kaynım evleniyor :(

yorgun_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
601
0
66
İstanbul
slm hanımlar benim derdim kaynım evleniyor sanane diyeceksiniz şimdi kaynın evleniyorsa evet banane ama sorun kaynım biz evlenirken 1000tl kadar bir para vermişti kendisi çalışıyor 25 yaşında ve ben bir bayram görüşmesinde konuşmamızda bana evlenirken verdiğim 1000 tl yi vereceksiniz dedi ayrıca ben çalıştığım için benden de yardım istedi ama sorun hanımlar ben evleneli 2 yıl oldu ve biz eşimle kredi ödüyoruz çünkü takı borcu , eşya borcu, düğün borcu derken biz resmen battık halbuki biraz daha beklese evlenmek için verdiğinin 2 katını dahi verebiliriz buarada bana şunu söylemişti ( evlenmek için bekleseydin yenge abim para biriktirseydi) dedi halbu ki biz eşimle 6 yıl çıktıktan sonra evlendik ama kendisi 2 gün konuştuğu kızla evlenemeye karar vermiş sizce ne yapmalıyım hanımlar eşimle buyüzden aram açılsın istemiyorum ama bu gidişle aramız açılacak gibi ben mutfağımdan kısıp üzerime başıma almayıp kredi ödüyorum ama eşim 1000 tl yide verelim 1000 tl daha verelim diyor ama onu verecek durumumuz yok borç harç yapıp ben para vermek zorundamıyım kusura bakmayın hanımlar derdimden çok yazdım sanırım şimdiden tşk ederim

tüh ya. ama kaynınızında ihtiyacı var ki istiyor. elinizin bollaştığında vereceğini, söyleseniz. nasıl 2000 tlyi çıkarıp verecek ki eşiniz?

Evet zorundasınız iki sene olmuş evleneli o parayı size vereceğine altın yaptırsaydı daha çok karı olurdu 2 senedirde borç konusunda rahatlamışsınızdır bencilce düşünmeyim.

sizin sıkışık zamanınız iye evlenmemesini istemek doğru olmaz. onun hayatı, siz 6 sene beklemişsiniz, o beklemez.... ben 3 sene çıktım evlendim o 2günde kendini hazır hisseder.... bunun kriteri olmaz.

ayrıca siz evlenirken ondan borç almışsınız. yani borçla evlenmişsiniz. o evlenirken sizden borç değil alacağını istiyor. 2senede de 1000tl ödenirdi. haftada 10tl atsanız kenara ödenirdi... gene de durumunuz yoksa, veremiyoruz dersiniz. evlenme bekle demek bencillik.

Evet zorundasınız iki sene olmuş evleneli o parayı size vereceğine altın yaptırsaydı daha çok karı olurdu 2 senedirde borç konusunda rahatlamışsınızdır bencilce düşünmeyim.

canım borcumuz bitmedi ki henüz ben çalışmasam mutfak masrafımızı bile eşim karşılayamaz o dereceyiz ama beklese rahat rahat veririz çünkü kredi borcumuz bu sene son :26: ama beklemiyor çünkü çok sorumsuz bir insan belki 10 tane kızla çıkmıştır şimdi nedense evleniyor

2 senede zaten o borcu ödemeliydiniz, ha sen ekstra yardım etmezsin o ayrı konu ama kimin kiminle ne kadar süre sonra evleneceğine siz karışamazsınız değil mi, bunun adına bencillik derler, kendinize güvenmişsiniz ki o kadar borç yapmışsınız

O size nasıl zamanında yardım yaptı ise sizde karşılığını ödemek zorundasın bence.
Bunun için aile içi huzursuzluk çıkartmanız bencilce bir davranış olur.
Durumunuz kötü olabilir ama o da evlenmeden istememiş parasını.
Geçerli bir nedeni var yani borcunu almak için.

2 sene önce borç alarak aldıysanız o parayı tabi ki vermelisiniz..
2 sene 1000 lira gibi parayı denkleştirmek için gayet uzun bir süre..
Siz altı sene sevgili kalmışsınız ama kenara bir şey koyamamışsınız..
Sizin tabirinizle iki gün konuştuğu kızla evlenmek isteyen kaynınız nasıl koysaydı...

