İyi de anlattığı profili ve konu sahibinin neler çekeceğini yakinen bilen biriyim annem kendi kardeşinden yengelerim yine aynı kişiden yani dayimdan yıllarca çekti. Evlendi barklandi hâlâ kurtulamadilar. Sorumluluk bilse, bilinçli olsa el üstünde taşınır elbet. Herhalde acımasız, dağda büyümüş insanlar falan değiliz. Benim de erkek kardeşim arada gelir çocuğumun altını mi değiştirmedi, camimi mi silmedi neler neler. Böyle biri olsa ben de bir günden başka evimde barindirmam. Eninde sonunda kötü olacak zaten. Baştan kötü olsun da başı ağrımasın.Ya cidden mi?
3 gün olmuş ya lütfen abartmayın. Benim kardeşim gelecek iş aramak için 3 gün bende kalıcak ben yemek bile yapmayacağım.yemin ederim ayıp ben kendime yakıştıramam bunu. Kalabalık değil geleli 15-20 gün olmamış. Eşi zaten ev tutsun ve gitsin istiyor misafire kalk yumurta kır demek çok çirkin.
Sizinle bir iletişimimiz olmasına gerek yok, ne alaka bu cümle?konuya yaptığınız yorumunuza yorum yaptım, mesaj alıntılayıp mesaja yorum yapılabildiği için sizin mesajınıza cevaben yazdığım için alıntılayıp yazdım.Çünkü sizin mesajınız absürt geldi bana,halada öyle.Mesajınız orda duruyor,benimkilerde duruyor.Kusura bakmayın ama konu sahibine iş bulmasına neden ön ayak oldunuz, yok orda tek siz varsınız herşeyde size gelir mesajınız bana göre normal değil.Ben de dedim ki 3 günde bu kadar siniriniz bozulduysa aynı şehirde iş bulmanız da benzer sinir bozukluklarına kapı aralar. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Konudaki kardeş öyle düşünceli, kendi başının çaresine bakacak birine benzemiyor.
Ayrıca çok hararetli bir üslubunuz var. Sizinle ne gibi bir iletişimimiz var da bana bencil iması yapabiliyorsunuz? Yorumumu yaptım, çekildim ben. Alıntılayıp kardeşimle, çocuğumla ilişkime kadar sorguladınız. Niye ki?
Ne alaka derken? Alakayı size mi soracağım? Ya da yorum yaparken uygunluğunu size mi soracağım? Rica edeceğim, azıcık mantıklı düşünün. Her onaylamadığınız fikrin sahibine uygunluğunu sorup, buyurgan bir ifadeyle kendi doğrunuzu mu kabul ettirmeye çalışırsınız hep? Herkesin normali, doğrusu kendine. Yine rica edeceğim, beni alıntılamayın daha fazla, iyi forumlar size.Sizinle bir iletişimimiz olmasına gerek yok, ne alaka bu cümle?konuya yaptığınız yorumunuza yorum yaptım, mesaj alıntılayıp mesaja yorum yapılabildiği için sizin mesajınıza cevaben yazdığım için alıntılayıp yazdım.Çünkü sizin mesajınız absürt geldi bana,halada öyle.Mesajınız orda duruyor,benimkilerde duruyor.Kusura bakmayın ama konu sahibine iş bulmasına neden ön ayak oldunuz, yok orda tek siz varsınız herşeyde size gelir mesajınız bana göre normal değil.
Hanımefendi adam ben akşam 7 de çıkçaaaaam yeaaaaaaa ne gerek var eve diyor!!!Tamam abisi sakin bi şekilde konuşsun, kendi düzenini kur arayalım ev bulalım desin.Adam geleli 2 gün olmuş abisi bile azarlıyor çok abartı ve ayıp yaptığınız bence.Bakın kendiniz annenize birde kocanızı,çocuğunuzu alıp yemeğe gidiyorsunuz haftada kaç gün ama eşinizin kardeşinin yılda 3 gün evinizde olması,2 gün yemek yemesi rahatsız ediyor bir düşünün normal mi?Annenizde evlendirdik birde kocasını,çocuğunu alıp geliyor durmadan evime, yemeğiydi,çocuğunun etrafı dağıtmasıydı vs dese hoş olur mu?Peki deme hakkı var mı sizce?Kaynınızın tabiki size yerleşmesi doğru olmaz, ama daha geleli 3 gün olmuş bir insanada bu şekilde davranılmaz.Birgün çocuğunuzun kardrşi olsa aynı durumda olsalar nasıl davranmasını isterdiniz düşünüp öyle davranın.
