kaynım evleniyor :(

o annesiyle olan problemi, şimdi yavaştan kaynını kötülemeye başlaman seni hiçbi şekilde haklı çıkarmaz, borçla harçla evlenilince böyle oluyo işte, nasıl bi borçmuş ki çift maaşla 2 yılda hala çok borcunuz var

ekleme yapayım. kaynınıza evlenmesin diyemessiniz ama... sonra öderiz dersin.

1000 lirayı ne kadar büyüttünüz hanımefendi, en kötü ihtimal geri ödemese nolur eşiniz kardeşine 1000 lira yardım etmiş çok mu Allah aşkına

benimde sorunum bu malesef hanımlar bırakın 1000 tl yi 5 kuruşu kenara atacak durumumuz yok borç yaptık evlendik biz 1000 tl sini tamam bulup buluşturup vereyim ama daha fazla desteği hakediyor mu karar veremiyorum:26:

5 kuruş ödeyecek durumunuz olmadığına göre adam kaç sene beklesin evlenmek için

Çok haklısın

sen 6 yıl bekledin o da bekleyecek

10 kızla daha çıksın

senden izin kağıdı alsın sonra yine buraya gel

kk'cek biz de izin verirsek evlenir

hem bin lirayı vermek zorunda değilsin

ne gerek var zaten insanlık öldü

aç yatarım taş yerim yine de kendime laf ettirmem!!!

kaynın siz evlenirken 1 milyar pra vermiş çok bi para değil 2 yılda çoktan bunu verebilirdiniz çünkü BORÇ..
bencede şimdi o evleniyosa bu 1000 tl yi vermeliyisiniz. haa 1000 tl de yardım etmeliyiz diyosun eger durumun yoksaonu vermeye mecbur değilsin ama borç aldıgını vermelisin...

sizi anlıyorum stres olduğunuz için olayı şu an objektif gözle değerlendiremiyorsunuz

bahsettiğiniz konu, annesi ile kaynınız arasında
anne-oğul içlerine sindirmişse, sorun yok
evlenmek de kaynınızın tercihi, onu da sorgulamamak lazım
konunun sizi ilgilendiren kısmı eşinizin 1000 tl aldığı parayı 2 sene sonra 2000 tl şeklinde verecek olması

şimdi biz ne dersek diyelim, eşiniz verecek zaten
siz mutfak masrafından bile kısıyorum diyosunuz ama eşiniz vereceğim dediğine göre nakit verebilecek durumu var demek ki..

ben de sizin içiniz bir nebze rahatlasın diye diyorum ki "o para altın olsaydı, zaten 2 katına çıkmıştı değeri"

bakın siz 6 sene beklemiş, yine de borç harç evlenebilmişsiniz
evlilik kolay değil
hepimiz yaşadık
attığın adım para oluyor
insan bu tür durumdaki birine hiç bir beklentisi olmasa dahi yardım eder
kaldı ki kaynınız size evlilik döneminde yardım da etmiş
bence onun evlendiği kızı, ya da annesine borcunu vs sorgulamayın, zihninizi bulandırmayın
zamanında size yardım etmiş birine, şimdi vefa borcunuzu ödeyin..

doğru haklısın hayat onun hayatı ama keşke biraz daha düşünceli bir insan olsaydı ama annesini bile zor duruma sokan bir insan sorumsuzluğuyla ailede ün saldı bende sadece 1000 tl sini veririm diyorum benim kardeşimde 1000 lira verdi ama ne lafını eder ne söyler ama bu açgözlülüğü beni düşündürdü tek yardımları bize evlenirken 1000 liraları oldu onuda istemeleri gerçekten çok acı diyorum sadece

benimde sorunum bu malesef hanımlar bırakın 1000 tl yi 5 kuruşu kenara atacak durumumuz yok borç yaptık evlendik biz 1000 tl sini tamam bulup buluşturup vereyim ama daha fazla desteği hakediyor mu karar veremiyorum:26:

Canım tamam da yani Siz onun borcunu ödeyin gerisini boşverin. Üstelik kimseler bizim kadar sıkışık olmamıştır hayatta. 1 ay içinde ev düğün takı eşya çeyiz vs. yapıldı en iyi şekilde. ve 9aydır evliyim çok çok az borcumuz kaldı. Ve bizde ayda 1300 tl kredi ödeyen 600 lira dükkan kirası veren ( diğer taksitleri dükkanın elektiriğini saymıyorum) insanlarız.
Bütçeniz için yardım almayı deneyin. İki kişi çalışıyorsunuz üstelik.

ister evlenicem der ister isterse bi gecede kızlarla yicem der ister... parayı vermek zorundasınız yoksa hakkına girersiniz ama durumun yoksa fazlasını zaten nasıl vereceksin ki.. düğünde takını takarsın yeter.. ufak tefekte evlerine hediye alırsın

1000 tl için bu kadar ağlamanıza değmez inanın..kardeşi o onun..1000 de verir 5000 de..
ya herkes akıllıda afedersiniz benmi salağım gerçekten..böyle konuları okuyunca şöyylee bi afallamaya başladım..
bende görümceme hediyeler alıp taa buradan izmire 2-3 ayda bir illaki bişiler gönderiyorum kız evlenicek yaza katkım olsun gönlü olsun hoş olsun diye.
yaz gelince belki toplu alamayabiliriz ancak takı hediyelerini alırız eşim zorlanmasın diye..
ya valla bendemi anormallik var,sizmisiniz normal olan konu sahibesi!

Son düzenleme:
kaynın sizden yardım değil zamanında size verdiği parayı istiyor.bu da en doğal hakkı yerinde olsam ne yapıp edip o parayı verirdim 1000 lira çok büyük bir meblağ değil düğüne kadar denkleştirebilirsiniz yada karşılığında bir eşyasını siz alıp taksitle ödeyebilirsiniz

ben zaten vermeyelim demiyorum ki hanımlar 1000 tl sini bulup buluşturup veririrm ben evlenmesinde demiyorum sanırım yanlış anlaşıldı evlensin ama zaten o istemese bile ben veririm 1000 lirasını ama bunun fazlasını vermek zorundamıyım sonuçta evimin rızkından kesip ben bu parayı vermiş olacam

resmen çark ettin

ben hala bu yorumundayım
nedense kelimesi çok manidar
sence neden?

Aynen katiliyorum....

1000 lira cok para degil,istemek de hakki...
Ayriyeten de iyi kotu taki takmaniz yerinde olacaktir...

karşılıklı oturup anlatsam sanırım daha net anlaşılacak durum ama böyle yazmayla derdimide anlatamıyorum hanımlar kısacası ben eşime şunu söyledim ben veririm kardeşinin verdiği parayı kimseye borçlu kalmadım şimdiye kadar ama bunun fazlasını beklemesin dedim çünkü bana kendisinin söylediği yenge bekleseydin para biriktirseydiniz öyle evlenseydiniz aceleniz neydi dedi ama kendisinin aldığı bu acele karar gerçekten bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti bana yani hanımlar bunları söyleyip ben ona daha fazla destek olmak zorundamıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…