Kaynim ve eltimin bayramda kayinvalidemi yalniz birakmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bayram 2-3 hafta sonra değil. Eli ayağı tutan her işe koşan kadinin başında neden illa ki birisinin beklemesi gerekiyor? Kocan çok dert ettiyse kendisi gitseydi uçakla? Ama sizin derdiniz elti, kadının yalnız kalması değil belli ki. Yok nimetler yok maaşlar yok iş yapmaz yok kurulur oturur. Kendi işinize bakın bence, en güzeli...

Üzgünüm ama buraya konu açtınız bir kere ve benim aşırı ilgimi çekti bu konu. Bu kadar bencil olmayı nasıl başarıyorsunuz anlamam lazım.
Konulan sıraya uyulmasini beklemek, hep birden değilde sırayla duralım yanında demek bencillik olmaz sanırım. Ayrıca size artık cevap vermeyeceğim. Çünkü çok farklı bir kafa yapisindasiniz. Size göre herkes istediğini yapabilir istediği yere gidebilir kimsenin kimseye eyvallahı olmaz.

Eşin niye sana trip atıyor onu anlamadım. Senlik bir durum yokki. Kadın bayramı ailesiyle geçirmek istemiş ne var bunda? İşten kaçan, sorumluluk almayan biriyse onun hesabını kayınvalide sorsun. Başka zaman gelmiyorsunda eltin burdayken neden geliyorsun desin mesela. Yada birlikte kalınırken kalk bugün de yemeği sen yap desin. Maaşını vermesin onlara. Birşeyler yapıp sonra beklentiye girince böyle oluyor işte. Maaşımı sen yiyorsun bütün bayramları benimle geçirmek zorundasın demek saçma oluyor. Bu kadının ailesi yokmu?

kayimvaliden hasta duskun degilmis madem neden sizi bekliyor anlamadim sanami sorcakti onunda bir ailesi var.ne terbiyesizsiniz ya
Kelimelerinize dikkat edin. Terbiyesiz sizsiniz. Peki benim bir ailem yok mu? Ben neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım. Kimse ailesini görmesin demiyor zaten. 2 hafta ya biz gidiyoruz zaten o aralıkta konuşulan gibi tatilini gezmesini ne istiyorsa yapsın gelip de biz zaten oradayken kalabalık edip gün boyu oturup sıkıldım deyip insanı daraltmasin.

konu sahibi kocasindan fircasini yemis yine evliligindeki sorunu baskasina yikmak icin eltiyi secmis kurban olarak.eger eltisigil oyle yapmasaydi kocasida sinirlenmeyecekti ve ev ortami huzurlu olacakti diye dusunuyor asıl mesele bu.kusura bakmayinda hergun yeni bi bahane cikar kocaniz aksiyse siz hayattaki herkese herseye sebep bulursunuz bu gidisle.bence hatayi uzakta aramayin evliliginizde gibi

Gerçekten anlamıyorum siz hem aylara böldük diyorsunuz hem de yazın biz gidemediğimizde keyfi sebeplerden ortada yok diyorsunuz.Hanımefendi yaz ayları sizin bakımınızda değil mi kayınvalide?
Eee ozaman eltiniz yazın ister gelir ister gelmez nöbetçi kayınvalide bakıcısı mı tayin ettiniz eltiyi?
Ayrıca eltiniz ile uğraşacağınıza kendi öz kızları olan görümcelerinize söylesenize ananıza biraz da siz bakın diye elti el kızı ister ilgilenir ister ilgilenmez.

kocanla senin sorunun bunlar gitme ozaman kayinvalidene koye.ailene git seni tutan ne.eltimi tutuyor.ya konduramiyon ama esin problem senin .avutma baska seylere suc atma

E gitmeyin butun izninizde. Siz de eltiniz gibi kocanizi ikna edin madem.
Anlasildi sizin sinirinizin nedeni.

Eee siz de gitmeyin .Neden her yaz gidiyorsunuz ki

İşte bunu bende anlamadım benim yapabileceğim bir durum ya da çözüm yok ki. Arayıp da ya elticim 2 hafta sonra gidiverin oraya diyemem bunu abi kardeş konuşup anlaştıkları gibi yapabilirlerdi. Gecen bayram yaz tatiline gelmişti kurban komple oradaydık geçen bayram memlekete gidicem demedi mesela. Kurbanın paylanmasina dogranmasina kadar orda bizlere hallettirdi.

