Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

Cnm oncelikle Rabbim yardimcin olsun.
Ins huzura, mutluluga bir an kavusmani nasip eder Allahim.
Yaslarimiz bencede ideal. Yeni evliyiz daha evliligimizin oturmasi icinde, bebek icinde bende biraz daha zaman oldugunu dusunuyorum.
Esim cocuk sevmeyen biridegil normalde. Ablasini sdc bahane olarak sundugunu dusunuyorum onume.
Esimi evlilik konusunda bile onu ikna eden bendim.
32yasinda ewt ama gelecekle ilgili ciddi kaygilar tasiyan biri, bazi yerlerde hak vermemek elde degil.
Bende biraz daha onumuzu, gelecegimizi gormeye karar verdim, o yuzden bu konuyu rafa kaldirdim.
Ikimizin birden hazir olmasi gerekiyor bebek konusunda.
Onun istemiyorum demeleri canimi cok yakiyor cunku.

Ablasininda maddi cikarlari var hala da, ondan esimi rahatsiz ediyorlar vicdanen.
Oysaki zamaninda tup bebek icin bile para yardiminda bulunmus esim, agzindan kacirdi bi ara.
Daha ne yapabilir ki?
Artik kendi ailesi, yuvasi, sorumluluklari oldugunun ablasi ve enistesi farkinda degiller.
Ben esime bir sekilde asilamaya calisiyorum ama tabiki zaman gerekiyor hersey icin.
Yinede hala ablasiyla gorustugunu anladikca, sinirlenmiyor degilim.
Ama sesimi cikarmiyorum, ablasidir elbette gorusecek.
Benim yuvamin huzurunu kacirmadigi surece.

sağol canım...Allahım sanada inşallah gönlünden geçenleri hayırlısıyla nasip etsin..

evliliğin oturması diye birşey varmı bilmiyorum..baştan zaten belli eder evlilik kendini.

benim etrafımda millet evliliğini ilk seneden oturtuyorlar herhaldeki hemen hamile kalıyorlar..
ama sen kpss çalışıyormuşsun bak bunun için beklemen daha mantıklı..

çünkü memur bir anne olarak çocuğuna daha fazla vakit ayırablrsin..

eşine kızdığım nokta bacısını ortaya atması..bir insan çocuk sahibi olmak istemiyorsa bunu açıkça söyleyebilmelidir..
yada ertelemek isteyebilir bunlar normal...ama hayatında hiçbir zaman çocuğa yer olmayan insanlarda lütfen evlenmesin yani..

eşin maddi anlamda da destek vermiş..yani eniştesi dururken eşin onlara böyle bir imkan sunmuş..
valla şuanda bana tüp bebek yapacak finansmanı sunacak kişiye vefa borcumu asla ödeyemezdim...
ama işte riyakar insanlar demek ki...

bunara ne yaprsan yap kadrinizi bilmeyeceklerdir..

umarım eşiniz bacısına ekonomik anlamda destek olmaya devam etmiyordur..

Elbette abla dedigin seninki gb olmali.
Benimde erkek kardesim var.
Ne yani ben onlarin bebisi olsun istemeyecek miyim?
Hala olacagim bende, benim yegenim olacak, canimin bir parcasi olacak daha nolsun.
Ama iste herkes ayni fikirde degil ne yazik ki.
Yapmacik yapmacik, yakinliklar falan filan, yok sen benim kardesimsin, ama arkamdan kocama beni sikayet etmeler.
Nasil uzuluyordum bebegi olmuyor diye.
Hic bir zamanda onunla bu konu hakkinda konusmamistik.
Burnu azcik kaf daginda oldugundan, yuz goz olmak istemiyordum.
Esi istememis onunda, ne hikmetse simdide benimki istemiyor.
5yil korunmuslar, sonrada Rabbim vermemis.
Ben en basindan beri korunmuyorum.
Bebek istemeyen kimse o korunsun degil mi ama?
5yil mi bekleyecegim bende, yasim olacak 30.
Ki benim birde saglik problemim var zaten, olmama gb bir durumu yani.
En son kontrolumde herseyim temiz ve normal cikti ama insan yinede cekiniyor.
Evlendigimizden beri ailelerin yanina gitmedik.
Demiyecekler mi hani bebek, nerde kaldi diye:))
Bende oglunuz istemiyor, diyip siyrilacagim icinden, kendi anlatsin bakalim o zaman.

