32yaş babalık için oldukça ideal bir yaş canım..eğer sende çok istiyorsan bebeği,baskı yap yani..gözünü aç adamın..
sonra bebeğiniz olduğunda "ayyy keşke daha önce yapsaymışız "
falan dediğinde yani senin durumunu hiç düşünemiyorum...
bacısıda hamile kalamıyorsa onların problemi..hani sizin elinizden ne gelir..İlahi takdir böyleymiş..
bizimde 3,5yıllık evlilikten çocuk olmadı..testlerde normal,ama Allahım vermiyor..tabi eşimde biraz ilgisiz bu konuya..
neden çocuumuz olmuyo diye beynini yormuyor..aşkım tüp bebek için kredi çekeriz ne dersin diyorum..ne kredisi diyor?
üstelik benim ödeyeceğim krediye yani..
üzüntü benim üzüntüm..şimdi bütün dünyaya korunun benim çocuğum olmuyormu diyelim..
anne olabilmek en doğal hakkımız zaten zamanında anne olamayınca böyle bünyemizde sinir üretiyor,dengemiz şaşıyor..
benimkide 35 yaşında ama sanırım hissettiği yaş olan 6 yaşında sanıyor kendini
elbetteki 6 yaşındaki biri için çocuk fikri çok erken..zaten ben kendisinden artık çocukta talep etmiyorum..
Allahım yardım ederse bu adamdan da ailesindende en kısa zamanda kurtulacağım.
Cnm oncelikle Rabbim yardimcin olsun.
Ins huzura, mutluluga bir an kavusmani nasip eder Allahim.
Yaslarimiz bencede ideal. Yeni evliyiz daha evliligimizin oturmasi icinde, bebek icinde bende biraz daha zaman oldugunu dusunuyorum.
Esim cocuk sevmeyen biridegil normalde. Ablasini sdc bahane olarak sundugunu dusunuyorum onume.
Esimi evlilik konusunda bile onu ikna eden bendim.
32yasinda ewt ama gelecekle ilgili ciddi kaygilar tasiyan biri, bazi yerlerde hak vermemek elde degil.
Bende biraz daha onumuzu, gelecegimizi gormeye karar verdim, o yuzden bu konuyu rafa kaldirdim.
Ikimizin birden hazir olmasi gerekiyor bebek konusunda.
Onun istemiyorum demeleri canimi cok yakiyor cunku.
Ablasininda maddi cikarlari var hala da, ondan esimi rahatsiz ediyorlar vicdanen.
Oysaki zamaninda tup bebek icin bile para yardiminda bulunmus esim, agzindan kacirdi bi ara.
Daha ne yapabilir ki?
Artik kendi ailesi, yuvasi, sorumluluklari oldugunun ablasi ve enistesi farkinda degiller.
Ben esime bir sekilde asilamaya calisiyorum ama tabiki zaman gerekiyor hersey icin.
Yinede hala ablasiyla gorustugunu anladikca, sinirlenmiyor degilim.
Ama sesimi cikarmiyorum, ablasidir elbette gorusecek.
Benim yuvamin huzurunu kacirmadigi surece.
niye illa torun torun gelmiyor mu diye sorsunlar.belki de sorunca üzüleceğinizi düşünüyorlar.sorunca canının yanacağını düşünüyorlar.böyle bir durum olsa bende sormam,üzerine gitmem.
daha önce kaç tane konu açıldı kaynanamlar torun diye rahat bırakmıyor diye.sürekli sorup baskı yapıyorlar diye.kimi sorulsun istiyor,kimi sorulmasın istiyor.
