Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

niye illa torun torun gelmiyor mu diye sorsunlar.belki de sorunca üzüleceğinizi düşünüyorlar.sorunca canının yanacağını düşünüyorlar.böyle bir durum olsa bende sormam,üzerine gitmem.
daha önce kaç tane konu açıldı kaynanamlar torun diye rahat bırakmıyor diye.sürekli sorup baskı yapıyorlar diye.kimi sorulsun istiyor,kimi sorulmasın istiyor.
şimdi 2 erkek evlat büyütüyorum.allah nasip ederse inşallah onlarda evlenecek.inanın burada bu konuları okudukça gelinlere nasıl davranmam gerektiğine karar veremiyorum.
kimi diyor kaynanam çok arıyor
kimi diyor kaynanam hiç aramıyor
kimi diyor kaynanam hiç gelmiyor
kimi diyor sürekli bana geliyor
kimi diyor kızım demiyor
kmi diyor kızım diyor yapmacık geliyor
kimi diyor iş yapmıyor
kimi diyor evime gelip iş yapıyor vs. vs. uzayıp gidiyor.ne yapmam gerekiyor bu gelinlere yaranmak için

aslında bu kaynanalar oğlunu evlendirip mezara girmeli değil mi

kaynanamla son bombamız, geçen hafta pazartesi memleketime gittim babam ufak bi operasyon geçirecekti bir hafta kadar yanında kaldım, bu bir hafta içinde kaynanam ayağını çatlatmış cumartesi günü, pazartesi akşamı geldim salı günü de ziyaretine gittim, kaynanamın ilk lafı;

-ah ah baban olsaydı hemen koşar giderdin demi, üç tane gelinim var bi tanesi bile bakmıyo bana

ki diğer gelinleriyle altlı üstlü oturuyo büyük eltim almış yanına cumartesiden beri bakıyor daha ne yapsın, eşim desen abileri işlerinden dolayı uygun değil diye zırt pırt koşturuyor hastahanesiydi ilacıydı, daha ne yapmak gerekir bilemiyorum, ne beklediğini de çözemiyorum artık.

size cvp yazcaktım tüm samimiyetimle ama şu son cümleniz yüzünden yazmamaya karar verdim..
başkalarıyla konuşurken uslubunuza dikkat edin lütfen..

şahsen geçmiş olsun diyip varsa biraç iş-yemeğini yapar ordan uzardım yani..

sanki bu dünyaya hanımefendilerin keyfi için geldik..en sevmediğim insan tipidir riyakar insanlar..
iyilik bilmezler,inkar ederler,hep daha fazlasını isterler..

size cvp yazcaktım tüm samimiyetimle ama şu son cümleniz yüzünden yazmamaya karar verdim..
başkalarıyla konuşurken uslubunuza dikkat edin lütfen..

üslubumda ne var canım,cevap verip vermemende önemli değil,ben burada sana sadece ilk paragrafta yorum yaptım,diğerleri genel bir yorumdu

yok ben ona yemek falan yapmam artık, nişanlıyken bir kere oğlunun canı kızartma istemişti bende yapmıştım yaşlı kadın uğraşmasın ben yapayım diye, adımı çok yağlı yemek yapıyora çıkardı onların evine yağ yetişmez nasıl yetiştirir oğlum diyormuş sağda solda, pide yaptırdım gittim salı günü.

Mezara girmelerine gerek yok bence. Oğlunun evinden biraz uzak kalsa o da yetecek bize :)
Gelini rakip olarak gördüklerinden bu böyle oluyor. Oysa onlar göçüp gittiğinde biz yarenlik yapacağız sevgili oğullarına
Üstelik bunu hiç bir kan bağımız olmadan yapacağız.
Allah 2 oğlunuzun ve sizin gönlüne göre versin. Bu zamanda aile frekansı tutturmak çok çok zor.

amin inşallah, ama gelinlerim beni oğullarımı aramaktan vaz geçiremez

Son düzenleme:
amin inşallah, ama gelinlerim beni oğullarımı aramaktan vaz geçiremez

Zaten buradaki birçok insanın sorunu aramak arattırmamak değil. Benim de öyle bi düşüncem yok açıkçası. Sağlıklı düşünen bir gelin anne-oğul arasına girmez.
Ancak annesi tarafından doldurulmuş bir koca gerçekten çekilmiyor. Şu son 2 aydır eve gelesim bile yok. Bakalım bu akşam ne sorun çıkacak diye.
Saygı duyduğumuz kadar saygı gösterirsek bir sorun kalmaz. Belki bende ileride kayınvalide olacağım. Şu yaşadığım tecrübelerle nasıl bir kayınvalide olmayacağını da iyi öğrendim.
Allah hepimizi iyisiyle karşılaştırsın. Eminim siz iyi bir kayınvalide olacaksınız.

