Kendi çevrem ve aile kültürüm emin olun memleketin yarısından daha moderndir, konu sahibi gerçekleşmeyecek şeyler için çocuğa bileniyor da onu kastediyorum mantıklı olmadığı içinTamamen kendi aile ve cevre kulturunuze gore yorumluyorsunuz ki hepimiz oyle yapiyoruz ama aksini düşünmek mantiksizlik degil.
25 yasinda adamla, 25 yaşinda gorumce aynidir birinin yayilmasi normal gorulurken otekini anormal gormek benim için anormal.
25 yaşinda bir erkek tabagini kaldirabilir, bardaklari ortada birakmayabilir bunu yapan 3 yaşinda cocuklar var. Konu sahibinin beklentisi mantiksiz değil ha karsilik bulur bulmaz bilemem ama oyle birini evde barindirmak istememesi normal.
Kendi evine cikip kendi yetiştigi kulturde yaşamaya başlamali kayni.
Siz sanırım evinize gelen misafirin salonun ortasında bıraktığı çoraba kadar topluyorsunuz.Hani 25 yaşında evli olmayan adam nerden bilsin dimi onun kaldırılacağını.Ya da çok sevgili anası sürekli peşinden yaptığı için ona normal gelen size de normal sanırım.Ama benim kültürümde misafirlik böyle değil.Umarım anlamşsınızdır.Muhalefet olmak için olmayın.Kendi çevrem ve aile kültürüm emin olun memleketin yarısından daha moderndir, konu sahibi gerçekleşmeyecek şeyler için çocuğa bileniyor da onu kastediyorum mantıklı olmadığı için
Evet çokmuş gerçekten. Eşin söylemedi mi ortada bardak çorap bırakma, aldığını yerine koy diye uyarmadı mıSiz sanırım evinize gelen misafirin salonun ortasında bıraktığı çoraba kadar topluyorsunuz.Hani 25 yaşında evli olmayan adam nerden bilsin dimi onun kaldırılacağını.Ya da çok sevgili anası sürekli peşinden yaptığı için ona normal gelen size de normal sanırım.Ama benim kültürümde misafirlik böyle değil.Umarım anlamşsınızdır.Muhalefet olmak için olmayın.
Kendi çevrem ve aile kültürüm emin olun memleketin yarısından daha moderndir, konu sahibi gerçekleşmeyecek şeyler için çocuğa bileniyor da onu kastediyorum mantıklı olmadığı içinkadın misafir olsa bulaşığa girişir ama genç bir erkek bunu idrak edemez. Burası rusya değil maalesef
Sıkıntı orda zaten.Adam 2 günde çileden çıkardı.Anlamıyor ya da umursamıyor.Buraya yazdım acaba gerçekten abartıyor muyum diye.Ama aklıma yazdıkça gelen daha çok şey var.Mesela yanımda gaz çıkarmaktan da utanmıyor.Sinirden oramda buramda sivilce çıktı ya.Evet çokmuş gerçekten. Eşin söylemedi mi ortada bardak çorap bırakma, aldığını yerine koy diye uyarmadı mı
Ay bir de idrak eder ya o yaşta adam. Ergen falan da değil ki. Evin salonunda 10 tane bardak, kirli çorap vs. olmaması gerektiğini bilir. Bilir de işine gelmez.İdrak etmesini bekleyen yok ki abisi uyarmiş zaten hatta azarladigini yazmis konu sahibi yardim etmesi söylenmiş daha ne yapmali bu insanlar?
Acik acik soyleneni de idrak edemeyen insani sırf erkek diye normal göremeyiz. İdrak degil işine gelmemek, konu sahibi de bilensin bir an once bastirip yollasin.
