Ayy zaten o bir şey beğenmeyen halleri adamı öldürüyor zıkkımın dibini ye diyecen olmayacak işte
Hiçte yapma bak yolunu bulmuşsun sende ne güzel yapıyormuşsunafferiin tebrik ve takdir ettim seni
Bak o sinirlenmeye çare bul olan bize oluyor anacımmmm onlara bir şey olduğu yokk
Herkes hayatını yaşıyor ağlayıp zırlamasıda bize kalıyor
Belli sana çok çektrmiş bunlar ama ne yapacaksın iştee
valla canim dedigin gibi kendimize oluyor olan.. ona da bi cözüm bulursam o ceker benim elimden artik.. belki biri gelse okusa su dediklerimi cok agir bi dille elestirebilir ama yasadiklarimi bi ben bilirim bi de allah... yani ben bekar olsam, böyle konusan birini görsem kizardim gercekten.. ama bu yaratiklar insani öyle bi hale getiriyorlar ki öldürsen gözüne gözükmez o derece bitiriyorlar adami.. kis hic durmuyorlar yani her defasinda dokunacak büyük-kücük bir sey yapiyorlar.. en son tartisigimizda bana baskalarin örnek veriyor, sen kaynana görmemissin bizi herkes sevdi bi sen sevemedin diye.. ben de yaptiklarini söyledim, kalkmis diyoki ben ne zaman dedim öyle birseykör seytan diyo kalk gir kafa göz artik allah kime verirse... töbe töbe... yok anam yok en iyi yol uzak durmak ve yüz vermemek gercekten... zaten gurbet ellerdeyiz valla cekemem hic birini hele de bunlara karsi hiiiiiccc tahammülüm kalmadi
sen de uzaktasin dimi merve??? esin akrabaniz felan mi??
Bitiyorum onların şu laflarına bizi herkes sevdi bi sen sevemedin
Amaann haa dur sakin!!! kafa göz dalmaa boşverr değmezz inankii
Ben uzaktayım canım onlar yurt dışında ama kadının bi telefonu yetiyor
Gelir buraya tatile Biz İstanbuldayız eşimin mesleği dolayısıyla
Evimi otel gbi benide hizmetçi aşçı gezi rehberi gibi görür
AMa ben yinede dua ediyorum hergün ki bunlar benden uzakta diyee
ayyy bir de telefonu bendavayla tamam acti mi kapatmak bilmezama allahtan uzak canim bosver en iyisi... hadi ben kactim tatlim benimki gelebildi sükür, gitti mi gelmek bilmiyor, iste ilk basta kaynana yaninda oturmanin zararlari, o zaman da cikardi nasilsa yalniz degilsin diye, alisti simdi de gidiyor hadi mervecim iyi geceler
Meraba kızlar bende bikaç sorunumu yaziyim..
Ben nişanlıyım şuanda 1,5 ay sonra düğünüm var..
nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz ama ailesiyle 1 aydır tanışıyoruz..
Aslında çok çok iyiler annesi babası falan çok iyi davranır kızımız gibisin derler Allah bozmasın seni çok özledik gel artık diye telefon açıyolar sürekli..
3-4 gündür gitmiyorum çünkü..
En son gittiğimdeki yorgunluğu atamadım üstümden
ya bunlar bi toplanıyolar Allah sizi inandırsın ordu mübarek
Bir sürü halaları falan var.. hele bitanesi ailenin en sözü geçeni.. nişanlımın annesinin sözü geçmezoğlu üzerinde mesela.
O halasının sözü geçer v.s
Ben ne zaman gittiysem arkadaşlar hepsi otururlar ben hizmet ediyorum valla ben anne evinde görmedim ya
Yapma yapma diyolar ama oturmakta olmaz bi kere bi ordunun bulaşığını yıkamışım oturmuşum beş dk..
Halası hemen kalk kızım annen ne yapıyo bi bak bakalım dedi kalktım annesi mutfakta meyve hazırlıyomuş bana söylemeden bari girme dimi.. gerçi yazık annesi bana yaptırmamak için söylemiyo ama çok kötü hissettim o an kendimi..
Geçen gün en son misafirliğe götürdüler yüzlerini göremedim ya "aman aman insanın gelininin olması ne güzelmiş böyle hizmet ediyo" diyo hepsi birdeen..hizmetçi tutsalar ben daha karlığım valla onlara göre..
