Kaynım ve eltim

evet sağlıklıyken el ayak tutarken kimse kimseye tahammül edemiyor, kimse kimseyi evinde istemiyor, herkes herkesten el eteğini çekiyor, ama yaşlanınca, bir rahatsızlık olunca, yardıma ihtiyaç duyulunca yalnız kalınıyor kimse kalmamış oluyor bölece insanın çevresinde :50: ah bir kapımı açan nasılsın diyen yok deniliyor :50:

Son düzenleme:
Arkadaşım kaynının davranışı ve çıkışı çok kaba ona diyecek sözüm yok. Ama bir öğretmen eşi olarak ve çalışan bir anne olarak şunu söyleyeyim. İnsan evdeyken kafa dinlemek, işi işyerinde bırakmak ve ailece vakit geçirmek istiyor. Pazar günleri bize de eşimin dayısının kızı geliyor, çocuğun dersle alakası yok eşim çabalıyor anlatmak için ama kızın umrunda değil. Sinirleniyor eşim. İki çocuğum var, biri daha 1,5 yaşında. Onlar ders çalışırken biz başka odaya geçmek zorunda kalıyoruz ki evimiz sobalı, biz soğuk odaya geçiyoruz. Ayrıca evde çocuk olunca bebeğim uyumuyor sürekli çocuklarla olmak istiyor, dolayısıyla uyku düzeni bozuluyor. Mesela arkadaşlar arıyor gezmeye gidelim falan diye çocuk gelicek diye gidemiyoruz günün yarısı bitmiş oluyor çünkü. Eşim istemiyodu aslında ama emrivaki oldu biraz bizimle çalışmıyor sana gelsin sen çalıştır o da kıramadı dayısını ama eşimle de çalışmıyor. Yani pazar gününü çöpe atmış oluyoruz. Ayrıcaa yeri geliyor kendi çocuğumuza bile sabredemiyoruz, zihinler yorgun zaten kaldı ki akraba ya da komşu çocuğuna sabredebilesin. Kısaca düzenin kalmıyor. Çocuk gittikten sonra temizlikti bilmem neydi zaten akşam oluyor. Ha temizliğini bir gün önce yap diyenler olucak, Genelde her gün evimi süpürürüm zaten ama iki çocukla evi temiz tutmak pek mümkün olmuyor. Ben olsam durumum varsa veririm ücretini çocuğuma özel ders aldırırdım sonuçta bu işi gönüllü yapan öğretmenler var. Yoksa da oturur kendim elimden geldiği kadar çalıştırırdım. Kimsenin de nazını çekmezdim. Ki ben de öbür sene yine aynı teklifle gelen olursa ücretli ya da ücretsiz eşimin ders vermesini istemiyorum. Kendinizi de o insanın yerine koyun bebek de varmış gerçekten zor oluyor.

demekki hergüzel adetimiz gibi akrabalık komşuluk ilişkileride eskide kaldı yapılan yorumlardan bunu anlıyorum nerdeyse amcayı tebrik edercesine yorum yazmış bazı arkadaşlar pes diyorum nasrettin hoca gibi bende hırsızın hiçmi suçu yok diyeceğim ayrıca çocuklara fazladan harçlık veriyordum sakın yemek yemeyin orda masaya çağırsalar bile tokum deyin diye taktir edersinizki 1 e giden çocuğum küçük tembihlesemde anlamıyor ve ben hiç bir zaman isteyerek göndermedim çocuklarımı anlatamıyorum galiba eşimin emri vakileriyle oldu eşim için önce allah sonra abisi gelir bende şimdi ona diyorumki sen yaşarken çocukların el oldu yarın öbürgün ölürsen ne olacak bu arada eşim malının yarısını abisinin üzerine yapmıştı kredi çekerken kefil oldu diye krediler ödendi halen onun üzerinde abisine okadar güveniyorki almıyor beyefendi buda ayrı bir konu oda zaten vermem diyor ileride çocuklara o bırakacakmış bir kap yemeği kıskananadam benim malımı o çocuklarıma bırakacakmış neyse dert çok okuyanada yazanlarada çok teşekkür ederim siz siz olun çocuklarınızı kimseye bırakmayın akrabada olsa demekki öyle bir devire geldik kimsenin kimseye 2 saat bile tahammülü kalmamış amcalık halalıkta eskide kalmış vay beeee:43::43::43:

akrabalık komşuluk ilişkileri geride kalmadı.amcayı tebrik eden de olmadı.

