Kaynanayla kötü olmak evliliğe yansırmı

Kırılabilirsiniz bazı şeylerde ama bakın 23 yaşındasın eşinde ya senle aynı ya da 25 yaşında vs siz artık evlisiniz yani evlenmeyi bilen insanlar geçinmeyi bilecek yoksa evlenmeyecek bu böyledir öyle aılel demek evladına yemez yedirir falan siz o yaşları geçtiniz evlilik yaşına kadar öyleydi. Evlenmişsiniz yani giymez giydirir falan komik yani evlenmeyi biliyorsunuz ama paraya sıkışınca yine aile ee o zaman niye evleniyorsunuz. O altınlar zaten yatırımlıksa ki o altınları çiftlere yardım etmek katkıda bulunmak için takarlar yani ev alıyorsunuz işte yatırımlıksa aileden para istemek yerine kullanıcaktınız. Zaten anne babalar okutup büyütüyor her türlü emek var siz kalkıp evlendikten sonra oğlunun evine gelmedi para vermedi diyemezsiniz zira eşiniz o annenin verdiği emekleri ödeyemez. Keyfi bilir vermez canı istemez vermez zorunda değil bunu anlayın yapacağını yapmış artık siz yapacaksınız eviniz barkınız ayrı yani kusura bakmayın şöyle evlenip aileden geçinen aile yapmak zorunda diyenlere cidden irite oluyorum
Konuya dıştan bakıyorsunuz anlayabileceğinizi düşünmüyorum. Zaten aileler kendileri dedi biz yardım edeceğiz siz alın noter parasını biz verelim kacırmayın sonra ödersiniz diye ben bilseydim sonra kaynanamın beni hemen böyle sıkıştıracağını ben hiç ondan almazdım. Biz bankadan para cekecektik arayada korona filan girince herşey ertelendi O yüzden hemen veremedik. Altınlara gelince yine satma taraftarı değilim buda benim fikrim dünyanın binbir türlü hali var en zor an değil ev almak sonuçta hemen onları öne süremem bu benim düşüncem ki kaynanam bunları biliyor kalkıpta asla demez altınlarını sat filan diye ama o beni sıkıştırınca mecbur kaldım çünkü burnumdan gelmişti Eşim durumun farkında oda annesi katkısı olsun ister belki niyetinde ondanda almiştik bu durumlara düşmeyi beklemiyorduk sonuçta oda bir Anne evlatları sıkışsın istemez zor duruma duşsun istemez diye düşündük annem öyle çünkü evlendik diye evlatları değilmiyiz ne olursa olsun onlar bizim annemiz aile kavramı böyle birşey.

Konuya dıştan bakıyorsunuz anlayabileceğinizi düşünmüyorum. Zaten aileler kendileri dedi biz yardım edeceğiz siz alın noter parasını biz verelim kacırmayın sonra ödersiniz diye ben bilseydim sonra kaynanamın beni hemen böyle sıkıştıracağını ben hiç ondan almazdım. Biz bankadan para cekecektik arayada korona filan girince herşey ertelendi O yüzden hemen veremedik. Altınlara gelince yine satma taraftarı değilim buda benim fikrim dünyanın binbir türlü hali var en zor an değil ev almak sonuçta hemen onları öne süremem bu benim düşüncem ki kaynanam bunları biliyor kalkıpta asla demez altınlarını sat filan diye ama o beni sıkıştırınca mecbur kaldım çünkü burnumdan gelmişti Eşim durumun farkında oda annesi katkısı olsun ister belki niyetinde ondanda almiştik bu durumlara düşmeyi beklemiyorduk sonuçta oda bir Anne evlatları sıkışsın istemez zor duruma duşsun istemez diye düşündük annem öyle çünkü evlendik diye evlatları değilmiyiz ne olursa olsun onlar bizim annemiz aile kavramı böyle birşey.
Ayrı bakıyoruz evet tabi ki evlenince evlatlıktan afaroz edilmiyoruz lakin evlenen insanlar evlenmeyi biliyorsa aileden geçinmeyecek böyle olursa her sıkıştığınızda bize para verin mi diyiceksiniz onlarda artık büyütmüşler artık rahat etme yaşları ölene kadar her şeye para vericekler demek gibi sizin ki. Bilmiyorum ben düşüncemi söyledim olması gereken bu evlendikten sonra ben ailemsiniz ev alıcam araba alıcam para verin demek abes benim için

Ben 23 yaşındayım yaklaşık 2 senedir evliyim belli bi sebeplerden dolayı kaynanamla konuşmuyorum artık ama eşimin tarafından kuzenleriyle filan konuşurum kaynanam hariç. Şimdilik eşimle bir sıkıntı yok ama ilerde problem yarattır diye kaynanamı alttan almamı isteyenler var ama ben kesinlikle istemiyorum kocamı çok seviyorum aşığım ama annesi göresi gözüm yok çok soğudum evliliğime yansımaması için ne yapmalıyım ?

Eşinizin istersen konus ister konusma demesi saygı duymasi cok guzel birsey gercekten konu ne olursa olsunn arkanizda duracak , saygi duyacak bir eş helede konu annesiyse çok az rastlanir kıymetini bilin..