yazınızı okuyunca cevap yazmak istedim.çünkü son cümleniz üzdü beni.asla katılmıyorum bu cümlenize.kaynanalar anne olduklarını gelinlerde evlat olduklarını unutmasalar hiç sorun kalmaz bence.kaynanada sonuçta anne. gelini oğlunu elinden alan biri olarak görmese onun kızınında başka birinin gelini olacağını düşünse gelinde kendininde ilerde kaynana olacağını düşünse belki sorunlar daha kolay anlaşılır olur.herşeyin başı karşılıklı saygı,hoşgörü anlayış bunu beceremeyince sorunlar patlak veriyo.ben kaynanamla çok iyi anlaşıyorum aradığımda nasılsın anne derim senin sesinin duyunca iyi oluyorum der mesela.hasta olsam koşa koşa gelir üstelik yaşlıdırda ama her zaman gelin benim evime geldiyse evimi şenlendirmeye geldi der soyumu sürdürmeye geldi o yüzden başımın tacıdır der.bende elimden geldiğince kıymetini bilir sürekli arar halini hatırını sorarım bi ihtiyacı varsa görürüm hemde seve seve.çünkü biz gelinler unutmayalımki bizlerde kaynana olacaz bizim annelerimizde kaynana bu gözle bakalım dimi.benim kaynanamda hiç sormaz çocuk mevzuunu ama beni üzmemek için sormadığını biliyorum görümcemlerede sorup strese sokmayın diyomuş.ama arada bende kucağımda torun görmek istiyorum diyo haklı olarak o kadar.bunu anlayışla karşılamak lazım dimi.

Umarim devam etmiyordur ama biz evlendigimizden beri hala onlar icin cekilen kredileri odedik durduk.
Daha kenara para falan koyamadik biz.
Yani cnm konu sdc bebek degil.
Evliligimizin oturmasi da, yurtdisindayiz biz ve gelecegimiz nasil olur,
burada yasamaya devam eder miyiz, baska ulkeye gecermiyiz vs vs vs bunlarin rayina oturmasi gerekiyor.
Egerki memurluk olursa, Turkiyeye kesin donusumuz olacak ins.
Yani esim dedigin gb, aklindan gecenleri adam akilli bana anlatmis olsa, essek degilim bende anlardim zaten.
Ben cocuk istemiyorum, olursa ablam cok uzulur, yikilir demek yerine,
askim durumumuz ortada, kendimizi biraz daha toparlayalim, gelecegimize bir yon verelim, ondan sonra ne dersin deseydi,
bu kirginliklarin hicbiri yasanmamis olurdu ama, iste yasanacakmis ne yapalim.

vallahi yapma ozaman,gitsin yağsız yemek yapsın kendi yapabiliyosa
ayyy en son k.validemdeki yemeği anlatsam size böğğ...

yani eşim bile yemek zorunda değilsin dedi ve oda yemedi zaten. sarma falan yapmıştı onları yedi..
.insan yemek yapacaksa ocağın altını açar dimi?
nerdeee??pişmemiş yemeği koymuş önümüze hadi ye yiyebilirsen afiyet olsun....

Allahtan salata yapmıştımda ekmekle onu yedim

empati yapılsa her şey güzel gider.ben eşimin ailesini kendi ailemden hiç ayırmadım.söylenilen bir kelimeyi annem söylese ne hissederdim diye düşünerek değerlendirdim.telefonla aradığımda ne oldu niye aradın diyen kaynanam varken gene aramaya devam ettim.çünkü annem biz merak ediyoruz,onlarda merak eder sen ara derdi.kaynanam öldüğünde beni çevreye ne kadar iyi anlattığını duydum.benim kaynanam sevgisini belli etmezdi ama severmiş beni.allah rahmet eylesin.

ama burada okuduğum konulardan kaynanalara ne kadar önyargılı davranıldığını da görüyorum

canım aslında bi bebeğiniz olsa eşin maddi anlamda bu sefer çocuğumun hakkıdır diyip bekli bacısının kredilerini
ödemekten vazgeçer..

hem ben anlamıyorum bu enişte ne işe yarıyor?kredi borçlarını niye size ödettiriyor?

çok haklısın canım...bebeği ilerde hayırlı bir zamanda yaparız dese,insan bundan gocunmaz..bebeğimiz için en güzel zamanı bekliyoruz dersin...ama yok onun çocuğu olmuyomuşda bizim mutluluğumuz onu üzermişte..

eğer o kadın gerçekten eşinin kardeşi olsa asla böyle şeyler hissetmez tam aksine yavrusu gibi görür çocuğunuzu..

hem diyelimki görümcen hamile kaldı çoccuğu oldu..
sonra da siz çocuk yapmaya karar verdiniz Allah korusun ama diyeklimki bu süreç uzadı?