siz kendi pencerenizden bakıp ,bizi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

daha öncede yazdım ,çocuklarınız neden sizin evinizde ödev yapmıyorlar.oturun başlarında yaptırın.

hatta akrabalık ilişkileriyse eltinizin çocuklarını da alın size getirin,hepberaber çalışın.

gerçekten anlamaya çalışıyorum anlayamıyorum,kendi çocuklarınıza ders çalıştırmak size zor gelirken onlara niye zor gelmesin.

siz çocuğu oraya gönderirken yemeğini düşünmüyorsanız,onlar niye düşünsün.

amcadır tabii ki düşünecek ama her gün mü ???????*****

konu sahibi emrivaki yapip derse gondermiyorki cocuklari
karsi taraf istemese gitmezler kimseninde buna gucenmeye hakki olmaz
her gun ders verilmiyor diye
ustelik 100 tl karsiliginda ders ucreti aliyor konu sahibinin yigeni
konuyu neden goz gore gore carpitip
her gun cocuk gonderilmez diye yaziyorki bazilariniz

konu sahibi emrivaki yapip derse gondermiyorki cocuklari
karsi taraf istemese gitmezler kimseninde buna gucenmeye hakki olmaz
her gun ders verilmiyor diye
ustelik 100 tl karsiliginda ders ucreti aliyor konu sahibinin yigeni
konuyu neden goz gore gore carpitip
her gun cocuk gonderilmez diye yaziyorki bazilariniz

konu sahibi tavırlarından istemediklerini anlamış,ama eşine anlatamamış.yani emrivakiyle gidiyorlar.çarpıtılan hiçbirşey yok burda.
konu sahibinin çocukları 4 te okuldan çıkıp amcaya 6 da gidiyorlar,ama bu arada anneleri yemek yedirmediği gibi amcalarından aç gelmelerini yadırgıyor çocukların.

bazı yorumlar o kadar çok içimi bunalttı ki..
ya bu çocuklar alt tarafı 2 hafta toplamda 10 gün gitmişler. aylarca yıllarca değil...
amca denilen şahsın kızına 100 tl verilmiş.çocuklarla da o ilgilenmiş anladığım kadarıyla. madem istemiyorlardı kızlarına söyleselerdi "para fln alma da gelmesinler" diye. ayrıca gizli yemek yiyip çocuklara vermemek de bence insanlık dışı birşey..

Oncelikle calisan biri olarak cocuklarinizi aksam odev yaptirsin diye calisan ogretmen kayniniza niye gonderiyorsunuz anlayamadim. Her calisan kisi evine gelince kafayi bosaltip dinlenmek ister, heleki meslegiyle ilgili bir isi asla yapmak istemez. Dusuncesizlik sizin bu yaptiginiz ne zoru var dinlenecegi yerde sizin cocuklariniza odev yaptirsin.

Onlarda ne gaddarlarmis yemek dahi vermemisler cocuklariniza. Bu onlarin insanligi ve yarin birgun hesabi sorulur. Cocuktan nimet kiskanan ne uzar ne kisalir.

Ama ben yine size mana buluyorum siz nasil asagilatirsiniz cocuklarinizi boyle insanlara. Nasil baskalarinin odev yaptirmasini beklersiniz. Nasil emanet ederde yemek vermelerini umarsiniz. Nasil ac birakirsiniz cocuklarinizi kafam almiyor.

