kızlar aslında benim hiç bir sorunum yok patavatsız konuşmaları dısında agzını acıp kelıme etmese bır sorun kalmıcak gül gibi geçinip gidicez sizinkiler gibi de agır seyler değil aslında benimki. yeni evlıyım bılıyorsunuz 9 ay oluyor. ve bebeğim yok eltimin bebeği var , 22 yaşındayım . gittiğimizde sankı ben yedireyım bebegın mamasını demişim gibi yengesı yediremezki diye ortaya laf attı sesimi çıkarmadım sustum cevap bile vermedim neymiş kimse yemek yedıremıyormus agzını kıtlıyormus falan fılan. sonra dıger odaya gectim eltim bana ayagında sallasana dedi tamam dedim kayınvalıdem beceremezki diye bir laf kullandı neye neden kullandıgını eltimin lafından sonra çözdüm eltim beceremz kelımesınden sonra sanırım duydugumu anladı ve ayakda uyumaz zatende dene diye söylüyorum dedi sizce ben yanlış mı anladım olayı büyütüyor muyum ? orada yasadıklarımı eşime söyluyrum cunku orada içime atıyorum eşimde bu durumdan rahatsız orda soyleseydın ya dıyor. annesını gormeye gıdıyoruz kendisi beni bırakıp arkadaslarının yanına çıkıyor , ikiizde şu an çalışıyoruz ve bir tek pazarımız var zaten yeni gelinim ailesiyle yustugumuz kadar uyuşamadığımız yönlerde var kayınvalıdem 60 yaş civarındadır. anlayacagınız ben rahat edemıyorum . eşime söyluyorum gitmeni istemıyorum dıye fakat o da istiyor ve gidiyor sonra ben kalıyorum . elimi bir seye sürünce sen otur demeye başlıyorlar doğal olrak bende oturuyorum içimden bir şey yapmak gelmiyor. şimdi gündemde eltimle kayın validemin bana gelip kalması var ve ben eşime çalışıyorum çalışan insana bir hafta gelinip kalınır mı dedim ayagımı uzatıp yatamıcam rahat edemicem kendi evımde misafir gibi olucam dedim o da gelsinler ne zararı var birlikte yaşıyoruz gibi kabul et bır hafta nasıl söylim ben anneme gelmeyin diye dedi. herkes bana şu an gelsinler bırak kalıp gıtsınler bir hafta geçer diyor fakat ben bılıyorum kı aklım evde kalıcak rahat edemicem .gelmeleri sorun değil başımın üstünde yerleri var büyük eltim geldı ocakda bir hafta kaldı . ama şimdi çalışıyorum normal mi bu ?? biz bir tas corbaylada doyuyruz ama onlar geldıgınde mecburen ıkı kat fazla alısverıs yapılıyor eksık olmasın diye.bilmiyorum daraldım gibi aslında dünde kendi babam aramıs annemle konusmuslar gelsınler bır hafta gecer sen annenın dedıgını yapma dedı ( annem alıştırma demişti ) çünkü onlar kalmaya çok alışık çok değil baya alışık. aynı şehirde olmasak neyse hafata sonu gelseler neyse zaten ben eşimi sadece akşamları görüyorum . nasıl olcak bilmiyorum eşimin kalbını annesi yüzünden cok kırıyorum annesı benı kıracak kelımeler soyledıgı zaman eşimin sucu olmasada cevap veremedıgım ıcın patlıyorum . şimdi ne zaman gelecekleri belli değil umarım bir gün önceden haber vermezler. bu sabah eşime annemler gelmeden bır hafta önce haber verırler dımı dedim ya sen neleri düşünüyorsun sabah sabah dedi. kendı babamda kendınden ornek verıyor cok annecidir ailesi bir atrafa annem bir tarafa hemen annesini savunur ama annemde söyledıgınde kadın olarak haklı aslında . alıştırmak istemıyorum . :44:
kızlar aslında benim hiç bir sorunum yok patavatsız konuşmaları dısında agzını acıp kelıme etmese bır sorun kalmıcak gül gibi geçinip gidicez sizinkiler gibi de agır seyler değil aslında benimki. yeni evlıyım bılıyorsunuz 9 ay oluyor. ve bebeğim yok eltimin bebeği var , 22 yaşındayım . gittiğimizde sankı ben yedireyım bebegın mamasını demişim gibi yengesı yediremezki diye ortaya laf attı sesimi çıkarmadım sustum cevap bile vermedim neymiş kimse yemek yedıremıyormus agzını kıtlıyormus falan fılan. sonra dıger odaya gectim eltim bana ayagında sallasana dedi tamam dedim kayınvalıdem beceremezki diye bir laf kullandı neye neden kullandıgını eltimin lafından sonra çözdüm eltim beceremz kelımesınden sonra sanırım duydugumu anladı ve ayakda uyumaz zatende dene diye söylüyorum dedi sizce ben yanlış mı anladım olayı büyütüyor muyum ? orada yasadıklarımı eşime söyluyrum cunku orada içime atıyorum eşimde bu durumdan rahatsız orda soyleseydın ya dıyor. annesını gormeye gıdıyoruz kendisi beni bırakıp arkadaslarının yanına çıkıyor , ikiizde şu an çalışıyoruz ve bir tek pazarımız var zaten yeni gelinim ailesiyle yustugumuz kadar uyuşamadığımız yönlerde var kayınvalıdem 60 yaş civarındadır. anlayacagınız ben rahat edemıyorum . eşime söyluyorum gitmeni istemıyorum dıye fakat o da istiyor ve gidiyor sonra ben kalıyorum . elimi bir seye sürünce sen otur demeye başlıyorlar doğal olrak bende oturuyorum içimden bir şey yapmak gelmiyor. şimdi gündemde eltimle kayın validemin bana gelip kalması var ve ben eşime çalışıyorum çalışan insana bir hafta gelinip kalınır mı dedim ayagımı uzatıp yatamıcam rahat edemicem kendi evımde misafir gibi olucam dedim o da gelsinler ne zararı var birlikte yaşıyoruz gibi kabul et bır hafta nasıl söylim ben anneme gelmeyin diye dedi. herkes bana şu an gelsinler bırak kalıp gıtsınler bir hafta geçer diyor fakat ben bılıyorum kı aklım evde kalıcak rahat edemicem .gelmeleri sorun değil başımın üstünde yerleri var büyük eltim geldı ocakda bir hafta kaldı . ama şimdi çalışıyorum normal mi bu ?? biz bir tas corbaylada doyuyruz ama onlar geldıgınde mecburen ıkı kat fazla alısverıs yapılıyor eksık olmasın diye.bilmiyorum daraldım gibi aslında dünde kendi babam aramıs annemle konusmuslar gelsınler bır hafta gecer sen annenın dedıgını yapma dedı ( annem alıştırma demişti ) çünkü onlar kalmaya çok alışık çok değil baya alışık. aynı şehirde olmasak neyse hafata sonu gelseler neyse zaten ben eşimi sadece akşamları görüyorum . nasıl olcak bilmiyorum eşimin kalbını annesi yüzünden cok kırıyorum annesı benı kıracak kelımeler soyledıgı zaman eşimin sucu olmasada cevap veremedıgım ıcın patlıyorum . şimdi ne zaman gelecekleri belli değil umarım bir gün önceden haber vermezler. bu sabah eşime annemler gelmeden bır hafta önce haber verırler dımı dedim ya sen neleri düşünüyorsun sabah sabah dedi. kendı babamda kendınden ornek verıyor cok annecidir ailesi bir atrafa annem bir tarafa hemen annesini savunur ama annemde söyledıgınde kadın olarak haklı aslında . alıştırmak istemıyorum . :44:
sıkmadan olmuyor 18eylülcüm az önce bi tartışmanın arasından çıktım ve ağlıyorum şuan
tek tesellimiz o zaten bi sıkıntı yok bebiş olması için Allah korusun bi hastalık falan yok
ilk evlilik yıl dönümüm senin batın hee inşallah o gün hayırlı bi haber verirsinde mutluluğum çiftlenir