Madem ise giriyor, Maas aldigi andan itibaren, Eve maddi katkida bulunma sarti kosun, Kira bedeli+mutfak masrafinin bir kismi mi olur, artik onu siz dusunun.Bir kayın sorunu da benden gelsin.Burda yazıp kafa dağıtmaya,haksızsam duymaya,haklıysam iyice gaza gelmeye ihtiyacım var.
Eşimin erkek kardeşi yeni mühendis.Mezun olduğu yerde işe girmişti.İyi de kazanıyordu.Rahatı yerindeydi.Kv lere de çok yakın bir şehirdeydi.1 sene çalıştıktan sonra işten çıkarıldı.Ailesinin yanına döndü.2 aydır iş arıyordu.Bizim bulunduğumuz şehir onlara oldukça uzak.Burda bir firmanın üst düzey yöneticilerinden biri aile dostumuz.Eşim ona anlattı durumu.Gelsin görüşelim dendi.Perşembe geldi.Dün görüştüler.Sonuç olumlu.Pzt sözleşmeye kaldı iş.
Şimdi sıkıntı şu.Burda ev tutacak.Büyük ihtimal eşyalı tutacak.Güya Kvde de gelecekti.Hem kalan eşyalarını getirmek için hem de yardım etmek için.Ama bir salça yapma mevzusu yüzünden şimdi gelemem diyor.E tamam.Ama benim 1 yaşında yerinde durmayan oğlum var.Her gün 2 şer özel dersim var ki bunlar eve geliyor.Eşim de aynı şekilde okul artı dersler şeklinde yoğun çalışıyor.Ben çoğu zaman yemek yapmaya fırsat bulamadığımdan annemde giderim.Annem çok yakın.Ya da eşimle bir şeyler atıştırıp geçeriz.Önceliim oğlum.Onun yemeği varsa tamam diyorum.E şimdi evde eşşek kadar bi adam.Asla elini bir şeye sürmüyor.Sabah evi süpürüyorum.Yatmış koltuğa elinde telefon.Çocuk bir yandan bacağıma yapışıyor.Eşim duştan çıktı,azarladı.Napıyorsun sen yardım etsene diye.Ama adamın umrunda değil.Yediği tabağı kaldırmaz.Bi eline sağlık demez.Sanki otel.Akşam eşim ev bakıyor buna.Bunun umrunda değil.E tabi otel konforu var burda.Bırakmak ister mi?Hayır misafir tabi.Ama biraz saygılı biraz olsa ev bulana kadar idare ederiz.Ama zaten çocuk ve dersler yeterince yoruyor.Eşim yoğun olduğundan onun da pek yardımı olamıyor.En son ona annene söyle gelsin dedim.Yoksa ben arayıp patlayacam dedim.Ama bu sefer de bi çocuğu misafir edemeyen kötü gelin olurum.Valla şiştim.Ay nolur bi akıl verin.
Ay aşırı asosyal.Burda liseyi bitirmişti.Arkadaş çevresi vardı o zamanlar.Abisi diyor ki sıkılmıyor musun ara arkadaşlarını çık.yok adam hep evde yatacak.Madem ise giriyor, Maas aldigi andan itibaren, Eve maddi katkida bulunma sarti kosun, Kira bedeli+mutfak masrafinin bir kismi mi olur, artik onu siz dusunun.
2. Maasini almadan kendiliginden gitmis olurAyrica genc Adam, sevgilisi olunca kendi evinde bulusabilecegi icin, hiiccc birsey yapmasaniz da, doga kanunlari geregi kendi evini zaten ayiracak.
Sabredip zamana birakmak, ya da maddi destek sarti kosmak size kalmis.
