Kaynima mezuniyet hediyesi araba alacakmisiz!

Bana tuhaf gelmedi, her şey paraya bakar. Bende kardeşime araba alabilirim eşimde alabilir yani..Bizi zora sokmayacaksa neden olmasın... Kısacası benim bakış açım bu "çalışıyorum kazanıyorum, evimi, ailemi, eşimi, çocuğumu zora sokmadığım sürece ister kendime, ister anneme-babama-kardeşime, istersem 9 kat ele harcarım kimse bunun hesabını soramaz" Aynı şey eşim içinde geçerlidir.

Sacmalik sonucta sende calisiyosun. Ve anladigim kadariyla oyle luksluk icinde yasamiyosaniz ne alaka araba aliyo kardesine. Onun yerine gelecegine yatirim yapsin mesela bi ev icin biriktirsin..

hayır degıl. babası degılkı onun.... abısı

ev kirada bır ev alsın kardese araba cookk paran olurda oyle alırsın

Yorumları okurken sizin yorumunuza takıldım . Görümceniz size düğünde bişey taktı mı acaba ? Eğer ki taktıysa sizde karşılığında aynısını yapmalısınız . Kimsse enayi olup yapmıyor.

Konu sahibi eşinizle konuşmalısınız . Kirada otururken araba almak nasıl bir şeydir? Saçmalık başka bişey değil.

ev kirada bır ev alsın kardese araba cookk paran olurda oyle alırsın

Şimdi ev ve araba kıyaslanamayacak şeyler, yani köşede 20 bin liran varsa ev alamazsın ama araba alabilirsin. İkisi aynı para mı? Kıyaslama yaparken biraz denk örnekler verilmeli bence. Şunu deseniz olurdu "bizim arabamız yok kardeşine araba alacakmış" o zaman haklısınız derdim. Araba 20 bin ev 120 bin, yani denk bir örnek değil.

mevcut arabayı kimin kullandığı önemli bir de bence.

eş kullanıp konu sahibi arabasız kalıyorsa, kesinlikle dokunur.
yoksa konu sahibi kullanıyorsa ve eldeki para için başka planlar yoksa olabilir dediğiniz gibi.

yine de yeni mezun kardeşin kendi çabası ile bir şeyler yapması cesaretlendirilse daha iyi diye düşünüyorum.

tabi bir de eskiden babanın konu sahibinin eşine aldığı araba olayı var, belki de o zaman konuşuldu, ve küçük olana sana da abin araba alacak dendi. öyleyse artık borca girer ve alınması gerekir.

Hayret ettim. Eviniz kira. Hayatınız mütevazı. Hediyeniz neden bu kadar şaşalı . Eşiniz ailesinden alacak herhalde parayi. Böyle lüx hediyeler sizin aile olmanizi engeller. Geleceğe birikim yapmak yerine... ilginç.

Sizin bi geçim düzeniniz var ve ikiniz de çalışıyorsunuz.
Bir kere "Sana araba alacağım" değil o cümle.
"Sana yengenle birlikte araba alacağız" sözü vermiş eşin.

Hoş, sadece eşin çalışıyor olsa bile kalkıp da öyle araba almalara yeltense, sanki seninle birlikte almış olmayacak yine. Evinden, mutfağından, giydiğinden, her şeyinden kısacaksın sen de...
Tabi bir de sen çalışıyorsun, bu halde daha çok koyar, geri ödemesi de yok, ailene verdiğin borçla aynı kefede değil bu hal...

Kpin size aldığı bir araba var galiba, sonra siz üzerine ekleyip değiştirmissiniz arabayı.
Yarı yarıya haktır, kpin almış olduğu arabanın acente fiyatı kaçtı, oradan hesaplayın.
İkiye bölün. O kadar parayı versin kardeşine eşin.
Onun haricinde konuşun ikna etmeye çalışın. Gerçekten gıcık bir durum.

