günaydın ema1 benim eşim tek erkek birde ablası var sadece 2 taneler yani başka yok görümcem 18 evlendi bizde o zmn tanıştık zaten eşimle. Evet bunlar hatanın çoğunu bende yaptılar farkında olmadan ve hala devam ediyorlar.
günaydın MDK 55 BU NEYİN kısaltması ? Benim ki ema-emanzipasion :feminist-ingilizceden . Dertler aynı geçen yıl kaynanam beni kendi kızıma karalamış benim kızım kaynanayı çok sever kaynanada onu ama bu kötülük yapılmaz ki ,beni kızımdan kıskanır ,düşünün yani bende bunu evden kovdum çünkü ailevi meselerimize karışıyordu şimdi eşim olmadan içeri girmiyor
benimkiside çok sabitli dediğinden asla vazgeçiremezsin doğruda olsa yanlışta olsa
tam eskilerden cahil bi insan ama allahtan görümcem kayınbabam biraz daha anlayışlı insanlar oldukları için engel oluyolar
yoksa kayınvalidem aynen eskiler gibi bana gelin muamelesi yapacakta
ilk zamanlarda bana her yerde gelinde gelin dediğinde eşime ben ne gelinlik yapıyorum ulu orta herkesin yanında gelin diye hitap ediyo
dediğimde eşim rahatsız olduğumu söyleyince gelin kelimesi ağzından çıkmaz oldu hal hareketlerine daha dikkat etti
dediğiniz gibi herşey eşte bitiyo biraz sizi koruduğunu ailesine fark ettirse düzelir gibi oluyolar ama eşimle kaç kavga ettik bunu söyletene kadarda
onların yüzünden hiç bi problemimiz olmayan eşimle aram bozuluyo eşime desem içine atıyo hiç bişi yapmıyo bende bişi diyemiyorum onlara çekingenim o konularda
yada problem olmasını istemiyorum
Ben daha evlenmedim 4-5 sene var daha. Uzun süredir bi ilişkim var sevgilimin annesiylede tanıştım. Çok iyi bi insan ben gelicem diye bi sürü şeyler yapmış çokta iyi davrandı ama gel gelelim benim içimden bi ses çok çektircek sana diyo. Aynı apartmanda oturcaz evlenirsek. Ve sevgilime şimdiden 'Hiss' evlenince kapancak bizim burası laf eder falan demiş çok sinir oldum.Bende sevgilime buna annen değil ben karar veririm dedim. İlerde bende buranın daimi üyesi olucam gibi gözüküyo :26:
Ben daha evlenmedim 4-5 sene var daha. Uzun süredir bi ilişkim var sevgilimin annesiylede tanıştım. Çok iyi bi insan ben gelicem diye bi sürü şeyler yapmış çokta iyi davrandı ama gel gelelim benim içimden bi ses çok çektircek sana diyo. Aynı apartmanda oturcaz evlenirsek. Ve sevgilime şimdiden 'Hiss' evlenince kapancak bizim burası laf eder falan demiş çok sinir oldum.Bende sevgilime buna annen değil ben karar veririm dedim. İlerde bende buranın daimi üyesi olucam gibi gözüküyo :26:
her kaynana ilk etapta gelini alana kadar canım cicim balım der,evlenirsin 90 derece birden degişir ogulları kıymete geçer ve sana oglu görmeden savaş açar onun yanında iyi davranır o yokken seni sindirmeye çalışır canım çok dikkatil ol tecrübe konuşuyo basmakalıp bunlar
gerçi benm kaynana yanlız kaldıgımzda karısmaz hiç bana kendi yok melekleri var ama görümcem ,kaynım oldumu bi başka kadın oluveriyo yawww helede eşimin yanında apayrı onun yanında huri melekeşim yokken lafları sokusturur sona ben eşime sölerim hiç bişe sölememiş gibi gecer kenara inkar eder bizimki büyük oglu eve bekarken o bakmıs gecindirmiş ilk evlendigimde kaynanam ve 1görümcem var ama dünyaya beter cok kıskanırlardı eşimi 8ay beraber oturdum 80yıla bedeldi
işte tam hataya düşme zamanındasın bende evlenmeden çok önce tanıyordum kayınvalidemi 7 yıl kadarbanada hep iii geliyordu gerçi yine iii ama çok düşüncesiz benim sıkıntım o zaten neyse... bence şimdiden fazla yüz gösterme samimi olma derim ben oldum şimdi kimsenin umrunda değil benim evliliğim zaten 8 yıl çıktılar diye düşünüyolar sanırım üye olda bizim çektiklerimizi çekme inşallahh...
her kaynana ilk etapta gelini alana kadar canım cicim balım der,evlenirsin 90 derece birden degişir ogulları kıymete geçer ve sana oglu görmeden savaş açar onun yanında iyi davranır o yokken seni sindirmeye çalışır canım çok dikkatil ol tecrübe konuşuyo basmakalıp bunlar
Vallahi 19 yıldır sabır ediyordum patladım birden gözümün ucundan bana yapılan haksız müdahaleler , sözler geldi buraya kadar mış ben kaynana o cahil gelin rolünden bıkmıştım, o an herşeyi göze aldım ,eşim isterse beni boşasın dedim ki artık kız 19 olmuş başka çocuk yok ,rahatım yani kimsede 3 çocuk doğurmasın ! Tavsiye etmiyorum ,evlilik ve kaynana zor işler
onların eli kolu o kadar uzunki heryere yetişir merak etme
huzursuzluk çıkartacaklarsa her türlü becerirler .benim kaynanada görümcede oğlunun yanında bi farklı o gidince bi farklıoluyorlar hep ikili oynadılar bu zamana kadar onlar varya bir şeytan bana yaptıklarını bir bilseniz 7 yıllık evliliğimde neler çektim eşimde onlara uydu hayatım zindan olmuştu.doğumdan eve geldim hastaneden eşimi üstüme yolladı daha 1 günlük lohusayım beni kendi evimden kvdu vede arkasına hadi gidelim bizde oğlum oda alsın çocuğunu anası gile defolsun gitsin dedi eşimde tık yok ve ben 22 yaşındayım ozamn ve utanmadan hağla yüzüme bakabiliyorlar
Üye ol derken nasıl üye olabilirm?:44:
utanmazlar canım benimkide beni evinden kovdu sebesiz yere ogluna olan kıskançlıgından ,hala yüzüme bakabiliyo utanmadan yüz kalmamışki arsız oluyolar ,valla nasıl ölecek bana yaptıklarıyla bilemem
bende patlamaktan korkuyorum işteeşimin ablasıyla daha önceden tanışıyorduk ve aramız çok iyiydi evlenince gittiği yerde hiç arkadaşı yoktu ben destek oldum ona sonra arkadaş bulunca kendine bizim samimiyet suya düştü biraz ben nişanlandım bi kez oturmaya davet etmedi beni herkesi çağırdı beni aramadı bile kayınvalidemde aynı şimdi heryere götürmek istiyorlar görümcem 2 günde bir halimi hatrımı soruyo ama benim kalbim kırıldı bi kere...
siz bizden tecrübelisiniz sonuçta ne yapmamı tavsiye edersiniz...
ben doğum yapınca annem gelmişti bana bakmaya
kadıncağız hem bana baktı hem evime hem çocuğuma hem gelenimi gidenimi ağırladı
hemde kaynanama baktı
kadın geçti başköşeye oturdu
destek olacağına bide hizmet bekledi
kaynanamı çok seviyorum diyenler çocuğun doğumuyla birlikte bu sözler mezara gömülüyor doğumda başlıyorlar çirkin yüzlerini göstermeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?