sen elinden geleni yapmışsın canım gerisi takdiri ilahiiii
inşallahhhh hayırlı haberi verirsin benimde bu hafta çalışma haftam
ama hiç umudum yok kaybettim şuan
eltim gelicektı konusmustukda çalısmıyordum o zaman . eşi var 8aylık bebeği var. evet bir hafta gecer ama ya dahada kalmak ısterlerse :44: tabıkı aklım evde olcak çünkü agzına bır laf vermek ıstemıyorum kayınvalıdemın bazen kırıcı oluyor. aynen sabredıcez nasıl yapcam bılmıyorum bakalım zaten henüz belli değil ama gelicekleri kesin birde büyük eltimde gelirse onunda 3tane çocuğu var :merhaba burcu,hadi kaynananı anladım da eltin niye geliyo,1 hafta?yani eşi çocuğu yok mu? bi de arkadaşların da dediği gibi sabret 1 hafta da olsa 10 gün de olsa GİDECEKLER..eşin ve senin dışındaki herşey geçici..ama bi yandan da hak vermiyo değilim sana,çalışıyosun bütün gün yoksun,onlar evde napıcak..yani ne bilim insanın aklı kalır,sanki kendini misafir gibi hissedersin akşamları gidince..ama napıcaksın,geçinmeye gönlümüz varsa bu deveyi güdücez:) sabret,bi bakmışsın gitmişler bileee...
burcu cum bu arada kalma konusunda haklı olabilrsin.evet bnde hiç anlamam hasta olmadan üstelik aynı şehirde olupta kalmya neden gelirler.bnmde kv dem alt mahallemde oturuyor.bn bayramda 4 gün kalmştm evim uzakmış gibi.2 haftalık evliykende torununu göndermişti bizde kalsın diye.hatta babası yollamak istemedi kızını ne işi var diye.aaa sana ne orası onunda evi diyede üstelemişti.anlıyrm seni yani..
eltim gelicektı konusmustukda çalısmıyordum o zaman . eşi var 8aylık bebeği var. evet bir hafta gecer ama ya dahada kalmak ısterlerse :44: tabıkı aklım evde olcak çünkü agzına bır laf vermek ıstemıyorum kayınvalıdemın bazen kırıcı oluyor. aynen sabredıcez nasıl yapcam bılmıyorum bakalım zaten henüz belli değil ama gelicekleri kesin birde büyük eltimde gelirse onunda 3tane çocuğu var :
evet ben anadolu yakasında onlar avrupa yakasında hafta sonu gelın pazar aksamıda dönüp gıdın hem kalmaya değsin sonucta bırlıkte vakıt gecırmekse amaç hemde gönlunuz olsn. ben dinlenebıleyım zaten eşimi aksamdan akşama goruyorum . bir tek pazarımız var o da temizlik yapmakla geçiyor artık sırf eşimin hatırı için katlanıcam bir hafta ama fazlalasırsa sesimi cıkartırm . 1hafta dıyorsunzda ben kuru ekmek zeytın yıyorum yerı gelıyor onların onune bırsey koymak sart ıkı katı para harcıyorum aman bırsey eksık denmesın diye ama bu defa oyle yapmıcam kenara attıgım para kenarda kalıcak hiççç mi hiçç umrumdada değil valla.
burcu merhaba,
ben sana bu kalma olaylarını insanları çok alıştırma derim. sonra sürekli gelip kaldıklarında sıkıldığını söylediğinde çok tepki alabilirsin. birde onların yanında kendini frenle,sakın eşine karşı soğuk tepkili veya ters davranma. aksine iyi olun hep. valla eltilerin birbirlerine iyi olanlarını bugüne kadar görmedim hiç. aran süperde olsa sen gene dikkatli temkinli ol derim. sonra arkadan öle yaptı böle yaptı diye konuşurlarsa üzülürsün, sinirlerin bozulur yok yere. malesef günümüzde kocalarımızın ailleri dahil mutluluğu çekemeyen, yuva yıkmaya çalışan çok benim gördüğüm... kendimde evli biri olarak yaşadım ve hala yaşıyorum.
