Kaynanayla ayni evde yasamak

arkadaşa tanımadan yükleniyorsunuz geçmiş mesajlarını görseniz bu şekilde hakaret dolu konuşmazsınız

aynı şeyleri bende yazdım bencilliğimden değil yaşlı hasta değilse aynı evde yaşamanın mantığı yok bana göre

kalkıpta biz ne hali varsa görsün aman değil aynı evi gitsin başka şehirde yaşasın demedik ki

aynı ev değil ama aynı apartman olur yada kalamıyorsa tek başına bütün kardeşlerde sırayla kalır dedik

1 yıllık evli birisi niye tek başına bu sorumluluğu alıyor ki

bunları diyen birisine de "hayat umarım bir gün size öğretir" " yok kayınvalidenizi sizin elinize düşürmesin " demenizlede siz ne kadar sevgiyle bakacaksınız merak ettim

Resti çeksin kesinlikle kabul etmesin ve de kendini ezdirmesin. Sonra da sorun çıkınca kabul etmeseydin diye kocası zeytinyağı gibi üste çıkıverir. Çocuk muymuş kayınvalidesi de evde yalnız kalamasın.

Rahmetli annemle kahvaltı ediyorduk, aniden dedim ki anne, babama birsey olsa ve biz evlenmis olsak, sen tek basına yasayabilir miydin?
Basını öne egdi ve '' ben cocuklarımla yasamak isterdim. '' dedi. Basını kaldırdıgında gözleri yas dolmustu..
Ah annem hayatta olsaydın keske, hic yalnız bırakmazdık biz seni kardeslerimle, elimizden geleni yapardık senin icin..
Ama tabii tek kisiye yüklenmek, veya tek bir kisinin düsünecegi sey degil bu, annem öyle demisti o zamanlar..

Son düzenleme:

başın sağolsun smu..

Arkadaşınızın kayınvalidesi nasıl bir insan, bu çok önemli...
Kimin annesi olduğu değil önemli olan, kurulan yuvaya tehdit oluşturacak mizaçtaysa, isterse iran'a vali olsun aynı zamanda...
Mesela benim kayınvalidem laftan, sözden, dur'dan, kalk'tan, sus'tan anlayan biri değil.. Uzun süre vakit geçirildi mi (mesela 6 saat gibi), kendi çocukları dahil olmak üzere herkesle kavga çıkartır, huzursuzluk verir.. Hiç büyüyememiş, haris bir kız çocuğu gibidir... İyiliği bile menfaati için yapar, bunu da sözle söyler..
Arkadaşınıza hitaben şunu söylemeliyim;
Vicdani red hakkınızı iyi niyetle kullanırsanız, vicdanınız da kesinlikle rahatsız olmaz, Mevla da niyet halisliğinden aynı durumu başınıza getirmez...
Kurulmuş yuvaya tehdit oluşturacak her türlü karakter, uslanmıyorsa uzak tutulmalıdır.. Kişiler haris, hasis ve sinsi, üstelik de kavgacı olduğu sürece yalnız kalmaya mahkumdur, zira her hareketin bir bedeli vardır... Ve lakin, eşinizin annesi tam tersi bir karakterdeyse, büyüklüğünün hakkını verdiyse olgunlaşıp, küçük kusurları mutlaka olacaktır ve bir evde iki kadın yaşamanın kolaylıkları da vardır...
Kayınvalidenizle aynı evde yaşamak zorunda değilsiniz elbette.. üstelik evlenmeden önce bunu bilmiyorsanız, evlendikten sonra dayatılması elbette hoş olmaz...

Eğer içinizi rahat ettirecekse vicdan bakımından, yaratıcı bu konuyu şu şekilde çözümlenmiştir,
Bir evin, ev üstüne olmayacağı... Maddi durumu yetersiz bireyin aynı eve çıkmak zorunda kalsa dahi ailesiyle, kendilerine ayrılan odaya ayrı bir giriş yapmaları, her iki ailenin selameti için de uygun görülmüştür... (O dönemde evler tek katlı) Demek ki mevla bile iki kadının aynı evde yaşamasına razı değil.. Aynı evin farklı odası olsa, kapıyı dıştan ayır, evini ayır, buyurmuştur... Zira melek mikaille dahi yaşasan, düzenler uymayacaktır...

