- 3 Eylül 2009
- 620
- 66
- 118
sevincc arkadaşım benim de kayınvalidem seninki kadar olmasa da durumumuz aynı
karşılıklı dairelerde oturuyoruz saçma saçma şeylere takılıyor sonra hem kendi huzurunu hem bizim huzurumuzu kaçırıyor. gelmiş 70 yaşına bekar oğluyla oturuyor bütün herkez evli. 5 aydır sorun yoktu taktığı şey ne biliyomusunuz annem benim herhafta 5 saatlik yoldan geliyor hafta içi oğluma bakıyor hafta sonu gidiyor neymiş annem ona geçmişyormuş komşumuymuş , kendisi her allahın günü 3 defa gelir beş dk oturur yarım saat oturur gider tekrar gelir. sabah dokuzda gelir kahvaltı zamanı akşam yemeği zamanı gelir davet etmedik diye birşey yemez .gelme o zaman saati biliyosun işte.bu konu yüzünden şimdi bir haftadır suratından düşen altı okka yani...
ben hiçbirşey demiyorum. yok efendim kapıyı çaldım da açmadınız ya duymadık işte. açana kadar gelir ondan sonra niye açmıyosun der..
doğum yapçam ertesi gün doğuma gitçem sezaryene.oğlumu sünnet ettirmek istedim doğduğu gibi dedim. demediğini bırakmadı doktorlara bakacakmışım yanlış yerlerini kesmesinlermişbende çıktım geldim eve. ertesi gün gidiyorum hiç güle güle bile demeye çıkmadı. doğumdan sonra gelmiş hanım geçmiş olsun diyo. geçmiş oturmuş ben 9 tane doğurdumda hiçböyle olmadımda ya sabır,
oğlumu 4 aylıkken sünnet ettirmek zorunda kaldık bende gelicem diye tutturdu. 45 dk ameliyata kaldı çıktı yavrum babannesini arıyoruz yok ortada çıktığını haber vercez. meğer eve gelmiş neymiş oğlu öğlen eve gelcekmiş yemek yokmuşbizde düşünüp duruyoruz nededik acaba diye de gitti. geldik eve bizide çağırıyor. gitmiycektim benim oğlumu görmeden geliyor eve diye ama gittim salaklık işte. benim eşimde diyoki iyiki gelmişin çok acıkmıştık..... gülermisin ağlarmısın
çok karışık anlattım galiba kusura bakmayın. öyle saçma şeylere doluyum ki....iyi oldu bu topik gün gün oldukça yazalım rahatlayalım bence
sizinki de daha ayrı bir cinsmiş canım benimkiler sadece çok düşüncesiz eyni evlendiğimi anlayamadım 10 aydır mutsuzum huzursuzum
ayrı ev düşünmüyormusunuz eşin bundan rahatsızlık duymuyormu
Aynı apartmanda oturanlar aynı evde oturanlara bakıp yine şükretsinler, ben 10 sene aynı apartmanda oturdum, şimdi 1 senedir aynı evde oturuyorum 10 senedir yaşamadığım bunalımı şu bir senede yaşadım, boğuluyorum bazen nefes alamıyorum.Hayatımın hatasını yaptım, benimki kendi etti kendi buldu meselesi biraz...
Ama çok fazla çekemeyeceğim dua ediyorum bir an önce, ayrı eve çıkayım diye, evimide satmadım duruyor kiraya verdik, varmı benim gibisi acaba, basiret bağlanması diye buna diyorlar galiba.
asrın hatasını yapmışsınız bencede. Madem evinizde duruyot kiracı çıkınca taşının derim ama eşiniz ne diyor bu konuda
ne guzel ımrendımHanimlar siz dertlerinizi yaziyorsun, benim yazilarim size aykiri oluyor biraz ama afola.
Bazi arkadaslar evliliklerinin ilk zamanlarini yasayamadiklarini yazmislar.
Biz esimle nikah sonrasi, hemen balayina gitmistik.
Kalacak yerimiz olmadigindan:))
3gun kaldik balayinda da sonrada hemen geri donduk.
Cunku yurtdisina cikabilmem icin pasaport bilet nufus cuzdani yenileme vs vs islemlerimiz vardi.
3gun icinde de bunlari halletmistik sukur.
Kayinvalidemlerde 3gece kaldik.
Sabahlari kahvaltimiz hazir oluyordu.
Uyanmayalim diye seslerini bile cikarmiyorlardi.
Salonda yattigimiz halde.
Kahvaltidan sonrada hadi siz cikin disari gezin diyerek, gezmeye yollarlardi bizleri.
Ist da esimin ailesi, ben farkli bir sehirde yasadigimdan, orayi gezeyim goreyim istiyorlardi.
Aksamlari eve geldigimizde yemegimiz hazir oluyordu.
