günaydın arkadaşlar,hayırlı cumalar hepinize.
benim kayınvalidem densizce konuşmaya başladı yine arayı tam düzelttik diyorum yeni bişeyle geliyo karşıma geçen akşam yemekten sonra oturduk çay içiyoruz eşime dediki zekiye teyzenin kızı hala evlenmemiş,küçükken biz sizi beşik kertmesi yapmıştık seni bekliyo herhalde dedi.sen bunun üstüne kuma getir onu diyor şakayla diyor ama ben çok sinirlendim şakada olsa ne kadar kırıcı bir laf.sonra ben de dedim ki madem öyle kertmesi vardı neden onunla evlendirmedin zamanın da ,çok ayıp bu sözler dedim.ne varki kumada dedi benim kocam getirsin ben otururum kumayla.elti gemisi yürümezde kuma gemisi yürür diyor.kafayı yedirecek bana en sonunda.
Benzerini eşimin annesi de yapmıştı.
Hamileliğimin ilk zamanları çok kötü geçmişti. Yardıma diye geldi ama ben sinirden hala düşük yapmadığıma şükrediyorum. Yarardan çok zararı oldu.
Annesi burda diye kaynım da 1 saatlik yoldan onu görmeye geldi eltimle. Eşim bekarken annesi buraya onu ziyarete gelmiş. konu ordan açıldı. Bir yere gezmeye giderken turist bir kız varmış arabada. Eşime bir şey sormuş o da cevap vermiş derken ''ay kız çok güzeldi az daha x'e alacaktım'' dedi. zaten hamileyim hormonlarım altüst dengesizlik yapacak zamanmı. Neyse misafir var diye sustum sinirim belli olmasın diye çıkacaktım buna ters bir baktım ki o sinsi gülümsemesini gördüm. Neyse çıkmamla girmem bir oldu. ''Konuşurken lafını bil de konuş. Laf nereye gidecek diye karşındaki darılırmı kızar mı diye önce bir düşün. Biz burda evliyiz, evcilik oynamıyoruz. kendine dikkat et, sen beni çok sinirlendiriyorsun'' dedim. Dedim ama ben bile sinirle nasıl söyledim şaşırıyorum. Sonra ''sen o zaman yoktun ki'' dedi. Laf çevirmeye bayılır. ''vardım ve var olduğumu sen de çok iyi biliyorsun'' dedim. Sonra baktı altından kalkamayacak ''şaka yaptım'' dedi. Ben de ''bir daha bana şaka yapma'' dedim.
Gitmiş ağlamış balkonda. Ne oldu diye sormadım bile. Eltim, ''yenge nasıl konuştun öyle çok şaşırdım'' dedi. Ben de ''hamile kadınım hormonlarım altüst boğazına yapışmadığıma şükretsin'' dedim.
5 yaşında bir çocuğum var,ben çalışıyorum çocuğuma öğlene kadar babaabbesi gelip bakıyor öğlen kreşe gidiyor akşam üzeri 16.00 da geliyor o saattede babasıyla kalıyorlar..neyse 3 ay önce bir gün çocuğumu bizim yatakta uyuyarak bıraktm bu arada normalde kayınvalidem yatak odasına falan ben evdeysem girmez neyse akşama eve döndüğümde bir baktım bizim çarşaf yastık falan çıkartılmış kirli sepetinin üstüne konmuş şimdi yatak odası mahremdir heleki çarşaf benim anlayışıma göre en mahrem olandır .neyse eşim anne çocuk çiş falanmı yaptı diye sordu hani biraz da rahatsız olduğumuzu anlasın diye hayır kirliydi değiştirdim demiş sinirlendim ama tepki vermedim dün eve gittim çamaşırlar yıkanmış eşime senmi yıkadın dedim hayır annem yıkamış dedi(bu arada eşim-çocuğum -ben aynı kirli sepetini kullanıyoruz)telefon ettim kayınvalideme başka yerden konuya girdim işte hep ucu ucuna kreşe yetişiyoruz falan deyince dedim anne zahmet etmişsinçamaşırları yıkamışsın ama gerek yok yorulma sen sadece x le ilgilen bize bu yeter dedim.yok ben zevkle yapıyorum ama senin için sakıncası yoksa tabii dedi .dedim anne benim bu konuda takıntım var çarşaf ve çamaşırlar mahremdir ama bunun seninle ilgisi yok sadece benim takıntım falan dediysemde kadın çıldırdı açtı ağzını yumdu gözünü çocuğumla aynı kirli sepetini kullanmamızdan tut herşey söylendi(bu arada çocuğum 1 yaşına gelene kadar giysileri ayrı yıkanıyordu sonrabizlerle başladık)şimdi benmi hatalıyım anlamıyorum ki..bana göre benim kirli çamaşırlarımı kayınvalidem eşiminkileride annem görmememli çünkü mahremdir ya..uffffff
