başa çıkamayacağız.bari iyi olalım dediler.ama samimiyetlerine asla inanmıyorum.inanmış gibi yapıyorum.bide yaşlada çok önemli ilk yıllar ezebiliyorlar.ama sonra vicdana göre tabi roller değişebiliyor.:lepi:

kızlar hep derim
en iyi kaynana ölü kaynana
boşverin yola getirmeyi şeytan görsün yüzlerini..hihoyyyt

bekarken böyle düşünüyorsan vay haline....
kendi annen kayinvalde olduğu zamanda böyle düşünecekmisin merak ediyorum

konuya gelince
benim kayinvaldem çok iyidir zaten bir sorunumuz yok kendisiylen o yüzden öyle bişeye gerek yok
ama olurki bir konu olsun asla onun arkasından konuşuayrak yada eşimi fitneleyerek halletmem direk yüzüne söylerim anne böyle böyle diye ve kendi sorunumu kendim hallederim herzaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…