Asssla kimseye tamah etmeyin ve cocuklarinizi emanet etmeyin. Ogrencidende olsa uygun bir fiyata tutun bir ozel hoca cocuklarin odevini yaptirsin. Yemeklerini gun evvel hazirlayin gerekirse ozel hoca bile isitip yedirir onlara. Yapmayin ya ezdirmeyin kuzularinizi uc kurusluk insanlara. Bakin sevilmediklerini anlamis ve etkilenmisler. Bence onlari kimseye tamah etmeden yasamayi ogretin.

bende arkadaşa katılıyorum.ayrıca kaynınızın o tavrını da tasvip etmiyorum.sinirlenmiş bebeğinin ağlamasın ve sinirini sizden çıkarmış.çocuklarınıza ders çalıştırmak istemediğini daha kibar daha önce söyleyebilirdi.

ya anlamdığım nokta eşinin kardeşi razımıydı başlarda.sen hatalısın bence çünkü ben babamda öğretmen ve okuldan gelince 2&3saat kimsyle konuşmaz ve bizimde konuşmamaza izin vermzdi
ağır bi meslek.ALLAH KOLAYLIK VERSİN .sen kimsye minnet etmeden bi dersaneye yada öğrenci birisine gödersydin bunların hiç biri yaşanmazdı.evet evindeki çoçuğa yemek vermemek olmaz o konuda sonuna kadar haklısın sen sen ol kimsenin yanıda gönderme eskide kaldı akrabalık ilişkileri.....

gerçekten bu konudaki yorumları okuyunca benim de insanlara bakışım değişti. biz çok iyi niyetliyiz sanırım eski kafada yaşayıp gidiyoruz hala. evet her gün okuldan çıkıp amcanın evine çocukları götürmesi hata ama kız anlatıyor bazıları ısrarla anlamak istemiyor bazıları da gerçekten bizim yaşadığımız hayattan çok çok farklı boyuttalar.

TOPLAMDA 10 GÜN GİTMİŞ VE HAFTALIK 100 LİRA HARÇLIK VERİLMİŞ. ÜSTELİK 17 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ KUZENE.

bu konu gözden kaçırılıyor diye büyük harflerle yazdım bu bir.

bir ikincisi ben de öğretmenim yani evet tüm gün okulda kafam şişiyor. akşamları eve kendimi zor atıyorum. bekarım ve çocuğum olmadığı halde yorgunluktan uyuyamıyorum bazı geceler ama yeğenim bana gelecek teyze beni ders çalıştır diyecek ben de onu evden kovacağım!!

yuh benim insanlığıma yuh benim benim yaptığım işe yazıklar olsun kardeşliğime o zaman.

herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda değil tabii ama gerçekten gözümü açtınız kızlar sağolun. yarın bigün eltime kaynıma hatta öz kardeşime çocuğumu bırakmak zorunda kalırsam mutlaka aklıma yazdıklarınız gelecek.

Yorumların hiçbirini okumadan direk yorum yapıyorum.kayının yaptığı çok terbiyesizlik olmuş ve bebeğin parmağının sıkışmasını bahane edip çocuklarını istemediğini açıkça izah etmiş oldu.ben çocuklarımı her akşam amcası bile olsa bir eve göndermem diye düşünüyorum şimdilik büyük konuşmak istemiyorum.çünkü ne kadar zor olduğunu biliyorum.benimde kayınımın oğlu her akşam gelir her zamanda yemek saatinde gelir.yese bile kesinlikle sofraya oturturum olaki sevdiği bişey olur sofrada yemezse göz hakkı kalır ve çok günah.kendi evinde oynayamıyor nedense benim eve geldiği zaman oğlumun küçük bir topu var onunla nerdeyse oturma odası yıkılacak derecede oynuyor.ben ve eşim zaten yorulmuş hem beyinen hem bedenen zaten 19 aylık oğlum var oda yetiyor bize bide ona dur yapma demekten bunalıyorum.her akşam gelmemesini çok isterdim ama asla gelme bıktım usandım demedim.hatta eşim kızar ona her zaman sofradan kaldırıyorsdun sana kapı açmaktan yoruldum der ben eşime kaş göz ederim yapma diye.çünkü çocuk bunu asla unutmaz.ben nasıl rahatsız oluyorsam karşı tarafında rahatsız olacağını düşünür bu yüzden göndermem başkasının evine diyorum.

gerçekten bu konudaki yorumları okuyunca benim de insanlara bakışım değişti. biz çok iyi niyetliyiz sanırım eski kafada yaşayıp gidiyoruz hala. evet her gün okuldan çıkıp amcanın evine çocukları götürmesi hata ama kız anlatıyor bazıları ısrarla anlamak istemiyor bazıları da gerçekten bizim yaşadığımız hayattan çok çok farklı boyuttalar.

