- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- 53
hayır degıl. babası degılkı onun.... abısıBabası eşime bekarliginda çok ekonomik küçük bir araba almış zamanında.sonradan onu satıp üstüne de kendi kazandığını koyup yeni bir araba aldık.biraz da onu düşünüyor olabilir.ama ne dugunumuze ne esyalarimiza hiç katkıları olmadi. Herseyimizi kendimiz yaptık..bunu da düşünüyor olabilir.babam bana almıştı ben de kardeşime alayım...bu kısmını düşünürsek haklı mi peki sizce??
ev kirada bır ev alsın kardese araba cookk paran olurda oyle alırsınBana tuhaf gelmedi, her şey paraya bakar. Bende kardeşime araba alabilirim eşimde alabilir yani..Bizi zora sokmayacaksa neden olmasın... Kısacası benim bakış açım bu "çalışıyorum kazanıyorum, evimi, ailemi, eşimi, çocuğumu zora sokmadığım sürece ister kendime, ister anneme-babama-kardeşime, istersem 9 kat ele harcarım kimse bunun hesabını soramaz" Aynı şey eşim içinde geçerlidir.
Vay bebütün yorumlara katılıyorum canım istisnalar hariç valla ne yalan söyleyeyim bu yaz görümcekimin düğünü var düğün hediyesi almayı aklına bile getirmedim eşimin birisi demese aklına bile gelmez çünkü
ev kirada bır ev alsın kardese araba cookk paran olurda oyle alırsın
Şimdi ev ve araba kıyaslanamayacak şeyler, yani köşede 20 bin liran varsa ev alamazsın ama araba alabilirsin. İkisi aynı para mı? Kıyaslama yaparken biraz denk örnekler verilmeli bence. Şunu deseniz olurdu "bizim arabamız yok kardeşine araba alacakmış" o zaman haklısınız derdim. Araba 20 bin ev 120 bin, yani denk bir örnek değil.
Hanımlar merhaba.
Siteyi ara ara takip ediyorum ama konu açmak bugüne k ismetmis..fazlasiyla kafami mesgul eden ama onyargili davranmak istemedigim bir problemim var.objektif bir bakış açısına ihtiyacım var galiba o da sizde var:)
4yıllık evli,çalışan bir kadinim.esimle birbirimizi severek evlendik.ikimiz de calistigimizdan ailelerimize hic yuk olmadan herseyimizi kendimiz yaparak evlendik. Mütevazı bir hayatimiz var.cocugumuz henuz yok ama istiyoruz artik.kirada oturuyoruz.yine mutevazi bi aracimiz var.zenginlik icinde degiliz ama ekonomik sikinti da cekmiyoruz cok sukur..
Sorun su ki kaynim bu yıl okulunu bitiriyor ve eşim mezuniyet hediyesi araba alacağını söylemiş kendisine.benim fikrimi sormadan..bu cesareti de benim daha öncesinde kendisine de danışarak aileme borç vermiş olmamdan aldığına eminim.tabi ailem her ay aksatmadan taksit taksit ödüyor borcunu.
Bu konu yüzünden çirkin bir tartışmamız olmadı çünkü tarzım değil.ama gerçekten icime sinmiyor ve çok huzursuz oluyorum.
Sevgili objektif gözlerim lütfen fikrinizi söyleyin cimrilik mi yapiyorumsiz olsanız bu duruma musade eder miydiniz?
mevcut arabayı kimin kullandığı önemli bir de bence.
eş kullanıp konu sahibi arabasız kalıyorsa, kesinlikle dokunur.
yoksa konu sahibi kullanıyorsa ve eldeki para için başka planlar yoksa olabilir dediğiniz gibi.
yine de yeni mezun kardeşin kendi çabası ile bir şeyler yapması cesaretlendirilse daha iyi diye düşünüyorum.
tabi bir de eskiden babanın konu sahibinin eşine aldığı araba olayı var, belki de o zaman konuşuldu, ve küçük olana sana da abin araba alacak dendi. öyleyse artık borca girer ve alınması gerekir.
dusuncelerınız bana göre mantıksız. ben nıye calısıl kardeşıne araba alayım kı? coluk cocugu olacak ılerde onlara yatırım yaparım. gıdıp ev alırım 20 bın az mı? kardeşıde bır zahmet calışsın arabasını alsın. işim yoktı ben calışcam o araba kulansın dıye.... mantıksız kı mantıksız gıderım kendıme ıkımcı arabayı alırım. hedıye ufak bırsey alınır araba alanı daha görmedım. mühendıs olduk annem banam almadıŞimdi ev ve araba kıyaslanamayacak şeyler, yani köşede 20 bin liran varsa ev alamazsın ama araba alabilirsin. İkisi aynı para mı? Kıyaslama yaparken biraz denk örnekler verilmeli bence. Şunu deseniz olurdu "bizim arabamız yok kardeşine araba alacakmış" o zaman haklısınız derdim. Araba 20 bin ev 120 bin, yani denk bir örnek değil.
Tamamda siz ailenize borç vermişsiniz. Parayı. Aynı şeymi ozaman oda parasını alsın bu devirde babası bile almıyor insana arabaIkimiz de çalışıyoruz.maaslarimiz eşit.aileme ev alacakları zaman 20bin kadar borç verdik.eşim de kardeşine 20bin liralık bir araba alıyor ..aileme borç verdiğimiz zaman bunu problem etmedi babama güveniyor çünkü.babam da sağolsun güvenimizi boşa çıkarmadı her ay düzenli yolluyor.1yilda bitecek borcu..
seb yuva kurnasi icin yardim ediyorsun araba lüks... ne gerek parasi olan alir olmiyan almasin.Şimdi olaya kendi açımdan bakmayı denedim, yıllar önce üniversiteyi kazanıp okudum, sonra başka bir üniversiteyi kazanıp tekrar okudum. 2. üniversiteyi okurken o zamanlar babamlar çok sıkışmış, oturdukları evin üzerinden kredi çekmişler benim masraflarım için. Ben bunu yıllar sonra öğrendim mesela. Bu arada kardeşimde 2 üniversite okudu, fakat o hem çalıştı hem okudu aileye yük olmadı. Şimdi ben kendimi kötü hissediyorum , o yüzden bende kardeşimin düğün masraflarını üstlendim. Tüm mobilyasını, çeyizini ben alacağım. Tabi ki bunu eşime açıkladım, duygularımı söyledim, o da "sen nasıl huzurlu olacaksan öyle hareket et, çalışıyorsun kazanıyorsun kardeşine yapmak istediklerini yapmak için benden izin almana gerek yok" dedi.
aynen öyle. cokta iclendiyse esin kendi arabasink satsin. yada versin ona seni calisitirip kardesine yedircek ne guzel fikirmisHayret ettim. Eviniz kira. Hayatınız mütevazı. Hediyeniz neden bu kadar şaşalı . Eşiniz ailesinden alacak herhalde parayi. Böyle lüx hediyeler sizin aile olmanizi engeller. Geleceğe birikim yapmak yerine... ilginç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?