- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
- Konu Sahibi maveraunnehirr
-
Bu tip ihanet vakalarında para pul uğruna dik duramayan, onursuz yaşamayı kabul eden kadınlara elimde olmadan çok sinir oluyorum.
Kayınbirader ve metresi/ sevgilisi her neyse zaten konuşmaya değmez bana göre, kalibreleri bu ki bunu kanıksamışlar. Ama elti de hiç masum değil.
Gözümde, toplum içerisinde kadının aciz, zayıf, herşeyi çekmek zorunda bırakıldığı rollere indirgenmesinde maksimum oranlarda suçlu bu tip kadınlar.. Resmen iki eşli adamı kocam diye tutuyor bu kadınlar ellerinin altında..
Not: ölüm tehditi vs gibi bir durum olmayıp sadece para pul uğruna iki eşten biri olmayı kabul eden kadınlardan bahsediyorum. Yanlış anlaşılmasın.
Naçizane
Ben ozel hayatlarini bi kenara biraktimselam kizlar. yaklasik 2 yildir esimle kaynim aralarindaki bir is meselesi yuzunden konusmuyorlardi.. bir sekilde baristilar (benim de cabalarimla diyebilirim) kaynim evli ve cocuklari var.fakat gorusmedigimiz sure icinde esiyle sorunlari olmus ve ayri yasamaya baslamislar.nedeni de kaynimin (bunun baska bir adi yok be kadar kullanmak istemesem de) bir metresinin olmasi..hatta ondan cocuk sahibi olmasi.eltim durumu biliyor ve bosanmiyor.akli da karismis cikmazda sanirim.. mal davalari filan da korkutmus olabilir neyse.. biizi ilgilendiren kismi surasi;
kv kadini asla kabul etmiyor torunu gormek istemiyor. kaynim da bir hafta sonu (sozde beni operasyon icin ist. e giturmek amaciyla) yasadigimiz sehre gelecekti. arabasi buyuk ben rahat ederim uzanirim vs filan diye.. tutmus bu kadinla gelmis. emrivaki yapmis yani.esimle yeni baristilar ve benim.icin geldi diye kabul etmek zorunda kaldim.o gece bizde kaldilar.. ama cok zor bi.geceydi.. kadin yabanci. ayakkabilarla antreme kadar girdiler.. cocuk disarida gezdigi ayakkabilarla gezdi iceride.kucuk ama olsun sonucta kirli.aile boyu banyomda dus aldilar.. banyo sirilsiklam olmus artik kuvetin disina mi ciktilar naptilar.bilmiyorum.. 3 ayri havlu istedi kadin..ev savas alanina dondu.anlatamam.sabah kalktik benim operasyon icin yola dustuk.evden cikarken gordum ki yattiklari yatagin ustu camur kirintilariyla dolu..hrhalde ayakkabilarini koydu yatagin uzerine.her neyse hic sesimi cikarmadim. gittik.operasyonumu gecirdim.guya benim icin buyuk arabayla gelinmisti onde yatarim diye,kadin one de kuruldu mis gibi.. operasyon bitince 2 gun gezdik tozduk istte. geri donduk.
ben evi anca temizledim esine de bir daha boyle.misafirlik istemiyorum dedim. hem kv istemiyor ben niye kabul.edeyim dedim.. bir iki hfta gecmeden kaynim yine esimi aramis sizde kalacagiz diye.. tam da hamileligimin ilk haftasi..dinlenmem gerek. stres olmamam gerek. artik cildirdim.kabul etmedim. kaynim da esime de annesine de kizmis kabul.etmiyoruz diye. ben de msj yazdim kendisine.. suclanacak biri varsa benim.ben kabul etmedim. hem eltime karsi kendimi kotu hissediyorum hem de dinlenmem gerek bu haftalarda dedim. ama sonucta esimle yine aralari bozuldu
Örneklerini gördüm ya.. Gercekten mesleği olmayan, eğitimi olmayan kadınların da dik durabildiğini gördüm. Sayıları çok az tabi.Size hak veriyorum. İşi olan ve ailesi her ne şartla olursa olsun arkasında olan biri olarak ben bu şekilde yaşamayı kabul etmezdim.