Yine de naçizane tavsiyem.. Bu olay kaçınılmazsa eğer... Kayınvalidenin karakterine göre hareket edilmelidir... Kendi halinde, artık yaşını olgunluğa çevirmiş, karakter sahibi bir insansa, çok da diretmeyin... Zaten o kadar genç ki, tahminim kendi rahat edemeyerek evine dönecektir...

anneannem 64 yaşında yalnız yaşıyor çok şükür sağlığı yerinde hemen 3 blok yanımızda kalıyor ki bizim evimizde sadece annem ve ben kalıyoruz kız kardeşim üniversite dolayısıyla il dışında yaşıyor

hemen bİR kaç blok ötemizde teyzem var

karşı sitede anneannemın kız kardeşi oturuyor 72 yaşında ama onun eşi var yalnız değil

başka semtte de dayım oturuyor eşiyle beraber..anneannem canı sıkılırsa bıze, başka gun teyzeme gidiyor dayımlar uzak olduğu için oraya gidiyor 3 4 gün kalıyor sıkılınca geri geliyor.

şimdi biz vicdansız mıyız?
anneannemle hergün telde konuşuyoruz maksımum 2 gunde bir birbirimize gidip geliyoruz her hafta mutlaka çok güzel yemekler yapıyor hepimizi çağırıyor bayramlarda zaten ev dolup taşıyor yemek yemek için oturacak yer bulamıyoruz

anneannem tam 97 yılından beri yalnız yaşıyor

yaşlı arkadaşlarının olduğu bir klüp var il il geziyorlar etkinliklere katılıyorlar günlere gidiyorlar yazın tatıle gidiyor yüzüyor, geziyor kafasına göre takılıyor hayatının belki son zamanları iyi değerlendirmek istiyor.şimdi biz vicdansız mıyız? 64 yaşında bile olsa anneannemin bir özel hayatı var sonuçta...

çocuk gibi ne yapalım gel bizde kal 2 gun, git sıra teyzeme geldi hadı orada kal mı dıyelım? ki dayım sonuçta erkek ve en küçük çocuğu ama anneannem ben sızle yaşıycam demedi hiçbirzaman...

bakalım o kadın gelmek isteyecek mi? 60ını aşmış bır kadın bunları yapabılıyorsa 50 yaşında ki kadın hiçte yaşlı bir hanım değildir sağlığı da yerındeyse artık hayatını yaşamasına fırsat vermek gerekir.
bir kadının eşi öldüyse o da ölmüş olmaz neden sanki bakıma muhtaç muamelesı yapılıyor anlamadım?

şimdi anneannem çocuklarıyla beraber bir hayat yaşamamış mı oluyor?

Böyle bir durum demişsinizde, böyle bir durum denir acaba ? Bir açıklayın sonra saldırıya geçin. Bildiğinizi hiç sanmıyorum o yüzden uyarayım büyük harfle yazmak sanalda bağırmaktır.

Kocası ölmüş bir kadın, nesi varmış ben anlayamadım. Kadına bir sorun yahu belki 2. kocayı isteyecek :))) Varya 50 yaşı yaşlı ilan ettiğinize, bakıma muhtaç falan sandığınıza göre 18-20 arasında olmalısınız. Annenize bir sorun 50 yaşındaki kadına genç mi / yaşlı mı diyor.

Kaynanamı benim elime düşürmesin kısmına ise çok güldüm :)) Beni tanıyanlarda eminim bu kısma çok gülecektir.

Son düzenleme:
50 yaş çok genç bir yaş.kadının sağlık sorunu mu var maddi olarak mı muhtaç bilmiyorum ama öyle bile olsa anneye bakmak 6 kardeşe de düşer sadece birine değilben olsam asla kabul etmezdim.yeni evli bir çift için aynı evi paylaşmak daha da zordur.arkadaşın eşine kayınvalidesine yakın oturmayı yada kardeşleriyle dönüşümlü olarak bakmayı teklif etsin ama kararlı olsun yumuşak davranırsa eşi onu ciddiye almayabilir.aynı evde mutlaka sorunlar çıkar kadın çok genç kimsenin ömrünü bilemeyiz ama aşağı yukarı 20 yıl kaynanasıyla yaşayacak bu hiç de kolay birşey değil:26:erkekler çok benciller hiç eşlerini düşünmüyorlar arkadaşında biraz bencil olsun

o kulübü bana bildirebilir misin özel birşey değilse.