senin yazdıklarını okudum da gerçekten kötü bir durum.sana tavsiyem eşini yağlaman ballaman.sürekli ağam paşam sen varken bende varım sen benim koruyucu meleğimsin.evimin direğisin falan de.erkekler bundan cok hoşlanır.sana tavsiyem 180 derece dönmen.düşmanınla baş etmenin en iyi yolu onlar gibi davranmaktır.düşmanının istediği cevabı verirsen yenilirsin.düşmanının istediği cevbı verme.mağlup olma.senin tek silahın eşin.bence kullan.ben bunu yapanlardanım.ve bana tek ses cıkmıyor.seni anlıyorum ve yenilme.erkekler yağlanmaktan hoşlanır.slm kızlar, bende eşimin ailesiyle ilgili içimi dökmek istiyorum, biz görücü usulü evlendik herşey güzel ama eşimin ailesi kızkardeşimede gözlerini koymuşlar meğer, küçük oğullarının kafasına koymuşlar nese ben kardeşimle konuştum bak olmaz oğlan serseri içer gezer hedefsiz bide askerliği yok,bak dedim arkadaşların evlendi sanada herşeyyi tam işini askerliğini eline almış biri çıkar bunun dha bişeyi yok,nese dinlemedi ben balayındayken görümcem kızkardeşime gel bizde kal demiş bizimkilerde daha durumun farkında olmadığından izin vermişler,ben balayından bi geldim kızkardeşim bunlarda, şok geçirdim ayarlamışlar bile oğlana, özün sözü ailem ne kadar karşı ben okdar karşı olmamıza rağmen kızkardeşim onlarda kalmaya başladı, arada biz olunca olaya ne kadar sert girsede ailem kızkardeşim orda mutlu yaşıyo, ben 2 yıldr kafayı yedim eşimin ailesiyle defalarca konuşuldu ama çok mesutlar hepberaber, ben araya mesafe koydum artık eşimle gdip geliyorum,kardeşimde ne hali varsa görsün diyorum ama bu seferde eşim içten içe bana kırılıyo, gelinliğimi yaşıyamadımamı yanayım kardeşimin ziyan olup gitmesinemi yanayım bilmiyorum, ama benim kızkardeşimde bizi kötülüyo kulaklarımla duydum yok ailem şööle kötü ablam şöle kötü diye ben kızkardeşimide anlıyamıyırum, ne kötülüğümü gördüyse, yani anlıcanız evliliğimi kızkardeşim bitirmek üzere,hem ailesinden nefret ediyorum böle bi şerefsizlik yaptıklarına hemde kardeşim dediğim insandan, ve elimi eteğimi çektim, onları başbaşa bıraktım, gelinleri olsun, ona bıraktım herşeyi çekiliyorm, evliliğimide artık eskisi gibi yaşıyamıyorum, kafama takıyrum, beni aldılar zaten yanımda olmasalarda olur, böle giderse boşanmayı düşünüyorum ama eşimide seviyorum, önümü göremiyorum çünkü gitmedikçe kaynana oğlunu doldurcak yani boktan bi durumdayım anlıcanız, boşansam herkes rahatlar heralde ama Allaha havale ediyorum önce kızkardeşimmii sonra görümce ve kaynanayı, bundan sonra saygı çerçevesinde meraba meraba bile yapmak içimden gelmiyo, benim etrafım hainlerle doluymuş kızlar şuan ne yapcamı bilmiyorum Allahtan bi işim var gidip geliyorum evde olsam kafayı çoktan yemiştim tımarhanedeydim anlıycanız
amma dertli gelin varmış yahu neyse bitanede benden gelsin ozaman
ilk evlendiğimizde büyük kaynım ben 2 yıl kirada oturdum onlarda oturacak dediği için ev olmasına rağmen kiraya gittim
evlendiğimiz günün 2 günü akşam vakti çat kapı geldi görümcemle yerleşti
evlerimizin arasında yürüyerek 10 dk yoktu bu arada neyse arada bizde kalıp karıştırmadıklar yer kalmadı ben çalışıyorum diye ramazanın ilk günü iftara gelicez deyip işten izin erken eve gidip saatlerce yemek yaptım geldiler tam ezan vakti bana hiç birimiz niyetli değiliz acele etme dedi
sarhoş kaynım gece bizde kalmak istedi hamileliğimin ilk ayları sabah işe gidicem kalkmak bilmedi