Ama bir de Türkiye gerçekleri var. Kadının işi gücü yoksa, çocuklarına gelecek saglayamayacaksa, ailesi de kabul etmiyorsa, kendine çizdiği yol bu şekil olabilir. Resmi nikahı elinde tutup, kendince bir savunma geliştirmiş olabilir.
Çoluk çocuğun rizkini o kadinla yiyeceğine ben yerim diye bir intikam düşüncesi olabilir.
Alsın nafakasini çalışsın tabiki en güzeli ama ne bu zamanda nafakayla gecinilir, ne de hayatında hiç calimamis bir kadın 35-40 yaşlarında diye tahmin ediyorum, hiç bir tecrübesi yokken is bulabilir.
Örneklerini gördüm ya.. Gercekten mesleği olmayan, eğitimi olmayan kadınların da dik durabildiğini gördüm. Sayıları çok az tabi.
Bu arada boşanırken herşeyi bırakmak zorunda da değil. Ne olursa olsun adam zengin; bir ev koparır en az. Hatta çocuk var diğer kadından. Zinayı ispatlamak cok zor normalde ama bu kadın için cocuk oyuncağı, bir de bazı yorumlarına dikkat ettiyseniz ; gelsin çocukla kabullenirim demiş elti. Benim aklıma yatak odası paylaşımı geldi direk. Başka kadının koynundan çıkıp çıkıp gelen adamla..
Benim midemin hiçbir türlü alacağı bir durum değil. Bence dik ve onurlu bir kadın çoktan kendini toparlar, bir iş kuracak/ meslek edinecek değerlendirmeleri yapar ve tekmeyi basmanın yoluna giderdi.
Bunları zaten yapıyor;sağlam bir avukatla görüşüyor öte yandan kendini geliştiriyorsa ve planlarında şu adama tekmeyi basmak varsa özür diliyorum hanımefendiden. Ancak konu sahibinin dediğine bakılırsa hiç öyle bir ortam yok.
Bu tip ihanet vakalarında para pul uğruna dik duramayan, onursuz yaşamayı kabul eden kadınlara elimde olmadan çok sinir oluyorum.
Kayınbirader ve metresi/ sevgilisi her neyse zaten konuşmaya değmez bana göre, kalibreleri bu ki bunu kanıksamışlar. Ama elti de hiç masum değil.
Gözümde, toplum içerisinde kadının aciz, zayıf, herşeyi çekmek zorunda bırakıldığı rollere indirgenmesinde maksimum oranlarda suçlu bu tip kadınlar.. Resmen iki eşli adamı kocam diye tutuyor bu kadınlar ellerinin altında..
Not: ölüm tehditi vs gibi bir durum olmayıp sadece para pul uğruna iki eşten biri olmayı kabul eden kadınlardan bahsediyorum. Yanlış anlaşılmasın.
Naçizane
Bu arada sevgili H hepii konu sahibinin dik ve seviyeli bir duruş sergilemesi ise asıl mevzu görüşümü belirtmiştim. Olması gereken bu alenen çift eşli yaşayan adamla ve buna müsade gösteren iki kadınla da görüşülmemesi gerektiği bana göre..
O yüzden ev kirlenmiş, laf sokulmuş, havuz partisi vs gibi detaylar değer taşımıyor benim için.
kv kabul.etmiyor ama ben agirlayayim.diye bakiyor.. o nasil olacak?? soyledigine gore de ben abartmisim birazcik...Ben eltinin yerinde olsam senin yüzüne bakmazdım valla kusura bakma.
Kv nasıl kabul etmiyor sen de asla yüz vermemeliydin.
Yaptığı hatasının bedelini ödesin kaynın, küssün herkes bırak.
Bir detay daha var, kaynı da boşanmak istemiyormuş. Adam ne yardan geçiyor ne serden. Hırsızın hiç mi suçu yok derler adama valla.SevgiliCatharsis , ailevi meselelere iliskin olarak 3. kisilerin agzindan dokulen kelimelere onem vermenin pek anlamli oldugunu dusunmuyorum. Konu sahibine gore elti bosanmiyor, halinden memnun, ha bir de su an luks bir yerde tatilini yapiyormus (!).
