Kaynanayla ayni evde yasamak

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
MErhaba arkadaslar konuyu bir arkadasim icin aciyorum . Arkadasim evli ve sorunu su : 1 yillik evliler esinin babasi iki yil once vefat etmisti esi annesini artik tek birakmak istemiyor ve bize tasinsin diyormus. 6 kardes arkadasimin esi ve en kucugude o. Arkadasimda istemiyor annesi 50 yasinda ama saglik problemi yok . Sorunlar cikar bir evde iki kadin olmaz fln demis esine ama nafile
Sizce esine nasil yaklasmali bu durumda kesinlikle istemiyor cunku.
Biraz karisik oldu sanirim kusurabakmayin yorum yapan ve okuyan herkese tesekkurler:)

cnm neden arkadaşın adına yorum bekliosun ki? neden bu tarz şeyler hep arkadaşların başına gelir??madem bu arkadaşının sorunu bnce bırak o çözsün cnm..

valla cevap belli
mutlaka sıkıntılar sorunlar çıkacaktır
aynı apartmandan bir daire yada yakınlardan bir apartmandan daire tutsunlar
hem siz göz kulak olursunuz yalnız kalmamaış olur.
benim babaannem 75 yaşında dul kaldı kimsenin evine gitmedi
tek başına yaşadı ama amcalarım halalarım hiç yalnız bırakmadılar
o da yalnızlıktan şikayet etmedi hiçbir zaman
evlatları sürekli ilgilendi
bu seçeneği düşünebilirler

daha 50 yaşındaymıs kayınvalidesi gencecik kendi kendine bakabilecek bir kadın
üstelik 6 kardes varken ve bu daha yeni evliylen en kücüge mi sıra gelmis
cok istiyorlarsa 2 ser ay 2 ser ay alsınlar yanlarına dicem de kadın da istemez ne gerek var gencecik kadınmıs
evi uzaksa yakında bi yerde bir 1+1 kücük daire tutulsun kira 600 lira olsa 6 kardes ayda 100 lira versinler kadın evini bilsin

Öyle bir durum başıma gelse evimde istemem ama ya aynı apartmandan yada çevre apartmanlardan bir dairede oturmasını söylerim, ara ara eşim yada ben gider kontrol eder eksiklerini karşılarız.

Ama aynı evde sanmıyorum ben yapamam.

Tövbeee 50 yaşta yaşmı ya ? Oğlu ya annesini 80 görüyor yada 18 yaşında bir ergen ki 50 yaş için evde tek bırakamam yapıyor.

Valla hergün kötü olmak yerine, bir kere kötü olur ... Ev, ev üstüne olmazz

nedn istemiyormuş arkadaşın nevarmış.... ya ben bazan hemcinslerimi anlamıyorum valla arkadaşın kaynanası yerine kendi annesini koysun bakalım o zaman ne diycek arkadaşın.. kendi abisinin eşi onun annesini istemediğinde bakış açısı nasıl olcaktı bi düşünsün bakalım. bence çok yanlış bir davranış kaynanasını istememesi, tabikide gelcek oğlunun evi yaaa kadın bir ömür vermiş evladına tabikide kötü zamanlarında annesini yaknız bırakmıyacak ANNESİ ANNESi ooo..... Nekadar da bencilce bir davranışş uyuz oluyorum böle kadınlara valla benm kaynanam evliliğimi bitirmek için uğraştığı halde yinede gelmesin bize asla demem Allah öle de dedirtmesin...

çıkar yolu yok adam gelecek dediyse getirir kız da birşey yapamaz...

en hızlı kaynana savunucusu ve geleceğin kaynanası olarak buna çok rahatlıkla bu öyle birşey değil ki diyebilirim. Evet herkes anasına, babasına bakacak ama 50 yaşındaki kadına değil. Orada bi durmak lazım. Sırf zevkine, kaprisine de ev , ev üstüne oturtulmaz.

Gelir 70-80 e o zaman bende sizin gibi aaa olur mu derim. Ama bu tamamen elma - armut.

Kimse kimseyi bakıma muhtaç değilken çekmek zorunda değil. Artık insanlar 40 ından sonra anne oluyor. Bi zahmet kimse de 50 yaşındaki kadına düşkün muamelesi yapmasın.

yaşlı değil hasta değil tek çocuk değil yeni evli bi çift

kabul etmezdim başka çözümler aranır yakınlarından ev tutulur sürekli göz kulak olunur yada tek duramıyorsa kardeşler arasında paylaşılır

bi kişinin üstüne yıkılmasına karşıyım

ama eşi kararlıysa zor vazgeçer

bende, büyükler çok yaşlı yada sağlık sorunu olmadıkça bir arada yaşamaması taraftarıyım.kendi annemde olsa bu böyledir.

ama misafir olarak istedikleri kadar ağırlarım:)

