Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

lk evlendiğimde banada eltimle görümcem öle gelmek istediler. gerçi severim ikisinide ama sinir olmuştum tekliflerine bile bide 2 çocuğu var eltimin evlere şenlik. ben evdeyken koltuklarımı deldiler ben yokken neolurdu allah bilir. bende eşime dedim ara kardeşini söyle misafirliğinde bi adabı var o gelir ben siz kalın dersem ne ala benim olmadığım evde ne misafirliği öğrenci evimi kurduk burda diye. oda demiş haftasonu gelin biz yokuz zaten ne yapacaksınız boş evde. gerçi şimdi olsa nolurdu bilmem ilk zamanlar daha bi nazı geçiyo insanın. ama sen onlara misafir olduğunu hissettir. oturuyosa çekinme uzan de. çekinme git mutfaktan al falan de. hep bilsinler yani orası senin evin senin kapın. tabi arif lan anlar kaynananıda tanımıyorum çekinme dedin diye iyice yerleşmesin.

benim de kayınvalide hep tatlı tatlı laf sokardı eşime söylerdim oda hep derdi sana karşı bi yanlışı varsa ver cevabını ama sorun yoksa saygısızık yapma kendini hatalı duruma düşürme ama attada kalma. bende artık o gülerekmi sölüyo bende şakayla cevabını veriyorum. bidaha çocukla ilgili bişeymi istedi biri kaynananın yanında yada kaynanan çocuğa bakmanımı istedi ben beceremem anne sen hep öle diyosun ya de gülerek şakaymış gibi anlar o.

bide eşinin yanında bi ima sezersen hemen eşinin gözlerine odaklan ozaman anlıyolar anneleri ne yapıyo. ben öle yaptım hep şimdi annesinin bi lafı olunca adamda tik olmuş gözlerimiz kitleniyo :))

umarım fikirleri değişipde 1 hafta 15 güne veya bir aya çıkmaz :44:

çıkmaz merak etme eşin sıkılır bi saatten sonra başbaşa yaşamaya alıştığı için fazla kalamazlar yani merak etme tatlım

yok ikisiylede değil
kv ve annesi tartışmış anneannede diğer kızını arattırda telden bana gel bize dedi teyzeye
oda geldi yok şu yok bu yok anneanne koltuk iştemiş almamışız yok eşim ona yat demiş falan fıstık işte
anneanne 80 yaşlarında sürekli atışıyolar kızıyla evde
eşimin teyzeside diyorki kv me sende sabredecen oğlunda sabredecek efsunda sabredecek
yemek yiyorduk sofrayı topladım geçtim odama ağladım işte ağzımı açıp bişey demedim yine
teyzesiyle ağız dalaşına girmek istemedim zaten beni pek sevmiyorlar gelende gidenden şikayetçi oldum diye neyseee...

valla 1 yılı nasıl geçirdim anlamadım bile canım ayrı evim olsa güzel bi yemek hazırladım
ama aynı evde ne gibi bi süpriz yapabilirim bilmiyorum
paylaşırım tabiki canım fikrim olursa o zamana kadar düşünürüz bişeyler
ben ne yapsam acaba canım bi fikrin var mı????

valla inşallaaahhhh bu ay ikimizde kocaman harflerle yazarız inşallaaahhhh
'' BİZDE HAMİŞİZ BEBİŞLERRRRR GELİYOOOOO '' diyeee inşalllahhh....

arkadaşlar hepinize günaydın... güzel ve huzurlu bir gün geçirmeniz dileğiyle....

sanada günaydın canım
aminnnn inşalllahhhhhh.....

günaydın canlarrrrr
nasılsınız bakalım ben iiii sayılırım
annemin cumartesi günü varmış temizliğe yardıma gitcem bugün
akşama görüşürüz tatlişler... öptüm hepiniziiiiii....