Konu sahibinin vicdanini rahatlatma cabasina takildim ben. Hem sozu edilen kadini citini cikarmadan evinde agirliyor, sonra da yok kadin havlu istedi, yok eve ayakkabilariyla girdiler, bilmem ne... Ha bir 2 gun geziyorlar guzel guzel. Sonra da elti akla geliyor ve konu sahibi kendisini eltisine karsi kotu hissediyor.
Diyecegim sey su: Bazi seyleri normallestirdikce yozlasiyoruz.
kv kabul.etmiyor ama ben agirlayayim.diye bakiyor.. o nasil olacak?? soyledigine gore de ben abartmisim birazcik...
Bir detay daha var, kaynı da boşanmak istemiyormuş. Adam ne yardan geçiyor ne serden. Hırsızın hiç mi suçu yok derler adama valla.
Bizim bir tanıdık erkek kardeşinin metresini evinde ağırladı böyle. O görümceydi ama fark etmez. Sonra gelin duydu bunu, abla sen de alkışladın ya bunları, kızından gör senin de kızın var demiş. Neyse neticede adam metresi bıraktı, gelin boşanmadı ama yapılanlar asla unutulmadı.
selam kizlar. yaklasik 2 yildir esimle kaynim aralarindaki bir is meselesi yuzunden konusmuyorlardi.. bir sekilde baristilar (benim de cabalarimla diyebilirim) kaynim evli ve cocuklari var.fakat gorusmedigimiz sure icinde esiyle sorunlari olmus ve ayri yasamaya baslamislar.nedeni de kaynimin (bunun baska bir adi yok be kadar kullanmak istemesem de) bir metresinin olmasi..hatta ondan cocuk sahibi olmasi.eltim durumu biliyor ve bosanmiyor.akli da karismis cikmazda sanirim.. mal davalari filan da korkutmus olabilir neyse.. biizi ilgilendiren kismi surasi;
kv kadini asla kabul etmiyor torunu gormek istemiyor. kaynim da bir hafta sonu (sozde beni operasyon icin ist. e giturmek amaciyla) yasadigimiz sehre gelecekti. arabasi buyuk ben rahat ederim uzanirim vs filan diye.. tutmus bu kadinla gelmis. emrivaki yapmis yani.esimle yeni baristilar ve benim.icin geldi diye kabul etmek zorunda kaldim.o gece bizde kaldilar.. ama cok zor bi.geceydi.. kadin yabanci. ayakkabilarla antreme kadar girdiler.. cocuk disarida gezdigi ayakkabilarla gezdi iceride.kucuk ama olsun sonucta kirli.aile boyu banyomda dus aldilar.. banyo sirilsiklam olmus artik kuvetin disina mi ciktilar naptilar.bilmiyorum.. 3 ayri havlu istedi kadin..ev savas alanina dondu.anlatamam.sabah kalktik benim operasyon icin yola dustuk.evden cikarken gordum ki yattiklari yatagin ustu camur kirintilariyla dolu..hrhalde ayakkabilarini koydu yatagin uzerine.her neyse hic sesimi cikarmadim. gittik.operasyonumu gecirdim.guya benim icin buyuk arabayla gelinmisti onde yatarim diye,kadin one de kuruldu mis gibi.. operasyon bitince 2 gun gezdik tozduk istte. geri donduk.
ben evi anca temizledim esine de bir daha boyle.misafirlik istemiyorum dedim. hem kv istemiyor ben niye kabul.edeyim dedim.. bir iki hfta gecmeden kaynim yine esimi aramis sizde kalacagiz diye.. tam da hamileligimin ilk haftasi..dinlenmem gerek. stres olmamam gerek. artik cildirdim.kabul etmedim. kaynim da esime de annesine de kizmis kabul.etmiyoruz diye. ben de msj yazdim kendisine.. suclanacak biri varsa benim.ben kabul etmedim. hem eltime karsi kendimi kotu hissediyorum hem de dinlenmem gerek bu haftalarda dedim. ama sonucta esimle yine aralari bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?