Bayram 2-3 hafta sonra değil. Eli ayağı tutan her işe koşan kadinin başında neden illa ki birisinin beklemesi gerekiyor? Kocan çok dert ettiyse kendisi gitseydi uçakla? Ama sizin derdiniz elti, kadının yalnız kalması değil belli ki. Yok nimetler yok maaşlar yok iş yapmaz yok kurulur oturur. Kendi işinize bakın bence, en güzeli...Aslında aylara da böldük bir bakıma yazları biz musaitiz biz gidiyoruz yanına, kis ayında onlar müsait onların yanına gidiyor kızlar yani gorumcelerim misafir gibi yandan yandan duruyorlar. Mesele aslında biraz düşüncesizlik ve anlayışsizlik.
Simdi kimse yok gidip kalanilirdi yanında 2 3 hafta sonra da biz gidince istediği gibi tatilini memleketini falan ne istiyosa yapabilirdi. Tam tersini yapiyo kimse yokken o da yok bizlerin izin zamanında hep orda.
Konulan sıraya uyulmasini beklemek, hep birden değilde sırayla duralım yanında demek bencillik olmaz sanırım. Ayrıca size artık cevap vermeyeceğim. Çünkü çok farklı bir kafa yapisindasiniz. Size göre herkes istediğini yapabilir istediği yere gidebilir kimsenin kimseye eyvallahı olmaz.Üzgünüm ama buraya konu açtınız bir kere ve benim aşırı ilgimi çekti bu konu. Bu kadar bencil olmayı nasıl başarıyorsunuz anlamam lazım.
Kelimelerinize dikkat edin. Terbiyesiz sizsiniz. Peki benim bir ailem yok mu? Ben neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım. Kimse ailesini görmesin demiyor zaten. 2 hafta ya biz gidiyoruz zaten o aralıkta konuşulan gibi tatilini gezmesini ne istiyorsa yapsın gelip de biz zaten oradayken kalabalık edip gün boyu oturup sıkıldım deyip insanı daraltmasin.kayimvaliden hasta duskun degilmis madem neden sizi bekliyor anlamadim sanami sorcakti onunda bir ailesi var.ne terbiyesizsiniz ya
Gerçekten anlamıyorum siz hem aylara böldük diyorsunuz hem de yazın biz gidemediğimizde keyfi sebeplerden ortada yok diyorsunuz.Hanımefendi yaz ayları sizin bakımınızda değil mi kayınvalide?Aslında aylara da böldük bir bakıma yazları biz musaitiz biz gidiyoruz yanına, kis ayında onlar müsait onların yanına gidiyor kızlar yani gorumcelerim misafir gibi yandan yandan duruyorlar. Mesele aslında biraz düşüncesizlik ve anlayışsizlik.
Simdi kimse yok gidip kalanilirdi yanında 2 3 hafta sonra da biz gidince istediği gibi tatilini memleketini falan ne istiyosa yapabilirdi. Tam tersini yapiyo kimse yokken o da yok bizlerin izin zamanında hep orda.
Aslına bakarsanız benim icin cok sorun değil biz gidince de hemen bavulunu kapıp koye gelip ay böcekten korkarim ay bulasik yıkayamam ellerim soyulur deyip beni sinir etmesi. Mecbur sebeplerden gidemediğimiz zaman o da ortada yok keyfi sebeplerden. Biz gidince de hopp orada tüm gün oturup sıkıldım der....
kocanla senin sorunun bunlar gitme ozaman kayinvalidene koye.ailene git seni tutan ne.eltimi tutuyor.ya konduramiyon ama esin problem senin .avutma baska seylere suc atmaKelimelerinize dikkat edin. Terbiyesiz sizsiniz. Peki benim bir ailem yok mu? Ben neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım. Kimse ailesini görmesin demiyor zaten. 2 hafta ya biz gidiyoruz zaten o aralıkta konuşulan gibi tatilini gezmesini ne istiyorsa yapsın gelip de biz zaten oradayken kalabalık edip gün boyu oturup sıkıldım deyip insanı daraltmasin.
