kaynım,üniversite ve para

anlıyorum..
ailesi biraz huzursuz bir tip. ama gereğinden fazla dert edip, kendini yıpratıyorsun. korkularını gerekçeleriyle birlikte eşinle paylaş. niçin yardım edemeyeceğinizi izah et.geçmiş saygısızlıklardan, bebeğinizin masraflarından detaylı bir şekilde bahset. eşin sana hak verecektir. görümcenin lafına da bakma, doğmamış oğlana don biçiyor o. önce bir kazansın bakalım. o zamana minik de bir bebeğin olacak. bahanen çok olur korkma..

eşimle herseyi paylaştım.üstelik bu yüzden onu terk edeceğimi dahi söledim. inan belki inanmıcan cnm ama okadar yıprandımki bu anlattıklarım belki onda biri.bir daha bukadar yıpratılmama izin verirse eşim yıpratılmaktan kastım para göndermeye kalkarsa gözüm onuda görmez. çünkü beni çok yordular. evliliğimin cicim aylarını mahvettiler.gözüm hep yaşlıydı benim.evlilik yıldönümümüzde bile burnumdan getirdiler.anlatsam bırak bu topiği kadınlar kulübüne sığmaz heralde.yinede sağol cnm içimi döktüm rahatladım. beni anlayan insanların olması çok güzel. eşimde anlıyor haklısın diyor ama yinede ailesine nede olsa ialesi ben bişey demek istemiyorum. sizle rahatlıyorum. sağolunnnn.

VALLA CNM.EŞİM 1KEZ GÖNDERDİ.O DA bende nekadar isteksiz olsamda bir kez göndereyimde seslerini kessinler istedim.çünkü bizde para vermeyince devreye görümce teyze amca dayı giriyo.gönderin ayıp sizin yaptığınız diye.ama bunun ardı geldi ve eşimle aramız bozuldu.eşim verelim demedi. ama onlar arayıp laf söledikçe ben çıldırdım.inanın olay sadece para değil.vermeyince küserler. beni suçlu bulurlar. ben onların yüzünden eşimle ayrılma nokrasına geldim.beni beğenmezler ve bunu laf sokarak dile getirirler.inanın yaptığım bişey yok.şimdide ben onları aramak istemiyorum.konumak gitmek istemiyorum.

ya görümce teyze dayı sizi çift maaşsınız ya sorununuz kendi derdiniz yok sanıyorlar heralde
kaldı ki böyle bişeye karışma hakları yokki sanırım eşinin ailesi onları devreye sokturuyor
peki senin ailen bu duruma ne diyor

İki kişi çalışınca herkesin gözüne batıyor bu bütün ailelerde var galiba Çalışıyorsak kımseye çalışmıyoruzki herkesin bir gelecek kaygısı var keşke trilyonlar kazansakta sülaleye baksak

aynen cnm. keşke zengin olsamda yapsak yardım. ama sorun para birde bu insanların beni sevmememsi. sizi sevmeyen birine ne kadar içten yardım edebilirsinki ya.hiçbirini göresim yok

ayşe haklısın düşünsene hem sevilmeyeceğim hemde maaş vericem oh ne ala alsanaalsanasmilebaşka emirleri varmıymış

ya görümce teyze dayı sizi çift maaşsınız ya sorununuz kendi derdiniz yok sanıyorlar heralde
kaldı ki böyle bişeye karışma hakları yokki sanırım eşinin ailesi onları devreye sokturuyor
peki senin ailen bu duruma ne diyor

inanırmısın benim ailem ilk 1yıl ben bişey demedim. sonra artık bigün patladım anneme anlattım annemde babama çok kızdılar.ama onları arayıp bişey demediler. şimdide sadece annem herzaman yanındayız her kararında diyo.

