Ayrı eve elbette gerek var, o başka mevzu.Tabi ki aynı ev kabul edilemez. Ama ayrı eve çıkana kadar gelen misafire de tahammül edilir ya. Amcaoğlu gelmemiş ki, adamın kardeşi.Konu sahibinin sonradan eklediklerine dayanarak yazdılar galiba evi terk et olayını. Ben terk et demedim, çünkü kaynı ayrı eve ne gerek var akşam gelip yatacağım zaten diyormuş. Böyle biri, yengesi evi bir süreliğine terk etse iyice yerleşir bence.
Ben olsam 1 bilemedin 2 hafta vs. idare ederim. Gerisini istemem, doğruya doğru. Ben yatılı misafir sevmem, kimseye de yatılı gitmem zaten. Bu devirde herkesin evi ayrı olmalı bence. Ama niyeyse kültürümüzde var böyle birilerinin evinde kalma.
Razı geldi valla ben de anlamadım. Biraz rahat bi adam, eve çökmüş olabilir o gece. Düğünleri için çok yardımcı olmuştu, bizimkiler de git diyememiştir.Ben olsam o gece ikisini de kapıya koyardım.
Yengeniz sahiden razı mı bu olaya ya?
Valla Sour, misafir başka bir şey otelde gibi davranmak başka bir şey. Akşama kadar kanepede telefonla oynayıp 10 bardağı birden kirletip etrafta bırakan biri öz kardeşim de olsa bayılmam, doğruya doğru. Aynı yaşlarda erkek kardeşim var.Ayrı eve elbette gerek var, o başka mevzu.Tabi ki aynı ev kabul edilemez. Ama ayrı eve çıkana kadar gelen misafire de tahammül edilir ya. Amcaoğlu gelmemiş ki, adamın kardeşi.
Siz bilirsiniz, kendi hayatınız.Gecelere kadar bir erkekle aynı evde durmak zorunda değilimhele ki arkasını toplamayan banyoyu evi mahveden evimi otel olarak gören biriyle bana eşimin sahip çıkmasına gerek yok açıkçası kendime sahip çıkarım . Kimsenin kardeşine görgü kuralı da öğretmem .
Yahu adamın niyeti yok işte.Nasıl tahammül edeyim.Misafirliğin de bir adabı vardır.O beni hizmetçi olarak görüyor diyorum.Ayrı eve elbette gerek var, o başka mevzu.Tabi ki aynı ev kabul edilemez. Ama ayrı eve çıkana kadar gelen misafire de tahammül edilir ya. Amcaoğlu gelmemiş ki, adamın kardeşi.
Adam ne derse desin eşin zaten gönderme niyetinde. Öyle olmasa hak vereceğim yani, eşin ses etmese anlayacağım seni.Birincisi iş beklemiyorum.Su içtiği bardağı orda burda bırakmasın diyorum mesela.salça günde iki defa karıştırılıyor sadece.Onu da Kp yapabiliyor.Son olarak bu kişi tekrar yazıyorum.Ev bulmak için hiç uğraşmıyor.Bi de üstüne akşam 7 de çıkacam.Ev tutmaya gerek var mı diyor.Daha yazmadığım aklıma gelmeyen bir sürü şey.
Ayrıca bir yandan çocuğum peşinde koşuyorum bi yandan ev toplama bi yandan yemek bi yandan dersler.Hepsi bende.Ve çocuğum yaklaşmıyor amcasına.tam tersi daha çok kucak istemeye başladı.
E ama Wurstria, minnettarlıklarını ilk gece evde ağırlamaktan farklı bir şekilde de gösterebilirlerdi ya.Razı geldi valla ben de anlamadım. Biraz rahat bi adam, eve çökmüş olabilir o gece. Düğünleri için çok yardımcı olmuştu, bizimkiler de git diyememiştir.
Aaaa bunu gerçekten diyebiliyor mu ya? Bu ne demek böyle?? Resmen eve çökme niyetinde bu, ayrı eve gerek var mı ne demek? Ben kayın katili olurdum.Ev bulmak için hiç uğraşmıyor.Bi de üstüne akşam 7 de çıkacam.Ev tutmaya gerek var mı diyor.Daha yazmadığım aklıma gelmeyen bir sürü şey.
Eşim ayrı stresli ama.Tüm gün çalışıyor.Ne ara yapacak kaynımım yapması gereken şeyleri?Adam ne derse desin eşin zaten gönderme niyetinde. Öyle olmasa hak vereceğim yani, eşin ses etmese anlayacağım seni.