Kalacağı gün belli olsa misafir der susarım ki yapmışlığım da var.3 sene önce annesiyle gelip 15 gün kalmışlardı.Çok iyi ayrılmışlardı.Ama şimdi gitmeye niyeti yok.E böyle olunca her şeyi batıyor doğal olarak.Elbette ben de bayılmam. Oh ne güzel kaynım gelmiş demem yani
Ama kültür olayı belki. Benim eşimin bir arkadaşı gelmişti bize bir haftalığına. Adam klozet deliğini bile tutturamıyordu
Ama misafir neticede eşimin hatırı için, çok güzel ağırladım ve gitti.
Yani bu kadar aşırı tepki vermek bana göre değil. Karşımızda insan var neticede. Kırıcı olmaya gerek yok. Bu benim fikrim.
Ooo bunlar fazlaymış. Bence güncelleme yapıp bunları konuna ekle. Ben sofra kurmaya bulaşığa yardım etmemek, yeğenini oynatmamak gibi şeyler sanmıştımSıkıntı orda zaten.Adam 2 günde çileden çıkardı.Anlamıyor ya da umursamıyor.Buraya yazdım acaba gerçekten abartıyor muyum diye.Ama aklıma yazdıkça gelen daha çok şey var.Mesela yanımda gaz çıkarmaktan da utanmıyor.Sinirden oramda buramda sivilce çıktı ya.
Ay valla hangi birini yazayım.Sinirle aklıma geleni yazdım.Ooo bunlar fazlaymış. Bence güncelleme yapıp bunları konuna ekle. Ben sofra kurmaya bulaşığa yardım etmemek, yeğenini oynatmamak gibi şeyler sanmıştım
Adamda biraz istek görsem amenna.Sabahtan akşama kadar tiktok izliyor.Bi sahibindene bakayım,ne var ne yok.fiyatlar nasıl.Umrunda değil.Benim kaynim ki kendisinden hic hoslanmam onun da beni sevdigini sanmiyorum :)) Yasadigim ulkede is buldu, kalacagi evi sirket karsiladigi icin onlar evi ayarlayana kadar bir sure bizde kaldi. Ben minimum olarak karsilasmaya ozen gosterdim evde, esime de dedim sirket ev bulur bulmaz cikacak, o zamana kadar kardesinin yiktigi doktuguyle sen ilgileneceksin, beni muhatap etme. Yemekleri zaten esim yapar ya da disaridan aliriz. Yine de beni cenesiyle cok sinir etmisti ama bir sekilde gecti. Bu durumda kendi kardesim olsa hayir diyemeyecegim icin esimin kardesi de kalmasin diyemezdim. Ama topu esinize atin ve bir sure verin derim, su zamana kadar ev bulup tasinsin lutfen diye. Sure net olmazsa size de zaman gecmez, kayniniz da savsaklar.
Kesinlikle. Bi de maddi anlamda zor evlendiler yani ikisinin de aslında aile evinden sonraki ilk evi. Sadece kendilerine ait bir alan. Zaten o yorgunlukla evet sevişmeye hal kalmayabilir ama nikahtan eve akşamüzeri gittiler, belki bütün akşamı karı koca sarmaş dolaş film izleyerek geçireceklerdi, belki sadece karşılıklı bişeyler içeceklerdi, belki donla gezeceklerdi yani eşinle kurduğun düzenin ilk günü, ilk gecesi. İnsan baş başa olmak ister.Ayy ben de gerdek mantığında değilim. Ama yine de evli olarak geçirecekleri ilk geceymiş. Daha iyi bir anısı olabilirmiş, onun için dedim zaten.
