Kaynima mezuniyet hediyesi araba alacakmisiz!

Bide 20 bin degerinde araba.sasirdim valla.ilk defa duyuyorum boylesi hediyeyi.esiniz sizin hakkiniza giriyo varsa cocugunuzunda.Bu erkekler bazen cok dusuncesiz oluyo hakkini savun Bence canim

Arkadaşım yangına körükle gitmek istemem ama kusura bakma ama bu kadarıda olmaz ki cnm
Eşiniz demek ki size belli etmemiş ama ailenize verdiğiniz borcun karşılığında böyle bişe yapmış
Ama çok saçma bişe ya
Ben olsam kabul etmezdim

Eğer para mal mülk evler arabalar içinde yüzüyor olsaydınız cimrilik ediyor olurdunuz. Orta halli mütevazı bir hayatla kardeşe hediye araba alınmaz en fazla iyi marka bir kol saati alınır. Ben olsam engel olurdum. Siz ailenize borç vermişsiniz taksit taksit ödüyorlar. Borç ihtiyaçtan verilir. Ama kardeşe araba keyfi alınıyor peki kardeş o arabanın oarasını taksit taksit ödeyecek mi? Hayır. Gerçekçi olursak durum bu.

O babasının problemi 2 si de evladı eşinize aldıysa kardeşine de ekonomik bir araba alır o da zamanı gelince üstüne koyup daha iyisini alır. Ödemesi gereken bir vefa borcu yok bence burda

Arada dağlar kadar fark var zira sizin ailenize verilen borç olarak verilmiş ve her ay düzenli ödeniyor anladığım kadarıyla ama kardeşine bila bedel alıyor arabayı dolayısıyla kirada otururken olacak iş değil bu. Hemde kendi parasıyla almıyor,ortak kazancınızdan alınacak o araba,her halükarda sizde ödemiş olacaksınız.
Ben olsam sırf aileme borç verdiğim ićin almam/aldırmam o arabayı sonuçta benim ailem ödüyor aldığı parayı. Bu bir bahane olamaz ha ailenizede bila bedel verilen bir para olsaydı belki alınabilirdi ama yinede ikisi aynı şey değil.

Ben olsam çıldırırdım. Nasıl sakin kalabiliyorsun anlamış değilim. İkiniz de çalışıyorsunuz buna mı güveniyor. O kredi öder sen de evi geçindirirsin öyle mi? Yok artık. Tek kuruş vermem. Birde sana sormadan. Benim gözüm karadır misal. Eşim beni bu şekilde zorlasa yeminle aynı gün işi bırakırdım.

Böyle hediye mi olur. Babası alsın. Ohhhh ekmek elden su gölden. Pesss diyorum eşine.

Borc vermekle araba almak ayni sey mi?

Bence bu kadar ılımlı bi insan olma konu sahibi. Erkekler tabiatlari geregi yüz verdin mi tepene çıkarlar.

Araba alacak kadar fazladan gelir varsa dogacak çocuğa ayrilabilir istiyormussunuz çünkü. Yani ben olsam kardeşine daha cok deger verdigini düşünürüm.

Eğer seni dinlemez de alırsa maaşını kendine harca veya sakla. Her şeyi kendi ödesin beyefendi.

Hadi araba almayi düşünmesini geçtim ayrı mesele, bi de size sormadan söz veriyor. Bu ne rahatlık ya.

Kısasa kısassa eşinin amacı kaynın da taksit taksit ödesin size ne alakası var ailene hayrına vermemişsin ki araç lüks bişey mezun olmuş girsin işine alsın arabasını

Borc başka bisey, o değerde hediye vermem başka bisey ... Sizinde aile kesesine katkınız varken kalkıp sormadan etmeden bir karar alması bana yanlış geldi .. Tabi katkınız olmasa bile yanlış geldi çünkü ailesiniz.. Ha imkânınız varsa sıkıntı vermeyecek ise araba almak alınması da garip gelmedi. Bir de ne gerek var arabaya, daha mütevazı bisey de alınabilir madem mezun olmuş çalışsın alsın hayatın gerçeklerini,emek harcayarak mala mülke mertebeye ulaşmanın tadına baksın bence.. Ben olsam ne arabayı alirim ne de alınan arabayı kabul ederim... Garip