annemler evimize ilk kez yemeğe gelecekler eşimin annesinede ayıp olmasın diye eve çağırdım bilmem bakarız dedi neyse annemler geldi ben çok heyecanlıyım haliyle eşimin annesiyle babasıda geldi sofra kuruldu zorla yemeğe başladı tam sofrayı kaldırıyorum çok yağlı yapmışssın dedi eşimin annesi hangisini dedim hepsini dedi bi an kaldım öyle ve sessizlik mutfağa gittim bi nefes aldım içeri geçtim yeniden bilmediği bişeyler vardı yemeklerin çoğunu ablam yapmıştı ve yemekleri ile ünlüdür annem o gün bugündür gülerek hatırlatır bana aman kızım yağlı yapma yemeklerini diye kayınvaliden yemez sonra der :)

inşallah canım,inşallah sende sorunlarını çözersin,eşinle hep mutlu olursun

Tabi cnm sdc bahane bu.
Ailesi boyle bir bahaneyi onume sundugunu duysalar, benim yerime olayi cozerler de, iste zamani var herseyin:))
25yasindayim ben, esimse 32.
Kpss ye hazirlaniyorum simdilerde, en son aldigimiz karar sinavdan sonra tekrar bir dusunecegiz bakalim.
Hala istemiyorum diye diretirse, o zaman isin sekli degisir elbette.

Ne yazikki cnm.
Daha onceki konularimda da bu mevzu cok dile gelmisti.
Bir sekilde asmaya calistim.
Tabiki icimde ukte kaldi ama yapacak birsey yok elbette.
Her ailede muhakkak sorunlar cikiyor.
Bizimkinin huzurunu kaciranda, sevgili ablasi iste.

eşinin yaşıda bayagı varmış aslında belkide ondan istemiyordur dicem ama nebilim benim eşim 26 yaşında çocuk çocuk diye başımın etini yiyor... abim 29 yaşında 9 aylık oğlu var çocuğa ilgisine hayran kalıyorum... seninki ablasına çok düşkün sanırım

32yaş babalık için oldukça ideal bir yaş canım..eğer sende çok istiyorsan bebeği,baskı yap yani..gözünü aç adamın..
sonra bebeğiniz olduğunda "ayyy keşke daha önce yapsaymışız "
falan dediğinde yani senin durumunu hiç düşünemiyorum...

bacısıda hamile kalamıyorsa onların problemi..hani sizin elinizden ne gelir..İlahi takdir böyleymiş..

bizimde 3,5yıllık evlilikten çocuk olmadı..testlerde normal,ama Allahım vermiyor..tabi eşimde biraz ilgisiz bu konuya..
neden çocuumuz olmuyo diye beynini yormuyor..aşkım tüp bebek için kredi çekeriz ne dersin diyorum..ne kredisi diyor?
üstelik benim ödeyeceğim krediye yani..
üzüntü benim üzüntüm..şimdi bütün dünyaya korunun benim çocuğum olmuyormu diyelim..

anne olabilmek en doğal hakkımız zaten zamanında anne olamayınca böyle bünyemizde sinir üretiyor,dengemiz şaşıyor..
benimkide 35 yaşında ama sanırım hissettiği yaş olan 6 yaşında sanıyor kendini
elbetteki 6 yaşındaki biri için çocuk fikri çok erken..zaten ben kendisinden artık çocukta talep etmiyorum..
Allahım yardım ederse bu adamdan da ailesindende en kısa zamanda kurtulacağım.

Hemde asiri duskun.
Ben aralarina girmis gb oldum:))
Sevgili ablasinin da eminim bundan haberi vardir.
Neyse doldurmayacagim kendimi onlara karsi:))
Nasilsa artik gorusmuyorum, esimde kendi istedi bunu.
Kafam rahat, gonlum rahat.
Sinavim iyi gecerse ins, tutturcam cocuk diye yine:))
Yinede hayirlisi herseyin ins.

ben epeydir çocuk denemesi yaparken o arada ablam ilk denemesinde hamile kaldı..
gün ve gün bacımın karnı büyürken benimde bebek çalışmalarım devam ediyordu...

ablam hep derdi..hadi elinizi çabuk tutun birlikte büyüsünler diye:)

ama olmadı işte..bizim bebeğimiz gelmedi..
ablam bebeğini kucağına aldı hayırlısıyla ve oğluşunu sürekli kucağıma verdi..
bak dedi..kimseye öpmesine izin vermiyorum benden başka ama sen öpebilirsin dedi...

onun bir anneside sensin dedi..hadi al öp onu kokla...inşallah Allahım sanada verecek bebeğini diye dualar etti..

işte benim kardeşim böyle bir insan..biz böyle kardeşiz..ve bence kardeşlik budur..

illaki kanım kaynar ve hamile kalırım zannetti..kanımda kaynadı tabi kerataya vucudum deli gibi anne olmak istiyordu..ama
Allahım nasip etmedi..şimdi diyorum iyikide olmamış bebeğim..ayrılıp kendime yani bir sayfa açmayı düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…