Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

ne diyeceksen de mi dedi ?? yuhh ,, seni allaha havale ediyorum nur yüzlüm deseydin

benim sıkıntım kayınvalıdem degıl gamsız olmaya alıstımda benım huyum kötu kayınvalıdeye saygıszlık yapmamak adına birşey demiyorum ama eşimden hıncımı alıyorum sımdıde öyle doldum taştım bıraz ağladım elektırıgımı boşaltayım dıye...yani benımde bir evım düzenım var her dakıka yanlarında olamamı kı ınsanların kı annemi bile bazen arayamıyorum ama o bana gönül koymuyo arıyo kızım ses sedan yok ıyımısın dıye işte budur annelık!

eltıme birşey demez ama derdı benımle benı cok sevıyormus esım oyle soyledı...ya arayana ne dıyeceksen de denırmı madem sana göre vefasızlık yaptım güzel konusarak benı utandır dımı cok doluyum bıldıınız gibi degıl

Kandil falan umrum değil, zamanında aradım, elalemin adamının yanında beni küçük düşürmeye çalıştı. O zaman bu zamandır aramıyorum.

Ben çok kinciyimdir. Ben bişeyler yaparken karşımdaki insanlardan yaptığımla yetinmeyip birde eksiğimi aradılarmı deli olurum. Kayınvalidemi biz nişanlıyken kaç kandil aradım. İş çıkışları kandil simidi, helvası ne varsa alır giderdim. Bir keresinde yine kandildi. Hatta pazar günüydü. Benimde tek tatil günüm olduğu için o gün ne iş yapacağımı şaşırıyorum. Çünkü yetmiyor. Neyse evde kendi işlerimi hallettim. Akşamda k.v. gittim kandil die. Neyse açtı bu kapıyı beş karış surat. Yarım ağızla hoşgeldin demeler. Mıy mıy konuşmalar. Ben hiç bozmadım kendimi. Sonra kapı çaldı, orta yaşlı bir adam geldi. Komşularıymış, ütü emanet almışlar, onu getirmiş adam. Geldiğinde de kapıdan kandil tebriği yaptı adam. Bu arada kayınvalidem bağıra çağıra. "Ayyyy ben saba sizin gelininizi gördüüüümmm, çooookk tatlı maşallaahh, geldi benim elimi öptü, teyzecim kandiliniz mübarek olsun dediiii. Bizimkide ancak bu saaatttee geliyorrrr..." dediiiii benim cinlerim tepeme çıktı.

Kapıda hiiç tanımadığım bir adama, üstelik gelmişim evindeyim, beni nasıl, ne die şikayet edersin. Benim bir pazarım var (-ki ben inançlı bir insan değilimdir ona rağmen sırf k.v. için yapmaya çalıştım.) o günümden vakit ayırıp senin ayağına kadar gelmişim daha ne istiyorsun.

Neyse, dedim tamaaaammmm. Senin niyetin belli. Senin derdin kandil, inanç, din falan değil. Senin derdin ona buna hava atmak, benim açığımı yakalamak. O gün bugündür hiç aramıyorum. Aramamda. Böylesine çok fazla.

canım arkadaşım bazen gerçekten bazı insanlar çığrından çıkarıp hiç yapmıyacağın şeyi yaptırıyorlar insana zorla.
ne diyim ya ne ayıp şeyler yapıyor bu kv ler. ya sevineceklerine oğulları evlenmiş yuva kurmuş destek olalım sıcaklık gösterelim diyeceklerine işleri fitne fesat.
eşimle tartışmışız oğlunun suçunu bile bile bana ne dedi biliyo musun? boşanın sessiz sedasız kimseye rezil olmadan. bu lafa bile eşim annesini korur hala. bir keresinde kocama diyoki boşa sen o kadını bırak artık peşini ayrıl bitsin gitsin.. kocam kavga edince gidip anasında kalırda. evdeki her sorunumuz saolsun hemen hissettirir.ben babamın evine bir kere gitmiş değilim, kocam anasını evine her kavgada çıkar gider günlerce kalır gelmez.