günaydın efsuncum..nelerle uğraşıyosun ,bu süreç ne zaman nasıl sona erecek bilmem ama kendin yıpranıyosun,napıcaksın,yapacak bişey yok heralde şimdilik..dayanıcaksın bi süre daha,inşallh bebek senin için teselli olur,bu konulardan uzaklaşırsın..aynı evde de olsan gündemin onlar değil bebeğin olur,görmezden gelirsin...
yıldönümü için ev size uygun değil madem dışarda bişeyler yapın.sonuçta bu ikinizin de özel günü,hep karşı taraftan beklememek lazım,"dışarı çıkarız de mi?" filan de eşine:) maksat birlikte bişey yapmak..bi hediye fikri filan yok ama ben de,asıl sende varsa bana ver :) birlikte olun,mutlu olun da o gün de güzel geçer inşallah..

malesef
çok konuştuk yapacak bişey yok malesef şuanda şundan sonrada...
biraz karışık benim olayım

eşim yoğun bu ara ha unuttu ha unutacak gibi duruyor
aslında benim için çok şey yapıyor ama bilemiyorum
o bişey yapmazsa gel dışarı çıkalım demem yani bende
gerçi haftasonu bi ağzını aricam yine ama bakalım
hediye mantıksız geliyor bana yaaa kendim bişey yapmam gerekiyor elimle düşünerek
hediye al ver anlamsız gibi seninkine çok var o zaman bi plan yaparım ben

olsun belki sana belli etmeden bi plan yapıyodur.yine de çok beklenti içinde olma da :)) hediye işi bana da saçma geliyo aldım verdim hesabıı,aynen aynenn ama adet olmuş işte ne bilim..bence de kendin bişeyler yapmalısın bu daha güzel,özel..anlaştık bana plan yapıcaz,söz verdin sayıyorum :)
bu arada anneciğine gittin sanırım,oh ne güzel..benimki de burda olsa da gitsem görüşmek üzeree...

Tamam yapmaya çalışıcam umarım başarırım. Eltimle aram iyi ama tabi çok sık kalmadık birbirmizle sanmıyorum kıyaslama yapabileceğini. ama kendi bilir tabi dediklerini aynen bir bir uygulayacagım. Tamam kesin bir program yaparım ama zaten hayat programlı calısıyoruz ediyoruz ev boş kalmayı tercıh eden insanlar programımı ne tür ciddiye alacaklar bilemiyorum zaten kendisi benim yerime program yapmış bana söyledi anneannenlere de gideriz falan filan diyordu. yani otobusle degıl bu arada benım babamın arabası var onu almamız bekleniyor sanırım her defasında eşime babanın arabasını alır gidersiniz demeye baslıyor. ben araba almakk ıstıyorum birikimimiz var ev şu an alamayız ama araba alabiliriz . sonra da korkuyorum getir götürler başlamasından ne yapıcağımı şaşırmış bir durumdayım dayanıcam bakalım ne olcak eşim istiyr diye ayrıca ben kendi anne babamında ben calısıyorken evımde kalmasından rahatsız olurum anneme dile getiririm bu durumuda . ki öyle bir şeyde olmaz hadi kayınvalidem geldi kaldı eltim ne yapıcak eşi çocuğu var yani 2 senelik evliler tamam calısmadan önce gelip kalsınlar basımın üstünde yerleri var fakat durum böyle olunca olay farklılaşıyor. Eşimi bazen çok kırıyorum bundan sonra değişmeye yemin ettim sinirlerime hakim olucam inş

Doğru söyluyorsun haklısın bizde gözlerimize odaklanınca anlıyoruz direk ne demek istedğimizi misafir oldugnu hissettircem ama o sırada işten gelmenin yorgunluguyla nasıl ugrasıcam bilemiyorum.