ayşe haklısın düşünsene hem sevilmeyeceğim hemde maaş vericem oh ne ala alsanaalsanasmilebaşka emirleri varmıymış

hıh olay aynen bu.sevilmicem her lafı duycam birde onlara para gndercem.ya allahaşkına kafamokadar karışıkki.hiç görüşmek istemiyorum onlarlagecen görüştük okadar pişman oldumki anlatamam.telefonla görüşüyoz zaten bize cok uzaklar.ya onlarla konuşuyorum iyi konuşuyolar bende cvp veriyom iyi konuşuyom anlamında değil ama dediklerine cvp veriyom.kapatınca teli niye konuştum ben diye pişman oluyom

arkadaslar slm ben hep maddi konulardan dolayı burdayım.yardımınıza ihtiyacım var.kaynım üniversiteyi kazandı .şimdi okumaya baslıcak.kayınbabam para falan yok napcam diyor ama bizdede yok.olsada kızlar bir verdiğinde on isteyen tipler bunlar.tüp bebek tedavisinede baslıcaz.siz olsanız naparsınız. birde seneye diğer görümcem sınava gircek.diyoki izmiri yazcam sizde kalcam diyor.ama ben istemiyorum kendi kardesimde olsa daimi olmaz ya. napardınız akıl verin. simdiden tesekkürler

bende sana benze bir durumdayım, görümce üniversitede okuyor ve eşim ben gönülden rıza göstermediğim halde para gönderiyor. :1no2:
bi kere de yengecim sağolasın dediğini duymadım, kaprisler, tavırlar... -tatlicadiarzu-
arada gelir kalmaya 1-2 hafta kalır yer içer keyfine bakar gider bazen laf söylüyorum ama hiiiiiiççç üstüne bile alınmıyor yani :umursamaz:
bu yetmezmiş gibi büyük görümcemin oğlu ünv sınavına girmişti yerleşemedi, ek yerleştirmede yeniden tercih yapacaklar
görümcem kütahyayı yazalım diyorsa çıkarsa siz sahip çıkarsınızı ilgilenirsiniz vs vs şeyler söylüyo yani bizde kalacak:sinifsinif:
yerleşemz inş diyemiyorum çocuğun istikbali sonuçta ama bana da yazık ya mafoldumben

neden ailen yanında mı bu konuda diye sordum biliyor musun sen zaten onların gözünde pek iyi bir gelin değilsin ki sen yardım etmezsen iyice tepene binecekler bu durumda ailen sana sahip çıkar üzerine gelemezler

neden ailen yanında mı bu konuda diye sordum biliyor musun sen zaten onların gözünde pek iyi bir gelin değilsin ki sen yardım etmezsen iyice tepene binecekler bu durumda ailen sana sahip çıkar üzerine gelemezler

o konuda şüphem yok.ailem bana sahip çıkar eminim. eşimede diyorum ben ne yaptım diye.sen hiçbişey yapmadın diyor.haklısın diyor.

bende sana benze bir durumdayım, görümce üniversitede okuyor ve eşim ben gönülden rıza göstermediğim halde para gönderiyor. :1no2:
bi kere de yengecim sağolasın dediğini duymadım, kaprisler, tavırlar... -tatlicadiarzu-
arada gelir kalmaya 1-2 hafta kalır yer içer keyfine bakar gider bazen laf söylüyorum ama hiiiiiiççç üstüne bile alınmıyor yani :umursamaz:
bu yetmezmiş gibi büyük görümcemin oğlu ünv sınavına girmişti yerleşemedi, ek yerleştirmede yeniden tercih yapacaklar
görümcem kütahyayı yazalım diyorsa çıkarsa siz sahip çıkarsınızı ilgilenirsiniz vs vs şeyler söylüyo yani bizde kalacak:sinifsinif:
yerleşemz inş diyemiyorum çocuğun istikbali sonuçta ama bana da yazık ya mafoldumben

ya cnm kabul etme.bunu eşinlede güzelce konuş bence.olmaz valla rahatınız bozulur.her ay para göndermeside hoş değil birde üstelik size görümceniz okadar olumsuz davranırken

dogrusu sasirdim konuyu gorunce
eski konularinida okumustum cunku
cok gurursuz insanlarmis..
esinle iliskin tehlikeye giriyor bu sorunlar yuzunden
kararli bir durus sergilemelisin
yipranmissin ama esinle iyi olmaya bak
ve olurda para istediklerinde
kesinlikle kabul etmedigini belirt..
cunku ilk defa degil
ayrica gorumcene takildim kendi kendinemi gelin guvey oluyor
sizde kalacam diye?
bunu konustunuzmu esinle

benim esimin aileside zor durumda
adimiz gibi biliyoruz
ama bizde o kadar sorunluyuz ki maddi olarak
ne onlarin ne bizim sesimiz cikmiyor..
isteyecek gibi oldular sanki bir ara
esim hep zor durumundan bahsetti durdu
bende uzuldum ama elden bir sey gelmez