Ayip olmasin diye mutfagi ben toparlardim sdc, musade etmezdi kv cunku.
Yemekten sonrada cayimiz cerezimiz meyvemiz herseyimizi hazirlar masaya, kendileri bi aksam teyzeye, 2aksam baska komsuya gittiler, hemde yatiya.
Biz rahat edelim diye. Tek bir laflari, ters bir hareketleri olmadi sukur.
5bucuk aydirda ben yurtdisinda yasiyorum.
Telde arariz konusuruz, hicbir sey demezler, ters manada.
O yuzden arayip konusmayi da cok severim onlari.
Rabbim ins omur boyu boyle devam ederde iliskimiz, saygimizi sevgimizi yitirmeyiz karsilikli.
Bende nacizane paylasayim istedim:))
Masallah masallah masallah cnm :))
Rabbim guzel ahlak versin hepsine.
Ne dugun zamani karistilar, ne hazirligimda, ne de ondan sonra.
Hatta hamile kalsam, dogum yapacak bile olsam kayinvalidemi isterim yanima:))
Yeni gelin gb pitir pitir yerinde durmaz hic.
Herseye kosturur, herkese karsi oyledir.
Kayinpederimle de tv izlemek keyifli oluyor:))
Beraber yorumlar yapabiliyoruz.
Bana yabanci gb davranmadilar hic, kendimi hep iyi hissettim yanlarinda.
Hatta biz nisanliyken, esim burada calistigindan, sdc ailesiyle gorusebiliyorduk.
O zamanlar bile ayni samimiyet icindeydiler. Aileme karsida tabi.
Gecen yaz, yazliga davet etmislerdi, nisanliydik o zaman.
Nasil agirlayacaklarini sasirmislardi.
Hepte oyle devam ettiler.
Masallah diyeyim de, nazar degmesin:))
Karsililikli iyi niyet ve samimiyet oldugunda, hersey yolunda gidiyor.
Hemde ne asrın hatası, bazen sinirlenince kendime etmedik hakareti koymuyorum.Eşimin tavrı netti asla geri dönüşü yoktu onun için, fakat şu bir senede biraz yumuşadı ve geçenlerde kiracıyı çıkaralım oraya bi kaç eşya koyup arada gidip kafa dinleyelim dedi, tamamen değil onun niyeti.Evimiz burası olacak arada gidip kalacakmışız.Sanırım tam oturtamadı kafasında.Olacak işdeğilde ben onada razıyım.ÖYLE BİŞEY YAPSAK BEN BİŞEKİLDE AYIRIRIM EVİ O RADDEYE GELDİKTEN SONRA. aslında oda yapamıyor, işten gelince ayağını uzatıp yatamıyor hemen yatak odamıza çıkıyor.Babasından çekiniyor.Bende kendimi koca evde kapana kısılmış gibi hissdiyorum.
:2:
kaynanama her hafta perşembe gideriz hafta içi çalışıyoruz hafta sonunu birlikte geçirelim diye ama ne hikmetse hafta sonu yaklaşınca benim kaynananın oğlunu göreceği tutar rüyasında, pazar sabahları torununa mesaj attırır,
-amca nenem seni görmüş rüyasında merak etmiş bi uğrayacakmışsınız
birde altlı üstlü oturma durumumuz vardı, bende kaynanamın oturduğu mahalleyi pek beğenmedim, böyle emekli insanların rahat edeceği türden geldi bana başka yere kiraya çıktık, şimdilerde ev aldık kaynanama uzak bi yerden, kayınvalidemin yorumu, (karşısında ki apartmanda bir daire satılık onu göstererek)
-oğlum şu evi alaydınız ya hem benim de canım sıkılmazdı
çoook şeyler yaşadıkta baktım taktıkça sinir hastası oluyorum takmıyorum artık ne yapayım
ben de anlatsam yaptılarını komedi tadında dram olur herhalde... Düşünüyorum da ne sabır varmış hakikaten bende. Yaklaşık 1,5 yıldır aynı evde oturuyoruz. Evlere şenlik.bir iyi tarafı eşim anlamış oldu annesinin içini dışını. Allahtan çalışıyorum. Akşamları eve geliyorum oğlumla kapanıyoruz odaya çizgi film, oyun vs. Derken gece oluyor bile. Eşimle iki cümle konuşamıyoruz. Ama gün sayıyoruz çok şükür. Evim bitti bitecek...
Kaynananlar kara kara dusunuyorlarsa, demekki var bir hatalari.
Yazik gunah ama anneci olma nasil bir kavramdir, aklim almiyor.
Gerci bizimkide ablaci:))
bende çalıştığım için şükrediyorum... Peki oğlunuzla odanıza çekilince hiç bizimle oturmuyorsun demiyorlar mı? Sizin en azından az kalmış ya bizler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?