Şimdi olaya kendi açımdan bakmayı denedim, yıllar önce üniversiteyi kazanıp okudum, sonra başka bir üniversiteyi kazanıp tekrar okudum. 2. üniversiteyi okurken o zamanlar babamlar çok sıkışmış, oturdukları evin üzerinden kredi çekmişler benim masraflarım için. Ben bunu yıllar sonra öğrendim mesela. Bu arada kardeşimde 2 üniversite okudu, fakat o hem çalıştı hem okudu aileye yük olmadı. Şimdi ben kendimi kötü hissediyorum , o yüzden bende kardeşimin düğün masraflarını üstlendim. Tüm mobilyasını, çeyizini ben alacağım. Tabi ki bunu eşime açıkladım, duygularımı söyledim, o da "sen nasıl huzurlu olacaksan öyle hareket et, çalışıyorsun kazanıyorsun kardeşine yapmak istediklerini yapmak için benden izin almana gerek yok" dedi.

dusuncelerınız bana göre mantıksız. ben nıye calısıl kardeşıne araba alayım kı? coluk cocugu olacak ılerde onlara yatırım yaparım. gıdıp ev alırım 20 bın az mı? kardeşıde bır zahmet calışsın arabasını alsın. işim yoktı ben calışcam o araba kulansın dıye.... mantıksız kı mantıksız gıderım kendıme ıkımcı arabayı alırım. hedıye ufak bırsey alınır araba alanı daha görmedım. mühendıs olduk annem banam almadı sacma calisin alsin.

Tamamda siz ailenize borç vermişsiniz. Parayı. Aynı şeymi ozaman oda parasını alsın bu devirde babası bile almıyor insana araba

seb yuva kurnasi icin yardim ediyorsun araba lüks... ne gerek parasi olan alir olmiyan almasin.

Hayret ettim. Eviniz kira. Hayatınız mütevazı. Hediyeniz neden bu kadar şaşalı . Eşiniz ailesinden alacak herhalde parayi. Böyle lüx hediyeler sizin aile olmanizi engeller. Geleceğe birikim yapmak yerine... ilginç.
aynen öyle. cokta iclendiyse esin kendi arabasink satsin. yada versin ona seni calisitirip kardesine yedircek ne guzel fikirmis banada alın bır tane

vallahi bekarken alınan şeyler,aileye aittir.siz o arabayı alıp,(üstüne para konulup,yenilense bile)kardeşe kullanma hakkı vermediyseniz.abinin,kardeşe araba alması çok normal.

Amaann bıktım bu erkeklerin salaklığından.

İşiniz olsa kardeşi sizi şurdan şraya götürmeyecek bir karakterdir üstelik.

Elinizden geliyorsa aldırmayın. İleride evlenirlen destek oluruz deyin, bir şey bulun: mezun olur olmaz arabayı anası babası kendisi alsın.

Benim eşim de millete yağdıran cinsten. Fakir doyursanız daha sevap hem de başınızın gözünüzün sadakası olur.

Hemen çocuk yapın ya da borçlanın, ona bu fırsatı vermeyin:) yurtdışı tatil planı yapın vs vs

Keşke sizinle konuşmayı sizin fikrinizi almayı da akıl etseymiş eşiniz..
Eşinizin gelecek kaygısı yok mu?Kirada oturuyormuşsunuz.Yarın öbür gün çocuğunuzda olur kenarda kıyıda köşede bir şeylere ihtiyaç olur tabi ki..
Arabanın ruhsatı sizin üstünüze olur, kardeşi kullanır o ayrı.
Bütçe olarak sıkıntıya girmeyecekseniz de alsın sıkıntı yapmayın.Belki Yarın onun da size faydası dokunur.

Çocuk nereden mezun oluyor hakkaten merak ettim.

Sıfır bir arabamı alacak? Ya bana abim böyle bir teklifle gelse kabul etmem. Kaynınız cidden bekliyor mu hediyeyi?

Çok net söylüyorum aldırmazdım.
Ev sahibi olursunuz, bankada hatrı sayılır bir birikiminiz olur amenna o hediye göze batmaz. Ama hem maaşlı çalışan olup, hem kirada oturup, hem de daha mütevazı bir arabaya binerken araba hediye edilmesi görgüsüzlük derecesinde bonkörlüktür.
Eşin gereksiz bir kahramanlık yapıyor. Anne baba olur neyse de genç insan çalışıp kendisi alsın bir zahmet.
Bir tarafta her ay ödenen borç bir tarafta hibe. Kıyas kabul etmez bile. Mantık dışı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…