Hic merak etmeyin, hem muhendis hem genc, bir Sure sonra isteseniz de, yuzunu bile goremeyeceksiniz o yasta bir delikanlinin :)
Abi artık bekar değil ki evlenmiş barklanmış ele karışmış. Ne kadar samimi olunursa olunsun evde bir yenge var. Ve evin bütün işleri yengeye bakıyor. Üstelikte küçük çocuğu var. Ben rahat edemezdim sanırım…elin evi değil ya hu abisinin evi.
Olur olurrrrrr, Adam muhendis olmus, o asosyal olsa da, kizin biri onu gozune kestirip asik ettirecek kendine. Bekle ve gor :)Ay aşırı asosyal.Burda liseyi bitirmişti.Arkadaş çevresi vardı o zamanlar.Abisi diyor ki sıkılmıyor musun ara arkadaşlarını çık.yok adam hep evde yatacak.
Sen kimin evini otel gibi kullanacaksın pardon derdim ben olsam . Çok sabırlısiniz bence . Sabahtan akşama kadar başınızı bekliyormuş birde. Bence çözümü birkac gün annenizde kalmankz . Artık evde yabancı bir erkekle rahat edemiyorum deyin yuzsuzun önde gideni belli ki . Terbiyesize bak otel gibi kullanacakmis yatacagina kalksın bardaklarıni falan kaldırsınEvet ben de bu kafayla hareket edersem ya kalayım bir kaç ay biraz kazanayım sonra çıkarım eve kafasına girip,aylarca bizda kalma potansiyeline sahip bir adam.
Ayrıca kendi başarından değil,şirketin genel müdürü aile dostumuz.Ufak bir ricayla prosedür icabı görüşüldü.
Söylemlerini ben duyuyorum ki bu kadar gerginim.Akşam 7 de çıkacam zaten.Aslında evi otel gibi kullanacam.Gerek var mı falan dedi abisi ev bakarken.Bir de evet abisinin evi ama evde her işi ben yapıyorum.Abisi sabah çıkıp gece geliyor.Kimin evinde kalmış oluyor?
O empati ve eşitlik evde yeyip içip yatan bir sömürücü biri olunca gider bence ya . Otel gibi evinizi kullanirim dese kayniniz eşiniz yokken sürekli bir seksen koltukta yatsa gözünüze batmaz yani ? Kusura bakmayın kimse elalemin adamının pisliğini temizlemek için evlenmiyorBen eşinin kardeşi evine yerleşsin mi dedim?Siz direk neden iş bulmasına yardım ettiniz demişsiniz.Yine diyorum bu kadar bencillik olmaz.Kardeş kardeşin iş bulmasına tabiki yardım eder, ev bulana kadarda evinde durabilir ne var bunda.Benim düşüncem belli, empati ve eşitlik.
Konu sahibinin sonradan eklediklerine dayanarak yazdılar galiba evi terk et olayını. Ben terk et demedim, çünkü kaynı ayrı eve ne gerek var akşam gelip yatacağım zaten diyormuş. Böyle biri, yengesi evi bir süreliğine terk etse iyice yerleşir bence.Kaynım senelerce bizde kalmayacaksa hiç sorun etmem. Ben de çalışan insanım. Bir kişilik fazla yemek yapar ya da fazla sipariş ederim.
Kaynın gidene kadar evi terk et diyenlere inanamıyorum. Kendi kardeşin geldiğinde eşinin evi terk etmesinde sorun yoksa okey.
Ben evi birakip gitmesinden yanayım ve şu an kardeşim evimde . Benim kardeşim hamile oldugum için geldi yardımcı olmaya elinden geleni yapıyor . Esime bir zararı yok aksine faydası var eşim sürekli hakkını helal et diyor bir haftadır burda . Hiç sizin evi otel gibi kullanayım çalışacağım falan da demedi . Böyle bir fikri olan bir insan olsa eminim eşim de evde istemezdi haklı bulurdum . Bende kardeşim evlenince evine gidersem onun eşini hizmetçi yerine koyup bir yerlerde yayilmam sizin evi otel gibi kullanayım demem. Kardeşim evde olmadığı halde gece gündüz başını beklemem . Herşeyin bir usulü vardır . Bir insanın evinde kalırken sınırları korumalıyız ki yük olmayalim ev sahibi basının üstünde ağırlasinKaynım senelerce bizde kalmayacaksa hiç sorun etmem. Ben de çalışan insanım. Bir kişilik fazla yemek yapar ya da fazla sipariş ederim.