şimdi 2 erkek evlat büyütüyorum.allah nasip ederse inşallah onlarda evlenecek.inanın burada bu konuları okudukça gelinlere nasıl davranmam gerektiğine karar veremiyorum.
kimi diyor kaynanam çok arıyor
kimi diyor kaynanam hiç aramıyor
kimi diyor kaynanam hiç gelmiyor
kimi diyor sürekli bana geliyor
kimi diyor kızım demiyor
kmi diyor kızım diyor yapmacık geliyor
kimi diyor iş yapmıyor
kimi diyor evime gelip iş yapıyor vs. vs. uzayıp gidiyor.ne yapmam gerekiyor bu gelinlere yaranmak için
aslında bu kaynanalar oğlunu evlendirip mezara girmeli değil mi
yok ben ona yemek falan yapmam artık, nişanlıyken bir kere oğlunun canı kızartma istemişti bende yapmıştım yaşlı kadın uğraşmasın ben yapayım diye, adımı çok yağlı yemek yapıyora çıkardı onların evine yağ yetişmez nasıl yetiştirir oğlum diyormuş sağda solda, pide yaptırdım gittim salı günü.
yazınızı okuyunca cevap yazmak istedim.çünkü son cümleniz üzdü beni.asla katılmıyorum bu cümlenize.kaynanalar anne olduklarını gelinlerde evlat olduklarını unutmasalar hiç sorun kalmaz bence.kaynanada sonuçta anne. gelini oğlunu elinden alan biri olarak görmese onun kızınında başka birinin gelini olacağını düşünse gelinde kendininde ilerde kaynana olacağını düşünse belki sorunlar daha kolay anlaşılır olur.herşeyin başı karşılıklı saygı,hoşgörü anlayış bunu beceremeyince sorunlar patlak veriyo.ben kaynanamla çok iyi anlaşıyorum aradığımda nasılsın anne derim senin sesinin duyunca iyi oluyorum der mesela.hasta olsam koşa koşa gelir üstelik yaşlıdırda ama her zaman gelin benim evime geldiyse evimi şenlendirmeye geldi der soyumu sürdürmeye geldi o yüzden başımın tacıdır der.bende elimden geldiğince kıymetini bilir sürekli arar halini hatırını sorarım bi ihtiyacı varsa görürüm hemde seve seve.çünkü biz gelinler unutmayalımki bizlerde kaynana olacaz bizim annelerimizde kaynana bu gözle bakalım dimi.benim kaynanamda hiç sormaz çocuk mevzuunu ama beni üzmemek için sormadığını biliyorum görümcemlerede sorup strese sokmayın diyomuş.ama arada bende kucağımda torun görmek istiyorum diyo haklı olarak o kadar.bunu anlayışla karşılamak lazım dimi.
Umarim devam etmiyordur ama biz evlendigimizden beri hala onlar icin cekilen kredileri odedik durduk.
Daha kenara para falan koyamadik biz.
Yani cnm konu sdc bebek degil.
Evliligimizin oturmasi da, yurtdisindayiz biz ve gelecegimiz nasil olur,
burada yasamaya devam eder miyiz, baska ulkeye gecermiyiz vs vs vs bunlarin rayina oturmasi gerekiyor.
Egerki memurluk olursa, Turkiyeye kesin donusumuz olacak ins.
Yani esim dedigin gb, aklindan gecenleri adam akilli bana anlatmis olsa, essek degilim bende anlardim zaten.
Ben cocuk istemiyorum, olursa ablam cok uzulur, yikilir demek yerine,
askim durumumuz ortada, kendimizi biraz daha toparlayalim, gelecegimize bir yon verelim, ondan sonra ne dersin deseydi,
bu kirginliklarin hicbiri yasanmamis olurdu ama, iste yasanacakmis ne yapalim.
hehe geldi geldi..anca toparladım evi.akrabalrım diyoki neden bunun suratı böleee asık..onun her zmnki hali dedimm..yine laf sokuşturp gitti işte.onun yaptığı çemberleri örtünmüomuşum falan filan.vızz gelir tırıstttt gider..bn kapalı biri değilimki nerde örtüneyimm ama anlamaz işte..normal hali işte onun dışında bişey yok.o sorun saylmaz..yedi yedi sonra arkadaşının gününe gitti..
