Kaynanayla aynı evde yaşamak

PINARCIGIM

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
16
-51
1
28
Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin

İşleri, kişisel gelirleri, evleri, eşyaları yok. Adamın ailesinin evine, onların düzenine dahil olmuşlar bir anda. Konu sahibi tam olarak nasıl kendini ezdirmeyecek ?
Kına da avcunu açmayarak
He bir de onların evinde oturup kocası onların işinde çalışırken gram gelinlik yapmayacağını düşünerek

Üyelik iptali yapmış o kadar kişi yazdı sorun eşinde diye gram umrunda değil
Yarın başka bir üyelikle gelir boşanmak istiyorum da çocuk var da babasına çok düşkün de ailem arkamda değil de falan filan

Yapılan yorumları okudum da bazen gerçekten çok acımasızca nasihatte bulunabiliyoruz. Sonuçta hepimiz insanız , beşeriz şaşarız. Ve hata yapmanın da yaşı yoktur bence. Bunun okumuş olup olmamakla da alakası yok. İnsan olmamızla alakası var. Sevmişizdir, güvenmişizdir. Bilememişsin böyle olacağını. Sen de bir hata yapmışsın ve ailenin rızası olmadan evlenmişsin. Ama bu demek değildir ki eşinin ailesinin yaptıklarını hak ediyorsun. Zaten olan olmuş biten bitmiş. Şuan bence tek yapman gereken hatandan dönmen. Çünkü belli ki eşin de arkanda durup seni ailesine ezdirmeyecek karakterde bir adam değil. Ailen sana ne kadar kızarlarsa kızsınlar mutsuz olmanı istemezler. Bu işten dönemem deyip kendini daha da kötü bir girdabın içine sokma. Ailene durumu anlat, elbette yine kızacaklar ben demiştim diyecekler ama eninde sonunda seni koruyacaklardır. Sonrası zaman.. Zamanla kendin sararsın yaralarını. Sen şuan daha fazla yara almadan kendini kurtarmaya bak canım.

Kaynanayla aynj evde yasamak diyince bile
benim tuylerim diken diken oluyor resmen konu sahibi gitmis bi de görümce anne coluk combalak gitmis evlerine , kacmis bi de bu devirde saka gibi. Uyelik iptali yapmissiniz ama burayi yine gelip okursunuz eminiz. Öncelikle yapmaniz gereken bos beles esiniz denecek kılıbigi birakip gidin ailenizin evine gitmek ama yapmazsiniz konuyu anlatis biçiminizden yasinizi 18 falan sandim
Ama 28 yasinizdasiniz ya siz bi de oturmus kina da elimi acmicam diyosunuz kadinin umurunda degilsiniz ? Ayrica evlenmissiniz hamile kalmissiniz vs ne kinasi masrafi gidin illa kocanizi birakamiyosaniz kendi evinize cikin ise girin calisin hayatinizi duzene sokun . Size cop torbasi gibi muamele eden insanlardan ne bekliyosunuz ki ? Saka gibi

Olan olmuş, geçmişte yaptıkların için değil şu anki kafa yapın için kızacağım sana.
Zaten kaçmış evlenmişsin. Belli ki eşinin ailesinin gönlü de olmamış. Kaçan kızın el üstünde tutulduğu nerde görülmüş?
Zaten kendi evlerini vereceklermiş -verirlerse helal olsun- daha ne eşyasından bahsediyorsun? Hele de nasıl elimi kınada açmayacağım diyebiliyorsun hayret içinde okudum orayı. Telli duvaklı her gelenek yerine getirilerek evlenen bir kızın bile bunu söylemesi çok banal ve cringeken gelmiş sen bu halinle o sözü nasıl söyleyebiliyorsun?
Beklentilerini düşür. Kaçarak evlenen artık misafir ne bulsa yer mantığı gelin ata binmiş ya nasip demiş tarzında yaşar. Bir an evvel kendi evine gitmeye bak başka şeylerle kafanı bulandırma. Çık o evden kira istemeden oturmanıza müsaade ederlerse de öp başına koy.

Bu işin sonu belli zararın neresinden dönsen kârdır. Eşinin arkanda duracağı yok o yüzden ailesine de katlanacaksın. Düşük yapman da iyi olmuş eş ve ailesiyle hiçbir bağın kalmaz tabii tekrardan üremezsen.

Ben bu olayı da anlamıyorum. Madem boşanma konusunda sıkıntı çıkaracak bir aileniz var o zaman evlenme konusunda çok hassas davranmanız gerek. Kendinizi güvenceye almanız gerek para olsun meslek olsun. En çokta sizin gibiler kör dalış yapar. Anlamıyorum yani.

Bazen ailelere de kızamıyorum ben. Herkes gelinle yaşamaya bayılmıyordur herhalde.