Son düzenleme:
Benim kayınvalidem 47 yaşında ve bakıma muhtaç,felçli ama kendi işini wc falan görebiliyor,ona rağmen eşim aynı evde oturmamızı istemedi,aynı apartmanda karşılıklı dairelerde olsun ama aynı evde yapamayız,zor olur dedi ve istemedi.Eşim de annesine çok düşkündür,kayınpederim sağlıklı o bakıyor eşine hamdolsun.Bu konuda eşin tepkisi çok önemli.Ben de 13 aylık evliyim,kayınpederim de bakamayacak kadar yaşlı olunca elbette beraber otururuz,yalnız bırakacak değiliz ama kendi işini görebilecek konumdayken biz de biraz evliliğimizi anlayalım,kendimizi tanıyalım,alışalım.

valla eşi kesinkes demişse biraz zor olur kararından döndürmesi... eşiyle şu anda kavga gürültüyü göze alıyorsa gelmeyecek diyecek.. ama benimde arkadasımın kayınvalidesiyle alakalı böyle birşey geldi... adam sürekli annemi yanıma alıcam diyip diyip durdu ve halada duruyor.. ne oldu kadının dediği oldu almadılar yanına. fakat 3 yıllık evliler, resmen burunlarından geliyor evlilik, adam her seferinde anamı yanıma alacam diyor, kadın yok diyor... boşanma durumuna geldiler... yani kadınını dediği olsa bile erkekte her seferinde gündeme taşıyabiliyor bu konuyu

elbetteki savunurum böle bir vicdansızlığı aslada sessiz kalamam... siz sanırım hayatınızda hiç zorluk ve yalnızlık çekmemişsiniz belliki.. ELBETTEKİ GELİP KALACAK OĞLUNUN EVİNDE BUNA KADIN TEK BAŞINA KARAR VEREMEZ.... YARIN ÖBÜRGÜN KADININ ANNESİ BÖLE BİR DURUMDA OLSA AYNI DURUM KADININ ANNESİ İÇİNDE GEÇERLİ ... SİZE TEK DİYECEĞİM ALLAH KAYNANANIZI SİZİN ELİNİZE DÜŞÜRMESİN. 70 80 YAŞINA GELİNDİĞİNDE HUZUR EVİDE BAKAR OĞLUNA GELİNE NE HACET.. UMARIM DÜŞÜNCELERİNİZİN NE KADAR BENCİLCE OLDUĞUNU BİRGÜN HAYAT SİZE ÖĞRETİR....

peki bu kaynananın maddi durumu nasıl?
aylık geliri bir evi çevirebilirmi? belkide o yüzden çocuğunun yanında kalmak istiyordur.eğer çeviremiyorsa bu konuda ona yardımcı olunmalı, artık bütün çocuklar her ay belirli bir miktar para verirler yada onlardan bir tanesi anneyi yanına alır.

benim 75 yaşındaki ve çok şükür sağlıklı olan anneannem bile tek yaşıyor
dayımlarla aynı apartmanda yaşıyorlar, bazen beraber yerler bazen ayrı takılırlar ama hiç aynı evde kalmıyorlar
bence olması gereken de budur.
kendi annem 50 yaşında ve hala çalışıyor, emekli de olmayacağım diyor, yani gayet sağlıklı 50 yaşındaki bi kadının gelip yeni evli bi çiftle yaşaması çok saçma.
bunu önce kaynananın düşünmesi lazım ama nerde onda o incelik.
insan yeri geliyor kendi annesiyle tartışıyor yahu aynı evde

Aynı dertten benim arkadasım da muzdarip, hem de baba hayatta iken..
Aynı apartman da oturuyorlar kayınvalidesi ile ve kadın hep arkadasım da hemde ilk evlendiklerinden beri, ne annesi ne de baska biri rahat bir sekilde gelebiliyor evine, kayınvalide hemen yukarda bitiyor.
İlk evlendikleri günden beri kahvaltı birlikte, aksam yemegi birlikte, aksamları kayınvalidesi gece 02:00' ye kadar onlarla oturuyormus.
Ve daha 8 aylık evliler!
Cok tartısmalar yasandı hemde daha ilk günler, hatta arkadasım esimle bas basa yemegimi yemek istiyorum bile demis, ama kayınvalide hala aynı hic bir degisme yok, esi evde yemek yerken kendisi gelin' de yiyor. Sen beni oglum' dan ayıramazsın, sen kimsin ki beni oglumdan ayıracaksın? demis..
Valla canım is esin de bitiyor, onun esi' de bunu böyle kabul et, ben annemi bırakıp hic bir yere gitmem diyormus..

Ne olacak bilmiyorum, senin ki bir de tek cocuk degilmis hani, annesini düsünmesi gereken sadece o degil ki, kardesleri de var..
Allah kolaylık versin canım, gercekten is esin de bitiyor.

hangi yeni evli ister allah askına kayınvalıdesını yanında ya . o kadar kardesden en kucugune mı gelmıs sıra hemde yenı evlı evlılıgın tadını cıkartsınlar bırakında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…