O babasının problemi 2 si de evladı eşinize aldıysa kardeşine de ekonomik bir araba alır o da zamanı gelince üstüne koyup daha iyisini alır. Ödemesi gereken bir vefa borcu yok bence burdaBabası eşime bekarliginda çok ekonomik küçük bir araba almış zamanında.sonradan onu satıp üstüne de kendi kazandığını koyup yeni bir araba aldık.biraz da onu düşünüyor olabilir.ama ne dugunumuze ne esyalarimiza hiç katkıları olmadi. Herseyimizi kendimiz yaptık..bunu da düşünüyor olabilir.babam bana almıştı ben de kardeşime alayım...bu kısmını düşünürsek haklı mi peki sizce??
Arada dağlar kadar fark var zira sizin ailenize verilen borç olarak verilmiş ve her ay düzenli ödeniyor anladığım kadarıyla ama kardeşine bila bedel alıyor arabayı dolayısıyla kirada otururken olacak iş değil bu. Hemde kendi parasıyla almıyor,ortak kazancınızdan alınacak o araba,her halükarda sizde ödemiş olacaksınız.Ikimiz de çalışıyoruz.maaslarimiz eşit.aileme ev alacakları zaman 20bin kadar borç verdik.eşim de kardeşine 20bin liralık bir araba alıyor ..aileme borç verdiğimiz zaman bunu problem etmedi babama güveniyor çünkü.babam da sağolsun güvenimizi boşa çıkarmadı her ay düzenli yolluyor.1yilda bitecek borcu..
Borc başka bisey, o değerde hediye vermem başka bisey ... Sizinde aile kesesine katkınız varken kalkıp sormadan etmeden bir karar alması bana yanlış geldi .. Tabi katkınız olmasa bile yanlış geldi çünkü ailesiniz.. Ha imkânınız varsa sıkıntı vermeyecek ise araba almak alınması da garip gelmedi. Bir de ne gerek var arabaya, daha mütevazı bisey de alınabilir madem mezun olmuş çalışsın alsın hayatın gerçeklerini,emek harcayarak mala mülke mertebeye ulaşmanın tadına baksın bence.. Ben olsam ne arabayı alirim ne de alınan arabayı kabul ederim... GaripHanımlar merhaba.
Siteyi ara ara takip ediyorum ama konu açmak bugüne k ismetmis..fazlasiyla kafami mesgul eden ama onyargili davranmak istemedigim bir problemim var.objektif bir bakış açısına ihtiyacım var galiba o da sizde var:)
4yıllık evli,çalışan bir kadinim.esimle birbirimizi severek evlendik.ikimiz de calistigimizdan ailelerimize hic yuk olmadan herseyimizi kendimiz yaparak evlendik. Mütevazı bir hayatimiz var.cocugumuz henuz yok ama istiyoruz artik.kirada oturuyoruz.yine mutevazi bi aracimiz var.zenginlik icinde degiliz ama ekonomik sikinti da cekmiyoruz cok sukur..
Sorun su ki kaynim bu yıl okulunu bitiriyor ve eşim mezuniyet hediyesi araba alacağını söylemiş kendisine.benim fikrimi sormadan..bu cesareti de benim daha öncesinde kendisine de danışarak aileme borç vermiş olmamdan aldığına eminim.tabi ailem her ay aksatmadan taksit taksit ödüyor borcunu.
Bu konu yüzünden çirkin bir tartışmamız olmadı çünkü tarzım değil.ama gerçekten icime sinmiyor ve çok huzursuz oluyorum.
Sevgili objektif gözlerim lütfen fikrinizi söyleyin cimrilik mi yapiyorumsiz olsanız bu duruma musade eder miydiniz?
Babanin simdiye kadar odedikleri sattiginiz arabanin degeri kadar olana dek (uzerine para koyup araba almissiniz ya ) baban odesin. Sonra geri kalan parayi alma tam olarak esitlenmis olursunuz.Babası eşime bekarliginda çok ekonomik küçük bir araba almış zamanında.sonradan onu satıp üstüne de kendi kazandığını koyup yeni bir araba aldık.biraz da onu düşünüyor olabilir.ama ne dugunumuze ne esyalarimiza hiç katkıları olmadi. Herseyimizi kendimiz yaptık..bunu da düşünüyor olabilir.babam bana almıştı ben de kardeşime alayım...bu kısmını düşünürsek haklı mi peki sizce??
Arabanın parasını geri ödeyecek mi kaynınız?Ikimiz de çalışıyoruz.maaslarimiz eşit.aileme ev alacakları zaman 20bin kadar borç verdik.eşim de kardeşine 20bin liralık bir araba alıyor ..aileme borç verdiğimiz zaman bunu problem etmedi babama güveniyor çünkü.babam da sağolsun güvenimizi boşa çıkarmadı her ay düzenli yolluyor.1yilda bitecek borcu..
sız borc vermısınız o hedıye olarak verıyor , en kotu arabanın ederı zaten 20-25 bın tl. o kadar buyuk bır hedıyeyı almasına ızın vermeyın ılla bırı alacaksa da kv kp alsın , ben olsam katı suretle karsı cıkardım, gerekırse kavgasını da ederdım hedıye dedıgın maksımum 1000 tl lık olur o da telefon vs ...Hanımlar merhaba.
Siteyi ara ara takip ediyorum ama konu açmak bugüne k ismetmis..fazlasiyla kafami mesgul eden ama onyargili davranmak istemedigim bir problemim var.objektif bir bakış açısına ihtiyacım var galiba o da sizde var:)
4yıllık evli,çalışan bir kadinim.esimle birbirimizi severek evlendik.ikimiz de calistigimizdan ailelerimize hic yuk olmadan herseyimizi kendimiz yaparak evlendik. Mütevazı bir hayatimiz var.cocugumuz henuz yok ama istiyoruz artik.kirada oturuyoruz.yine mutevazi bi aracimiz var.zenginlik icinde degiliz ama ekonomik sikinti da cekmiyoruz cok sukur..
Sorun su ki kaynim bu yıl okulunu bitiriyor ve eşim mezuniyet hediyesi araba alacağını söylemiş kendisine.benim fikrimi sormadan..bu cesareti de benim daha öncesinde kendisine de danışarak aileme borç vermiş olmamdan aldığına eminim.tabi ailem her ay aksatmadan taksit taksit ödüyor borcunu.
Bu konu yüzünden çirkin bir tartışmamız olmadı çünkü tarzım değil.ama gerçekten icime sinmiyor ve çok huzursuz oluyorum.
Sevgili objektif gözlerim lütfen fikrinizi söyleyin cimrilik mi yapiyorumsiz olsanız bu duruma musade eder miydiniz?
Babası eşime bekarliginda çok ekonomik küçük bir araba almış zamanında.sonradan onu satıp üstüne de kendi kazandığını koyup yeni bir araba aldık.biraz da onu düşünüyor olabilir.ama ne dugunumuze ne esyalarimiza hiç katkıları olmadi. Herseyimizi kendimiz yaptık..bunu da düşünüyor olabilir.babam bana almıştı ben de kardeşime alayım...bu kısmını düşünürsek haklı mi peki sizce??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?