Ev açacak beş kuruşu olmayan oğlun/kardeşin totosundaki yırtık dona bakmadan şeyinin keyfine tutup tanımadığın etmediğin bir kadın getiriyor evine. Ben olsam benim de tadım kaçar.
Sonra o kadın altın maltın diyor. Ne diyorsun ablacım sen, ne altını denir böylesine.
Kime sordun ki kaçarken, çocuk yaparken? İnsanlar evlerinde bebek istiyorlar mı bakalım.
Hayatınızı mahvetmek için bütün tuşlara basmışsınız. Tek eksik kınadaki altın sanki.

Aileyle zerre alakası yok bence. Bu kadar katı bir aile olsa onları saymayip kaçan, kv nin evine yerleşen kızlarını hemen affedip düğün dernek çeyiz pesinde koşmazlardi. Biz alalım eksik kalmasın diye cabalamazlardi.
Dedigim gibi konu sahibinin derdi boşanmak, kocası falan değil. Bahane olarak attı aileyi ortaya. Bosanmak isteyip caresiz kalan kadın kinadaki altını, el acmamayı mı düşünür. Bambaşka kafalarda. Kv gelin çatışmasında galip gelmek, istedigi ev eşyalarını aldırmak, düğün takı vs.
Topluca kv yi gömelim rahatlasın istedi. İş eşe, boşanmaya gelince kaçtı gitti.

sanki kaçarken izin aldın da boşanırken izin alacaksın be kızım. ailen yine senin arkanda durmuş, boşanırken de dururlar.
ayrılacaksın yapacağın şey bu.

Üyeliğini pasifleştirmişsin ama belki okursun. Artık hiçbir değerin yok. O aileden kimse sana saygı ve sevgi duymayacak. Herkes şu kaçan kız diyecek! Ailene de kızı kaçan aile diyecek. Hayır kaçmana da değse bari! Rezaletin içine kaçmış bir de bebek yapıp onu da rezil edeceksin. Düğün zaten komedi fiyasko! Kaçmışsın ailesinin evine gitmişsin. Hamile kalmışsın üzerine düğün yapıp el mi açmayacaksın. Millete kendini güldürmeseydin keşke. Ailen çok haklıymış anlamış olman gerekirdi ama o kafada yok. Allah korusun kimsenin böyle akılsız olmasın evladı

Sorun eşinde de denilemez tam olarak. 28 yaşında, iyi eğitimli ve 2 dil bildiğini ve gizlice nikah kıyarak evlendiği eşi istemediği için işini bıraktığını iddia eden bir insan kendince bir hesap - kitapta yapmıştır.

Ne hesabı derseniz: adamın ailesinin kiradaki evine çökme planı yapmışlar işte kendilerince. Nikah kıyarlarsa bir taraf düğünü yapıp, eşyaları alır; diğer taraf evi verir vb şeklinde bir düşünce ve planlama yapmışta olabilirler.

Hak ettikleri: kapının önüne konulmak ve gidin kendinize iş bulun, nerede kalıp ne yapıyorsanız yapın denilmesi.

Benim evime benden habersiz çıkıp kacip gelmiş bir geline ben de çektiririm oğlumun karisi bile olsa. Allah vermesin kimseye. Benim de oğlum var. Oğlum bjr gün bir kızı elinden tutup eve getirse burada yaşayacak dese oğlumla birlikte kovarım sanırım evimden Allahimm sen koru ya

Aile evinden kaçmak sizin için zor değilse belki zordur ama neyse bu evdende kaçmak zor olmamali ne düğünü ne kinasii. Cocuk falan olmadan kaç kurtar kendini. O çocuğun düşmesinde bile bi işaret olabilir başını kurtar güzel arkadaşım.

Ay hem kacip evlenmişsin hem ustune hamile kalmissin daha neyin dugunu bu? Ben olsam bende taki takmam. Cok dugun istiyorsan bekleseydin. Esya falanda yardim etmem acikcasi. Kacan insan bana mi guvendi derim.
Birde hangi yuzle kinada elimi acmam diyorsun, eee acma yani, aksam kaynananin evinden kinaya gideceksin artik elini açsan ne acmasan ne?
Cok degisik kafalar bunlar ya, Allah sasirtmasin

kaçarak evlenmiş ve evliliğinin henüz 2.senesinde olup da 1 yaşında evladı olan bir ana olarak söylüyorum. Balık baştan kokar, bugün söylenen söz ve gösterilen davranışlar yarın daha ağır bir şekilde gelir karşınıza. Erkeklerin geneli kendi ailelerine b*ok sürdürmez ki sen haklı olsan dahi. O yüzden şu an daha yeni evliyken ve ortada bir çocuk yokken al valizini dön kendi ailenin evine. Kocan olacak adam da seni kaçırırken yaptığı erkeklik kadar azıcık adamsa hayatını sürdürmeyi planladığı kadını ezdirmez. Onun istediği gibi bir hayat kurmak için uğraşır. Ailesine höst demeyi bilir. Bugün en ufak bir laf ve harekete sessiz kalır aman kocam üzülmesin arada kalmasın o ne yapacak triplerine girersen sen çoook ezilirsin.

Ailesi kabul etmediği takdirde de kaçmış. Ev kv nin olunca ve arkasında duran kocası olmayınca o mesafe hiç kurulmaz emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…