Son düzenleme:
ya cnm kabul etme.bunu eşinlede güzelce konuş bence.olmaz valla rahatınız bozulur.her ay para göndermeside hoş değil birde üstelik size görümceniz okadar olumsuz davranırken

benide sevmezler istemediler zaten gelin olarak severek evlendik her fırsatta bunu dile getirirler biz oğlumuza başkasını alacaktık ama o senden vazgeçmedi diye
2 yıl olduk evleneli 1 yılda nişanlılık ne beni bi kere kayınvalidem, kayınpederim arayıp kızım nasılsın demişlerdir, ne bi hediye almışlardır... mafoldumben
nişanda, düğünde bile bişi almadılar. izinlerde yanlarına gideriz de yine de bi tülbent, bi çorap hiç bişeyini görmedim ne kayınvalidenin ne de görümcelerin. eltim alır kendi yazma oyalar sağolsun.
ama ben onlara yardım etmek zorunda oluyorum işte buna sinir oluyorum ya alsanaalsanasmile
bizimde durumumuz çok iyi değil ki kıt kanaat idare ediyoruz. yine de çok şükür. ama görümcen çeşit çeşit alır giyer ben çalışıyorum benim o kadar kıyafetim yok mafoldumben
o benim paramla sefa sürsün, ben cefa çekeyim. bi kere de takdir etmesin, kıymet bilmesin
o ne alaa ne alaaaa ohaoldumsmile

arkadaslar slm ben hep maddi konulardan dolayı burdayım.yardımınıza ihtiyacım var.kaynım üniversiteyi kazandı .şimdi okumaya baslıcak.kayınbabam para falan yok napcam diyor ama bizdede yok.olsada kızlar bir verdiğinde on isteyen tipler bunlar.tüp bebek tedavisinede baslıcaz.siz olsanız naparsınız. birde seneye diğer görümcem sınava gircek.diyoki izmiri yazcam sizde kalcam diyor.ama ben istemiyorum kendi kardesimde olsa daimi olmaz ya. napardınız akıl verin. simdiden tesekkürler

ahh canım yaa benim eşimde kardeşinin dershane masraflarına yardım etcekmiş..
doğum için biriktir dememe rağmen..ama kendini daha iyi hissediceğini biliyorum o şekilde
o yüzden pek ses çıkaramıyorum ama onun kardeşine yardım edicek bi çok kişi de var yani...abilik iç güdüsü sanırım..benimde ablam üni okuyo bende onun yerinde olabilirdim die düşünüyorum napim...
ama sen haklısın tabi....
kız kardeşinin sana gelmesini şimdiden dert etme bakalım kazanabilicekmi orayı
huzursuz etme kendini
eşinle konuşsan neolcakki kardeş sonuçta oda kardeşim dicek kapatcak

benide sevmezler istemediler zaten gelin olarak severek evlendik her fırsatta bunu dile getirirler biz oğlumuza başkasını alacaktık ama o senden vazgeçmedi diye
2 yıl olduk evleneli 1 yılda nişanlılık ne beni bi kere kayınvalidem, kayınpederim arayıp kızım nasılsın demişlerdir, ne bi hediye almışlardır... mafoldumben
nişanda, düğünde bile bişi almadılar. izinlerde yanlarına gideriz de yine de bi tülbent, bi çorap hiç bişeyini görmedim ne kayınvalidenin ne de görümcelerin. eltim alır kendi yazma oyalar sağolsun.
ama ben onlara yardım etmek zorunda oluyorum işte buna sinir oluyorum ya alsanaalsanasmile
bizimde durumumuz çok iyi değil ki kıt kanaat idare ediyoruz. yine de çok şükür. ama görümcen çeşit çeşit alır giyer ben çalışıyorum benim o kadar kıyafetim yok mafoldumben
o benim paramla sefa sürsün, ben cefa çekeyim. bi kere de takdir etmesin, kıymet bilmesin

ama güzelim senin eşin ne duruyor sorması ayıp?
senin görevin değil ki onlarla yüz göz olmak,onları idare etmek..bu ne cüret..
eşin sana karşı da anlayışlı olmalı..