yuh diyorum baska birşey diyemiyorum birde anne olacak orta yolu bulması gerekırken yaptıgına bak

yuh diyorum baska birşey diyemiyorum birde anne olacak orta yolu bulması gerekırken yaptıgına bak

canım valla inan bu içime en çok oturanlardan biri. daha neler var neler..evleneli 2 sene oldu her toplumda derki ben dedimki evlenmeyin azcık daha gezin tozun, oğlum askerliğinide yapsın ondan sonra evlenin diye ama beni dinlemediler diye söylenir. hala oğlunun evlenmesini kabul edemiyor.
amacı biz gezip tozarken bizi ayırması daha kolay olacaktı. kaynımada aynı şeyi yapmayı çalışmış ama başaramamış. bide bana anlaıyor marifet gibi.
eşim benle çıkarken bu kız kardeşlerine eşim için kız ayarlatıyordu düşün. bu arada beni hiçç görmemişti kadın.
sadece eşim bana çok ama çok düşkündü çıkarken. bu korktu oğlumu elimden alır oğlum benden soğur diye.. ama başardı kocamı soğuttu eskisi gibi değil bana, sevgisi var ama eskisi gibi ateşli bir sevgi değil. valla benide ondan soğuttu en kötü tarafıda bu.

cocuk gibi bu ne ya kına gönder belkı lazım olur tövbe yarabbim

Selam kizlar esim bu sabah ise giderken annesine ugrayip( bitisik daire) yeni bebegimizin haberini verdi .. bende 2 haftdir yerimden kalkamiyorum sdece kizimin ihtiyaclarini karsiliyabiliyorum neyse bu sabah geldi kizimi istedi bende daha uzerini degismemistim giydiriyim veririm dedim neyse giydirdim susledim actim kapiyi gecsin diye gitmiyo inat etti gecmiyo karsiya oda gordu gitmedigini istemiyo ne yapiyim dedim oyle kapilari kapattik... yemegimi falab yaptim gubluk islerimi biraz toparladim falan oglen gibi kizima yemek koyuyorum baktim sayiyor mutfak penceresinden bana ve aileme gectim caldim kapiyi ne oldu cocuk gelmedi diye mi sayiyorsun dedim ooooffff solemez olaydim acti agzini yumdu gozunu oglumla mutlu degildin beni deli ettin birseyler laflar uzerime geliyor ne diyosun iyimisin sen dedim ne oldu dedim gel konusalim ne oldugunu diyor boyle cirkefce meger gorumcede burdaymis evde kayinperde tartismayin diyor ne oldu ne diyosun diyorum sayiyor tuttum kapisini cektim tamam devam et dedim bende evime gordim kapimida kitledim otiruyorum evimde cocugumla beraber... ne yapayim ne istiyo benden anlamadim gitti yeter artik inanin anlayamiyorum nedir sizce derdi

zaten hep eşlerimizin ailesi yüzünden eşlerimizle sorun yaşıyoruz vlaa benim kaynanam hasta olduğu için 2 aydır görümcemde kalıyor görümcelerim ve kayınlarımlada arma mesafe koydum görüşmüyorum çok daha hiç kavga etmedik diyebilim 2 ayda ilerleyen zmanlarda ne olacak bilmiorum ama bundan önce eşimin ailesinden çıkaramadığım sinirimi eşimden çıkarıp kavga ediyodum eşiminde bunları anlamasına çok kızıp soğumaya başlıyodum. Bugün kandil inşallah hepimizin duası kabul olur...

bende merak ettim şimdi hee. daha yni torunu olacağını öğrenmiş sevinmesi gerekirken ortalığı germiş kadın.

günaydın arkadaşlar,hayırlı cumalar hepinize.

benim kayınvalidem densizce konuşmaya başladı yine arayı tam düzelttik diyorum yeni bişeyle geliyo karşıma geçen akşam yemekten sonra oturduk çay içiyoruz eşime dediki zekiye teyzenin kızı hala evlenmemiş,küçükken biz sizi beşik kertmesi yapmıştık seni bekliyo herhalde dedi.sen bunun üstüne kuma getir onu diyor şakayla diyor ama ben çok sinirlendim şakada olsa ne kadar kırıcı bir laf.sonra ben de dedim ki madem öyle kertmesi vardı neden onunla evlendirmedin zamanın da ,çok ayıp bu sözler dedim.ne varki kumada dedi benim kocam getirsin ben otururum kumayla.elti gemisi yürümezde kuma gemisi yürür diyor.kafayı yedirecek bana en sonunda.