hamileliğim çok zor geçti 9 ay mide bulantısı ve kusmayla ve doğurana kadar kaynanamın çevresindeki düşük yapan gelinden tutunda ölü doğan bebeklere kadar anlata anlata bitiremediği hikayelerini dinlemekle. karnım burnumda dolaşmaya çıktığımızda peşimize takılıp eşim yanımızdan ayrılınca oğlum beni çok severdi kardeşini sinemaya götürürdü alışveriş yapardı hediyeler alırdı sen izin vermiyosun onun için yapmıyor diye azarladı. doğuma yakın karnımdaki çocukla evlerindeki kediyi bir tutup kavga ettiler aynı binaya taşındım evi baştan aşağı yeniledim onların evinide yeniledim gene yaranamadım. bukezde sizin evin manzarası daha güzel diye karşıma çıktı. evi yaptırırken kapıyı değiştirdik kapının anahtarlarının yedeklerini alıp birer tane anahtar verdi hanım efendi ben evde yokken herkesi evime alıp bi güzel ağırlamış sağ olsun banyo yapmış eşyalarımı karıştırmış ve bi kaç eşyamı izinsiz almışlardı. evimize hırsız girdi bilgisayar ceptelefonu falan çalındı üst katta kaynanam göbek attı bide niye hırsızlar plazmayı falan götürmedidiye üzüldü tüm bunların üstüne bide arada beni çekemyen eltim arada onu doldurup üstüme saldı tüm bu olaylardan sonra 6 aylık çocuğumu alıp anneme gitme kararı aldım eşim yalvardı bir daha bir sorun olursa taşınıcaz dedi ki ertesi günü kaynım çok içmiş bihaldesizde kalıcam dedi bende çocuk emziriyorum tek başımayım eşim sabah 7 de çıkıpgidiyor diye istemedim üst katta oturuyor gitsin anahtarıyla evine girsin dedim kayın validem tüm anahtarları toplayıp annesine ziyarete gitmiş diye eve giremiyormuş bende alt katta da abisi var gitsin onda kalsın dedim vay efendim ben onu babasının evine nası almazmışım diye bıçakla üstüme yürüdü. polisi çağırdım şikayetçi oldum karakolda biraz tuttular bende bavulumu toplayıp anneme gittim kaynanamda oğlundan yana çıkıp telefonda bana etmediği küfür kalmadı hızını alamamış bideannemleri arayıp babama küfür etmiş 3 gün içinde baya bi uzakta ev buldum evimden eşyalarımı almaya gittim evimin kapısını kırmışlardı geleceğimi öğrenmiş olacaklarki tümbinayı boşaltmışlarıdı polisçağırıp tutunakla kapıyı açtırdım eşyalarımı aldım polis bize savcılıkdan suç duyurusunda bulunabiliriz diye söyledi ancak eşim istemedi bidaha yüzlerini görmeyelim dedi kurtuldum mu hayır taşındıkdan 6ay sonra canım oğlu bitaneabimdiye aramaya başladılar aradan 2 yıl geçti eşim kızımıda alıp ayda bir annesine gidiyor orda dolduruyor eşimi kavga ediyoruz bakalım sonu ne olacak
kızlar günaydın...
demiştim size fırtına öncesi sessizlik yaşıyorz diye..aynen öyle oldu..
dün yine bi pazarımız var ama kv ye gittik yine.akşam 8 gibi eşim gidelim evimize dedi. yine her zmnki gibi eve gidip nacanız diye söylenmye başladı nyse geldik biz eve.eşim böle sırnaşmya bşladı bnde gülerek dedimki bk annen soruyodu eve gidip napcanız diye dedim.senmisin öyle diyen.sana hesap vermek zorundamı annem derse der sana ne ilgilendirmez seni diye bi başladı üzerime yürüdü...ki bu zamana kadar bn ona asla demedim annen öle diyo böle yapıyo diye.bunuda gülerek söyledim.benmi hata yapmışım anlamadımki.çok üzdü beni.demekki bşka bişey deseydim dövcekti herhalde....yani kv yine yaptı yapacğnı eşimle aramıda bozmya vesile oldu işte.hamile kalmk istiyorm ya geç mi kaldın çocuk doğurmkta.ne acelen var deyip duruyo zaten kv.çocuğu yapacak duruma bile engel oldu ya artk bişey demiyorum...
integraa haklısın sanırım.ben kendimi bile suçlu bulmaya başlamıştım acaba benmi hatalıyım diye.anasından farkı yok onunda işte.hakaret etmedimki annesine.gülerek söyledim.annesinden bi kazık yesinde görsün diye içimden dua ettim.bşka da bişey diyemedim
en büyük hatan kendini suçlu bulmak olur.sakın suçluluk psikolojisine girme.kayınvalidenle ne sorunların var bilmiyorum ama onun yaptığı herşey senin hoşuna gitmek zorunda değil, ne de olsa her insan farklıdır.seni rahatsız eden birşey yaparsa ona soğuk davranabilirsin.ama eşine şikayet etme derim.bazılarının hoşuna gitmeyecek ama, işleri alttan alttan yürütmelisin.ne şikayet et ne de imalı bir espri yap.herkesin de dediği gibi "iş eşinde biter".
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?