Zaten hiç bişey istemedim yazık nişanlıma olan oluyo..bana şunuda alalım diye ısrar ediyolar..e tamam madem diyorum ardından nişanlımı arıyolarmış para gönder bu da alıncak diye..
nişanlımda bana kızdı bunaldım valla isteme bişey diye..ben istemedim ki annesi ısrar etmişti..
Nişanlıma kesinlikle kızmıyorum haklı çocuk ya o mu yapmalı ailesimi..
neyse en önemli konumuz isee..
Biz evlenince farklı şehirde yaşıycaz..
Düğünden sonra gitmeyin diyolar biz evi boşaltalım siz bizde kalın diyolar..
Ve nişanlımla biz gitmek istiyoruz ama çok ısrar ediyolar..
Nedenide apaçık ortada benden ilk geceden sonra şey çarşaf istiycekler besbelli yani konusu geçmedi ama bu kadar ısrar o yüzdendir..
Ve ben aslaaaaa göstermem.. kavgalar şimdiden gözüküyo bize yani..
:18:
Yok artık bu kadarına da pes.Çarşaf mı isteyecekler?Asla kalma o gece o evde.Düşüncesi bile iğrenç ,küçük düşürücü.Eğer öyle bir durum olursa nişanlın ağızlarının payını versin sen karışma.Gerçi öyle bir şey benim başıma gelecek olsaydı yıkardım ortalığı o ayrı.
ne diyebilirim onlara gitmek istediğime dair?
Aslında çok şey söylenebilir ama arada sorunlar çıkmadan halletmek istiyorum..
Nasıl bişeyleer söylemeliyim?
Nişanlım annesine ben gidicem demiş.
Annesi bana geldi X gidicem diyo onada kızdım kızım ya 2 gün evi hazırlarız biz sizin için dedi
ben bişey diyemem X gidicem diyo dedim ama yok yok gidilmez dedi.
Ya sinir oluyorum utanmadan kendi yataklarını bana hazırlıcaklar..
Gurur kırıcı bişey evet ya en özel günüm o gün benim..
Onlar gelicek tedirgin olucam sabaha kadar..
Sen sorun çıkarmadan söylemeye çalışsan bile onlar kafasına koyduğu için gitmemenizi her türlü sorun çıkarırlar.Burada nişanlın devreye girecek.Sen söyleyeceksin tabi ben asla kalamam rahatsızlıklarını anlat nişanlına annesine o söylesin.Bu konuda net olsun.Israr etmesinler.
Nisanlin ailesini ikna edemezse sayet, o evde onunla beraber olamayacagini soyle.
Hemen ikna eder ondan sonra:))
Aynen yaa her aramada soruyor sıktı artık ya
Beni benden başka kim daha iyi düşünebilirki değilmi
çok zor bi durum allah yardımcın olsun büyükşehirden küçüge çok zor yaSelam arkadaşlar kaynanayla ilgili türlü türlü dertler var bunları bir başlık altında toplayıp kimin
kaynanasıyla ilgili ne sorunu varsa buraya yazsın hepberaber paylaşıp hepberaber çözüm yolu bulmaya çalışalım.
Tek bir sorundan bahsetmiyorum kaynanayla ilgili ne derdiniz varsa buraya yazın.
Ben evlenince evini barkını ailesini bırakıpta eşinin memleketine yerleşme hatasında bulunan biriyim.
Özellikle büyük şehirden küçük şehire taşınmak başlı başına bir problemmiş.
Yeni bir hayata alışma evreleri geçirirken eşimin çevresindeki insanların cahil kendini yetiştirmemiş
Sabit fikirli anlayışsız insanlar olduğunu farkettim
Özelliklede annesi....
Onun yüzünden evliliğimi bitirme noktasına geldi.
Tası tarağı toplayıp memleketime dönme noktasına geldim.
Bu topici de o yüzden açtım paylaşalım ve birlikle çözüm yolları bulmaya çalışalım
Bu kaynanalar artık hayatı bize zindan edemesin.
Teşekkür ederim kızlar
hiç bir sorun olmasa bile ben o gün o evde kalsam sabahın köründe yine sülale toplancak işin yoksa o düğün yorgunluğuyla hizmet et..
herkes yüzüne sırıta sırıta baksın sonra halası gelsin benden o çarşafı istesin..olduu..