vallahi pes doğrusu nasıl insanlar yaaaa ölürmüsün öldürürmüsün e canım eşin ne dedi bu duruma. gıcık kadın ya lafa bak kendine kuma bulsun o zaman

vallahi pes doğrusu nasıl insanlar yaaaa ölürmüsün öldürürmüsün e canım eşin ne dedi bu duruma. gıcık kadın ya lafa bak kendine kuma bulsun o zaman

eşim boş konuştuğunu bildiği için cevap vermedi ama benim çok ağırıma giitti,çünkü erkekler daha başka boyutta bakıyorlar olaya abartma, canını sıkma, duymamazlıktan gel der eşim sürekli ama ben yapamıyorum ,canım sıkıldımı yüzüme hareketlerime yansıyo hemen sıkıntım

nasyabanu arkadaşım
üzülme sen bu kv %90 nı böyle. benimki yüzüme 2 kere dedi boşanın diye... hemde ciddi ciddi şaka ile karışık değil.
insanın aklı aklımıyor bir anne nasıl ister oğlunun yuvasının bozulmasını ama ne yapıcan bu modeller böyle..
sende deseydin ki çok meraklı isen sen git üstüne kuma getir diye..

evet canım malesef biz bayanlar böleyiz beyler daha rahat olabiliyolar. ama boşver sıkma canını gül geç. olan bize oluyo sonra kendimizi yıpratıyoruz. bizimde böle olduğumuzu gördükçe zevk alıyolar

aanlayamıyorum bazen hani mantıkla konuşuyorlar sen boşanınca eline ne geçecek oğlumuz huzurlu yaşasın yuvasında mutlu olsun diyeceklerine yaptıklarına bak.ben allaha havale ediyorum böylelerini

evet canım malesef biz bayanlar böleyiz beyler daha rahat olabiliyolar. ama boşver sıkma canını gül geç. olan bize oluyo sonra kendimizi yıpratıyoruz. bizimde böle olduğumuzu gördükçe zevk alıyolar

çok haklısın canım ne yapıyorsak kendimize,2 aydır yanımda 4 kilo verdim geldi geleli,ama ona tek diyeceğim 3 tane kızı var asla beddua etmek istemem ama aynısı kendi kızlarına yapılsa söylense ne yapardı çok merak ediyorum,kızının 2 tanesi evli ortanca kızı öğretmen eşide öğretmen damadını aldı karşısına kızıma yardımcı ol oda çalışıyo yoruluyo sen yükünü hafiflet diyor,eşimle bende çalışıyoruz eşim çok iyidir bana her konuda yarımcı olur çocuklarımızla benden çok ilgilenir diyebilirim.oğlunada derki sen erkeksin bu kadar kendini ezdirme erkek dediğin ağırlığını koyar sen dadımısın.benim anlamadığım kendi kızının ki canda benimki ne acaba bencil insanları oldum olası sevmem.

aman ne diyeyim bende aynen öyle diyorum. sinirlenince diyorum ki kendime sakin ol onların istediğini eline verme.
kocamla onların yüzüne tartışacakken kendimi habire telkinliyorum. istediklerini verme diye. Sende öyle yapmaya çalış. takmadıklarını görünce onlar sinir oluyorlar.
ayrıca kocan sana daha çok bağlanır böyle, kavgalar araya soğukluk sokar. birde sende onun gibi lafını espiri ile söyle gitsin. içinde kalmasın.

benim dış gebeliğim maalesef tüpüm alınarak sonlandırıldı..kesi ile oldugu için bende eğlip bükülemiyodum.eşim coraplarımı vs. giydiriyodu allah razı olsun ben yapma etme desemde aa sen hastasın der herseyi yapardı..aradan bi kaç gün geçti kaynanam sert sekilde bana sözüğm ona laf sokmak için bakıyorum kuzu gibi yapmısın bana gelince laf sokup bagırıp duruyo dedi..evde masallah herseyi yapıyo ediyo deyip durdu :) bende ee bende ne görüyosa onu yapıyo ben bagırmıyorum o da bana bagırmıyo zaten bagıramazda dedim..

ve bence diger arkadasa da söylüyorum kaynanan kuma getir mi diyo aaa cok ayıp dersen ekmeklerine yag sürülüyo ben bunu anladım..aaa getirsin tabii valla iyi olur ben yan gelir yatarım o iş yapar de :) bak bi daha diyebilcek mi :))

Ah ah ne guzel olurdu dimi agizlarini her actiklarinda dikenli tellerini batirmak icin eslerimiz yani kendi dogurupta buyuttukleri evlatlari kapativerse tabiki onlar gibi kirarak uzerek degil hasetinden catlayacak kivama getirerek bizlere olan aski sadakati gostererek... buna da sukur ne yapalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…