Kaynıma maddi destek mantıklı mı???

Ben gayet iyi anladm esiniz o aptallığı yapmasin kendi ailesi icin her ay o parayi saklasa 1 sene sonra neler yaparsınız o parayla bence göndermeyin üç size surunuyo gözüyle bakarken hazır bizde sürünüyoruz diyin gecin

Ben kv ve kp demesine aldırmamak neticede kardeşim diye düşünürüm ama eğer iş var ve çalışmıyorsa o zaman tabiki sinirlenirdim bı yanım destek olmalı bi yanım cabalamali diyor belki her ay olmasa da bir kere göndermesini söylerdim ama her ay böyle olmayacağını kibar bir cümle ile belirtmesi doğru olur gibi . Kv vs kp kızgın olabilsiniz ama kardeşi size birşey söyledi mi olumsuz anlamda sizi kırıcı vs

Ben olsam yollardım ama iş bulamadığı sürece devam etmek zorunda kalırsanız ne olacak? Onun da çocukları varmış aile bu zamanlar içindir.
Yani bu yardım birkac ay da sürebilir, bir sene de. Bunu göze alabiliyorsanız yollayın derim ben. Ama sonra her başı sıkıştığında "alo kardeşim bana acil 200 ateşle" ya da daha fazlasını talep etme zihniyetinde birisiyse aman aman.

Hayir göndermeyin tabi ki, baksinlar baslarinin caresine. Evlenip coluk cocuga karismis insanlar ev gecindirmeyi de bilecek. Kari koca asgari ucretle calissa yine gecinirler.

İş beğenmeyen adama para göndermezdim. Ha çalışır çabalar yettiremez, sağlık sorunu vardır o ayrı konu ama o zaman bile aylık göndermezdim. Yetmiyorsa çocuklara babaanne bakar elti de bir işe girer 3-5 kazanır. Ekmek parasını taştan çıkaran kadınlar var bu memlekette. Temizliğe giden, çocuk bakan, evde el işi yapan, evde börek çörek yapıp satan kadınlar. İnsanları böyle hazıra alıştırmamak lazım. Şimdi şöyle düşünün. 200 Euro 1200TL demek. Ev kirası yoksa, kpden de bir o kadar geliri olursa iyi kötü geçinir. Daha çalışmaya gerek duyar mı sizce?
Ben olsam çocuklara kıyafet (kışlık mont, ayakkabı, bot), okul harçlığı gönderirdim. Gerisine de karışmazdım.

Şu an ekonomik bahanelerle bir çok iş yeri eleman çıkarıyor. Ama sizin kayniniz kendi işine alıştığı için başkasının yanında yapamıyor herhalde. Ayrıca eşinize de gayet güzel konuşmuşsunuz.

is olmadiginda devlet geciminizi sagliyor.Siz de bizim ödedigimiz vergilerle yapilan sosyal yardimi alip kayniniza göndermek uygun mu diye soruyorsunuz.Bence degil.O kadar parayi göndermek yerine sosyal yardim almasaniz nasil olur acaba?
Hanımefendi yurtdışında yaşıyor.siz yurtdışına mı veriyorsunuz verginizi?

Haklısın.
Kendileri yatacaklar, sizin üzerinizden geçinecekler yok öyle bi dünya.

Sağlıklı olduğu halde iş beğenmediği için çalışmayan birine değil 200 euro 2 euro göndermem.
Koca adam,evlenmeyi ve baba olmayı becermiş,ailesinin geçimini sağlamayı da kendi başına çözmeli.
Hastalık,kaza,işten çıkarılma,ev alma vb durumlarda elbette yardımcı olunur.
Ama adam keyfe keder çalışmıyor, kıskançlıktan karısını da çalıştırmıyor ama kardeşi yurtdışından para gönderirse alacak öyle mi?
Siz,siz olun bu işlere hiç girmeyin.
Bugün kardeşlik hukuku adına iyi niyetle yaptığınız yardım yarın mecburi bir görev olur ve vermediğinizde size maaile darılıp tavır alırlar.
İçiniz rahat etmeyecekse tek seferlik ve çocukların ihtiyaçları için olduğunu vurgulayarak para gönderin ve sizin de kendinizi ancak döndürdüğünüzü söyleyin.
Ben olsam para göndermezdim.
Eltimden çocukların neye ihtiyacı olduğunu ve bedenlerini öğrenir,onları alır,gönderirdim.

Bence haklısınız. Ben olsam ben de vermem ama çalışıyordur yetmiyordur, o zaman olabilir ya da çalışsın karısı o çocuklara baksın. Eşinizin işi olmasa eminim siz de çalışırdınız.

öyle bir hal ki...
üni. de işsizlik türleri dersini işlerdik.işsizliğin bir dünya nedeni var.
nedenlerden biride işi beğenmeme,kendini yakıştıramama durumu...
madem öyle! kendine yakışacak meslek için didinsin.
çoğu insan o beğenmediği işlerde çalışıp,aslanlar gibi para kazanıyor.
sanmıyorum ki birininde çıkıp 'şu işte çalışıyor. hahah' demesini.
ama zamanında böbürlenip yakınındakilere kibirlendiyse! ektiğini biçer ,orası ayrı.
bilmiyorum ne adamlar var elsiz kolsuz ayaksız çalışıyor. sağlam insanların bahanelerini aklım almıyor.
alışırlar nasılsa geliyor diye.
bilemedim.göndermem.

Asalaklığı adet edinmiş kimseye 5 kuruş para vermem. Verilmesini tavsiye etmem.

İstanbul da bazı marketlerde 35 yaş sınırı olduğunu duydum kaç yaşında kaynınız
kv ile görüşürseniz ben olsam dokundururum lafı oo anne ne çok seviyorsun o oğlunu
bize gelince bizden bişey beklemeyin kaynıma veriyorsun ohh ne güzel gibi
gerçi buda söylenmez şimdi

velhasılı vermeyin alıştırmayın derim
ya da hep vermeyin arada gönderin
kaynınız eltinizi de çalıştırsın bir zahmet

Hani bahaneniz bize yetmiyor yılın 3 ayı devlet yardımı ile geçiniyoruz olsa amenna. Derim tabi haklı. Ama kardesi icin ayda 200 euro para icin alıştırma falan çok çiğ bahaneler. Ankara gibi yerse market dükkan da iş bulmak kolay mı? Orada bile deneyim isterler. Dükkanlarda gençler çalışır. Market kasap veya manav reyonunda erkek çalışır. Onda da kasapsan veya manavsan is bulursun. Kasada hiç erkek çalışan görmedim. A101 bir gibi yerlerde de gençlerı çalıştırdıkları gözledim. Adamın zaten iş beğenmeme gibi bir durumu yok inşaatta çalışmış. Kocanızin yaptığı iş artık herneyse onu yapmış. Kocanın yaptığı işi yazmamanizi da ayrıca garip buldum. Siz mi kucusuyorsunuz acaba.

Kv iki çocuğu içinde kötü işlerde çalıştıkları için üzülmüş. Oğlunu da işini bahane ederek yanına çağırıyor işte çok kinlenecek bir konu görmedim.

Bizim ödediğimiz vergi ile almıyor çünkü başka ülkede yaşıyor.
Fark etmez sonuçta başka insanların vergisi. Bizim burada bize hizmet olarak dönsün diye ödediğimiz vergilerde Suriyelilere gidiyor. Onlar da artık akrabalarına mi gönderiyor başka şey mi yapıyor bilinmez.

En temel ahlak kuralı bana yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…