kaynanamla son bombamız, geçen hafta pazartesi memleketime gittim babam ufak bi operasyon geçirecekti bir hafta kadar yanında kaldım, bu bir hafta içinde kaynanam ayağını çatlatmış cumartesi günü, pazartesi akşamı geldim salı günü de ziyaretine gittim, kaynanamın ilk lafı;
-ah ah baban olsaydı hemen koşar giderdin demi, üç tane gelinim var bi tanesi bile bakmıyo bana
ki diğer gelinleriyle altlı üstlü oturuyo büyük eltim almış yanına cumartesiden beri bakıyor daha ne yapsın, eşim desen abileri işlerinden dolayı uygun değil diye zırt pırt koşturuyor hastahanesiydi ilacıydı, daha ne yapmak gerekir bilemiyorum, ne beklediğini de çözemiyorum artık.
size cvp yazcaktım tüm samimiyetimle ama şu son cümleniz yüzünden yazmamaya karar verdim..
başkalarıyla konuşurken uslubunuza dikkat edin lütfen..
egem
herşey uç noktalarda yaşanmaz
herşeyin bir orta yolu vardır
aramayan hiç aramıyor
arayanda burnundan getirene kadar arıyor
orta yoklu bulması çokmu zor
sen gelinlerinde orta yolu bulursun üzülme
kimsede seni mezara sokmaz
annemler evimize ilk kez yemeğe gelecekler eşimin annesinede ayıp olmasın diye eve çağırdım bilmem bakarız dedi neyse annemler geldi ben çok heyecanlıyım haliyle eşimin annesiyle babasıda geldi sofra kuruldu zorla yemeğe başladı tam sofrayı kaldırıyorum çok yağlı yapmışssın dedi eşimin annesi hangisini dedim hepsini dedi bi an kaldım öyle ve sessizlik mutfağa gittim bi nefes aldım içeri geçtim yeniden bilmediği bişeyler vardı yemeklerin çoğunu ablam yapmıştı ve yemekleri ile ünlüdür annem o gün bugündür gülerek hatırlatır bana aman kızım yağlı yapma yemeklerini diye kayınvaliden yemez sonra der :)
Tabi cnm sdc bahane bu.
Ailesi boyle bir bahaneyi onume sundugunu duysalar, benim yerime olayi cozerler de, iste zamani var herseyin:))
25yasindayim ben, esimse 32.
Kpss ye hazirlaniyorum simdilerde, en son aldigimiz karar sinavdan sonra tekrar bir dusunecegiz bakalim.
Hala istemiyorum diye diretirse, o zaman isin sekli degisir elbette.
Ne yazikki cnm.
Daha onceki konularimda da bu mevzu cok dile gelmisti.
Bir sekilde asmaya calistim.
Tabiki icimde ukte kaldi ama yapacak birsey yok elbette.
Her ailede muhakkak sorunlar cikiyor.
Bizimkinin huzurunu kaciranda, sevgili ablasi iste.
iyi bari bende merak ettim kız neler oldu diye
şimdi onun akrabalarına mı sıra geldi arayı açma bari
gelir gider laf sokar sonra
32yaş babalık için oldukça ideal bir yaş canım..eğer sende çok istiyorsan bebeği,baskı yap yani..gözünü aç adamın..
sonra bebeğiniz olduğunda "ayyy keşke daha önce yapsaymışız "
falan dediğinde yani senin durumunu hiç düşünemiyorum...
bacısıda hamile kalamıyorsa onların problemi..hani sizin elinizden ne gelir..İlahi takdir böyleymiş..
bizimde 3,5yıllık evlilikten çocuk olmadı..testlerde normal,ama Allahım vermiyor..tabi eşimde biraz ilgisiz bu konuya..
neden çocuumuz olmuyo diye beynini yormuyor..aşkım tüp bebek için kredi çekeriz ne dersin diyorum..ne kredisi diyor?
üstelik benim ödeyeceğim krediye yani..
üzüntü benim üzüntüm..şimdi bütün dünyaya korunun benim çocuğum olmuyormu diyelim..
anne olabilmek en doğal hakkımız zaten zamanında anne olamayınca böyle bünyemizde sinir üretiyor,dengemiz şaşıyor..
benimkide 35 yaşında ama sanırım hissettiği yaş olan 6 yaşında sanıyor kendini
elbetteki 6 yaşındaki biri için çocuk fikri çok erken..zaten ben kendisinden artık çocukta talep etmiyorum..
Allahım yardım ederse bu adamdan da ailesindende en kısa zamanda kurtulacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?