Neyse ki nişanlımda gitmek istiyo ertesi gün girmesi gereken çok önemli sınavı var ama girmemeyide göze aldı o evde hayatta olmaz
Eminim oğluna dicek çekindiğiniz bişeymi var şüphelendiiriyosunuz diye..
İstedikleri kadar şüphelensinler ben o gün kalmıycam orda..
tatlım bence bu hizmet ettim işini bu kadar kafaya takma yeni gelin olcaksın sonuçta ya herkes evet senin üstündedir gözler dediğin gibi kalabalıklarsa bide ooo daha fazladır arkandan muhabbetleri ama nasıl başlarsan başta iyi izlenim verirsen sonrası iyi olur.
bende yeni evliyim benimde eşimin ailesi aynı seninki gibi kalabalık bir dk yerime oturmam, geçen cenaze sebebiyle memleketlerindeydik herkes de oradaydı yani benden büyük gelinlerde ne biliyim aileden kızlarda hiç gücenmeden nereye yetiyorsam yaptım işleri, sonrasında kayınvalidem annemi aradı Allah razı olsun nasıl bir kız yetiştirdiysen diye anneme güzel dualar ettivede herkesin gözünde dahada büyüdüm ben bana yaptırıyolar niye ben hayır o yapsın demedim içimden bile geçirmedim neden.? salakmıyım safmıyım ? hayır. çünkü ben eşimi seviyorum onun gururu önemli onu yüceltmem.
diğer konuya gelirsek nişanlında anlayışlıymış bak sen karışma annesine cevabını o versin. sen açık düşünceni sadece nişanlına söyle.
eğer çokta kalıcaksanız olumsuzluk olmasın diyorsanız da kalın o gece hiç birşey yapmayın sabahın erken saatinde de yola çıkın kalabalıklar uyanmadanısrarınız üzerine kaldık şimdi evimize geçiyoruz yorgunsunuz dersiniz.
Canım iş yapmaktan nolucak sorunum o değil aslında..
Mesela annesiyle oturuyoruz nişanlımın güzel güzel konuşuyoruz tam.. dur halanlarıda çağıralım diyo
hadiiiii ev doluyo birden ben oturamıyorum doğru düzgün tanıyamadım ailesini yani ayakta gezinmekten..
e beni çağıırıyosunuz eve oturmayada her gün ben zaten sizle oturamıyorum ki ne anlamı kalıyo gelmemin..
cidden abartısız derecede onun çayı bitiyo o şunu istiyo derken akşam oluyo ilk gelin benim sanırım onlar gelin olmasını yanlış algılamışlar..
yoruluyorum tamam ama sorun o değil annemde dikkat etti çünkü ki annem sakın oturma hiç bi zaman her işi yap arkandan kimse kötü bişey diyemesin kızım diyen biridir..
yani öyle taktığım şey bu..
Ben annesiyle hiç başbaşa oturamıcakmıyıım..
Geçen yine oturuyoruz dur komşuyu çağıralım dedivallayi bayılcaktım artık.
Bi oturup konuşalım birbirimizi tanıyalım dimi..
Sessiz sakin bi sorun yaşıycamızı sanmadığım birsi aslında annesi..
Ama işte böyle sorun ediyorum kendime belki küçük şeyler..
Yarında çağırdı gidicem mesela ben geliyorum diye yine sülale gelcek off karşıdan bakılınca işi sevmeyen biri gibi gözükebilirim ama öyle değil işte
diğer konudada aslında kalsam orda annemgilide sabah görmüş olurum daha iyi olur ama o ilk günü kendi evimde geçirmek istiyorum bakalım..hayırlısı
koçişim grip olmuşşş
şimdi aradı hastanedeymiş iğne olup geliyorum dedi
ben kaçar kızlar kendinize ciciş bakın kimse için canınızı boşuna sıkmayın
gerekirse çokta tınnn moduna girin lütfen
sevinççim yine bi konuda daha kader arkadaşı olduk.bizimkide eşimin evde olduğu zmnlar illaki ya o gelcek ya biz ona gitcez.düşünmez bu adamın bi gün tatili var.bi vakit geçirsinler diye.eşim özel sektör zaten gelme saatide belli olmuyo bazen 10 oluyo gelmesi.bi güncük rahat bırakmaz ya o gelir ya bizi çağırır offf offfffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?