E gitmeyin butun izninizde. Siz de eltiniz gibi kocanizi ikna edin madem.Kelimelerinize dikkat edin. Terbiyesiz sizsiniz. Peki benim bir ailem yok mu? Ben neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım. Kimse ailesini görmesin demiyor zaten. 2 hafta ya biz gidiyoruz zaten o aralıkta konuşulan gibi tatilini gezmesini ne istiyorsa yapsın gelip de biz zaten oradayken kalabalık edip gün boyu oturup sıkıldım deyip insanı daraltmasin.
Eee siz de gitmeyin .Neden her yaz gidiyorsunuz kiKelimelerinize dikkat edin. Terbiyesiz sizsiniz. Peki benim bir ailem yok mu? Ben neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım. Kimse ailesini görmesin demiyor zaten. 2 hafta ya biz gidiyoruz zaten o aralıkta konuşulan gibi tatilini gezmesini ne istiyorsa yapsın gelip de biz zaten oradayken kalabalık edip gün boyu oturup sıkıldım deyip insanı daraltmasin.
İşte bunu bende anlamadım benim yapabileceğim bir durum ya da çözüm yok ki. Arayıp da ya elticim 2 hafta sonra gidiverin oraya diyemem bunu abi kardeş konuşup anlaştıkları gibi yapabilirlerdi. Gecen bayram yaz tatiline gelmişti kurban komple oradaydık geçen bayram memlekete gidicem demedi mesela. Kurbanın paylanmasina dogranmasina kadar orda bizlere hallettirdi.Eşin niye sana trip atıyor onu anlamadım. Senlik bir durum yokki. Kadın bayramı ailesiyle geçirmek istemiş ne var bunda? İşten kaçan, sorumluluk almayan biriyse onun hesabını kayınvalide sorsun. Başka zaman gelmiyorsunda eltin burdayken neden geliyorsun desin mesela. Yada birlikte kalınırken kalk bugün de yemeği sen yap desin. Maaşını vermesin onlara. Birşeyler yapıp sonra beklentiye girince böyle oluyor işte. Maaşımı sen yiyorsun bütün bayramları benimle geçirmek zorundasın demek saçma oluyor. Bu kadının ailesi yokmu?
Büyük ihtimalle eşiniz sizi köye gitmeye zorluyor. Eltiniz kendi eşine sözünü dinletip istediğini yaptırdı diye kıskanmışsınız. Öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz. Siz eltinizle aynı tarafta olmalısınız aslında, ikiniz de el kızısınız ve kvden kendi kızları ve oğulları sorumlu olmalı. Ancak siz hasetlikten öfkeyi eşiniz ve görümceleriniz yerine eltiye yönlendirmişsiniz.Kelimelerinize dikkat edin. Terbiyesiz sizsiniz. Peki benim bir ailem yok mu? Ben neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım. Kimse ailesini görmesin demiyor zaten. 2 hafta ya biz gidiyoruz zaten o aralıkta konuşulan gibi tatilini gezmesini ne istiyorsa yapsın gelip de biz zaten oradayken kalabalık edip gün boyu oturup sıkıldım deyip insanı daraltmasin.
Çünkü eşine ve görümcelerine gık bile diyemeyeceğini çok iyi biliyor ve bütün öfkesini kayınvalideye bakım konusunda hiç bir sorumluluğu olmayan etliye yöneltiyor.Böylesi daha kolayBüyük ihtimalle eşiniz sizi köye gitmeye zorluyor. Eltiniz kendi eşine sözünü dinletip istediğini yaptırdı diye kıskanmışsınız. Öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz. Siz eltinizle aynı tarafta olmalısınız aslında, ikiniz de el kızısınız ve kvden kendi kızları ve oğulları sorumlu olmalı. Ancak siz hasetlikten öfkeyi eşiniz ve görümceleriniz yerine eltiye yönlendirmişsiniz.
Bu da sizin sorununuz, işini gücünü yapan kadının yanında tüm yazı geçirmek de manasız zaten. Siz kocanıza söz geçiremiyorsunuz diye eltinin bayramda ailesinin yanına gitmesi dert olmuş. Ki kadın kışı kayınvalide ile geçiriyor zaten.Kelimelerinize dikkat edin. Terbiyesiz sizsiniz. Peki benim bir ailem yok mu? Ben neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım. Kimse ailesini görmesin demiyor zaten. 2 hafta ya biz gidiyoruz zaten o aralıkta konuşulan gibi tatilini gezmesini ne istiyorsa yapsın gelip de biz zaten oradayken kalabalık edip gün boyu oturup sıkıldım deyip insanı daraltmasin.