eşin senin yüzüne nasıl bakacak?herşey Allahtan tabi ama bence kötü kalpli insanların hayatınıza müdahale etmelerine izin vermeyin..

ne yapacaz bu kaynanaları yaaaa....

evlerınde tadılat vardı allah biliyor önceden sordum anne temızlık falan yaparken cagır yardım ederım dıye neyse aramadı tabı ben aradım kayınpederle konustum kayınvalıdem yatıyormus yorulmus neyse aradıgımı biliyor geri dönuş yapmıyor bir kaç defa olunca aramadım bende oğlu konusuyo selam gönderıyorum bende. neyse önceki gün aradı dün için yemeğe gelin dedi tamam dedim ...kaç gündür uğramadın aramadın(halbu ki yalan aradım ama geri dönmedi) ben sana demiştim temizlik yapacagın zaman çağır diye uğramak istemedım evde ustalar var kalabalık etmiyim falan dedim baktım üstüme geliyo ugrasan iş yaptırmazdım sana falan bende artık sinirlendim..

eee annecim naparsın şimdiki gelinler böyle işte iş bitince gelirler dedim sustu bende rahatladım ha birde durup durup perdelerini yıka diyordu onlara gidince yine aynı konu oldu anne dedim bir gun gelirsin yardıma beraberce yıkarız sende kurlul bende kurtulayım dedım tabı gulerek söyluyorum kızamıyo

Esinin ne ise yaradigini bende bilmiyorum cnm.
Ailede kimse sevmiyor zaten kendisi ama esim anladigim kadariyla ablasi hatirina goz yumuyor.
Fazla iyi niyetli birde esim, ver dediginde, yoksa bile bulur bulusturur verir, bana karsi pek ole degildir ama neyse:))
Evliligimizden onceki mevzular oldugundan, beni karistirtmiyor, yoksa haksiz oldugunun kendide farkinda.
Aman neyse, sindirdim ben bunlari artik.
Gorusmedikce daha huzurluyum, yoksa her iki lafindan birinde esime hala enistenin isleri iyi gitmiyor diyormus.
Sen olsan bundan ne cikarirsin?
Hala maddi beklentileri devam ediyor yani.
Bebek konusunda da dedigin gb, yaklasimi daha farkli olmus olsaydi, bunlarda yasanmamis olurdu.
Ama belkide iyi de oldu:))
Her serde vardir bir hayir...

iyi bari bende merak ettim kız neler oldu diye
şimdi onun akrabalarına mı sıra geldi arayı açma bari
gelir gider laf sokar sonra

ne yapsan yaranamazsın o yüzden sıkma canını
ne yaparsan yap bir kademe üstünü beklerler

size cvp yazcaktım tüm samimiyetimle ama şu son cümleniz yüzünden yazmamaya karar verdim..
başkalarıyla konuşurken uslubunuza dikkat edin lütfen..

egem
herşey uç noktalarda yaşanmaz
herşeyin bir orta yolu vardır
aramayan hiç aramıyor
arayanda burnundan getirene kadar arıyor
orta yoklu bulması çokmu zor
sen gelinlerinde orta yolu bulursun üzülme
kimsede seni mezara sokmaz

inşallah gelinlerimle anlaşırız
eşi ve ailesi konularını okuduğumda o kadar çok konuda kaynanasının ölmesini dileyen var ki

demekki yemekler çok güzel olmuş
bahane bulunduğuna göre

bak yemez haaa

hadi bakalım hayırlısı canım
ama çok çok saçma buldum bahanesini ne yalan söyleyeyim

benim eşim şu anda 31 yaşında 5 yaşında bir oğlumuz var
2. çocuk için 3 senedir başımın etini yiyor
çocuğumla aramdaki yaş farkı çok olmasın
askere gittiğini göreyim evlendiğini göreyim diye

iyi bari bende merak ettim kız neler oldu diye
şimdi onun akrabalarına mı sıra geldi arayı açma bari
gelir gider laf sokar sonra

cnm dün planı yaptı o zaten bana gerek yok...yarın arkadaşına gidiyorz ...salı günü misafir alcakmış oraya gitcem..sonra tee uzaktan dıdının dısısı yeğeni doğurdu annemde dahil ona gitcekmişiz.ondan snra bi tanıdığmz var yine annemde dahil ona gitcekmişiz..bnm üzerimde hakimiyet kurduğu yetmiyor annemede karışıyo hergün geziyo sonrada surat asıyo bn ne zmn alaym misafir.artık mayısa kaldı

Son düzenleme:

canım hiç üzülme sen Allahın sevgili kulusun o yüzden vermemiş bebek sana
tez zamanda kurtulursun inşallah o asalak insanlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…