benım bu sıtede öğrendiğim bir şey varsa evliliğin ilk zamanlarıyla ilgili hayal kurmamak ve beklentiye girmemek gerekiyor

çünkü illa birisi gelip berbat edecek birşey buluyor

bence kabul etmesin. bir kere ederse sonra sorun çıktığında ki eminim çıkar asla geri dönüşü olmaz. zamanla oğluda annesinin tek yaşama durumuna alışacaktır. ayrıca tek çocuk değil ki. diğer kardeşleride ilgilensinler.kadına aynı apartmanda değil yakın civarda bir ev tutulur, her çocuğu gidip ihtiyaçlarını karşılar. aynı apartamanda olmak bana göre aynı ev gibi birşey. bu seferde kocası annesinin evinden çıkmak bilmez. hergün orda kızın sinirleri bozulur habire gidip çatar, kavga çıkar. tavrını baştan kibarca koysun. aynı evde olmaz ama yakında olursa gidip ilgilenirim desin. bayrıca zıtlaşarak değil elinden geldiğince sakin ve tatlı dille kocasını ikna etmeye çalışsın. tatlı dille konuyu çok daha kolay çözeceğine inanıyorum.

Eğer eşini ikna edemiyorsa yan apartmanda bir daire tutsunlar tek çözüm bu bence.

Allah sağlık versin,eli ayağı tutuyorsa ,maddi durumları da çok sıkışık değilse ev ev üstünde olmuyor.

Bir Anne evlatlarınin hepsini bir yürege sıgdirirda, ama evlatlar bir Anneyi
koca Dairelere sigdiramaz!!

İnsanoglu cok bencil, ama unutmamak lazim
Ne ekersek onu biceriz .

çok zor bir durum. hele ki bayan için, bütün iş kadının üstüneyken öz oglu tabiki yanına ister. öyle bir yer varsa bende annemi alıp oraya yerleşeyim :) şaka bir yana; evlatları anaya babaya bakmaya mecbur ama bir başkasının üstüne yıkmaya çalışarak değil. herkes kendi evinde rahat ve özgür olmak ister. yarın öbür gün benim başıma ne gelir bilemem ama ben istemezdim. ee eşim annesini getirsin, ben annemi getiriyerim. benim asıl boyun borcum kendi anneme bakmak. olur mu olmaz! bir hastalık rahatsızlık olur o ayrı. benim dedem 100 yaşında ve tek başına yaşıyor. anneme dediği bende huzursuz olurum sizde huzursuz olursunuz. herkes kendi hayatını yaşasın. dedemi bu yüzden cok taktir etmişimdir her zaman, kimseye minneti yok.

bizim cocugumuz olmayacak sanırım ama olsaydı bile evladımın yanında yaşamak istemezdim. ara sıra çağırırlarsa evlatlarıma gezmeye 1 2 gün giderdim. arasınlar sorsunlar ara sırada gelsinler yeterde artardı. benim anneminde yaptıgı bu! gelininin yanına yerleşmeye çalışan kayınvaildeleri hiç anlamıyorum.

Donusumlu olarak kalir cocuklarinda

tamam annesi de hasta olsa neyse..ben olsam bende istemem acikcasi...ayri ev tutsunlar.mecbur diilim kimsenin kahrini cekmeye.

bizim cocugumuz olmayacak sanırım ama olsaydı

Yapma böyle "Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmezmiş" En zor anımda bana ilaç gibi gelirdi bu. Sen uğraş elinden geleni yap, elbet birgün kavuşursun evladına. Her yolu denedin mi ? Neler yaptın ?

Evet insan büyük umutsuzluğa düşüyor ama genede tedaviyi bırakamıyor. Bu umudun dilde bittiğini, yürekte bitmediğini gösteriyor.

anlamadığım nokta k.validenizi oğlu yanına almak istiyor ya

k.validen peki gelecekmi bunu biliyormusunuz ki

gidip aanacım yanımızda yaşa dedi de kadına evet mi dedi

yoksa bu sadece bir düşünce eşiniz sizinle paylaşıyormu

zaten kadında bilincindedir gelmez cnm oda rahatını bırakırmı

iç duygusal modda olmasamda Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmezmiş bunu okuyunca birden yaşlar süzüldü, bende anlamadım :) en iyi yerde, en iyi doktorlarla denedik ama değil sperm, başlangıç hücresi bile yok. oda olmayınca çare tükeniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…