Sanirim konuyu anlamadınız bakımlik yikanmalik biri degil ki. Elden ayaktan düsmüs hasta yatalak biri degil ki. Aksine onun yardımı oluyor onlara. Bahçesinden urunleri toplar verir hayvancılık ürünlerini verir aylık geliri var asgari ücretten fazla onu verir,
2 3 hafta sonra da gidebilir ve yaz boyu kalabilir ama tam tersini yapıyor ortada kimse yokken ortalıkta yok, koy evinde işleri çekip çevirecek birileri varken de orda suya sabuna dokunmadan yan gelip yatıyor.
Eşin niye sana trip atıyor onu anlamadım. Senlik bir durum yokki. Kadın bayramı ailesiyle geçirmek istemiş ne var bunda? İşten kaçan, sorumluluk alma
yan biriyse onun hesabını kayınvalide sorsun. Başka zaman gelmiyorsunda eltin burdayken neden geliyorsun desin mesela. Yada birlikte kalınırken kalk bugün de yemeği sen yap desin. Maaşını vermesin onlara. Birşeyler yapıp sonra beklentiye girince böyle oluyor işte. Maaşımı sen yiyorsun bütün bayramları benimle geçirmek zorundasın demek saçma oluyor. Bu kadınınAnacığı madem cok kıymetli gitsin an
Yok zorlamaz benim içimden gelmez zaten kvalidem orda tekken mecbur bir sebep yokken kendi aileme gidicem diye tutturmak. Öncelik ya da kimin yanında daha çok ihtiyaç var onu düşünürüm ona göre hareket ederim. Yapamam yani orda yalnız bırakıp da ben gidicem demeyi. Eşimin de kızdığı nokta geçen kurban bayrami mesela yaz tatile gelmişti hiç demedi ki memleketime gidicem herkes köyde kalabalık zaten valizini kaptı geldi kurbanını pay ettirdi doğratti kaldı etti. Bütün evi işi gücü biz çekip çevirdik bu bayram izin yok gidemedik tatil de olmadı tutturmuş memlekete gidicem diyeBüyük ihtimalle eşiniz sizi köye gitmeye zorluyor. Eltiniz kendi eşine sözünü dinletip istediğini yaptırdı diye kıskanmışsınız. Öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz. Siz eltinizle aynı tarafta olmalısınız aslında, ikiniz de el kızısınız ve kvden kendi kızları ve oğulları sorumlu olmalı. Ancak siz hasetlikten öfkeyi eşiniz ve görümceleriniz yerine eltiye yönlendirmişsiniz.
Tam olarak eli ayağı tutan ,bağ bahçe işlerini yapabilen kayınvalidenizin size nasıl bir ihtiyacı var?Yok zorlamaz benim içimden gelmez zaten kvalidem orda tekken mecbur bir sebep yokken kendi aileme gidicem diye tutturmak. Öncelik ya da kimin yanında daha çok ihtiyaç var onu düşünürüm ona göre hareket ederim. Yapamam yani orda yalnız bırakıp da ben gidicem demeyi. Eşimin de kızdığı nokta geçen kurban bayrami mesela yaz tatile gelmişti hiç demedi ki memleketime gidicem herkes köyde kalabalık zaten valizini kaptı geldi kurbanını pay ettirdi doğratti kaldı etti. Bütün evi işi gücü biz çekip çevirdik bu bayram izin yok gidemedik tatil de olmadı tutturmuş memlekete gidicem diye
Bekliyor haliyle torunları görmek istiyor yalnız başına koy yeri zor şehir evi gibi değil ki ekmekti marketti bunlar yok köyde meselaTam olarak eli ayağı tutan ,bağ bahçe işlerini yapabilen kayınvalidenizin size nasıl bir ihtiyacı var?
Yapmayın Allah aşkına ya madem öyle eltinize çok içerlediyseniz gitmeyiverin bu yaz bakalım evinizde neler oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?