TOPLAMDA 10 GÜN GİTMİŞ VE HAFTALIK 100 LİRA HARÇLIK VERİLMİŞ. ÜSTELİK 17 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ KUZENE.

bu konu gözden kaçırılıyor diye büyük harflerle yazdım bu bir.

bir ikincisi ben de öğretmenim yani evet tüm gün okulda kafam şişiyor. akşamları eve kendimi zor atıyorum. bekarım ve çocuğum olmadığı halde yorgunluktan uyuyamıyorum bazı geceler ama yeğenim bana gelecek teyze beni ders çalıştır diyecek ben de onu evden kovacağım!!

yuh benim insanlığıma yuh benim benim yaptığım işe yazıklar olsun kardeşliğime o zaman.

herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda değil tabii ama gerçekten gözümü açtınız kızlar sağolun. yarın bigün eltime kaynıma hatta öz kardeşime çocuğumu bırakmak zorunda kalırsam mutlaka aklıma yazdıklarınız gelecek.

Aaaa kendi kardeşimizin çocuğu olunca ders verebiliyoruz o sıkıntı yaratmaz genelde burda.
Ama görümce çocuğu , elti çocuğu , kayın çocuğuysa büüyük derttir.
Ben bunu anladım artık :D

benim anlamadigim ilkokula giden cocugun ne ödev yrdimi olucak.hani diycem universiteye felan hazirlansa neyse. simdi bastan siz yanlis yapmissiniz. hergün cocuk gönderilmez. 2cisi kaynin da burda hatali ne olursa olsun öyle diyemez.

ne demek kocaman adam özür dilesin tabi kide dleyecek kırmasını biliyorsa tamir de etmesni bilecek ayrıca senin düğününe bile geleyen kişi niye üsütünüze düşüyorki :44::44::44: sizden para falan mı istiyorlar bir çıkarları mı var merak ettim sen düğüne bile gitme sonra çocuk gibi laf et azarla kocaman kadını çocuktan beter yere sok sonra hiçbirşey olmamış gibi devam et de ben kısaca buna dengesizlik diyorum ayrıca hocaya da çok yüz vermişsiniz sanane deyin bence daha ararsa ve yardım edicekse de eşin engelle kesinlikle:45::45: birde sakın eşinle bunun için tartışma yapma kardeşi olmadığı sürece eğer o istiyorsa ailemiz için bir iki katlanabilirim ama beni çocuklarımın yanında yerin dibine sokan kardeşin için asla ve asla zorlama ki o senin kardeşinse ben senin namusun çocuklarının anasıyım de ama tartışma şeklinde değil ama asla ayağınıza gelmeden o bey siz hiçbir şekilde gitmeyin:47:
birde eğer eşi falan büyüttüğünü söylerse o da büyütmesin madem gelsin özür dilesin bitsin de

istemediklerini bile bile çocuklarını oraya göndermekle yanlış yapmışsın amcası bile olsa ben olsam göndermezdim.ayrıca her akşam çocuklarınla ilgilenmeyi istemeyebilir bunu da anlarım ama amcanın uslubu çok yanlış :20:bağırıp çağıracağına keşke kibarca kabul etmeseymiş.sanırım amca çocuğu ödev yaptırıyor onun kendi derslerine yoğunlaşması gerek her akşam ödev yaptıramaz ara sıra çalıştırsın diyebilirdi.eltine de her akşam 2 çocuk için yemek hazırlamakda ağır gelebilir ben eltilerden fazla birşey beklenmemesinden yanayım sonuçta el kızı.kaldı ki sizin aranız pek iyi değilmiş aramın iyi olmadığı insanlara çocuklarımı asla emanet etmem:50:

eltine de her akşam 2 çocuk için yemek hazırlamakda ağır gelebilir ben eltilerden fazla birşey beklenmemesinden yanayım sonuçta el kızı.kaldı ki sizin aranız pek iyi değilmiş aramın iyi olmadığı insanlara çocuklarımı asla emanet etmem:50:

Ay 2 çocuğa masaya 2 tabak koymamak için mutfağa ayrı ayrı girip yemek yiyen bir aileden bahsediyorsunuz.
Zaten olağan bir sofra hazırlanıyordur muhtemelen 2 tabak koymak mı büyük yük.
Garip.

