Kaynanaya Anne demek

hitap etmem gerektiğinde o da çok mecbur kalınca yani..eşim üzülmesin diye!
nişanlıyken ben senin annen değil oğlumun annesiyim! kötükedihüso diyen biri onu bile haketmez ya neyyyseee..

hitap etmem gerektiğinde o da çok mecbur kalınca yani..eşim üzülmesin diye!
nişanlıyken ben senin annen değil oğlumun annesiyim! kötükedihüso diyen biri onu bile haketmez ya neyyyseee..

öyle bir kadınada denmez hayret birşey yaklava:

bende sözlendikden sonra demeye başladım kayınvaldeme bazen çok kızsamda
içimden gelerek sölüyorum çünkü eşimde benim anneme babama öle sölüyor
bunu belli ediyor anlıyorum ben

kayınpederime ilk tlf da dedim yoksa hiç başlayamayacakdım biliyorum a.s
bir nevi kendimi mecbur bırakdım demeye :roflol:
kayınvaldemi çok severim ben bazı huyları iyi olmasa da kimse dört dörtlük değil
zaten başka kaynanalara göre 10 numara bi kaynana diy:roflol:ebilirim.
ne istesem yapar yemek sipariş ederim yapar allah razı olsun diğer yönlerinide
idare ediyoum zaten ben zaten kafaya çok takıp incik cincik eden biri değilim:sm_confused:

Bence çok gereksiz bi adet bu.Ne sen onları anne baba olarak görebilirsin ne onlar seni.Samimiyetsiz buluyorum bunu.Anne baba- evlat ilişkisini Allah kalbimize ayrı bi duygu olarak vermiş.Çok seversin ayrı ama anne baba gibi değil.Ben babamı kaybettiğim için kayınpederime nişanlanınca 1 yıl baba diyemedim.Nişandan önce tanıdığımdan Mustafa Amca diyodum.E öyle de devam edemedi haliyle.Hitapsız bırakıyodum.Siz nasılsınız falan gibi.sonra baktım olmayacak zorladım kendimi.ılk söylediğim zaman gözleri parladı resmen kayınpederimin.aramız çok iyidir.Çok severiz birbirimizi.Ama hala söylerken içim burkuluyo.Geçiştirmeye çalışıyorum.ılk zaman hızlı söyleyip geçmeye çalışıyodum.Bıbım gibi bişey çıkıyodu ortaya.Şimdi söylüyorum ama mümkün olduğu kadar az.Üzülüyorum çünkü.Herkesin anne babası var.

ben de sözlendikten sonra demeye başladım. çok zor geliyordu önceleri, baktım bizimki annemlere hemen anne-baba demeye başladı. Bu sefer annemler de "bak o bize anne baba diyor, sen de onun ailesine de, dememezlik etme..vs" türü telkinlerde bulundular. bir kere çıktı mı ağızdan gerisi geliyor

çok iyi bi insan..hem kayınvalidem hem kayınpederim.ama sözlendikten sonra bile nasıl söylerim bilmiyorum utanırım ya

çok iyi bi insan..hem kayınvalidem hem kayınpederim.ama sözlendikten sonra bile nasıl söylerim bilmiyorum utanırım ya

Ben hiç demedim ama diyenlerin ortak tecrübesi şu
Telefonda dene yüz ifadeni görmedikleri için daha rahat olursun

ya inan o kadar sıkıntıya girilecek birşey değil :) ben de nasıl dicem nasıl dicem diye arpacık kumrusu gibi düşünürken, şöyle bir cümlede çıktı ilk ağzımda ve sonrası geldi;

kayınvalidem: nasılsın kızım?
ben: iyiyim anne siz nasılsınız?

ve bitti demiş oldum, kayınpederimde de aynısı oldu ve arkası geldi. yani böyle cümlecik içine sıkıştırmak, direk hitap etmekten daha iyi :smiley-cool:

nişan dönemeinden beri anne baba derim sadece kendi ailem ve onun ailesi biraradayken sorun olur anne derim ikisi birlikte bakar =)
ben hiç gocunmadım onlara anne baba dedigim için esimde öle oda benim gibidir...
tabi bu birazda kayınvalide ve kayınpederin davranıs biçimine göre degisir allah ragzı olsun cok iyi davranırlar bana :)

çok zor oldu ama diyorum. iyi insanlar kayın validemi ve kayın babamı seviyorum.