çok bi beklentim yok zaten evde 3 kadınla uğraş işte bir sürü sıkıntı...
bekletinlerimi azalttım ben bu yüzden eşimden
ben kendim yaptığım şeyleri daha çok severim emek var sonuçta canım
mesele yıllar önce doğum gününde kendimi videoya çekip cd yi göndermiştim
yine birinde 15 tane çizgili kağıdı yapıştırıp tek tek seni seviyorum yazıp onları birleştirip rulo yaptım kenarlarını da yakmıştım
daha neler neler canım 8 yıl beraberliğin sonunda evlendik biz eşimi çok seviyorum

yaparız tabi canım neden olmasın ama arada hatırlat sen bana kafam bi dünya benim unutma ihtimalim yüksek yani
daha gitmedim sizi bırakamadım birazdan gitcem inşallahhh

Son düzenleme:

eşin de senin kıymetini bilsin inşallah..8 yıl sabredip sonunda birliktesiniz..şimdi biraz daha sabret sadece ikinizin ve yavrularınızın yaşadığı bi eviniz olana kadar..olsun da inşallah..
ben sana hatırlatırım merak etme,eteklerim tutuşur benim biraz zaman geçsin de..senin yaptığın şeylerden yararlanırım,sende baya cevherler var gibi,ee maziniz uzun,8 yıl dile kolay..ben 1 sene birlikteydim eşimle..o bi senede de pek bişey yapmadım açıkcası
ama yapmak istiyorum,yapcam yapcam

turkuazcım sağol canım iyi dileklerin için belki dönüm noktasıydı benim için ayrılık ayrıldım dışardan üniversiteyi bitirdim güzel bi işim var şimdi param var kendi arabamı aldım birikim yapıyorum onları tanıyanlar biliyor ve beni gördüklerinde alnımdan öpüyor şirin teyzelerim bi çok kişi için örneğim aslında canım annemde en büyük destekçimdi şimdi yanımda gururlar oturuyor birlikte geziyoruz çok kişide çıkıyor karşıma güzel sayılırım :) ama hep bekar bende söyleyemiyorum bunu reddediyorum hep kısmetleri üzülmekten korkuyorum o kişide evlendi bitane zilliyle inşallah o kv denecek kadına gününü gösterir

kızzz efsun kayboldunnn görünmüosun burdamı cirit atıon bakim sen nasılsın canım özlettin kendini nie topiklerimize gelmion artıkın

canım allah yardımcın olsun sende kötü olucaksın onalra karşı ne demişler eden yaranır diee başka bişekildede bu söz söleyeemedim şimdi rtük yakalar dieee allah o kadar büyükki sabrın sonu selamettir sennn eşine tavrını koycaksın

kızlar güzel bir konu , allaha şükür bende küçük ayrıntıları düşünmezsem sorun etmeyı bırakırsam çok iyi bir kayınvalidem var. tabi kırgınlıklarımda var zoruma giden şeylerde var artık yaşlılığına veriyorum seviyorum kadını fakat kırıldıgım zamanlarda adım atmak bıle ıstemıyorum normalde çok iyi yedirmez yedirir bişiileri tek başına yapmaya çalışır yani gördüğüm o benim fakat bazende ufak lafları alınmama sebep oluyor . cok yakın degılız o yüzden belki vakit geçirmek istiyor bizimle ama benim kızdığım nokta farlı biliyorsunuz zaten bir arada olsak gelmenin anlamı olcak hadı tek gelse onada lafım yok fakat eltimle birlikte yanlız ne yapıcaklar tüm gün diye düşünmeden edemıyrum yoksa geçmişden kalan sözleri hepsini sineye çektim konusmasınıda yaşlılıgına veriyorum fakat ne bilim ben mi çok alınganım ?? yine de allah razı olsun dıyorum gittigimizde kelımeler dsında bir sorun olmuyor bir arada yasasak nolur bılemem tabı hiç bırlıkte kalmadık nasıl durumlar yasanır bılemıyorsun ama ne bileyim işte kalmak diyince ben kendi annemin babamın bile evimde ben yokken kalmasından rahatsız olurum ortada bir sebep olmasına gerek yok yani hea eve birsey yapcaklarından degıl ben yokum canları sıkılır temizlik yaparlar yemek yaparlar benım sorun ettiğim kendi evimde misafir gıbı olmak istemeyişim başka hiç bir sey değil :44::44:

merhaba bayanlar, ben de 5 yıllık evliyim, benim bir sorunum yok aslında sizin yazılarınıza şöyle bir göz atıyordum ve naçizane tecrübelerimi paylaşayım dedim.
benim kvler başka şehirdeler. ben hastayım uzun yola çıkamıyorum deyip kına geceme bile gelmeyen kadın düğünden sonra zırt pırt gelmeye başladı. ben de çalışıyordum tabi o zamanlar. o varken elimi bir işe sürmedim, bilerek mesaiye kaldım, mesai yokken bile çalışıyorum deyip çarşı pazar gezdim:)) eve geç gelince de önceleri yorgunum deyip sonraları da kv varken rahat edemiyorum deyip eşimle birlikte olmayı kestim. benim adam da sonuç olarak şartlandı ve kv burdayken baktı tık yok artık uzun kalışlara izin vermiyor:))
bu durum böylelikle zamanla halloldu. ben hiçbir şey yapmıyorum yani eşim hallediyor artık.
bilemiyorum yardımcı olabilirse benim yöntemim mutlu olurum. bir de ben lafımı hiç esirgemem, şakayla karışık da olsa cevabı yapıştırırım, içine atınca noolcak ki eşini didikleyip durcan sonra, öyle değil mi? bence asıl sorun o zaman ortaya çıkıyor.
son bir şey daha söyleyip kaçayım. benim annem kv ile düzenli olarak telde görüşür(ayrı şehirler) ve kv kendini tutamayıp anneme bütün düşüncelerini söyler, belki de bilerek. tabi annem de bana söyler ben de ona göre gardımı alırım:))

bir bebeğim oldu, karnımda öldü(8 aylık). acıların en büyüğünü yaşadım. üzüntüden başıma gelmeyen kalmadı. neyse uzun hikaye. sonuç olarak bayanlar, ölümlü dünya o yüzden biraz bencil olmakta fayda var bence.

sevgilerimle.

teşekkür ederiz düşüncelerini paylaştığın için.. ben bencil olamıyorum düşünmeden edemıyorum yapım bu cevapda veremıyorum ailemden böyle gördüm yapıcak birsey kalmıyor . herhangı bı sorunum yok benımde zaten.bebegın ıcın çok üzüldüm:44:

burcu canım bence küçük şeylere evliliğinde takılma, takılmamak için gayret et. inan takılmayınca sende rahat olursun eşinde rahat olur, ilişkinde yolunda gider. madem eşinle huzurlusun inan gerisinin çokda önemi yok. mühim olan önce sağlık sonra huzur.önemli olan huzurunu bozacak şeylerden elele verip uzak kalabilmeyi hedef edinip başarmaktır bence.kafaya ne kadar takarsan o kadar çok yıpranırsın, stres yaşarsın. hayatta bazı şeyleri boşver, eğer veremiyosanda boşverebilmek için çabala.birgün bir bakmışsın boşvermeyi öğrenmişsin. senin yazdıklarından biraz seni kendime benzettim galiba. ben bunları yapamadım işte şimdi inan istememki ne sen nede başka biri bu tür şeyler yüzünde üzülsün yıpransın.bana akıl veren hiç olmadı, tam tersine herkes evliliğimi mutluluğumu çekemedi. benim evliliğime çomak sokan çok oldu. Birde herkes senin ailen gibi düşünüp davranamıyor. benimde eşimin aileside öyle bana göre.yani düşüncesiz, nezaketsiz kaba geliyorlar bana.hatta ben bakınca bile eşim ile o kadar farklı aile kültürlerine sahibizki.. işte bu farklılık bizim çatışmalar yaşamamıza sebep oldu.ama boşverebilmeyi başarsaydım bunlar çokda rahatsız etmezdi. bana göre evlilik yaşanılarak öğrenilen birşey ama bu tür deneyimleride göz ardı etmemek gerekli. genelde evlilik de sevgi saygı olmalı denir ya, bana göre evliliğin %90 nı birbirini gerçekten idare edebilmekle alakalıdır. buda anlayışa dayanıyor diye düşünüyorum.tabiki anlayışının karşı tarafdan suistimal edilmemesi çok önemlidir.buna dikkat etmek lazım.eşinin ailesinin yaptığı hoş bir tavır değil, doğruda değil. ama şuan takarak inan kendine ediyorsun. şimdi gelsin kalsınlar bir kere. ama sonrasını konuş güzelce, böyle eşinin tam konuşulacak sakin anında, onlar gelip gittikten sonra. gelmeleri tabiki sorun değil ama biz yokken evde olmaları bana çok doğru gelmiyor. evin kadını olarak işte böle böle hissediyorum kendimi dersin. birde gelip kalacaksa hani bizim evde olduğumuz uygun olduğumuz zamanda olması gerekli msj ver. bir dahakine böyle şeyler yaşanmaması adına senle paylaşmak isterim de.
ama içimdeki eltinin hiçde böyle iyi niyetle geldiğine kanaat getiremiyorum. yani evli, çocuğu olan 2 yıllık evli bir kadın niye gelip sende kalır anlam veremedim. uzun yazdım ama fikrimi net şekilde sana aktarmak istedim. umarım inş bu süre şıp diye geçer senin için.

umarım teşekkür ederim zaman ayırıpda düşüncelerini aktardığın için ben herseyı kafasına cok takan birisiyim normaldede böyleyım düşünmeden konusurum bazen kırarım etrafımdakileri ama istemeden oluyor bundan sonra dikkat etmeye karar verdim gerçekten dedıgın gıbı engel olcam kendıme takmamaya çalışıcam umarım takmam

Efsun merhaba,
yazdıklarını okuyunca valla içimden senin için şu geçti. inş evliliğinizin 2. yılında eşinle sadece size ait olan bir evde bir yıldönümü kutlarsınız.tabii bebişinizde bu sürede sizinle olur inş... üzülme hiç Allah' ın izniyle daha nice nice yıl dönümleriniz olur. benim sana önerim dışarı çıkma teklifinde bulun. inan bak ev dışında olunca daha güzel geçecek herşey. en azından baş başa kalıp huzurlu vakit geçirirsiniz. eşine karikatür tarzı resimler ile kendi düşünlerini anlatan bir yazı-resimler ile dolu birşeyler yapabilirsin. burda resimler ile onu sevdiğini, ve yapmak istediklerini aktarabilirsin.içineden hissediklerini döküverirsin. sonra bu kağıdı renkli yazıcıdan bastırırsın. onun gardrobunun kapak kısmının içine yapıştırabilirsin. insan açtığında hem şaşırır hemde sevinir diye düşünüyorum... birde yıl dönümünüzün olduğu sabah beyaz güzel bir selpak peçeteye öpücüğü koy ve bunu cebine, cüzdanına koy. yani ogün muhakkak göreceği yere koy.(öpücüğü ruj sürüp peçeteye dudak izini çıkaracak şekilde öpücüğünü konduru veriyorsun) :)))) nice yıl dönümlerine şimdiden...

Allah razı olsun biliyor canım oda çok bekledi beni... ama napsın öbür taraftada anacı var işte garibimin
vallla sabrım falan kalmadı sadece annesi olsa neyse anneannede var ve onla beraber bir sürü sıkıntıda var dayısı,teyzesi...
hatırlat tabi tatlım aşk işte bu neler yaptırmıyor ki insana güzel bi fikir buluruz inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…