Son düzenleme:
Parayı veremeyecek olmanız nedeniyle kaynınızın evleneceği zamanı eleştirmeye hakkınız olmadığını düşünüyorum..
Parayı da vermelisiniz, 1000 TL fazladan olmasa bile en azından size borç verdiği parayı iade etmelisiniz, şu an onun sizden daha çok ihtiyacı var emin olun

hemen yarın evlenmiyordur heralde. Hem 1000 lira ödenmeyecek bir ücret değil. Ben sizin paniğinizi gördüğümde 10bin olarak okumuştum. Sonradan dikkat ettim

2 kişi çalışıyorsunuz
2 senede borçlar hafiflemedi mi?

bir arkadaşın dediği gibi, kaynınız size borç olarak verdiğini para değil de altın olarak verseydi, ederi iki katına çıkardı zaten bu süre zarfında..

"nedense" derken ne kastediyosun??
sana mı sorcaktı evleniyim mi diye çok bencilsin kusura bakma adam alacağını istiyo, 10 kızla çıkar ama bi kızla evlenir nedense evleniyor ne demek, belki kendilerince planları var

canım demek istediğim yanlış anlaşıldı sanırım o bize borç vermedi abime destek diye verdi ama nedense beni gördüğü zaman isterim evlenince dedi ama ozaman evlenemeyi düşünmüyordu ama şimdi birden bire evlenemeye kalkıyor biraz daha sabretse veririrz çünkü bizde zor durumdayız

Yahu niye beklesin hanımefendi sizin keyfinize göre mi evlenecek koskoca adam

ama para biriktiren biri değildir hanımlar kayınvalidemin üzerinden kredi çekip 20000 tl yi batırmış biri bu insan ve şuan kayınvalidem onun borcunu ödüyor kendisi destek bile olmuyor annesine ama aklı başında bir insan olsa zaten bunu düşünür ama öyle bir insan değil

Ama tatlim hayat onun hayati isterse 1 saatte tanigi kizla evlenir.

Birde borc bu kizamazsin ona borc sahibi parayi her an isteyebilir. Verirken iyide simdi kotumu oldum der yani. Eh evlenicek onada para lazim.

Sende haklisin daha toparlanamadik diyorsun. Ben olsam hemmen bulup bulusturur yakin cevremden toparlar veririm o parayi. Arkamdan laf ettirmem. Vermediler diye. Valla surunurum yinede veririm. Durumunuz duzelincede guzel bir ev hediyesi alisiniz olur biter.

ilk başta borç dedin şimdi desteğemi döndü, senin parayı vermeye gönlün yok kaynım sorumsuzdan girdin yakında kızda uygun değil vs dicek gibi bi havan var
o zaman vermiş şimdi istiyo, bence siz nasıl olsa tanıdık diye adamı salladınız birden isteyincede şok oldunuz, bunca zaman ödemenizi iyi niyetle beklemiştir ödenmeyincede evlilik gibi bi mazereti olduğundan kendi istemek zorunda kalmıştır, bankaya ya da başka kişilere olan borcunuzu ödeyemeyiz diyebiliyo musunuz bankaya bi diyin bakalım noluyo

hemen yarın evlenmiyordur heralde. Hem 1000 lira ödenmeyecek bir ücret değil. Ben sizin paniğinizi gördüğümde 10bin olarak okumuştum. Sonradan dikkat ettim

benimde sorunum bu malesef hanımlar bırakın 1000 tl yi 5 kuruşu kenara atacak durumumuz yok borç yaptık evlendik biz 1000 tl sini tamam bulup buluşturup vereyim ama daha fazla desteği hakediyor mu karar veremiyorum:26:

Size zaten daha önceden söylemiş evleneceği zaman isteyeceğini..
Çok bencilce bir yaklaşım siizn borçlarınız bitsin ondan sonra evlenseymiş.
Kaynınız hakkı olanı istiyor.
Hakkı olmayan bir para talep etmemiş.
Hem ne güzel sizin altı yılda yapamadığınızı o 2 günde yapmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…