Kaynanaya Anne demek

sahrud72

Baskılar bizi yıldıramaz
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
8.323
9
156
Diğer
Kaynananıza kayınpederinize ilk ne zaman nerde ( yüzyüze Telefonda) anne baba dediniz
Zor geldi mi ne hissettiniz
Demeyenler vardır Başta ben :lepi: Neden demiyorsunuz
Ben demiyorum çünkü layık değiller bana annelik babalık yapmadılar

valla ben diyorum nişanlı olduğu zamandan başladı önceleri ismiyle beraber anne diyordum alıştım belli bir süre sonra alışılıyor zaten

Bu içten ; yürekten gelmesi gereken bir olay..

Annenin yeri ayrıdır kayınvalidenin yeri ayrı.. Anne varlığının ve hatta kelimesinin yerini hiçbirşey tutamaz ki...O çok özeldir;tektir;biriciktir..

Lakin ben kaynana denmesinden de hoşlanmıyorum açıkçası..

Aynen ismiyle beraber anne diyorum en güzeli bu:)))

Kayınvalidemi severim Allah için..

Allah bozmasın ağzınızın tadını
Bende tanımadan önce severdim hediyeler alır yollardım
Eşimle her konuşmamızda selam sevgiler iletirdim
Ne olduysa düğünde oldu şimdi sizli bizli konuşuyorum
hiç bi hitapta bulunmuyorum

Ben daha hiç kullanmadım bu iki kelimeyi.Onlarla hiçbir sorunum da yok,ama demiyorum işte.Herkesin bir anne-babası var zaten.Bana çok yapmacık geliyor.''Siz'' diye hitap ediyorum.:icecream:

2 sene bitti ben hala zorlanıyorum özellikle babasına baba demeye. gerek olmadıkça dememeye çalışıyorum annesine alıştım artık. ben nişandan sonra annesine demeye başlamıştım ama babasına baba demek uzun zaman aldı :umursamaz:

nişanlıyken isimleri ile anne baba derdim.
evendikten sonra sadece anne baba demeye başladım..

yani sanırım bu kayınvalide ve kayınpederin davranışına göre şekillenir..

henüz evli değilim ama kayınvalidemi inanılmaz seviyorum..

çünkü bana kendi kızına davrandığı gibi davranıyor..

saygılı ve sevgili olduğunu gösteriyor.. hiç kaynanalık yapmadı.

onun için seve seve anne derim ama çok cadı olanlarıda hak etmiyor gerçekten

"kaynana" var
"kayın valide" var.. senin ki kaynanaymış o zaman canım.. ne olursa olsun eşinin ailesi. sen saygıda kusur etme de onlar da elbet anlarlar hatalarını. onlar senden büyük ama,olgunluk olarak büyüklük sende kalsın.

Amin ecmain arkadaşım.
Aslında herşeyin ortası makbul;hep öyle düşünüyorum ifrat ve tefrit meselesi burada da geçerli.
Çünkü bazı şeyler abartıldığı vakit rayından çıkıyor ne yazık ki istenmeyen sonuçlar doğuruyor..

Ben de arkadaşımız Lirik gibi bazen hala siz diye hitap ederim ; ama gıyabında ismiyle beraber anne ve ya kayınvalidem derim..

Zaten mühim olan sizin muhabbetiniz;ne şekilde hitab ettiğinizden çok..

valla ben anne baba derim ama siz diye hitap ediyorum kayınpederime saygımdan siz diyorum kayınvalideme ise mesafe koymak istediğimden

ben nişanlandıktan sonra demiştim anne baba ama alışmak zaman aldı refleks haline gelmemeişti daha hatta nişanımdan kısa bir süre sonra babannem vefat etti cenazeden sonra babannemin evindeydik kalabalıktı da babam beni görüp baban nerde kızım diyince bir an babam üzüntüsünden beni tanımadı sanıp teleşlanmıştım meğer kayınpederimi soruyormuşyüzümün ifadesini görünce salih beyi soruyorum diye kızdıydı :) ne bileyim ben zaten kafam dağınıktı :)

ay çok tatlısın ya ilahi :roflol:
kaydirigubbakcemile3
demekki alışamamışsın ondan ay kopardın beni iyimi delikafadulden sırnaşık şey
:1hug:

ben de ilk telefonda söylemiştim çok garibime gelmişti çünkü önceden amca teyze diyordum

valla ben rahatlıkla diyorum da benim annem babam kayınvalidemlere her anne baba dediğimde atlıyolar efendim diye... ben alıştım ama benimkiler alışamadı.

ay yazını okuyalı kaç dakika geçti durup durup gülüyorum iyi mi delikafadulden kaydirigubbakcemile3
demek baban hafızasını yitirdi sandın üzüntüsünden :)))

Dügün bitti, hic ikilemeden Anne & Baba dedim...Öyle olmasi gerekiyor zaten..! Nisanlilik döneminde hic demedim ama..!

zamanında annecim, babacım dedim ne oldu ? bizi beğenmiyor oldu...
ayyy nefret ediyorum kadın senden ve senin o egzantirik kocandan....aynı sehirde oturmamıza rağmen yüzlerini en son bayramda gördüm...bir daha ki bayrama da Allah kerim artık...
artık anne baba demiyorum ve ellerini de öpmüyorum...işlerine gelirse....

eşimin ailesi sonuçta ne olursa olsun onlarda anne baba densin isterler diye düşünüyorum onların tavrı kendilerine.gerçi benim hiç bir sorunmu yok biz daha nişanlı değilken eşim beni okuldan alıyordu gece dersim vardı o zamanlar bile oğlum erken git yazık kızı bekletme diyen bir kayınvalidem var.ben ilk defa nişan alışverişi yapılırken demiştim anne diye ama miyavlama gibi çıkıyor insanın ağzından ilk söylediğinizde eşimde bende birbirimizle çok dalga geçmiştik o gün annemleri eve bıraktıktan sonra

bunca yil oldu hala diyemem
sadece baba diyorum onuda derken icden söyleyemiyorum
hele kendi babamin ve annemin yanida onlara anne baba diye asla hitap edemiyorum
aramizda problem varmi yok ama diyemiyorum
cünkü cok sükür benim kendi annem babam var

babasına baba derdim ama annesine aslaaa anne demem.anneliği haketmiyo çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…