Ay 2 çocuğa masaya 2 tabak koymamak için mutfağa ayrı ayrı girip yemek yiyen bir aileden bahsediyorsunuz.
Zaten olağan bir sofra hazırlanıyordur muhtemelen 2 tabak koymak mı büyük yük.
Garip.

kimine yük canım doğru birşey değil ama böyle davranan insanlara ne yapabilirsin ki:19:
ben olsam çocuklarımı göndermem:50:

arkadaşlar eşim abisine çok düşkün ona asla toz kondurmaz ben anlattığım zamanda sen yanlış anlıyorsun derdi çocuk anlatıncada o amcanınz siz yanlış anlıyorsunuz derdi en son bizi kovdurdu rahat etti şimdide görüşmüyorum çocuklarıda göndermiyorum diye eşimi dolduruyorlar ben akrabalık bilimiyormuşum uzatıyormuşum diye

ah canım ya yarama tuz bastın ..hergün göndrmede siz hata etmişsiniz ..kaynınızda o şekilde davranmakla çok büyük ayıp etmiş.neyse canım olan olmuş.mesefe koyarsın .zaman geçtikçe görüşürsünüz sıkma canını boşver .

az önce bnde kaynımlardan geldim .bana laf çarpıyo.konuşma engelli kızları var okul gezisine gideceklermiş bizim foto makinasını isteyecekmiş kız.bana laf çarpıyo beyefendi neymiş yengesi kızarmış vermezmişim kırarlar diye.ki foto makinamız yok kamera var.geçen sefer kız sinirlerimi zıplattı neymiş efendim eşime diz üstü pc aldıracakmış.bnde kızdım paranı biriktir kendin al diye .aklınca laf çarpıyo beyefendi.ne mecburiyetim varsa .anlamadımsanki benim eşim sakıp sabancı holdink.sahibi..:47:

aslında birkaç ay oldu yaşadığım olay ozaman çok düşündüm yazayımmı yazmayımmı diye ama işin içinden çıkamıyorum artık paranoyak yaptılar beni eşimin abisi öğretmen benim 2 oğlum var akşamdan akşama ders yapsın diye kuzenleriyle amcada öğretmen ya 2 saatliğine oraya gidiyorlardı 6 gibi bırakıp 8 gibi alıyordum çocukları bir kaç gün gittiler amca mırın kırın yaptı ben eşime göndermeyelim deeim eşim sen yanlış anlıyorsun dedi.neyse gene gitti çocuklar 17 yaşında liseye giden kız kuzen var oğluma demişki ben çalıştırırım kardeşini baana haftalık verin büyük oğlum kabul etmiş bu arada eşimde bende çok yoğun çalışıyoruz kendi işimiz olduğu içinde çalışma saatlerimiz çok uzun ve düzensiz oğlum benle yapmıyor inat ediyor ama amcasının evinde biraz korku birazda kızın ilgisiyle yapıyor bir kaç hafta böyle gitti çocukları 8 gibi eve getiriyorum anne çok açız yemek verhemen diyorlar oğlum amcanda yemiyormusunuz diye soruyorum yok anne onlar yemiyor diyorlar .bir gün oğlum yüzü asık geldi eve ne oldu oğlum dedim anne biz yemeğe oturmayalım diye mutfağa teker teker gidip yiyorlar dedi bu arada çocuklar 4 de çıkıyorlar evlerdede baya mesafe var eşim 2 kere git gel olmasın diye 5 .6 .gibi bırakıyor haliyle acıkıyor çocuklar neyse akşamları aracımızla ben gidiyorum almaya evlerine girmiyorum kapıdan alıyorum eltim laf ediyormuş çocuklara annen yeminmi etti niye çıkmıyor diye sen çocuklarıma tahammül etmiyorsun benide zaten sevmez birde ben gitsem kaynımı şişirir her akşam burdalar diye neyse bu beni aradı gündüzden niye gelmiyorsun gel bu akşam oturalım çay içelim diye çok ısrar etti bende tamam dedim akşam oldu gittim çocuklar içerde ders yapıyor neyse kalktım çocuklar kapıya çıktı eltimde kucağında bebek bizi yolcu ediyor bebeğin parmağı kapıya sıkıştı kaynım başladı bağırmaya ne oldu o çocuk niye ağlıyor eltim hiç bir şey demiyor kaynım başladı bağırmaya bu eve kimse gelmeyecek elalemin çocukları gelsin yesin içsin oh be birde ders yapsın benim çocuğumun parmağı sıkışsın ben kimseyi istemiyorum vs vs. daha bir sürü hakaret eltimde hiç sus konuşma demiyor ben kendimi zor tutuyorum çocuklar daha fazla etkilenmesin diye neyse eve gittim çocukları bıraktım eşimin yanına gittim ama nasıl ağlıyorum eşim bana moral veriyor ertesi gün eltim arıyor yok abin size demedi yok hatırlamıyor bile vs ben dedimki artık yeter benim öyle abim çocuklarımın öyle amcası yok ne ölüme neölünüze artık ben gelmem çocuklarımıda göndermem zaten düğünümede gelmemişlerdi 15 yıldır ne yaşattılarsa hepsini kustum .ben gelecem sinirlisin yüz yüze konuşacaz ertesi gün geldi düğününe annen için gelmedik dün akşamki olaydada küçük kaynıma sinirlenmiş abin senden çıkardı sen gelmesende biz gelecez galan filan kocaman adam senden özürmü dilesin gibi konuşmalar aradan 3 ay geçti kaynanamın senei devriye mevlütü vardır ailece çok önem verirler eşime dedim ben gitmiyeceğim onlarla aynı ortamda bulunmam eşimde sen bilirsin dedi gitmedim 15 günde bir kadınlar toplanır hoca hanımın evinde sohbet yapılır 3 eltimde gider oraya da gitmiyorum hoca arıyor niye gelmiyorsun işleri bahane ediyorum heralde eltim birşeyler anlattı kadın sıkıştırıp duruyor ben gene anlatmadım yaptıkları saygısızlığı en son geçen hafta arıyorlat tl den açmadım eşimi arıyor eşim açtı xxxesra kazamı yaptı 1 ay önce küçük bir kaza yapmıştım eşimde evet ama mühim birşey yok diyor görüyormusum biz aileyiz başkalarındanmı duyacağız böylemi olacak diye doldurmalar eşimde önemli birşey yok deyip kapattı akşam üzeri işyerini açıyor ben o olduğunu bilmeden açtım esra böyle olmaz millete karşı ayıp yarın mevlüt var gel elalem soruyor işleri bahane ettim vaktim yok gelemem dedim yok bu dünyalık düşünme ölüm var gibi ahkamlar kesti ölüm varsa beni yıllarca niye ezdiniz üzdünüz diyemedim kapatım tlf şimdi ben mi suçluyum kızlar nasıl davranmalıyım biraz uzun oldu ama yorumlarınızı bekliyorum

Kimse kimsenin çocuğuna hergün 2 saat bakmak, dahası ders çalıştırmak zorunda değil bu devirde.. eşin hata yapmış. Bana da hergün 2 saat çocuk bıraksalar bende patlardım. Onlarda bir yere kadar sabretmiş. Senin bir sucun yok ama eşin hiç mi düşünememiş yük oldugunu.. Bence patlamak da haklılar..

Empati kurarak düşünmeye çalıştım, bence kaynın haklı. Belki o kadar sert çıkışmamalıydı ama sonradan kaç kere arayıp sormuşlar.
Bence o kadar uzatacak kadar problem yok aranızda.
Millet ne kavgalar ediyor ama yine barışıyorlar, çünkü siz artık bir ailesiniz, hayatınızın her evresinde karşılaşacaksınız.
Nereye kadar küs kalmayı düşünüyorsunuz?
Bence problem çok basit, ölüsüne gitmem denecek kadar ciddi bir durum yok ortada...

kimse kimseye bakmak zorunda değil evet ama kızı para alıyorsa bunun için (ki kız kendi teklif etmiş bunu) böyle arıza çıkarmaya , laf söylemeye hakları yok.

Back
X