Kusura bakmayında anneler zor gününde ne bilim varlıklarını belli etmeliler çoçuklarına destek olurlar uygun bi ev bulduk almamız iyi olacaktı çünkü kiradaydık bir sürü para veriyoduk ve şuan o kiradan kurtulduk evimizi ödüyoruz şimdi şükür o yüzden. Bizde öyle hemen altına ellemek olmaz geleceğimiz için yatırım yapiyoruz sonuçta. Borç verdi ödeyecez ama bizi aceleye getirdi sıkıştırdı ben annemden daha yüksek miktarda aldım para ama annem asla damadını sıkıştırmadı ödeyin demedi dahada eşim araba almak istiyor kredi çekmeli alın arabanızı ne zaman olsa ödersiniz eliniz bolaşınca dedi sonuçta bunlar gereken şeyler. Anne dediğin yemez yedirir giymez giydirir hesabi ben öyle billirim Allah razı olsun. Yarın evlatlarım için bende öyle olurum çünkü. kaynanamın verdiği 4000di sadece biraz bekleseydi altınımı satmadan ben ona borcunu ödeyecektim zaten bizi sıkıştırmasına gerek yoktu. Oğlunun ev alalı görmeye gelmeyen annede yani kusura bakma 10 dk’ lık yerde oturuyor bi zahmet etsin o bana o değeri vermiyorsa ha bu arada olaylar sadece bundan ibaret değil bazı şeyler bardağı taşıran son damla oldu

Üç cocugum evet yemem yediririm, giymem giydiririm ama üni birine kadar. Koca adam olmus. 23 sene bakmışım bakın 23 sene,evlendirmisim bir de hala o yesin o giysin. Kendine bakacamayacak insanlar evlenmesin. Ev alıp evlenseydeniz madem kira vermek zor geliyorsa.

Maddi açıdan zorlandik su korono zamanında annem biz verelim para dedi ben kizdim ne münasebet altın var satarim. Anneyiz diye bir ömür çekmek zorunda değiliz.

Ayy birde kv evine gelse niye geldi olacak, gelmedi niye gelmedi olacak. Sizin anneniz aramak zorunda değil, oda sizin annenizi aramak zorunda degil. Takılma bu kadar. Yasin daha cokkk küçük.

Ayyy kuzum ya ben doğum yaptım ilk torun, tek torun kp dört ay sonra geldi. Hemde eşim küstü öyle geldi. Üstelik bir gece kaldi, sabah tututurdu ben gidicem diye çocuk gibi. Şok olduk biz. Akşama zor tuttuk. Daha neler neler. Hiç küsmek aklıma gelmedi. Ara bozmaya çalışmıyorsa gerisi hiç önemli değil.

Üç cocugum evet yemem yediririm, giymem giydiririm ama üni birine kadar. Koca adam olmus. 23 sene bakmışım bakın 23 sene,evlendirmisim bir de hala o yesin o giysin. Kendine bakacamayacak insanlar evlenmesin. Ev alıp evlenseydeniz madem kira vermek zor geliyorsa.

Maddi açıdan zorlandik su korono zamanında annem biz verelim para dedi ben kizdim ne münasebet altın var satarim. Anneyiz diye bir ömür çekmek zorunda değiliz.

Ayy birde kv evine gelse niye geldi olacak, gelmedi niye gelmedi olacak. Sizin anneniz aramak zorunda değil, oda sizin annenizi aramak zorunda degil. Takılma bu kadar. Yasin daha cokkk küçük.

Ayyy kuzum ya ben doğum yaptım ilk torun, tek torun kp dört ay sonra geldi. Hemde eşim küstü öyle geldi. Üstelik bir gece kaldi, sabah tututurdu ben gidicem diye çocuk gibi. Şok olduk biz. Akşama zor tuttuk. Daha neler neler. Hiç küsmek aklıma gelmedi. Ara bozmaya çalışmıyorsa gerisi hiç önemli değil.
Bende aynı şeyleri söyledim ama fikirler uyuşmadı🤷🏼‍♀️

Daha çocuk yaaa. Biraz daha buyuyunce akillanir belki.

Ben o yaşta vize,final derdindeyim o kv niye evime gelmedi derdinde!

Valla anne dediğin yemez yedirir lafını görünce sinir oldum.
Bende aynı şekilde hatta başta acaba neye darılmış diye düşündüm yok para yok gelmedi aramadı şu bu diyince üstüne para verilmek zorunda aile bu diyince sinir oldum bende

Allah akıl fikir versin. Hayatı niye bu kadar zor yaşıyorlar anlamıyorum. Kimseden para beklemiyorum, keşke kimse de benden para beklmese.

Kimse arasın diyede beklemiyorum ama kimseye de küsmuyorum. Aile olmak böyle birşey çünkü.

Çok şey yazardım ama neyse.

bende de var o modelden bir senedir nişanlıyım , Oğlu 6 ay askerde ben burda beklerken bir kez gelip ziyaret etmedi, birşeye ihtiyacın var mı diye sormadı aradığı tek zaman oğluna ulaşamadığı zamanlar oluyordu bayramlarda ailemi beni ziyarete bile gelmedi aramadı ama kendi akrabalarına beni koşa koşa bayram ziyaretine götürdü onlara ayıp olurmuş adet böyleymiş bizim akrabalık ilişkilerimiz önemli falanlar ama benim aileme yada akrabalarıma hiç ayıp olmuyordu her zaman bir şey alınması gerektiğinde bizim paramız yooooooook diyordu oğlu askerde durmadan beni kötülüyordu, gelinlik almak olsun altın almak olsun vs. her zaman suratı asık birşekilde gelirdi ve paramız yokkkk bütçemiz yok derdi sağolsun sayesinde dün ayrıldık.

Back
X