dogrusu sasirdim konuyu gorunce
eski konularinida okumustum cunku
cok gurursuz insanlarmis..
esinle iliskin tehlikeye giriyor bu sorunlar yuzunden
kararli bir durus sergilemelisin
yipranmissin ama esinle iyi olmaya bak
ve olurda para istediklerinde
kesinlikle kabul etmedigini belirt..
cunku ilk defa degil
ayrica gorumcene takildim kendi kendinemi gelin guvey oluyor
sizde kalacam diye?
bunu konustunuzmu esinle

benim esimin aileside zor durumda
adimiz gibi biliyoruz
ama bizde o kadar sorunluyuz ki maddi olarak
ne onlarin ne bizim sesimiz cikmiyor..
isteyecek gibi oldular sanki bir ara
esim hep zor durumundan bahsetti durdu
bende uzuldum ama elden bir sey gelmez

evet cnm eşimle konuştum.bende kalmasını istemiyorum olmaz yurta kalır dedi.para konusundada sen istemedikçe ben vermem zaten dardayızx dedi.

cnm yanlışanlamada niye veriyosun. tepkini göstersene. seni çok iyi anlıyorum ama ama nereye kadar. bende hep bunu düşünerek yaklaşıyorum.seninkilerle benimkiler aynı. bence veripte şımartma derim.eşinlede konuş tavrını göster bence. ne olursa olsun

cnm yanlışanlamada niye veriyosun. tepkini göstersene. seni çok iyi anlıyorum ama ama nereye kadar. bende hep bunu düşünerek yaklaşıyorum.seninkilerle benimkiler aynı. bence veripte şımartma derim.eşinlede konuş tavrını göster bence. ne olursa olsun

ilk zamanlar öğrenci okutmak sevaptır düşüncesiyle eşimin para vermesine çok karşı çıkmadım. bu da maaşımızın zekatı olsun diye düşündüm kendimce sonra baktım ki karşıdaki nankör eşime tepkimi göstermeye başladım
biraz önce aradı üniversite kayıt yenilemesi varmış okul harcı ödenecekmiş bunu analtıyo abisine aklınca para istemedim onlar kendi verdi diyecek soranlara da. eşim bişi demedi kapatıktan sonra diye harcı yatacakmış kim yatırırsa yatırsın benim param yok varsa da doktor hastane masraflarımız var diye kızdım bişi demedi.
aman işte insan eşinin hatrına dayanıyor her şeye de. kıymet bilseler bari mafoldumben

bilmezler işte arkadasım o yüzden gönderme engelle ve eşine restini cek.bunun ardı kesilmez. eşin bir kızars na iki kızar üçüncüde vermemeye o da alışır

zor bi durum ama anlamıyorum bu tip insanları size güvenerek mi kayınbabanız cocuk yapmış ya okutabileceği sayıda cocuk yapsaydı...genç evlileri bu şekilde sıkıştırmalarından kazanç kapısı görmelerinden nefret ediyorum ..sizin de artık bir geleceginiz var...verin ama cok açılmayın ya da acıkca baba durumumuz bu paramız borçlara gdiyor diyin..

zor bi durum ama anlamıyorum bu tip insanları size güvenerek mi kayınbabanız cocuk yapmış ya okutabileceği sayıda cocuk yapsaydı...genç evlileri bu şekilde sıkıştırmalarından kazanç kapısı görmelerinden nefret ediyorum ..sizin de artık bir geleceginiz var...verin ama cok açılmayın ya da acıkca baba durumumuz bu paramız borçlara gdiyor diyin..

diyoruz da anlayanmı var cnm ya. yok kendimize zor bakıyoruz diyoruz.ertesi günü yine para................

Back
X