Kesinlikle kültür farkı benim bildiğim evde olan misafir yardımcı olur karşısındaki insanı hizmetçi gibi görmez . Eşimin kardeşi kalmaya geldiğinde gayet yediklerini toplar eşimle birlikte . Yani ben evde zamanı belirsizken bir erkekle yaşamak zorunda değilim ki kaç kere görmüşum eşimin kardeşini adam on bire kadar yok . Kadın bir buçuk yaşındaki oğlu var belki rahat giyinecek yayılacak geceleri salondan içeri de geçmiyor diyor . Bu adami sahiplenen bir eşim varsa açıkçası evli kalmazdim . Ben kimsenin kardeşinin arkasını toplayım diye evlenmedim ki . Aynı durumda kaldım ayrıca eşimin kardeşi bizim olduğumuz şehre gelecekti süresi de belirsiz ben gelmesin demedim sen hafta sonu evdeyken kalırım sonra geçerim ananeme dedim . Evdeyken rahat edemem hem hamileyim zaten kısacık şortla geziyordum karnım açık . Babası ve annesi izin vermemiş kaynimin gelmesine ne işin var hamile kız senle mi uğraşacak demişler. Demek ki sadece gelin olarak böyle düşünmüyoruzSiz bilirsiniz, kendi hayatınız.
Belki kültür farkı, ben sokaktan adam gelse misafir olarak yine de böyle davranamam. Bana çok ters.
Artı sahip çıkmak derken aile bağlarından bahsetmiştim. Eşini, çocuklarını sahiplenmek anlamında.
konu sahibine konuyla ilgili düşüncemi net olması gerektiği şekilde belirttim. ancak söylediğinize karşın şunu belirtmeden geçemeyeceğim evleniyoruz ele karışıyorsak da kök ailemizle yabancı olmayız ki.insan kardeşinin evinde 2-3 kalamaz mı onlar evlendi diye. yanlış bence. aylarca kalınmaz ama 3-5 gün de kalınabilmeli bence. o kadar da değil yaAbi artık bekar değil ki evlenmiş barklanmış ele karışmış. Ne kadar samimi olunursa olunsun evde bir yenge var. Ve evin bütün işleri yengeye bakıyor. Üstelikte küçük çocuğu var. Ben rahat edemezdim sanırım…
Kaç gündür kalıyor sizde?O zaman eşim düşünsün.Alır çocuğu anneme giderim.
Arada derede mesajı çekip okuyabildiğinize göre son mesajlarımı da bi okur musunuz?Kaç gündür kalıyor sizde?
Birkaç gün kalacaksa abartmayın sizde. Tam da salça zamanı kadın salçasını yapar gelir. Yani adam zaten meslek sahibi parasız kalmaz elbette bir ev tutar.
Sizi eşinizin ailesine karşı çok tahammülsüz buldum. Sizin kardeşiniz geldiğinde yoksa eşinizde sizin gibi mi davranıyor?
Ayyy çok fenasınız adam daha perşembe günü gelmiş. Ortalığı velveleye vermişsiniz bile. Şimdiden size olan saygınlığı kaybetmişsiniz. Eşiniz size destek çıksın kahvaltı hazırlasın. Öyle yapmışsınız ki adam kardeşini azarlamış.E şimdi evde eşşek kadar bi adam.Asla elini bir şeye sürmüyor.Sabah evi süpürüyorum.Yatmış koltuğa elinde telefon.Çocuk bir yandan bacağıma yapışıyor.Eşim duştan çıktı,azarladı.Napıyorsun sen yardım etsene diye.
Ay ay ay kesin öyledir. Çocuğunuza artık nasıl bir enerji yüklüyorsanız hiççç babasının tarafını sever mi ? Çünkü hepsi öcü!Oğlum normalde aşırı sosyal.Herkese güler,gider.Amcaya asla gitmiyor.Kıyameti koparıyor.
Yap yani ne olmuş elinize mi yapışır? Bu kadar insanlardan kaçarsanız insan gibi insana hep muhtaç olursunuz.15 aylık ki önemi var mı?Büyük olsa yapmam mı gerekiyor?
Ya tamam he he.Ay ay ay kesin öyledir. Çocuğunuza artık nasıl bir enerji yüklüyorsanız hiççç babasının tarafını sever mi ? Çünkü hepsi öcü!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?