kızlar netten bakın ne maniler buldum.Allahım biz gelinlere iyi davranalımda onlarda bize böle maniler sölemesin
Çarşıdan aldım lahana
Kıydım koydum sahana
Hiç ömrümde görmedim
Böyle cadı kaynana.
Rafa şişe koydum
İçine mercan koydum
Kaynanamın adını
Kuyruklu sıçan koydum
ben bir kara biberim
yuvarlanır giderim
çatla patla kaynana olunu
alır giderim
ah şu hayat,şu hayat
kaynanayi kaldir at
kaynanasiz gelinler
aman bacim ne rahat:))))))
tastan atla kaynana
keten katla kaynana
oglun beni bosamaz
yat da geber kaynana
bu da benden olsun:)))
ama kaynanalarda gelinlere cok pis yazmislar o da var yani:)))))
bu arada 9 aylık evliyim
benim eşimde anacıydı onun yüzünden kaç defa dayak yedim ben ağlarken bide elinin körü diye yanımdan geçerdi ev zaten küçücük bişeydi ayrıldıktan sonra okudum ettim işe girdim param pulum var ama bu dul damgası içimde ömür boyu acı
burcu bende 2 senelik evliyim. benim kv bayılır kalmaya. yeni evliyken her haftasonu sabahın köründe bir beni bir eşimi arardı tel. açana kadar hemde. hani bukadar yüzsüz. bide açınca napıyosunuz diyordu? soruya bak..ben baştan bişi demedim. ama sonra tepki verdim eşime, tabiiiiiii kabahatli ben oldum.ama baştan fikrimi söyleyip kibarca tavır koysaydım zamanla kalma olayını keserdim. ben fevri davranıp suçlu duruma düştüm. kv bunu bir güzel kullandı. evine gelemiyorum beni istemiyo filan deyip ağladı. bu olay yüzünden boşanmaya geldik.. işte sen benim yaşadığımı yaşama isterim. ben bide salak gibi eşime bunun yanında ters davranıyodum.bunu da kullandı tabi... malesef ben evliliğimde haklı olsam bile duygularımı çok iyi kontrol etmeyi beceremedim. yüzüm halim sesim ele verdi. işte sen böyle yapmazsan kazanan sen olursun.
hatta eşim bir gün dediki her konuda haklılık payın vardı ama sen bu haklılığını fevri davranıp haksızlığı çevirdin dedi. düşününce harbiden öle olmuş.çünkü duygusal davrandım en çokda buna yanarım. biraz politik olmak lazım.politik olan valla kazanıyor benim gördüklerim bu fikri oluşturdu bende. bide benimki pek anacıdır yani. anasıda buna kızı gibi davranır. tek annesi ile ilgilenen benim kocamdır. diğerleri ilgilenmediği için onların yuvasını bozamıyor bana sarıyo hep. bide bu evliliğimizi olumsuz etkiledi. eşim de bir tavır koyup araya dengeleyemedi. bana yüklendi hep. buda evliliğimizi yıprattı.
peki şimdi nasılsınız iyimi aranız senın adına cok uzuldum tmm dedıklerını uygulayacağım tecrube her zaman dogrudur degılmı keske boyle bır tecruben olmasaydı . ya rahat olamıcam baska bırsey degıl tatlım ya aklım evde olcak ha eve bırsey yapcaklarından degıl de işte ne bılım bensiz evde kımse olmadan ne alaka yani evlerinde kalsınlar ama eltımdede kabahat kendısı genc anlayabılır dıyebılır yanı sen evde yoksun calısıyosun bırde bızlemı ugrascaksın dıye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?