Kaynın gidene kadar evi terk et diyenlere inanamıyorum. Kendi kardeşin geldiğinde eşinin evi terk etmesinde sorun yoksa okey.
Size katılıyorum. Sanki kayın gelmiş ömürlük eve yerleşmiş.Ben eşinin kardeşi evine yerleşsin mi dedim?Siz direk neden iş bulmasına yardım ettiniz demişsiniz.Yine diyorum bu kadar bencillik olmaz.Kardeş kardeşin iş bulmasına tabiki yardım eder, ev bulana kadarda evinde durabilir ne var bunda.Benim düşüncem belli, empati ve eşitlik.
Insan eti ağır derler 3 gün olmuş sinirden çatlamış. Bilmiyorum ben mi duygusalım abisi bikac güne sepetleriz yaziyor filan. Erkek kardeşler boyle mi oluyor acaba , tamam 1 ay olur ,15 gün olur cok gerilir söylerseniz ama henüz 3 gün olmuş ve başlık bile cok sinirli. Zaten o da kalmaz siz zaten tavirlanizla belli ediyorsunuzdur. Oğlum simdi kardeşi olacak diyr cok mutlu demek böyle olacak ilerde
O halde ya kaynınızla konuşup "sen de işlerin ucundan tut" diyeceksiniz ya da kendi kardesinizi de göndereceksiniz evden.Ben evi birakip gitmesinden yanayım ve şu an kardeşim evimde . Benim kardeşim hamile oldugum için geldi yardımcı olmaya elinden geleni yapıyor . Esime bir zararı yok aksine faydası var eşim sürekli hakkını helal et diyor bir haftadır burda . Hiç sizin evi otel gibi kullanayım çalışacağım falan da demedi . Böyle bir fikri olan bir insan olsa eminim eşim de evde istemezdi haklı bulurdum . Bende kardeşim evlenince evine gidersem onun eşini hizmetçi yerine koyup bir yerlerde yayilmam sizin evi otel gibi kullanayım demem. Kardeşim evde olmadığı halde gece gündüz başını beklemem . Herşeyin bir usulü vardır . Bir insanın evinde kalırken sınırlar korumalıyız ki yük olmayalim ev sahibi basının üstünde ağırlasin
Birincisi iş beklemiyorum.Su içtiği bardağı orda burda bırakmasın diyorum mesela.salça günde iki defa karıştırılıyor sadece.Onu da Kp yapabiliyor.Son olarak bu kişi tekrar yazıyorum.Ev bulmak için hiç uğraşmıyor.Bi de üstüne akşam 7 de çıkacam.Ev tutmaya gerek var mı diyor.Daha yazmadığım aklıma gelmeyen bir sürü şey.Çok abartmışsın gerçekten. Bir salça için gelmedi dediğin kv salçayı bir yıl yiyecek farkındaysanişin ucundan tutmuyor dediğin adam sanırım 25 yaşında falandır , hani yan gelip yatan kişi ev hanımı görümcen olsa hak vereceğim… adamın hayatında ilk kez bir gelişme olmuş gidecek üstelik, hemen ay çok yorucu yok çocuğum peşimde… akşama çorba ve makarna yapacak gücün varsa onu yap, hünkar sofrası kurmana gerek yok
Gecelere kadar bir erkekle aynı evde durmak zorunda değilimO halde ya kaynınızla konuşup "sen de işlerin ucundan tut" diyeceksiniz ya da kendi kardesinizi de göndereceksiniz evden.
Evlilik iki kişiliktir. İki kişi dışında kalan herkes misafirdir. "Kendi kardeşim dursun senin ki gitsin" dediğinizde eşiniz ses çıkarmıyosa eşinizde de sıkıntı var demektir. Bugün kardeşine sahip çıkmayan, yarın size de çıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?