Babanin simdiye kadar odedikleri sattiginiz arabanin degeri kadar olana dek (uzerine para koyup araba almissiniz ya ) baban odesin. Sonra geri kalan parayi alma tam olarak esitlenmis olursunuz.

arkadaşım bak şuan eşimin bindiği araba kardeşinin ve annesinin de yani babası öldükten sonra 3 pay..

eşim bana dedi ki kardeşime bi araba almamız lazım bunu ben kullanıyorum çünkü dedi.
bende asla öyle bi dünya yok ya sat arabanı ver herkesin payını yada ona da ver kullansın dedim.

bak arabada payı olduğu halde ben kardeşi için sabah kalkıp para ödemeyi kendime yediremezken sen hangi akla hizmet hala bu kadar sakin kalabiliyorsun hayret..

sakın öyle bişey yapmasına müsade etme mezuniyet arabası nedir ya ?

evde bir araba var, kim kullanıyor?
şahsen benim altımda kendi kişisel ihtiyaçlarım için her daim hazır bulunan bir arabam yoksa izin vermezdim.

ayrıca anne-babaya borç değil direk geri ödemesiz de para verilir yani.
ama yeni mezun kardeş kendisi isterse işe girip kendi arabasını alabilir.
hatta hayatın zorluklarını öğrenmesi açısından bunun ona faydası bile olur.

eşinizin bu isteğini hiç anlamlandıramadım. ben olsam başka şeylerden şüphe bile ederdim.

Yalnız çok önemli bi ayrıntıyı vermediğin için ilk mesajda, yorumlar değişiyor.

Konu sahibi eşine bekarlıkta alınan arabayla, arabalarını yenilemiş.

Benim halam, kuzenime arabasında 10bin kadar yardım etmişti, oğlu bilmediği halde diğer kuzenime 15bin para verdi, ki diğer kuzenimin hiç hiç ihtiyacı yok. Çok iyi geliri ve birikmişi olan bi adam. Ama halam anne olarak ayrım yapmayacağını söylüyor.

Benzer olayın tam tersini ise ben yaşıyorum. Babam memur emeklisi ve hayatındaki tek birikmişi emekli ikramiyesiydi. O parayla abime düğün yaptı ve ben abimden sadece 2 yaş küçük olmama, o zmnlar sevgilim olmasına rağmen o paradan bana 5 kuruş ayırmadı. 1 sene sonra benim nişanım oldu ve gördümki bi pasta parası bile veremeyecek. Ben abimin 4 katı maaş alıyorum, babamın yardımına hiç ihtiyacım yok ama bu durum babanın evladına eşit davranmasını ortadan kaldırmıyor. Babamı sadece oğluna düşündüğü için asla affetmiycem.

Konu sahibi, eğer babanın diğer çocuğuna araba alacak birikimi yoksa, tek birikim eşine harcandıysa bu eşitsizliği eşinin gidermesi normal. Yoksa o ayrımcılık hiç içten çıkmıyo emin ol.

Arabanın parasını geri ödeyecek mi kaynınız?
O zaman evet durumlar eşit.
Ama hediye edilen şeyin parası alınmayacağına göre, bu ciddi ciddi karşılıksız bir hediye ise ben olsam kavga çıkarırdım. Ne kardeşime alırım ne kaynıma alınmasına müsaade ederim. Ne alaka yani??

sız borc vermısınız o hedıye olarak verıyor , en kotu arabanın ederı zaten 20-25 bın tl. o kadar buyuk bır hedıyeyı almasına ızın vermeyın ılla bırı alacaksa da kv kp alsın , ben olsam katı suretle karsı cıkardım, gerekırse kavgasını da ederdım hedıye dedıgın maksımum 1000 tl lık olur o da telefon vs ...
esınız ucmus bıraz..

şimdi ilk anlattığınızda dedim olurmu hiç öyle borç verilen para ayrı alınan hediye ayrı sizde ailenizden geri ödeme almayın diyecektim ama şunu okuduktan sonra fikrim biraz değişti, eğer baba ağabeye örnek veriyorum 15/20 binlik bir araba aldıysa evet eşiniz haklı bi şekilde o parayı geri ödüyor, babanın eğer durumu iyiyse baba o evladınada araba alsın ama değilse abi bu görevi üstleniyor olabilir...
son bir düzenleme yapim kardeş evlenirken baba kalkıpta onun tüm masraflarını karşılarsa orada dur derim işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…