Anacığı madem cok kıymetli gitsin annesının yanına o kalsın yda alsın sıze getirsin bole bır dunya yok hem eltınız bakcak hemde bi yere giderken esınızden mı ızın ıstıcektı.

Büyük ihtimalle eşiniz sizi köye gitmeye zorluyor. Eltiniz kendi eşine sözünü dinletip istediğini yaptırdı diye kıskanmışsınız. Öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz. Siz eltinizle aynı tarafta olmalısınız aslında, ikiniz de el kızısınız ve kvden kendi kızları ve oğulları sorumlu olmalı. Ancak siz hasetlikten öfkeyi eşiniz ve görümceleriniz yerine eltiye yönlendirmişsiniz.

Çünkü eşine ve görümcelerine gık bile diyemeyeceğini çok iyi biliyor ve bütün öfkesini kayınvalideye bakım konusunda hiç bir sorumluluğu olmayan etliye yöneltiyor.Böylesi daha kolay

Bu da sizin sorununuz, işini gücünü yapan kadının yanında tüm yazı geçirmek de manasız zaten. Siz kocanıza söz geçiremiyorsunuz diye eltinin bayramda ailesinin yanına gitmesi dert olmuş. Ki kadın kışı kayınvalide ile geçiriyor zaten.
Sizin öfkeniz kocanıza olsun becerebiliyorsanız.

Valla ayda 20 bin için kendi annem bile gelsin bilmem kaç ay benim evimde kalsın istemem. Uzakta olunca kıymetli olan siz olursunuz ama yakın olmak zor. Ben kendi annemle aynı sokaktayım zor büyük gerçekten zor. Önce bunu bir kabullenin.

Köy işi yapmak zor geliyorsa sizde yapmayın. Mesela ben anlamam ve sevmem. Bağ, bahçe işinden. İnek filan zaten korkarım. Eşimin ailesi köyde yaşıyor yılda beş gün kalırım hiç bir şeyede el sürmem. Süremem elimde değil.

Siz inek bakıyorsaniz sattırın. Tarlaları azaltın. Sizde yapmayın istemiyorsanız. Eltinize kızmaya yada laf söylemeye hakkı yok.

Siz bağ, bahçe,inek, hizmet yapıyorsunuz diye eltinizde yapmak zorunda değil. Siz yapmamayı tercih edebilirsiniz.

Yok zorlamaz benim içimden gelmez zaten kvalidem orda tekken mecbur bir sebep yokken kendi aileme gidicem diye tutturmak. Öncelik ya da kimin yanında daha çok ihtiyaç var onu düşünürüm ona göre hareket ederim. Yapamam yani orda yalnız bırakıp da ben gidicem demeyi. Eşimin de kızdığı nokta geçen kurban bayrami mesela yaz tatile gelmişti hiç demedi ki memleketime gidicem herkes köyde kalabalık zaten valizini kaptı geldi kurbanını pay ettirdi doğratti kaldı etti. Bütün evi işi gücü biz çekip çevirdik bu bayram izin yok gidemedik tatil de olmadı tutturmuş memlekete gidicem diye

Tam olarak eli ayağı tutan ,bağ bahçe işlerini yapabilen kayınvalidenizin size nasıl bir ihtiyacı var?
Yapmayın Allah aşkına ya madem öyle eltinize çok içerlediyseniz gitmeyiverin bu yaz bakalım evinizde neler oluyor?

Peki geçen kurban bayrami biz oradayken hiç memleketime gideceğim demeyen bütün işini bize yaptıran eltimin bu bayram kimse yokken mecbur sebeplerden dolayı ille gidecem diye tutturmasini nasıl acikliyorsunuz?

Neden elti tek başına karar almış uygulamış gibi ona kızıyorsun ? Kadın kocasına söylemiş. Kocası uygun görmüş. Bayramdır, kalkıp gitmişler. (Ne zaman gideceklerini yahut 2-3 hafta sonra gitmeyi kimseye soracak değiller, sormamışlar da)

Bence biraz da kaynına saydır. Ben biraz esi, hanımının gönlünü yapıyor diye kıskanma seziyorum. Olur insanlık hali ama buralara konu açıp böyle insanlarla kavga etmek senin hayrına değil. Kendi kendini yiyorsun. Birazdan kendin de ban yiyeceksin. Konun da kapanacak.

Bekliyor haliyle torunları görmek istiyor yalnız başına koy yeri zor şehir evi gibi değil ki ekmekti marketti bunlar yok köyde mesela

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…