Ben de duyduğumda çok şaşırmıştım üstelik otel tutsa parasını şirkete yansıtabilirdi. Ne olursa olsun o evde kalınmaz, arabası vardı arabada uyusaydı. Sabaha kadar açık bi mekan bulup gidip otursaydı. Otogara gitseydi orada sabaha kadar açık yerler var. Uyumayacaksa bile oyalanabilirdi yani.E ama Wurstria, minnettarlıklarını ilk gece evde ağırlamaktan farklı bir şekilde de gösterebilirlerdi ya.İlk defa sizden duydum böyle bir şeyi. Olacak iş değil yani.
Kaynın daha 25 yaşında adam, evli değil bir şey değil evde yapılması gereken işleri nerden bilsin, bu beklentine karşılık bulamazsın biraz mantıklı ol. Evde yapılacak iş derken bu zamana kadar eşin geç saatlere kadar çalışmıyor muydu, her zaman ne yapıyorsan onu yap işteEşim ayrı stresli ama.Tüm gün çalışıyor.Ne ara yapacak kaynımım yapması gereken şeyleri?
Elbette ben de bayılmam. Oh ne güzel kaynım gelmiş demem yaniValla Sour, misafir başka bir şey otelde gibi davranmak başka bir şey. Akşama kadar kanepede telefonla oynayıp 10 bardağı birden kirletip etrafta bırakan biri öz kardeşim de olsa bayılmam, doğruya doğru. Aynı yaşlarda erkek kardeşim var.
Tek tek her şeyi öğrettim, çay-kahve yapmayı, omlet-kızartma tarzı basit şeyleri pişirmeyi, bulaşık makinesi dizmeyi, evi süpürmeyi vs. biliyor. Su bardaklarını kirletip etrafta bıraksa kızarım. Ya da banyoyu su içinde bıraksa yine kızarım. Yediğini içtiğini makineye koymasa da kızarım. Demem o ki erkek çocuklarını iyi yetiştirmek lazım. Ben benimkine elimden geleni yaptım. Şu anda evi toplayıp temizleyebilir, kendini doyurabilir. Bu sebeple birinin evine gidince ya da evlenince karısına yük olmaz.
Yengenizin yerinde olsam ne yapacağımı şaşırırdım herhalde.Ben de duyduğumda çok şaşırmıştım üstelik otel tutsa parasını şirkete yansıtabilirdi. Ne olursa olsun o evde kalınmaz, arabası vardı arabada uyusaydı. Sabaha kadar açık bi mekan bulup gidip otursaydı. Otogara gitseydi orada sabaha kadar açık yerler var. Uyumayacaksa bile oyalanabilirdi yani.
Yüzüne karşı hır çıkarıp kov demem zaten.Elbette ben de bayılmam. Oh ne güzel kaynım gelmiş demem yani
Ama kültür olayı belki. Benim eşimin bir arkadaşı gelmişti bize bir haftalığına. Adam klozet deliğini bile tutturamıyordu
Ama misafir neticede eşimin hatırı için, çok güzel ağırladım ve gitti.
Yani bu kadar aşırı tepki vermek bana göre değil. Karşımızda insan var neticede. Kırıcı olmaya gerek yok. Bu benim fikrim.
İşin komik tarafı ev 1+1 kutu gibiYengenizin yerinde olsam ne yapacağımı şaşırırdım herhalde.Şey yapsaymış madem, içeriden yorgan yastık getirip salona koyup yatak odasına gidip tek takılsaymış. Makul bir tepki olurmuş.
Kaynın daha 25 yaşında adam, evli değil bir şey değil evde yapılması gereken işleri nerden bilsin, bu beklentine karşılık bulamazsın biraz mantıklı ol. Evde yapılacak iş derken bu zamana kadar eşin geç saatlere kadar çalışmıyor muydu, her zaman ne yapıyorsan onu yap işte
Anlamıyor musunuz?Günde 10 bardaktan su içiyor mesela???O yokken ben bardak toplamıyordum etraftan!!! Ki bu bi örnek sadece.Kaynın daha 25 yaşında adam, evli değil bir şey değil evde yapılması gereken işleri nerden bilsin, bu beklentine karşılık bulamazsın biraz mantıklı ol. Evde yapılacak iş derken bu zamana kadar eşin geç saatlere kadar çalışmıyor muydu, her zaman ne yapıyorsan onu yap işte
Ayy ben de gerdek mantığında değilim. Ama yine de evli olarak geçirecekleri ilk geceymiş. Daha iyi bir anısı olabilirmiş, onun için dedim zaten.İşin komik tarafı ev 1+1 kutu gibiannem de diyor ki neyse canım onlar şimdiye kadar yapacaklarını yapmışlardır kaç senedir birliktelerdi zaten, kaç kere otelde kaldılar dedi en çok ona güldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?