Hiç bir zaman diyemeyeceğimi zannetmiştim...hep ayşe der gibi söyle bişey olmaz derlerdi bana...mantıksız gelirdi bu da...çok zor oldu benim için...KK ile tanışmam da bu konudadır aslında...
nişanlıyken diyemedim...o yüzden arayamazdım kayınvalidemi sitem ederdi :roflol:
düğün günü dini nikahımız kıyıldı, dedim kendime hadi betiş...ya şimdi ya hiç bir zaman...
elini öperken demiştim...karşılığnda aldığım "anne dedin ya dünyalar benim oldu" oldu...
o gün bu gün derim anne baba...
kayınvalidemi severim...kayınpederimi çok sverim...ama tabiki kimse kimsenin anne babası gibi olmaz...hiçbir zaman...söylenegelmiş, ben de uydum işte...

nedense erkekler ıcın sorun degıl çok rahat soyluyolar sanırım kadınlar daha hasssas solemek gercekten zor gelıyo ama bu soleyıncede bıraz daha kolay oluyo bende bıkac ay dıyemedım cok zor geldı annemı kuçukken kaybettım uzıun yıllar anne demeyınce cok zor solenmek hele yabancı bırıne ama bıraz sevınce kolaylaşyıo yonede herseye rapmen anne demek anlamlı gelmıyo bana ..............zor yanı............ama toplum böle alışmış ..........bazen bazı seylerı öle kabullenmek gerek esınıde sevuınce ınsan onu doğurana da bu kelımeyı solemek bıraz kolaylaşıyooo..............sevmek ve sevılmek dılegıyle

ben kayıvalide ve kayınpederimi evlenmeden çok önceden beridir tanıyordum
isimlerinin sonuna anne-baba ekleyerek hitap ettim baştan beri.
ama rahmetli kayınvalidem başından beri hep derdi bana; "eğer zor geliyorsa anne demene gerek yok, herkesin annesi biriciktir. ben beni sevdiğini çok iyi biliyorum sıfata gerek yok derdi. "
ama ben hep içimden gelerek dedim.

ben de nişandan sonra anne baba diyordum, sonra çok çok sorunlar oldu, bıraktım ne arıyorum ne soruyorum.. çok mecbur kalıp konuştuğumuzda da SİZ diyorum, hiç bir hitap kullanmıyorum..
Allaha şükür ki aramızdaki mesafe otobüsle 18 saat.. gitsen gidilmez gelsen gelinmez.. görmüyorum rahatım

ben evlendikten sonra dedim oncesinde demiyordum .sonrasinda da zor gelmedi bana
ilsikileri daha da yakinlastirdi

KAYINVALIDE ANNE ayni anlamlardir.fakat bu birazda sans isi eger sevgi dolu,bir anneye gelin olarak gittiyseniz cok sanslisinizdir.kayinvalidenle gecinmek itiyorsan ona sor deki annecim nnelerden hoslanirsiniz veya hoslanmazsiniz birbirinizi taniyin o zman her sey guzel gidecektir.kotu insanlarda olsa sans verilmeli bence.sen esinin ailesini sever sayarsan eminimki o ailede seni sevip sayacakir.SEVERSEN SEVILIRSIN.

ben evli değilim ama eşimin ailesine anne baba demeyi çok isterimzemuszemus
hemde karadeniz yöresinde anne baba demeyen yoktur süregelen bişey olduğu için ne kadar kötü olurlarsa olsunlar anne baba demek gerekir benceee...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…